Logodnica jurnalistului asasinat Jamal Khashoggi îi cere lui Justin Bieber să anuleze concertul din Arabia Saudită: „Nu cânta pentru ucigaşii iubitului meu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Logodnica jurnalistului ucis Jamal Khashoggi i-a cerut lui Justin Bieber să-şi anuleze concertul din Arabia Saudită, care ar urma să aibă loc luna viitoare.

Cântăreţul canadian se numără printre artiştii care ar trebui să cânte la primul Grand Prix de Formula 1 al regatului, la Jeddah.

Hatice Cengiz i-a scris lui Justin Bieber o scrisoare prin care îl îndeamnă să „transmită un mesaj puternic” şi să se retragă.

„Nu cânta pentru ucigaşii iubitului meu Jamal”, a scris Cengiz în scrisoarea publicată în Washington Post.

Ea spune că Justin Bieber are o ocazie unică de a arăta că „numele şi talentul său nu vor putea fi folosite pentru a restabili reputaţia unui regim care-şi ucide criticii”.

Justin Bieber este programat să urce pe scenă pe 5 decembrie, alături de artişti precum A$AP Rocky, David Guetta şi Jason Derulo.

De asemenea, organizaţia Human Rights Watch le-a cerut lui Bieber şi celorlalţi interpreţi să se retragă de la concertele programate în timpul cursei de F1, declarând că evenimentele au ca scop distragerea atenţiei de la încălcările Arabiei Saudite ale drepturilor omului, scrie BBC.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, în vârstă 59 de ani, fusese consilier al guvernului saudit şi apropiat al familiei regale, dar a căzut în dizgraţie şi a plecat în exil autoimpus în SUA în 2017.

Acesta a fost un critic proeminent al regimului saudit şi a fost ucis la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul în octombrie 2018.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri