Stiri despre 1 decembrie

  1093 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Crimă în Măgurele. Cum l-au prins poliţiştii pe principalul suspect
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crimă în Măgurele. Cum l-au prins poliţiştii pe principalul suspect

  Suspectul în cazul bărbatului găsit împuşcat în comuna 1 Decembrie a fost prins, el aflându-se în custodia Poliţiei. Potrivit autorităţilor, intervenţia poliţiştilor a fost dificilă din cauză că în casa în care se afla suspectul se afla şi copilul concubinei acesteia.

 • Suspectul crimei din Măgurele a fost identificat. Care este motivul crimei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suspectul crimei din Măgurele a fost identificat. Care este motivul crimei

  Un bărbat a fost găsit împuşcat marţi dimineaţă, pe o stradă din comuna 1 Decembrie, din judeţul Ilfov. Suspectul în acest caz, în care mobilul crimei a fost gelozia, a fost identificat,poliţiştii aflându-se la locuinţa acestuia. Intervenţia este dificilă pentru că există riscul ca bărbatul să aibă  încă arma crimei asupra sa, afirmă surse din anchetă.

 • 1 Decembrie 2018 Satu Mare - Dezvelirea Statuii Eroului Necunoscut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1 Decembrie 2018 Satu Mare - Dezvelirea Statuii Eroului Necunoscut

  Satu Mare exemplu de convieţuire multietnică. De 1 Decembrie 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, 10.000 de participanţi, de toate etniile, români, maghiari, saşi şi alte minorităţi, au participat la cele mai ample manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, care s-au văzut în Satu Mare.

 • Caii armatei franceze şi parada de 1 Decembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caii armatei franceze şi parada de 1 Decembrie

  Moda paradelor militare e veche de când lumea. Egiptenii antici, persanii sau romanii celebrau victoriile militare prin defilări în faţa propriilor cetăţeni. Cea mai veche, mai mare şi mai grandioasă astfel de manifestaţie în Europa modernă este parada militară de Ziua Bastiliei, desfăşurată aproape fără excepţie în ziua de 14 iulie a fiecărui an din 1880 încoace, la Paris, pe bulevardul Champs-Élysées.

 • Deputatul PSD huiduit de 1 Decembrie revine: Nu-l comparaţi pe Ferdinand cu neamţul de azi. Eu sunt fan Cuza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputatul PSD huiduit de 1 Decembrie revine: Nu-l comparaţi pe Ferdinand cu neamţul de azi. Eu sunt fan Cuza

  Deputatul PSD Adrian Solomon, care a fost huiduit la Bârlad de cetăţenii adunaţi la festivităţile de Centenar, a revenit, luni, asupra declaraţiilor jignitoare la adresa Regelui Ferdinand şi a preşedintelui Klaus Iohannis. Întrebat de ce a avut un astfel de discurs, Solomon a replicat scurt „pentru că aşa vreau eu” şi a întrebat la rândul său dacă în România e interzis să declari ceva.

 • Liderii ţării au făcut paradă politică de 1 Decembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderii ţării au făcut paradă politică de 1 Decembrie

  Deşi toate discursurile politicienilor de 1 Decembrie au fost marcate de solemnitate şi au îndemnat la unitate şi echilibru, liderii ţării s-au comportat fix invers. După defilarea de la Arcul de Triumf din Capitală, Klaus Iohannis a plecat la Alba-Iulia pentru parada militară din Transilvania, premierul Viorica Dăncilă s-a îndreptat spre Focşani, iar Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea au plecat acasă.

 • REPORTAJ VIDEO Centenarul bucureştenilor, între Hora Unirii şi amarul dezbinării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ VIDEO Centenarul bucureştenilor, între Hora Unirii şi amarul dezbinării

  De Ziua Naţionala a României, Adevărul a făcut un tur prin Capitală pentru a lua pulsul sărbătorii şi pentru a observa cum au petrecut bucureştenii, care mai sunt bucuriile şi tristeţile lor. De la parada militară, petrecerile sectoarelor 1 şi 2 şi pâna la protestul din Piaţa Victoriei, atmosfera zilei a emanat contraste, dar ne arată românii aşa cum au intrat în Anul Centenar: bucurându-se cu ce au, resemnaţi sau strigând cu cuţitul la os.

 • VIDEO Deputat PSD, huiduit la Bârlad în timpul unui discurs de Centenar. Ce urare i-a deranjat pe cetăţeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Deputat PSD, huiduit la Bârlad în timpul unui discurs de Centenar. Ce urare i-a deranjat pe cetăţeni

  Deputatul PSD Adrian Solomon a susţinut sâmbătă, de 1 Decembrie, un discurs în cadrul unui eveniment organizat într-o piaţă din centrul oraşului. Social-democratul a fost huiduit, însă, de cetăţeni încă de când i s-a anunţat numele, dar fluierăturile oamenilor prezenţi s-au accentuat când acesta le-a urat ca„ peste 100 de ani să fie conduşi de un etnic român, şi nu german, ca acum”.

 • RO+ şi USR, „uniţi” cu Rezist la parada de 1 Decembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RO+ şi USR, „uniţi” cu Rezist la parada de 1 Decembrie

  Membrii USR şi cei ai partidului RO+, fondat de Dacian Cioloş, au asistat la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf alături de cetăţeni şi nu din tribuna oficialităţilor. Aceştia au  transmis pe reţelele de socializare un mesaj de unitate şi solidaritate, în contextul în care surse politice susţin că între cele două formaţiuni politice există negocieri pentru a candida la europarlamentare pe listă comună.

 • Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit
cu fast în Baia Mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit cu fast în Baia Mare

  Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită cu mare fast, în Baia Mare, la fel ca în toată ţara. Asta pentru că în 2018 a fost, nu doar Ziua Naţională a României, ci şi împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, de la Alba Iulia.

 • Am mai ratat
un 1 Decembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am mai ratat un 1 Decembrie

  Ce a însemnat, până la urmă, ziua de 1 Decembrie? Cum au marcat politicienii Ziua Centenarului şi cum au făcut-o românii de rând? Cei care, la urma urmei, contează cu adevărat, în orice caz mai mult decât inşi de genul lui Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă pe care mai mult ca sigur istoria îi va trece ori sub tăcere ori la capitolul coşmaruri.