Cristian Unteanu

Jurnalist

Răspunsul la această întrebare este: pentru că pot, pentru că nimeni nu a cerut vreodată explicaţii şi fiindcă orizontul lor de gândire este setat exclusiv pe ciclul electoral în care se află. După aia, să vină orice potop, ce le pasă? Asta ştiţi şi dumneavoastră, aşa că n-ar mai fi cazul de repetat un asemenea truism egal cu însăşi esenţa politicii dâmboviţene.

La finele anului trecut, era dat publicităţii raportul „Mapping the Risk of Serious and Organised Crime Infiltration in Europe“ din cadrul Proiectului MORE, realizat cu sprijinul Comisiei Europene, Joint Research Centreon Transnational Crime în parteneriat cu Consiliul suedez pentru prevenirea infracţionalităţii şi Institutul german pentru probleme internaţionale şi de securitate, având ca parteneri Europol, Ministerul italian de Interne şi BKA.

Revenirea epidemiei în Congo este un semnal de alarmă extrem de serios deoarece se crezuse că fuseseră eradicate focarele epidemiei cu febra hemoragică EBOLA care, numai începând din vara trecută până acum, provocase infectarea a peste 2100 de persoane şi decesul a peste 1700, mai ales în zonele rurale şi unde au loc neîncetate conflicte: regiunea Kivu-nord şi Ituri.

În raportul confidenţial cu circulaţie internă al poliţiei olandeze şi pe care au avut ocazia să-l consulte cei de la Algemeen Dagblat (AD), reluat în ultimele ore de publicaţii din întreaga lume, se spune că, în ultimele săptămâni, au fost concediate mai persoane din rândul forţelor de ordine din Olanda, rezultat direct al unor investigaţii demarate pentru a lămuri acuzaţii de corupţie şi încălcare a secretelor oficiale.

Vezi mai multe