Berti Barbera

Muzician

Mulţi chemaţi, puţini aleşi după ce zeul Wothan a aruncat provocarea. Zeu al războiului, dar şi sursă a înţelepciunii, a chemat cele mai creative minţi să încerce Valhalla prin experimente sonore şi un limbaj muzical nou, dezvoltat la sfîrşitul anilor ’60 printr-un curent numit, mai mult sau mai puţin autoironic, krautrock.

Cracovia, august 2015. Locul şi momentul în care o vacanţă s-a transformat în cea mai bogată şi intensă experienţă legată de cultura evreiască, într-o perioadă în care studiile ebraice au ocupat un rol prioritar în activitatea mea.

8 ianuarie 1947 – se naşte David Robert Jones, pe 40 Stansfield Road, Londra, SW9. Noiembrie 1951 – intră la şcoala Stockwell. 1955 – familia Jones se mută în suburbii. Căsuţa din Plaistow Grove, Bromley va fi adresa lui David pentru următorii 12 ani.

Este imposibil să evaluăm câţi artişti mari au fost pe lista victimelor celui de-al doilea război mondial. Ceea ce ştim este că Joseph Schmidt,  care a murit la vârsta de 38 de ani, este unul dintre ei. Sfârşitul lui tragic dezvoltă o legendă care a fost încărcată cu ficţiune încă din timpul vieţii şi care s-a dezvoltat, mai ales după moarte.