Guvernul de la Chişinău a transformat miliardele furate din sistemul bancar în datorie de stat. Igor Dodon cere demisia Executivului: Filip va plăti penal! VIDEO 0

Guvernul Republicii Moldova a votat luni, 26 septembrie, asumarea răspunderii în faţa Parlamentului pentru un pachet de şapte legi. Cel mai controversat proiect de lege a fost cel de transformare a celor aproape 14 miliarde de lei, bani furaţi din sistemul bancar, în datorie de stat. Astfel, statul va plăti în decursul a 25 de ani toţi aceşti bani Băncii Naţioanale, cu o dobândă de 5% anual.

Guvernul de la Chişinău a transformat miliardele furate din sistemul bancar în datorie de stat. Igor Dodon cere demisia Executivului: Filip va plăti penal! VIDEO Vezi comentarii 0
Răzvan Voncu Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Un spectacol dezamăgitor: „Cine va fi candidatul «patrioţilor»? Cine va reprezenta actuala majoritate, care pretinde că merge către Europa?“

Un spectacol dezamăgitor: „Cine va fi candidatul «patrioţilor»? Cine va reprezenta actuala majoritate, care pretinde că merge către Europa?“

Pentru mine, marea întrebare nu este cine va câştiga alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Având în vedere ce se întâmplă la Chişinău din 2014 încoace – şi anume, deturnarea, de către clasa politică, a sensului votului dat de cetăţeni în decembrie 2014 –, răspunsul la această întrebare e transparent, scrie Răzvan Voncu pe blogul său de pe adevarul.ro.

Monica Macovei susţine demersurile politice ale Maiei Sandu | monica macovei

Monica Macovei susţine
demersurile politice ale Maiei Sandu

„O susţin pe Maia Sandu şi o încurajez să ducă până la capăt, cu putere şi convingere, bătălia politică cu oligarhii şi cu politicienii care i-au trădat şi i-au furat pe cetăţenii Republicii Moldova”. Declaraţia a fost făcută de europarlamentarul Monica Macovei în cadrul unei întâlniri la Bucureşti cu preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, transmite IPN.

Alegeri Republica Moldova. Anatol Plugaru renunţă la intenţia de a candida

Alegeri Republica Moldova. Anatol Plugaru renunţă la
intenţia de a candida

Anatol Plugaru renunţă la intenţia de a candida la prezidenţialele din 30 octombrie. Membrii echipei sale au prezentat vineri, 23 septembrie, la o conferinţă de presă la IPN, o cerere-protest prin care solicită organelor competente să declare acest scrutin anticonstituţional, iar listele de subscripţie prezentate de către candidaţii partidelor parlamentare – nule, invocându-se grave abateri la întocmirea şi prezentarea acestora.

În dimineaţa de după alegerile parlamentare din Rusia, o altă veste a ajuns în presa rusă. Autorităţile pregătesc o profundă reformă a sectorului instituţiilor de forţă. Ziarul „Kommersant” a fost unica instituţie de presă care a relatat despre aceste noi planuri ale guvernării ruse. Ca orizont temporal, reforma urmează să se finalizeze până la alegerile prezidenţiale din martie 2018.

Încă din 2015, apăruseră în presă informaţii despre un centru de coordonare a activităţii comentatorilor şi bloggerilor care exprimă poziţii proruse şi antioccidentale, în special la articolele din presa occidentală. Edificiul care găzduieşte sediul companiei „Internet-Cercetări“, paravanul pentru centrul de coordonare  activităţilor de comentare, trolling şi blogging prorus, se află în oraşul Sankt-Peterburg, pe strada Savuşkin, nr. 55.

acum 10 zile · comentarii (220)

Pentru că disputa se prelungeşte, vreau să intervin în apărarea profesorului Lucian Boia. Nu a ideilor sale legate de (non)apartenenţa Basarabiei la spaţiul românesc: ele sunt, din păcate, demne de gândirea istoriografică a lui Mihai Roller. Ci a dreptului său democratic de a le profesa liber, fără a fi expus la procese de intenţie şi presiuni.

acum 8 zile · comentarii (104)

Interviul acordat, la 1 septembrie, la Vladivostok, de preşedintele rus Vladimir Putin, lui John Micklethwait, redactorul-şef de la Bloomberg, a stârnit interes şi în România, ca urmare a referirilor la situaţia Kaliningradului şi graniţele Germaniei, Ungariei şi României. Apoi, la 7 septembrie, 2016, Evgheni Şevciuk, care conduce acum Transnistria, a decis aderarea acestei regiuni la Federaţia Rusă. Lui Putin îi place... ruleta rusească.

acum 18 zile · comentarii (32)

Implacabilul s-a produs: partidul lui Putin, „Rusia Unită”, a câştigat alegerile parlamentare din Rusia. Mai mult decât atât, scorul de 54,2% pe care oamenii preşedintelui rus l-au obţinut în aceste alegeri este cel mai mare de când există partidul, iar numărul mandatelor deţinute în Duma rusă, camera inferioară a parlamentului, va atinge, în urma procedurii de redistribuire, 343 din 450, adică 76,2%.

acum 5 zile · comentarii (37)

Distrugerea blocului de alianţe ale partidelor pro-europene (PDM, PLDM şi PL)  de către oligarhul Vladimir Plahotniuc şi impunerea unui guvern pasiv condus de omul său de curte Pavel Filip, au mărit şansele candidatului PSRM, Igor Dodon să câştige fără prea mare bătaie de cap alegerile prezidenţiale, care se vor desfăşurat în această toamnă la Chişinău.

acum 19 zile · comentarii (45)

Părerile moldovenilor faţă de unirea Republicii Moldova cu România, respectiv Libertatea de a fi liberi de la IMAS, pot fi citite şi complementar, şi poate abia aici lucrurile devin cu adevărat interesante. Fiecare studiu cere opinia publicului privind o problemă / idee concretă: eventualitatea unirii într-un caz, evaluarea a 25 de ani de statalitate, în altul.

acum 22 zile · comentarii (8)

Alegerile prezidenţiale care se vor desfăşura în această toamnă în Republica Moldova sunt cruciale pentru destinul european al statului moldav întrucât viitorul preşedinte va fi ales prin votul direct al cetăţenilor moldoveni şi nu va mai fi rodul jocurilor de culise din Parlamentul de la Chişinău.

acum 26 zile · comentarii (3)

Noul ministru al educaţiei din Rusia, Olga Vasilieva, a anunţat că începând de la 1 septembrie, elevii ruşi vor învăţa istoria naţională din manuale noi, reformate ca să corespundă ”noului standard istoric-cultural”. Au fost pregătite trei ediţii ale manualelor de istorie, scoase la trei edituri diferite, însă, potrivit presei ruse, nu toate manualele se găsesc în principalele librării.

acum 28 zile · comentarii (90)

Mai rar am văzut un raport de asemenea duritate ca cel pe care l-am primit acum câteva ore, sub embargo, din partea Curţii Europene de Conturi (principala instituţie europeană care verifică dacă fondurile UE sunt colectate şi utilizate corect şi ajută la îmbunătăţirea gestiunii financiare a UE), analizând gradul de eficacitate pe care l-au avut fondurile europene destinate să contribuie la întărirea capacităţii administrative a Rep. Moldova.

acum 26 zile · comentarii (23)

Revista „Forbes” a publicat clasamentul celor mai bogate clanuri familiale ale Rusiei. În top se regăsesc bunii prieteni ai lui Putin, cei din familiile Rottenberg şi Şamalov. Mezinul familiei Şamalov este căsătorit cu o cetăţeană pe nume Katerina Tihonova, despre care s-a vehiculat în presa rusă şi internaţională că ar fi fiica lui Vladimir Putin.

acum 30 zile · comentarii (6)

Pe 28 iulie, într-o mişcare aparent neaşteptată pentru observatorii politicii interne din Rusia, Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev au demis câţiva înalţi demnitari publici şi au operat schimbări la vârful unor instituţii şi regiuni din Rusia. Voi enumera principalele potenţiale explicaţii ale acestor decizii. vehiculate în spaţiul public din Rusia, după ce descriu mai în detaliu ceea ce s-a întâmplat.

acum 2 luni · comentarii (46)

Economia Rusiei îşi continuă şi în 2016 trendul descendent. În conformitate cu datele agenţiei ruse de statistică Rosstat, produsul intern brut a scăzut cu 0,6% în semestrul II al anului curent, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În semestrul I, scăderea PIB a constituit 1,2%. După prognozele Băncii Centrale a Rusiei, scăderea PIB va încetini până la minus 0,3-0,7% în acest an, de la anul prognozându-se o uşoară creştere.

luna trecuta · comentarii (9)

Deşi la Bucureşti pare a fi linişte, în Republica Moldova tineri curajoşi lucrează în această vară pentru Unire. Anul 2018 a fost deja fixat ca an pentru organizarea unui Referendum ce priveşte Unirea României cu Republica Moldova, iar 2016, 2017 şi  2018 sunt ani pregătitori în care se va desfăşura campania de informare.

acum 3 luni · comentarii (14)

Momentul trecerii din stânga în dreapta Milcovului, de azi, a unor subunităţi americane a devoalat atât primitivismul unor pigmei politici din stânga Prutului, cât şi perceperea romantică a prezenţei Unchiului Sam pe pământul românesc din dreapta Nistrului. Bomboana pe coliva aroganţei unor dâmboviţeni a fost reactivarea, după Sf. Paşti, a cădelniţei antiunioniste, în buna tradiţie a defetismului celor ce îşi fac din asta un titlu de glorie.

acum 5 luni · comentarii (38)

Cu ipocrizia caracteristică, unul dintre „stataliştii” Republicii Moldova de azi a „avertizat” asupra riscurilor izbucnirii unui război civil peste Prut, din cauza dorinţei „românilor” de a face Unirea. În realitate, lucrurile sunt mult mai simple. Republica Moldova a mai trecut printr-un război civil, cel declanşat în 1992 de separatiştii transnistreni.

acum 5 luni · comentarii (76)
Postari Recente