Go for Moldova, proiect pentru salvarea Republicii Moldova 2

Lipsa de proiect alternativ al clasei politice de la Chişinău este evidentă. Bucureştiul, la rândul său, pare a avea dificultăţi în a înţelege eşecul „protejaţilor” săi de peste Prut şi a livra soluţii pentru R. Moldova inclusiv partenerilor euroatlantici. Acest fapt ne face să venim cu o propunere îndrăzneaţă, dar realistă: realizarea unui proiect naţional, generat şi susţinut de Bucureşti, pe care îl denumim proiectul „Go for Moldova”.

Go for Moldova, proiect pentru salvarea Republicii
Moldova Vezi comentarii 2
Adevărul Moldova Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Zece moldoveni riscă să-şi piardă vederea după ce au fost operaţi la ochi. Procuratura s-a autosesizat

Zece moldoveni riscă să-şi piardă vederea după ce au fost operaţi la ochi. Procuratura s-a autosesizat

Zece pacienţi cu vârsta cuprinsă între 50 şi 84 de ani şi-au pierdut parţial vederea după ce au suportat o intervenţie chirurgicală la ochi efectuată la spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” din Chişinău. Pacienţii au fost operaţi de cataractă în zile şi în săli diferite, iar ulterior toţi au prezentat complicaţii.

Persoanele cu dizabilităţi mintale din Republica Moldova sunt ignorate. „Mă simt ca un cerşetor”

Persoanele cu
dizabilităţi mintale din Republica Moldova sunt ignorate. „Mă simt ca un cerşetor”

Persoanele cu deficienţe mintale din Republica Moldova continuă să fie private de capacitatea lor juridică şi nu au control asupra propriilor vieţi. Acestea nu pot să se căsătorească, să divorţeze sau să refuze tratamentul medicamentos. Tutorii acestor oameni care ar trebui să fie grijulii şi atenţi, aleg să-i închidă în instituţii speciale şi să cheltuie alocaţiile de dizabilitate în scopuri personale.

Preşedintele Nicolae Timofti a semnat luni seara decretul prin care Valeriu Streleţ a fost desemnat în funcţia de prim-ministru. Candidatura acestuia a fost înaintată de PLDM şi acceptată de ceilalţi doi parteneri de alianţă. Astfel, „visul unei nopţi de vară”, în care Maia Sandu apărea ca o „Ioana d’Arc a Moldovei”, s-a spulberat.

acum 2 zile · comentarii (4)

Se discută intens şi înflăcărat în aceste zile caniculare despre candidatura Maiei Sandu la funcţia de prim-ministru. Concomitent, se lansează acuzaţii şi deja se caută vinovaţii în eventualitatea unui eşec, în timp ce oamenii suferă de insolaţii, iar statul – de perturbaţii financiar-bancare. Altfel spus: ţara arde, iar „babele” alianţei se piaptănă.

acum 4 zile · comentarii (4)

În cele mai toride zile ale anului, liderii pretinselor partide pro-europene de la Chişinău negociază de zor şi aparent cu spor o nouă-veche alianţă de guvernare. Parcă şi declaraţiile sunt mai cordiale, şi atitudinile mai colegiale, însă din varii motive apar tot felul de impedimente, de parcă ar coace un cozonac şi nu se pot înţelege la ingrediente.

acum 9 zile · comentarii (1)

Vasile Ernu – Marş, marş dreptul! Marş, marş stîngul! Zilele acestea am văzut un nou Marş Unionist şi un nou Pod de flori peste Prut. Personal am avut un deja-vu al unor lucruri petrecute la finele anilor '80, pentru că fac parte din generaţia perestroika care a trecut prin astfel de fenomene şi despre care credeam acum cîţiva ani că este o etapă istorică depăşită. Dar ele revin.

acum 14 zile · comentarii (46)

Se pare că un politician de la Chişinău are predilecţie pentru anagrame, nu doar apucături megalomane. Adică unele surse afirmă că dânsul şi-ar fi inversat numele în „Talif”, iar acest termen l-ar fi adăugat primelor două litere din numele cumnatului său (Rusu) şi astfel s-ar fi creat denumirea unei companii cu sediul la Iaşi – „Rutalif” SRL.

acum 11 zile · comentarii (0)

Liderii  partidelor pro-europene de la Chişinău continuă să adâncească criza politică şi economică de la Chişinău, prin indecizia de a forma o noua coaliţie care să dea stabilitatea necesară formării unui nou cabinet, după eşecul lamentabil al alianţei PLDM-PDM-PCR, în susţinerea cabinetului minoritar condus de Chiril Gaburici.

acum 24 zile · comentarii (1)

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la apariţia romanului Moromeţii, al celui mai mare prozator român postbelic, Marin Preda. Sunt convins că aniversarea acestei capodopere va genera numeroase dezbateri şi comentarii. Unul dintre aceste comentarii, însă, interesează în mod special Basarabia, prin prisma demolării unui mit, pe care romanul o operează.

acum 2 luni · comentarii (5)

Atât eroziunea tot mai pregnantă a guvernărilor ce se perindă la Chişinău, cât şi adeziunea din ce în ce mai masivă pentru opţiunea unionistă repune în discuţie unica soluţie care ar putea salva populaţia Republicii Moldova de la alarmanta pauperizare, persistenta emigrare sau iminenta îndoctrinare.

acum 2 luni · comentarii (17)

Ucraina se confruntă cu cea mai tristă soartă pe care o poate avea o republică ex-sovietică – aceea de a fi atacată de fosta metropolă, actualmente numită Federaţia Rusă, şi de a i se înstrăina părţi din teritoriu. Alte două foste republici sovietice, Republica Moldova şi Georgia, au trecut la rândul prin aceeaşi provocare în 1992-1993 şi 2008.

acum 3 luni · comentarii (8)

Istoricul Lucian Boia de la Bucureşti s-a declarat convins că Ştefan cel Mare vorbea moldoveneşte şi că „dacă i-am fi spus că e român, n-ar fi înţeles ce spunem”. Ce limbă vorbea Ştefan cel Mare şi ce limbă credea voievodul că vorbea? Sunt întrebări la care nu se poate răspunde simplu şi asta din mai multe motive.

acum 3 luni · comentarii (122)

Partidele pro-europene din Republica Moldova vor da un test destul de important pe 14 iunie când cetăţenii moldoveni sunt chemaţi în faţa urnelor, pentru a-şi alege viitorii edili într-un moment dificil pentru viitorul ţării, care se află pe punctul de a intra în recesiune economică.

acum 3 luni · comentarii (3)
Postari Recente