Sebastian Rusu Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Suspendarea lui Dodon, o soluţie pentru salvarea viitorului european al Republicii Moldova? | fmi

Suspendarea lui Dodon, o
soluţie pentru salvarea viitorului european al Republicii Moldova?

Alegerea lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova este poate cea mai mare greşeală politică pe care a făcut-o Vlad Plahotniuc şi guvernul său, când au ales să joace la dublu şi să încline balanţa către „omul Kremlinului”. Plahotniuc şi oamenii săi au preferat o formulă facilă de a-şi conserva puterea sub deviza: „guvernăm ruseşte, pe bani europeni”, dar „socoteala de acasă nu mai corespunde cu cea din târg” - scrie Sebastian Rusu pe blogul său de pe adevarul.ro.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Tiraspolul, îngrijorat că tehnica militară americană oferită Chişinăului ar putea fi folosită împotriva Transnistriei: Despre ce neutralitate vorbim?

Tiraspolul, îngrijorat că tehnica militară americană oferită Chişinăului ar putea fi folosită împotriva Transnistriei: Despre ce neutralitate vorbim?

Donaţia făcută de SUA pentru armata Republicii Moldova pe 15 februarie, ce presupune 41 de unităţi de tehnică militară, trezeşte îngrijorări în Transnistria. Presa din stânga Nistrului scrie că Tiraspolul nu exclude că cele 41 de HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle) ar putea fi folosite împotriva regiunii.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

VIDEO Momentul în care circa 18 indivizi au dat buzna într-un autoservice din Stăuceni. Unul dintre atacatori a fost împuşcat mortal

VIDEO Momentul în care circa 18 indivizi au dat buzna într-un autoservice din Stăuceni. Unul dintre atacatori a fost împuşcat mortal

În după-amiaza zilei de vineri, 17 februarie, în jurul orei 15.00, un grup de circa 18 indivizi a dat buzna într-un autoservice din comuna Stăuceni. Aceştia au agresat lucrătorii totodată distrugând bunurile clădirii. Potrivit oamenilor legii, agresorii au urcat apoi la etajul superior al întreprinderii în încercarea de a ataca proprietarul clădirii, care s-ar fi baricadat în oficiu şi a fost nevoit să folosească arma pe care o deţinea legal.

Dan Anghel Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Persoanele care comit evaziune fiscală ar putea fi scutite de răspunderea penală

Persoanele care comit evaziune fiscală ar putea fi scutite de răspunderea penală

Persoanele care vor comite evaziune fiscală ar putea fi scutite de răspunderea penală. Aceasta dacă vor accepta să achite benevol, timp de 30 de zile, prejudiciul cauzat bugetului prin acţiunea sa. Un proiect de modificare a Codului Penal a fost înaintat pentru dezbateri de către Ministerul Finanţelor.

Dan Anghel Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

RISE Moldova: SFS ar fi putut beneficia de firma oligarhului Viktor Guşan, din Transnistria, pentru „a intercepta“ abonaţii din Ucraina

RISE Moldova: SFS ar fi putut beneficia de firma oligarhului Viktor Guşan, din Transnistria, pentru „a intercepta“ abonaţii din Ucraina

Unul dintre marii operatori de telefonie mobilă şi internet din Ucraina – „Intertelekom”, suspectat de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) de colaborare cu serviciile speciale ale Rusiei, este monitorizat de către oligarhul transnistrean Viktor Guşan, se arată într-o investigaţie RISE Moldova.

Un poliţist riscă închisoare pentru torturarea unui minor

Un poliţist riscă
închisoare pentru torturarea unui minor

Un poliţist reţinut vineri, 17 februarie, riscă pedeapsă cu închisoarea, fiind învinuit de aplicarea torturii. Potrivit unui comunicat de presă remis de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, poliţistul ar fi torturat un minor din localitatea Grăseni, raionul Ungheni, pentru a-l face să recunoască o infracţiune, transmite IPN.

Experţii în energetică susţin că desemnarea lui Tudor Copaci în funcţia de director ANRE este ilegală: Legea nu prevede organizarea unui concurs

Experţii în energetică susţin că desemnarea lui Tudor Copaci în funcţia de director ANRE este ilegală: Legea nu prevede organizarea unui concurs

Câţiva experţi energetici de la Chişinău au organizat vineri, 17 februarie, o conferinţă de presă în cadrul căreia au prezentat argumentele lor care ar demonstra că desemnarea noului director ANRE, Tudor Copaci, a fost una ilegală. În opinia acestora, concursul a avut loc cu mai multe încălcări, chiar şi organizarea concursului fiind lipsită de un cadrul legal.

Opinii: Codul Electoral trebuie modificat

Opinii: Codul Electoral trebuie modificat

Codul Electoral trebuie modificat sau chiar schimbat, deoarece majoritatea prevederilor sunt depăşite, iar ineficienţa lor a fost demonstrată la mai multe scrutine. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Premierul s-a întâlnit cu Misiunea FMI | fmi

Premierul s-a întâlnit cu
Misiunea FMI

În următoarele două săptămâni, misiunea Fondului Monetar Internaţional va face o evaluare a situaţiei macroeconomice din Republica Moldova şi o revizuire pe dimensiunea de politici. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip de către noul şef al misiunii FMI, Ben Kelmanson, care a succedat-o în acest post pe Ivanna Vladkova-Hollar, începând cu luna ianuarie anul curent, transmite IPN.

În timp ce ambasadorul Rusiei la Bucureşti bate redacţiile şi sună pe la toate publicaţiile şi televiziunile pentru a da interviuri, într-un exces de vizibilitate şi hiperactivism ofensiv anti-românesc care numai a întărirea relaţiilor bilaterale nu seamănă, politica Externă a Federaţiei Ruse pare să fi intrat în zodia eşecurilor în cascadă.

acum 6 zile · comentarii (90)

Din cele 31 de partide active din Republica Moldova, patru se declară unioniste (Partidul Liberal, Partidul Liberal Reformator, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Dreapta), ce reprezintă cca. 13%. Printr-o coincidenţă, media scorului electoral al Partidului Liberal la ultimile patru scrutine parlamentare a constituit cca. 12%, iar celelalte partide au acumulat împreună în medie 1%.

acum 12 zile · comentarii (8)

Alegerea lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova este poate cea mai mare greşeală politică pe care a făcut-o Vlad Plahotniuc şi guvernul său, când au ales să joace la dublu şi să încline balanţa către „omul Kremlinului”. Plahotniuc şi oamenii săi au preferat o formulă facilă de a-şi conserva puterea sub deviza: „guvernăm ruseşte, pe bani europeni”, dar „socoteala de acasă nu mai corespunde cu cea din târg”.

acum 8 ore · comentarii (1)

Preşedintele american Donald Trump a intrat pe deplin în pâine. În nici 20 de zile de la preluarea mandatului, a reuşit să dea peste cap toate regulile de conduită şi toată uzanţa relaţiilor internaţionale, într-o combinaţie de voluntarism, temperament, personalitate şi forcing în negocieri care i-au adus reacţii dure interne şi externe.

acum 13 zile · comentarii (52)

Vine la Bruxelles domnul preşedinte al Moldovei şi va fi primit de toate personalităţile de la vârful instituţiilor europene: Donald Tusk, preşedintele UE, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate.

acum 15 zile · comentarii (19)

A venit acest avertisment transmis de Moscova către România şi, mai departe, către NATO şi UE: oricând se pot scoate hărţi care să fundamenteze cereri de tip revendicare teritorială. În orice moment, pentru orice ţară din această parte a Europei, pe o asemenea bază, pot fi realimentate, instantaneu şi cu o forţă destructivă potenţială enormă, vechile uri şi tensiuni, reformulate în termenii geo-politicii secolului XXI.

luna trecuta · comentarii (215)

Prima vizită diplomatică pe care Igor Dodon a efectuat-o, marţi, la Kremlin, în calitate de şef al statului moldav, a fost un fiasco care pe termen mediu va fi greu de gestionat de către echipa sa de imagine. Prin prisma declaraţiilor făcute la întâlnirea cu Vladimir Putin, preşedintele moldav s-a dovedit a fi un ”personaj umil şi nepregătit”, care dinamitează viitorul Republicii Moldova, atât în relaţia cu Rusia cât şi cu UE.

luna trecuta · comentarii (8)

Retragerea cetăţeniei moldave fostului preşedinte al României, Traian Băsescu de către şeful statului moldovean, este o simplă acţiune de PR politic, prin intermediul căreia Igor Dodon doreşte să câştige bunăvoinţa Kremlinului. Dacă în plan intern se află ”încolţit” de majoritatea lui Plahotniuc, în plan extern Igor Dodon ar dori să devină într-un timp cât mai scurt un Putin ceva mai mic, dar cu autoritate sporită în Republica Moldova.

acum 2 luni · comentarii (20)

Demiterea lui Igor Dodon, dezvoltarea puţinelor produse media de limba română din Republica Moldova şi acţiuni concrete din partea noului Guvern şi Parlament de la Bucureşti sunt principalele priorităţi pe care unioniştii le vor avea în 2017. Ce s-a reuşit şi ce nu s-a reuşit în anul care a trecut şi care sunt şansele de realizare în următorii ani a dezideratului reunificării, în următorul articol....

acum 2 luni · comentarii (24)

Este de înţeles nemulţumirea primelor persoane din statul rus faţă de expulzarea a 35 de diplomaţi ai Federaţiei Ruse din SUA. Este de înţeles şi indignarea serviciilor de informaţii ale Rusiei pentru că au intrat în „hora” sancţiunilor, primele persoane din Serviciul Federal de Securitate (FSB) şi din Direcţia Generală de Spionaj al armatei ruse (GRU) fiind incluse pe lista celor care nu pot călători în SUA sau deţine proprietăţi acolo.

acum 2 luni · comentarii (69)

Un grup de foşti deputaţi ai poporului (membri ai unei camere a parlamentului sovietic create de Gorbaciov la sfârşitul anilor ’80), un deputat în funcţie al Dumei de Stat şi reprezentanţi din Rusia, Ucraina, Belarus, Republica Moldova, Kîrgîzstan, Estonia, şi autoproclamatele republici din estul Ucrainei, au semnat, pe 24 decembrie, o rezoluţie de „restaurare a URSS, în cadrul hotarelor sale”.

acum 2 luni · comentarii (123)
Postari Recente