Andrei Rizescu Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

John McCain, la Chişinău: „Rusia e o benzinărie condusă de nişte mafioţi, care aspiră să fie o ţară“ | vladimir putin

Membrii delegaţiei Congresului SUA care se află la Chişinău, din care fac parte senatorii John McCain, Ron Johnson, John Barrasso şi John Joeven au spus că Washington-ul sprijină Moldova şi că pregăteşte un set de măsuri economice şi politice foarte dure contra Rusiei, în cazul în care provocările lansate de preşedintele moscovit Vladimir Putin asupra Ucrainei nu încetează.

Preşedintele Nicolae Timofti le cere liderilor UE şi şefilor de state europene să semneze până la sfârşitul lunii mai Acordul de Asociere cu Republica Moldova

Şeful statului a adresat astăzi, 17 aprilie, membrilor Consiliului European, şefi de state şi prim-miniştri, o scrisoare prin care exprimă dorinţa Republicii Moldova de a semna până la sfârşitul lunii mai Acordul de Asociere, inclusiv cel privind Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Moldova va atrage turiştii cu strategii

Drumurile proaste, preţurile piperate în unităţile de cazare, monumentele distruse şi parcurile naturale neamenajate sunt doar câteva dintre motivele pentru care Moldova nu este atractivă pentru turişti. Autorităţile promit să găsească soluţii pentru toate problemele până în anul 2020.

În ajun de alegeri, Guvernul a revenit iarăşi la decizia de plafonare a salariilor şefilor de instituţii şi întreprinderi de stat

Executivul a aprobat un proiect de hotărâre prin care salariile conducătorilor întreprinderilor de stat, ai firmelor cu capital majoritar de stat şi ai întreprinderilor monopoliste, indicate de Guvern, vor putea varia de la mărimea întreită la mărimea încincită a salariului mediu lunar în companie, în funcţie de rezultatele economice înregistrate.

În contextul evenimentelor remodelării frontierelor stabilite în clipa destrămării URSS (25 decembrie 1991), chiar şi prin forţă generată de dreptul la autodeterminare al popoarelor sau grupurilor minoritare, repetata cerere de recunoaştere a independenţei Transnistriei de către Republica Moldova şi Kremlin îngrijorează cancelariile diplomatice.

acum 2 zile · comentarii (2)

Rusia s-a lansat într-un joc foarte periculos, care o va costa enorm, din punct de vedere economic. O ţară care reclamă suma de 116 dolari per barilul de petrol, pentru a-şi păstra excedentar bugetul pe care şi-l formează, în mare parte, din exportul de hidrocarburi, este vulnerabilă în cel mai înalt grad la fluctuaţiile de pe piaţa mondială.

acum 3 zile · comentarii (100)

Revista Capital a făcut un studiu şi a reieşit extrem de clar: dacă România s-ar Uni cu Republica Moldova cheltuielile statului ar creşte cu 10 miliarde de lei anual. Ca o firmă serioasă ce suntem, punem alături de cheltuieli şi veniturile suplimentare şi iată ce descoperim: România iese pe profit dacă se uneşte cu Republica Moldova.

acum 2 zile · comentarii (13)

În probabil ultimul interviu pe care l-a acordat înainte de a pleca din România, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a arătat – într-o limbă română pe care a învăţat-o cu toate nuanţele ei – cum poţi să iubeşti o ţară care nu este a ta şi să fii ferm cu greşelile celor care o conduc. A fost un interviu lecţie pentru politicienii români.

acum 4 zile · comentarii (2)

Dl. Crin Antonescu e foarte supărat pe dl. Victor Ponta. Dar ce zic supărat? Exasperat! Furibund! Necruţător! Nici Băsescu nu are atîtea păcate! Dl. Ponta e o nulitate, un mincinos, o marionetă, un sabotor al justiţiei, o piedică în drumul nostru spre europenizare! Dlui Antonescu i-au trebuit mai mult de doi ani ca să ajungă la asemenea teribile concluzii.

acum 4 zile · comentarii (198)

Mergi pe stradă şi te gândeşti, la una, la alta, la masa de Paşte, la cât de încărcată va fi aceasta, pui drobul de miel pe listă, apoi îl tai de nevoie, faci calcule, eşti cu capul ca o varză. Dar te gândeşti şi la ceva politică, că (cacofonie voită) fără ea nu se poate, iar bucatele de pe masă de ea depinde, fir-ar mama ei....., completaţi dumneavoastră.

acum 5 zile · comentarii (26)

Cetăţeanul e curtat din toate părţile, toţi încearcă să-i atragă atenţia, vor ceva de la el şi îi propun altceva în schimb: partidele, bisericile, mass-media, tot felul de organizaţii, firmele. Dintre toţi, companiile par să aibă cel mai mare succes, în special cele occidentale puternice, pentru că au pe cei mai deştepţi oameni la marketing.

acum 4 zile · comentarii (5)

De teama unei înscenări, Ponta a comunicat naţiunii decizia de a-şi strămuta biroul de la Palatul Victoria direct într-o unitate militară. Mai precis, la Ministerul Apărării. O înscenare nu este, însă, unicul pericol care planează asupra unui lider politic. Mai sunt cutremurele, pandemiile, atacurile nucleare sau informatice, dar şi asteroizii. Există, totuşi, o veste bună: sunt cel puţin cinci locuri în lume mai sigure ca Ministerul Apărării.

acum 2 zile · comentarii (27)

Eram în primii ani de facultate când, despre hepatita C, încă se vorbea ca fiind “hepatita non-A, non-B”. Virusul hepatitic C fusese descoperit în 1989, dar informaţia medicală persista în forma sa iniţială, chiar la 10 ani de la momentul care avea să se constituie în declanşatorul revoluţiei despre care discutăm acum, în relaţie cu hepatita C.

acum 2 zile · comentarii (2)