Dodon: Dacă nu vom opri procesul de românizare, Moldova nu va avea viitor! VIDEO 5

Igor Dodon avertizează moldovenii că dacă nu se vor consolida împotriva „românizării Republicii Moldova, ţara va dispărea. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe internaţionale organizată vineri, 24 martie, de Preşedinţie. „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică şi perspectiva dezvoltării”, aşa suna tema evenimentului la care s-au adunat peste 80 de persoane, savanţi şi cercetărori din Moldova, Ucraina, România, Rusia etc.

Dodon: Dacă nu vom opri procesul de românizare, Moldova nu va avea viitor! VIDEO Vezi comentarii 5
Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Amendamente la Acordul de cooperare militară moldo-român

Amendamente la Acordul de cooperare militară moldo-român

Militarii moldoveni şi români vor putea participa în comun la exerciţiile şi antrenamentele militare care se desfăşoară în cadrul multinaţional, cu unităţi sau subunităţi ale altor state partenere. Un proiect de lege în acest sens a fost votat vineri, 24 martie, în Parlament, în prima lectură, transmite IPN.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Dodon a organizat o conferinţă ştiinţifică pe tema statalităţii Moldovei: Identitatea şi istoria moldovenească sunt sistemic subminate, e nevoie de mobilizare

Dodon a organizat o conferinţă ştiinţifică pe tema statalităţii Moldovei: Identitatea şi istoria moldovenească sunt sistemic subminate, e nevoie de mobilizare

Igor Dodon a participat vineri, 24 martie, la o conferinţă ştiinţifică internaţională organizată de Preşedinţie. „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică şi perspectiva dezvoltării”, aşa sună tema discuţiilor la care s-au adunat peste 80 de persoane, savanţi şi cercetărori din Moldova, Ucraina, România, Rusia, Bulgaria, Germania, etc.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Voronin, despre sticlele cu vin oferite lui Băsescu în 2005: Înţelegerea a fost ca el să se îmbete şi să nu se lege de Moldova VIDEO | traian basescu

Voronin, despre sticlele cu vin oferite lui Băsescu în 2005: Înţelegerea a fost ca el să se îmbete şi să nu se lege de Moldova VIDEO

Liderul Partidului Comuniştilor din Moldova, Vladimir Voronin, a avut chef de glume în şedinţa în plen a Parlamentului de la Chişinău de vineri, 24 martie. În contextul discuţiilor despre vinurile oferite de către Igor Dodon lui Vladimir Putin, liberalul Mihai Ghimpu i-a amintit că fostului şef de stat că şi el a dăruit un vagon de vinuri lui Băsescu. Replica lui Voronin a stârnit hohote de râs în Legislativ.

Plafonul de garantare a depozitelor se majorează. În cazul falimentării băncii deponenţii vor primi câte 20 de mii de lei

Plafonul de garantare a depozitelor se majorează. În cazul falimentării băncii deponenţii vor primi câte 20 de mii de lei

Plafonul de garantare a depozitelor persoanelor fizice se majorează de la 6.000 la 20.000 de lei. În cazul falimentării sau lichidării forţate a unei bănci, această sumă va fi plătită fiecărui deponent, indiferent de câte depozite a avut. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în şedinţa de vineri, 24 martie, a Parlamentului, transmite IPN.

Serviciul oftalmologic din Moldova urmează a fi modernizat

Serviciul oftalmologic din Moldova urmează a fi modernizat

În următorii cinci ani, serviciul oftalmologic din Republica Moldova urmează a fi modernizat, iar persoanele cu dizabilităţi de vedere vor fi asigurate cu dispozitive de corecţie optică. În acest sens, vineri, 24 martie, la Chişinău a fost semnat un acord de colaborare între mai multe ministere şi organizaţii nonguvernamentale, transmite IPN.

De la Preşedinţie în cinematografie. Dodon anunţă crearea unui documentar despre istoria poporului moldovenesc

De la Preşedinţie în cinematografie. Dodon anunţă crearea unui documentar despre istoria poporului moldovenesc

Pe micile ecrane ar putea apărea, în curând, premiera unui film documentar despre istoria poporului moldovenesc, la comanda preşedintelui ţării, Igor Dodon. Anunţul a fost făcut de către şeful statului vineri, 24 martie, în cadrul conferinţei internaţionale ştiinţifice „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică şi perspectiva dezvoltării”, organizată tot de Preşedinţie.

O schemă de spălare de bani prin Moldova, contracarată de ofiţerii SIS şi de procurori. Sumele ajungeau până la un milion de dolari VIDEO

O schemă de spălare de bani prin Moldova, contracarată de ofiţerii SIS şi de procurori. Sumele ajungeau până la un milion de dolari VIDEO

Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, în comun cu procurorii din Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au deconspirat şi destructurat o schemă pusă la cale de o grupare criminală internaţională de spălare, lichefiere şi contrabandă a mijloacelor financiare în proporţii deosebit de mari. Sumele variau de la 500.000 până la 1 milion de dolari lunar.

Profesorii au pichetat sediul Parlamentului şi solicită salarii mai mari VIDEO

Profesorii au pichetat sediul Parlamentului şi solicită salarii mai mari VIDEO

Profesorii au reluat protestele împotriva guvernării, cerând salarii mai mari. Câteva sute de cadre didactice au pichetat la 23 martie sediul Parlamentului şi au adus acuzaţii autorităţilor că tergiversează procesul de majorare a salariilor pentru angajaţii din ramura educaţiei. Pedagogii au scandat lozinci împotriva guvernării, deplângând salariile mizere pe care le ridică., transmite IPN.

Igor Dodon, acuzat de fraudarea alegerilor la Ungheni

Igor Dodon, acuzat de fraudarea alegerilor la Ungheni

Veterani ai războiului de pe Nistru şi membri ai Asociaţiei Obşteşti „Onoare, Demnitate şi Patrie” îl acuză pe Igor Dodon de fraudarea alegerilor în raionul Ungheni, prin coruperea alegătorilor. Aceştia au prezentat „carnetul de lucru” a liderului socialiştilor de la Ungheni care ar conţine nume, semnături şi sumele de bani pe care le-ar fi primit alegătorii din zonă pentru susţinerea candidatului PSRM la alegerile prezidenţiale.

România s-a umplut, în ultimii ani, de graffiti-uri care revendică adevărul istoric că Basarabia e România. În replică, la unul dintre primele evenimente care a participat în calitate de reprezentant al Chişinăului la Bucureşti, actualul ambasador al Republicii Moldova, E. S. dl Mihai Gribincea, atrăgea atenţia, pe bună dreptate, că Republica Moldova nu (mai) e Basarabia.

acum 7 zile · comentarii (118)

Igor Dodon se dovedeşte a fi pe zi ce trece o calamitate geopolitică pentru Republica Moldova întrucât îi lipseşte abilitatea de a obţine maximul pentru statul moldav la confluenţa intereselor speciale dintre EST şi VEST. Aflat într-un conflict mimat cu majoritatea oligarhului Vladimir Plahotniuc, şefului statului moldav mizează totul pe cartea rusă şi implicit pe mărinimia lui Vladimir Putin.

acum 8 zile · comentarii (3)

Republica Moldova a făcut un gest fără de precedent în ultimii 25 de ani: a luat act de abuzurile Federaţiei Ruse împotriva cetăţenilor moldoveni şi a impus oficialilor de dincolo de Prut să nu se mai deplaseze în Federaţia Rusă. Poziţia guvernului este diametral opusă celei avute de Igor Dodon, care preferă să mimeze slugărnicia faţă de Moscova, în detrimentul statului ce îl reprezintă.

acum 10 zile · comentarii (28)

Relaţiile dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă au intrat în criză de joi, 9 martie, ca urmare a unei acţiuni fără precedent, ce exprimă exasperarea autorităţilor Republicii Moldova, dar şi perspectiva lansării unei acţiuni represive majore (inclusiv sub forma unor ameninţări militare sau subversive) a Federaţiei Ruse.

acum 12 zile · comentarii (54)

Pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a Federaţiei Ruse, kremlin.ru, a apărut ieri un comunicat din care aflăm că preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret prin care dă instrucţiuni autorităţilor ruse să recunoască pretinsele acte de identitate eliberate populaţiei din regiunile Doneţk şi Lugansk ale Ucrainei de către autoproclamatele autorităţi separatiste.

luna trecuta · comentarii (10)

În timp ce ambasadorul Rusiei la Bucureşti bate redacţiile şi sună pe la toate publicaţiile şi televiziunile pentru a da interviuri, într-un exces de vizibilitate şi hiperactivism ofensiv anti-românesc care numai a întărirea relaţiilor bilaterale nu seamănă, politica Externă a Federaţiei Ruse pare să fi intrat în zodia eşecurilor în cascadă.

luna trecuta · comentarii (92)

Din cele 31 de partide active din Republica Moldova, patru se declară unioniste (Partidul Liberal, Partidul Liberal Reformator, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Dreapta), ce reprezintă cca. 13%. Printr-o coincidenţă, media scorului electoral al Partidului Liberal la ultimile patru scrutine parlamentare a constituit cca. 12%, iar celelalte partide au acumulat împreună în medie 1%.

acum 2 luni · comentarii (8)

Alegerea lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova este poate cea mai mare greşeală politică pe care a făcut-o Vlad Plahotniuc şi guvernul său, când au ales să joace la dublu şi să încline balanţa către „omul Kremlinului”. Plahotniuc şi oamenii săi au preferat o formulă facilă de a-şi conserva puterea sub deviza: „guvernăm ruseşte, pe bani europeni”, dar „socoteala de acasă nu mai corespunde cu cea din târg”.

luna trecuta · comentarii (9)

Preşedintele american Donald Trump a intrat pe deplin în pâine. În nici 20 de zile de la preluarea mandatului, a reuşit să dea peste cap toate regulile de conduită şi toată uzanţa relaţiilor internaţionale, într-o combinaţie de voluntarism, temperament, personalitate şi forcing în negocieri care i-au adus reacţii dure interne şi externe.

acum 2 luni · comentarii (52)

Vine la Bruxelles domnul preşedinte al Moldovei şi va fi primit de toate personalităţile de la vârful instituţiilor europene: Donald Tusk, preşedintele UE, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate.

acum 2 luni · comentarii (19)

A venit acest avertisment transmis de Moscova către România şi, mai departe, către NATO şi UE: oricând se pot scoate hărţi care să fundamenteze cereri de tip revendicare teritorială. În orice moment, pentru orice ţară din această parte a Europei, pe o asemenea bază, pot fi realimentate, instantaneu şi cu o forţă destructivă potenţială enormă, vechile uri şi tensiuni, reformulate în termenii geo-politicii secolului XXI.

acum 2 luni · comentarii (215)

Prima vizită diplomatică pe care Igor Dodon a efectuat-o, marţi, la Kremlin, în calitate de şef al statului moldav, a fost un fiasco care pe termen mediu va fi greu de gestionat de către echipa sa de imagine. Prin prisma declaraţiilor făcute la întâlnirea cu Vladimir Putin, preşedintele moldav s-a dovedit a fi un ”personaj umil şi nepregătit”, care dinamitează viitorul Republicii Moldova, atât în relaţia cu Rusia cât şi cu UE.

acum 2 luni · comentarii (8)

Retragerea cetăţeniei moldave fostului preşedinte al României, Traian Băsescu de către şeful statului moldovean, este o simplă acţiune de PR politic, prin intermediul căreia Igor Dodon doreşte să câştige bunăvoinţa Kremlinului. Dacă în plan intern se află ”încolţit” de majoritatea lui Plahotniuc, în plan extern Igor Dodon ar dori să devină într-un timp cât mai scurt un Putin ceva mai mic, dar cu autoritate sporită în Republica Moldova.

acum 3 luni · comentarii (20)
Postari Recente