Klaus Iohannis: „Să organizăm un consens naţional pentru a susţine integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană” 4

Noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, speră ca obiectivele Republicii Moldova privind integrarea europeană „să se transforme din reziderat în realitate”. Declaraţia a fost făcută astăzi, în cadrul şedinţei solemne a Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care Klaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României.

Klaus Iohannis: „Să organizăm un consens naţional pentru a susţine integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană” Vezi comentarii 4
Klaus Iohannis
Sebastian Zachmann Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Klaus Iohannis, noul preşedinte al României. Traian Băsescu părăseşte Palatul Cotroceni după zece ani de mandat | klaus iohannis

Klaus Iohannis, noul preşedinte al României. Traian Băsescu părăseşte Palatul Cotroceni după zece ani de mandat

Klaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României, într-o şedinţă solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor. Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a plecat la Palatul Cotroceni unde a avut loc ceremonia de predare-primire a mandatului.

Adevărul Moldova Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Dorea să treacă vama cu un paşaport biometric fals, care l-a costat de 20 de ori mai mult decât preţul oficial, dar a fost prins

Dorea să treacă vama cu un paşaport biometric fals, care l-a costat de 20 de ori mai mult decât preţul oficial, dar a fost prins

Un cetăţean moldovean a fost depistat de poliţiştii de frontieră, în timp ce încerca să iasă din ţară cu un paşaport biometric moldovenesc falsificat. Potrivit poliţiei de frontieră, acesta cumpărase documentul cu aproape 20 de mii de lei mai scump decât preţul oficial pentru eliberarea la termenul de trei ore.

Adevărul Moldova Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

ÎS Registru dezminte informaţia difuzată de Poliţia de Frontieră. „Paşaportul biometric nu poate fi falsificat”

ÎS Registru dezminte informaţia difuzată de Poliţia de Frontieră. „Paşaportul biometric nu poate fi falsificat”

Întreprinderea de Stat Registru dezminte informaţia difuzată de Poliţia de Frontieră, precum că cineva ar fi falsificat un paşaport biometric. „Primul paşaport biometric fals depistat la frontieră”, a fost titlul unui comunicat de presă, remis azi dimineaţă jurnaliştilor.

O aripă a Maternităţii Mamei şi Copilului a fost modernizată

O aripă a Maternităţii Mamei şi Copilului a fost
modernizată

Mamele cu nou-născuţi se vor putea recupera în saloane modernizate şi renovate, în incinta maternităţii Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău. O nouă aripă a maternităţii a fost deschisă pentru pacienţi, în prezenţa Înalt Prea Sfinţitului Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, şi a iniţiatorului campaniei Renaşte Moldova, Vlad Plahotniuc, transmite IPN.

Republica Moldova va continua în viitor să fie expusă fluxurilor de migraţie

Republica Moldova va continua în viitor să
fie expusă fluxurilor de migraţie

Republica Moldova va continua şi în viitor să fie expusă fluxurilor masive ale mobilităţii externe şi interne, precum şi fluxurilor financiare provenite din migraţie. Migraţia va continua să existe graţie consolidării şi restructurării sectorului agricol, care va genera surplusul de forţă de muncă, se arată într-un studiu sociologic realizat în cadrul iniţiativei NEXUS Moldova, transmite IPN.

Deteriorare semnificativă a situaţiei bugetar-fiscale

Deteriorare
semnificativă a situaţiei bugetar-fiscale

Pentru anul curent, Fondul Monetar Internaţional aşteaptă o reducere a ritmului creşterii economice până la circa 2%, reflectând evoluţia moderată a volumului producţiei agricole, activitatea economică mai redusă a principalilor parteneri comerciali ai Moldovei, dar şi impactul restricţiilor impuse de Federaţia Rusă la importul produselor moldoveneşti.

Johannes Hahn vrea accelerarea reformelor în Moldova

Johannes Hahn vrea accelerarea reformelor
în Moldova

Comisarul european pentru politică de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, pledează pentru accelerarea reformelor în Republica Moldova. Subiectul a fost abordat la întrevederea cu premierul moldovean în exerciţiu, Iurie Leancă, aflat la Bruxelles, transmite IPN, care citează un comunicat de presă al Guvernului

Deprecierea vertiginoasă a rublei ruseşti poate fi un motiv de euforie doar pentru autorităţile netributare celei mai mari pieţe din estul Europei. Republica Moldova, însă, trebuie să întreprindă toate măsurile necesare pentru a contracara devalorizarea monedei naţionale, tocmai pentru a nu se repeta colapsul economic din 1998.

acum 4 zile · comentarii (0)

O constituţie stabileşte raporturile dintre stat şi cetăţeni, nu şi între state, a căror relaţii se reglementează prin tratate, acorduri, convenţii. Astfel, neutralitatea Republicii Moldova este una declarativă, fiind inserată unilateral în legea supremă, nu şi efectivă, sub forma unei clauze într-un act internaţional. De aici reiese că suntem neutri doar faţă de noi înşine.

acum 7 zile · comentarii (6)

Ceea ce se întâmplă, în aceste zile, în actualul stat european, independent, numit Republica Moldova este revanşa Moscovei, replica la evenimentele din iarna anului trecut, când bulgărele de zăpadă, al nemulţumiţilor de corupţia puterii existente, pe atunci, la Kiev, a pornit la vale măturând regimul care ţinea la propria supravieţuire, chiar cu preţul revenirii sub protectoratul umilitor oferit de Federaţia Rusă.

acum 24 zile · comentarii (8)

O alianţă a partidelor pro-europene cu Vladimir Voronin pare o rezolvare comodă a problemelor politice care se anunţă după alegerile parlamentare din 30 noiembrie de la Chişinău. Sondajele de opinie creditează comuniştii din Republica Moldova cu un număr suficient de mandate pentru a asigura o guvernare fără probleme în parlament.

acum 27 zile · comentarii (1)

Campania pentru funcţia de preşedinte al României s-a desfăşurat în mare parte în jurul identităţii etnice româneşti. Până la urmă era inevitabil acest lucru de vreme ce unul dintre foştii candidaţi nu este etnic român - au mai existat candidaţi la preşedinţia României care nu erau etnici români, însă nici unul nu a ajuns în turul al doilea cu şanse de victorie.

luna trecuta · comentarii (12)

Constat, de la o vreme, că multe din simbolurile biblice şi religioase suferă de o lipsă de înţelegere corectă a lor, pornită fie din nepricepere sau interes propagandistic. Semnele zodiacale, curcubeul, Steaua lui David şi altele asemenea lor sunt simboluri care ajung să tensioneze inutil comunităţi, dincolo de limita discursului academic. Printre ele, unul care stârneşte pasiuni apocaliptice: 666.

acum 3 luni · comentarii (108)

Uniunea Rusia-Belarus-Kazahstan, cea care ar trebui să devină în curând Uniunea Euroasiatică, va fi fără de ... Kazahstan. Aceasta este decizia luată de preşedintele acestei ţări şi care a ameninţat public Rusia că dacă se va urmări atingerea suveranităţii, independenţei şi integralităţii ţării sale va recurge la acest gest.

acum 3 luni · comentarii (4)

Înţelegerea, din perspective diferite, a relevanţei ultimului Summit al NATO, pentru securitatea reală a comunităţii euroatlantice, pentru parteneriatele Alianţei cu state interesate de o cooperare reciproc avantajoasă, concretă, nu doar declarativă, impune invitarea, în arena publică, a unor experţi care ştiu mecanismul interior de funcţionare al Cartierului General al Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic, din Belgia.

acum 3 luni · comentarii (5)

În ultimii 20 de ani, relevanţa NATO a fost pusă de multe ori la îndoială,  atât de unii politicieni, cât şi de voci din media. „Dezbaterea care ne-a marcat traseul din 1990 până astăzi a fost dacă avem nevoie de NATO. Putin a încheiat dezbaterea. Am experimentat, pentru prima dată din 1945, anexarea unui teritoriu european prin mijloace militare”, spunea Malcolm Rifkind, preşedintele Comitetului pentru Apărare din Parlamentul Britanic.

acum 3 luni · comentarii (93)

Zilele trecute, când am auzit prima dată vocea lui Constantin Brâncuşi, m-am simţit ca într-o biserică, unde prezenţa Domnului e mai pregnantă, nu ca  afară, unde cam uităm de El. Mi s-a întâmplat aşa poate şi din cauza faptului că, în capul meu, Brâncuşi este un fel de sfânt, sau sihastru, mai ales pentru modul în care a trăit şi creat.

acum 3 luni · comentarii (23)

Săptămânile trecute Salonul de Muzică al Castelului Peleş a găzduit ultimul concert cameral al lunii august, ultimul concert al stagiunii de vară. Momentul a fost special dată fiind structura programului oferit dar şi personalitatea protagoniştilor, anume violonista Luminiţa Petre, concert-maestru al orchestrei Simfonice de Stat din Stuttgart, şi pianistul Mihai Ungureanu, unul dintre cei mai dinamici concertişti ai vieţii noastre muzicale.

acum 3 luni · comentarii (0)

Doar îmbinările mai neaşteptate (de exemplu, într-o cronică de film: „nu e nici o bătaie decentă, nici o vrajă ca lumea“, blogspot.com) ne pot atrage atenţia că s-a schimbat ceva în folosirea lui decent; altminteri, lărgirea sensurilor cuvîntului e destul de firească (în spiritul unor tendinţe interne mai generale, dar şi în consonanţă cu etimologia şi cu influenţele străine) şi acceptată de toată lumea.

acum 3 luni · comentarii (1)

Romania va trece in 2014 in stadiul de tranzitie catre economia bazata pe inovare. Conform Raportului Competitivitatii Globale, anul trecut Romania a avut cea mai mare crestere de competitivitate dintre tarile UE, cu progrese la infrastructura, eficienta guvernamentala dar cel mai mult la Inovare. Competititate mai mare vine din productivitate, inseamna crestere economica, salarii mai mari, locuri de munca si sustenabilitate sociala.

acum 4 luni · comentarii (3)
Postari Recente