Oana Bâltoc Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

FOTO VIDEO O studentă rusoaică a rupt gura târgului londonez cu un Mercedes acoperit cu cristale Swarovski

FOTO VIDEO O studentă rusoaică a rupt gura târgului londonez cu un Mercedes acoperit cu cristale Swarovski

Studenta Daria Radionova a vrut ca maşina ei să iasă în evidenţă pe străzile Londrei, oraş unde studiază afacerile. Şi a reuşit acest lucru după ce şi-a îmbrăcat bolidul Mercedes CLS 350 cu 1 milion de cristale Swarovski, extravaganţă care a costat-o aproape 26.000 de euro.

Adevărul Moldova Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Calitatea fructelor din Republica Moldova nu mai e motiv de îngrijorare pentru Rusia

Calitatea fructelor din Republica Moldova nu mai e motiv de îngrijorare pentru Rusia

Republica Moldova dispune acum de 170 de depozite frigorifice pentru păstrarea fructelor şi legumelor. Vasile Şarban, şeful Serviciului produse horticole la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, a comunicat pentru IPN că aceste depozite au capacitatea totală de stocare de 146 de mii de tone de fructe şi legume.

Extragere ilegală de nisip din râul Nistru

Extragere ilegală de nisip din râul Nistru

Procuratura Generală a început două cauze penale pentru extragerea ilegală de nisip din râul Nistru, informează IPN. Potrivit oamenilor legii, un grup de personae ar fi desfăşurat  acţiuni de extragere samovolnică a zăcămintelor de nisip-prundiş în lipsa documentelor necesare.

Liberal democraţii nu şi-au stabilit lista pentru alegeri

Liberal democraţii nu şi-au stabilit
lista pentru alegeri

Liberal democraţii nu au hotărât cine se va afla pe primul loc în lista pentru alegerile din această toamnă, a declarat liderul PLDM Vlad Filat. Lista electorală a PLDM va fi decisă de către partid, a mai spus Filat, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la postul de televiziune “Pro TV Chişinău”, transmite IPN.

INTERVIU Tamara Şchiopu: „Antreprenoriatul social presupune implicarea mediului de afaceri în soluţionarea unei probleme sociale“

INTERVIU Tamara Şchiopu: „Antreprenoriatul social
presupune implicarea mediului de afaceri în soluţionarea unei probleme sociale“

Antreprenoriatul social e un business aparte, care se adresează în primul rând oamenilor care vor să-şi sprijine comunitatea în care trăiesc. Tamara Şchiopu, femeia care a lansat EtnoGastronomica şi festivalul anual Bostaniada, ne vorbeşte în acest interviu despre ce presupune această nobilă activitate antreprenorială, dar şi în ce constă bucătăria din spatele reţetei de business pe care o aplică cu succes.

450 milioane de dolari pentru Republica Moldova, de la Banca Mondială

450 milioane de dolari pentru Republica
Moldova, de la Banca Mondială

Republica Moldova poate conta pe o asistenţă financiară de până la 450 de milioane de dolari, până în anul 2017, din partea Băncii Mondiale. Domeniile prioritare pentru această susţinere vor fi sănătatea şi educaţia, a declarat premierul Iurie Leancă după întrevederea cu vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Laura Tuck, transmite IPN.

Care este rolul femeilor în Europa, în Uniunea Europeană, dar şi în fruntea instituţiilor - europene, administrative, naţionale, politice... Pentru Corina Creţu, fostă jurnalistă care nu pare să practice limba de lemn, trecerea se va face printr-o necesară, primordială, schimbare de mentalitate. Am realizat acest interviu în urmă cu ceva timp, pentru revista europeană Queries.

acum 14 zile · comentarii (34)

Nivelul de testosteron al sportivilor va fi cu atât mai înalt, cu cât echipa rivală va fi mai distantă identar şi regional. Şi, corespunzător, e mai moderat atunci când echipele sunt din aceeaşi comunitate. Această observaţie sugerează că sportul îşi poate avea geneza în confruntările intergrupale arhaice, ceea ce poate fi foarte aproape de adevăr.

acum 14 zile · comentarii (1)

Constat, de la o vreme, că multe din simbolurile biblice şi religioase suferă de o lipsă de înţelegere corectă a lor, pornită fie din nepricepere sau interes propagandistic. Semnele zodiacale, curcubeul, Steaua lui David şi altele asemenea lor sunt simboluri care ajung să tensioneze inutil comunităţi, dincolo de limita discursului academic. Printre ele, unul care stârneşte pasiuni apocaliptice: 666.

acum 12 zile · comentarii (99)

Uniunea Rusia-Belarus-Kazahstan, cea care ar trebui să devină în curând Uniunea Euroasiatică, va fi fără de ... Kazahstan. Aceasta este decizia luată de preşedintele acestei ţări şi care a ameninţat public Rusia că dacă se va urmări atingerea suveranităţii, independenţei şi integralităţii ţării sale va recurge la acest gest.

acum 12 zile · comentarii (4)

Înţelegerea, din perspective diferite, a relevanţei ultimului Summit al NATO, pentru securitatea reală a comunităţii euroatlantice, pentru parteneriatele Alianţei cu state interesate de o cooperare reciproc avantajoasă, concretă, nu doar declarativă, impune invitarea, în arena publică, a unor experţi care ştiu mecanismul interior de funcţionare al Cartierului General al Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic, din Belgia.

acum 12 zile · comentarii (5)

În ultimii 20 de ani, relevanţa NATO a fost pusă de multe ori la îndoială,  atât de unii politicieni, cât şi de voci din media. „Dezbaterea care ne-a marcat traseul din 1990 până astăzi a fost dacă avem nevoie de NATO. Putin a încheiat dezbaterea. Am experimentat, pentru prima dată din 1945, anexarea unui teritoriu european prin mijloace militare”, spunea Malcolm Rifkind, preşedintele Comitetului pentru Apărare din Parlamentul Britanic.

acum 13 zile · comentarii (92)

Zilele trecute, când am auzit prima dată vocea lui Constantin Brâncuşi, m-am simţit ca într-o biserică, unde prezenţa Domnului e mai pregnantă, nu ca  afară, unde cam uităm de El. Mi s-a întâmplat aşa poate şi din cauza faptului că, în capul meu, Brâncuşi este un fel de sfânt, sau sihastru, mai ales pentru modul în care a trăit şi creat.

acum 13 zile · comentarii (23)

Săptămânile trecute Salonul de Muzică al Castelului Peleş a găzduit ultimul concert cameral al lunii august, ultimul concert al stagiunii de vară. Momentul a fost special dată fiind structura programului oferit dar şi personalitatea protagoniştilor, anume violonista Luminiţa Petre, concert-maestru al orchestrei Simfonice de Stat din Stuttgart, şi pianistul Mihai Ungureanu, unul dintre cei mai dinamici concertişti ai vieţii noastre muzicale.

acum 15 zile · comentarii (0)

Doar îmbinările mai neaşteptate (de exemplu, într-o cronică de film: „nu e nici o bătaie decentă, nici o vrajă ca lumea“, blogspot.com) ne pot atrage atenţia că s-a schimbat ceva în folosirea lui decent; altminteri, lărgirea sensurilor cuvîntului e destul de firească (în spiritul unor tendinţe interne mai generale, dar şi în consonanţă cu etimologia şi cu influenţele străine) şi acceptată de toată lumea.

acum 15 zile · comentarii (1)

Romania va trece in 2014 in stadiul de tranzitie catre economia bazata pe inovare. Conform Raportului Competitivitatii Globale, anul trecut Romania a avut cea mai mare crestere de competitivitate dintre tarile UE, cu progrese la infrastructura, eficienta guvernamentala dar cel mai mult la Inovare. Competititate mai mare vine din productivitate, inseamna crestere economica, salarii mai mari, locuri de munca si sustenabilitate sociala.

acum 20 zile · comentarii (3)

Cand Moţi a devenit eroul Bulgariei eliminând Steaua la 11m ajungând nume de peluză pe un viitor stadion, mi-am adus aminte de două păreri ale unor intelectuali despre ce mai înseamnă să fii român în România de azi: „patriotismul inseamnă în primul rând eficienţă” - HRPatapievici. Mircea Cărtărescu, la Radio România: „sunt european înainte de a fi român“.

acum 14 zile · comentarii (69)

Şi în vară, şi în toamnă. De câţiva ani. Este un titlu în multe ziare, în ciuda faptului că a devenit un clişeu. În ultimele zile, am încercat să-mi dau seama care este situaţia promovării examenului de maturitate. Rapoartele Ministerului Educaţiei Naţionale spun: 60% în vară şi 22% în toamnă. Bazându-se pe calcule misterioase (pentru noi), domnul ministru Remus Pricopie a menţionat chiar cifra magică de 70%. Dar 70% din ce?

acum 20 zile · comentarii (6)

Problema timpului este fundamentală pentru ştiintele istorice precum geologia sau arheologia. Trecutul de dinaintea apariţiei scrisului nu are voce. Chiar şi după ce strămoşii noştri au învăţat să documenteze istoria, informaţiile care ajung la noi sunt disparate şi fragmentare.

acum 19 zile · comentarii (0)
Postari Recente