Polina Cupcea Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Dreptul la familie, lezat în Moldova pentru femeile cu dizabilităţi locomotorii

Dreptul la familie, lezat în Moldova pentru femeile cu dizabilităţi locomotorii

Femeile cu dizabilităţi locomotorii pot întemeia familii şi chiar naşte copii, iar scaunul rulant nu constituie pentru ele o piedică. În schimb, din cauza infrastructurii neadaptate, discriminării şi lipsei de informaţie, foarte puţine dintre ele reuşesc să se afirme pe acest plan. Problema, spun specialiştii, o constituie atât ignoranţa autorităţilor, cât şi atitudinea civică pasivă a femeilor cu dizabilităţi.

Adevărul Moldova Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Pirkka Tapiola: Anul trecut a fost unul sărac pentru Republica Moldova, din punct de vedere al reformelor europene | uniunea europeana

Pirkka Tapiola: Anul trecut a fost unul sărac pentru Republica Moldova, din punct de vedere al reformelor europene

Dezvoltarea politică şi economică a Republicii Moldova este împiedicată de corupţia sistemică şi cea la nivel înalt, arată Raportul de Progres al Republicii Moldova în cadrul Politicii Europene de Vecinătate în anul 2014, prezentat luni, 30 martie.

Femeile din Moldova pot fi auzite doar unindu-şi forţele

Femeile din Moldova pot
fi auzite doar unindu-şi forţele

Republica Moldova trebuie să asigure mai multe servicii pentru femeile din diferite grupuri. Totodată, democraţia în Moldova poate fi dezvoltată şi asigurată prin împuternicirea femeilor. Pentru Sugestiile au fost făcute la a doua ediţie a forumului public „Parteneriat pentru o Moldovă Inclusivă şi Prosperă: Femeile Contează!”.

www.mediaforum.md, platforma de discuţii online pentru jurnalişti şi consumatorii de presă

www.mediaforum.md, platforma de discuţii
online pentru jurnalişti şi consumatorii de presă

Consiliul de Presă din Republica Moldova a lansat astăzi platforma de dezbateri online www.mediaforum.md, destinată profesioniştilor din domeniul mass-media şi consumatorilor de presă. Prin intermediului acestei platforme virtuale, vor fi multiplicate cunoştinţele şi practicile pozitive în jurnalism, fiind încurajate competiţia profesională şi standardele de calitate jurnalistică.

Transferurile băneşti între cetăţenii României şi Republicii Moldova vor putea fi efectuate prin intermediul Poştei Moldovei

Transferurile băneşti între cetăţenii României şi Republicii Moldova vor putea fi efectuate prin intermediul Poştei Moldovei

Transferurile băneşti între cetăţenii României şi Republicii Moldova vor putea fi efectuate prin intermediul Poştei Moldovei. Astăzi, a fost lansat serviciul electronic de transferuri băneşti urgente între România şi Moldova. Comisionul transferurilor va fi unul fix - 5 euro. Pentru a efectua un transfer este necesar să prezentaţi doar buletinul de identitate, iar destinatarul va fi anunţat prin sms despre detaliile transferului.

Oligarhii ruşi dispuşi să plece masiv din ţară din cauza recesiunii economice cu care Moscova se confruntă

Oligarhii ruşi dispuşi să plece masiv din ţară din cauza recesiunii economice cu care Moscova se confruntă

Unii dintre cei mai bogaţi şi puternici oameni ai Rusiei caută să se mute în Marea Britanie sau Elveţia pentru a evita efectele recesiunii grave cu care Moscova se confruntă în prezent. Oligarhii ruşi sunt gata să plece masiv din ţară pentru a evita taxele mari şi alte consecinţe ale acestei mari crize economice, scrie publicaţia britanică The Telegraph.

Accept critica, ba chiar o încurajez, dar nu pot să nu mă deranjez când mi se reproşează că nu împărtăşesc naivitatea pe care alţii o afişează. A mai trecut un 27 martie, s-au mai fluturat nişte drapele tricolore, s-au mai dezmorţit unii în hore, dar Unirea nu trebuie doar sărbătorită, ci şi înfăptuită.

acum 17 ore · comentarii (3)

Deşi preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a părut indiferent la recentele plecări din formaţiunea sa către proiectul politic al lui Iurie Leancă, a pus în practică o strategie greşită de PR politic prin obstrucţionarea într-o primă fază a oamenilor din echipa fostului premier moldovean în construcţia Partidului Popular European din Moldova (PPEM).

acum 5 zile · comentarii (0)

Dragă frate din Basarabia, nu fi supărat pe noi că în numele neamului românesc politicienii interbelici au făcut tot ce era necesar pentru a destrăma ţara asta. Ei încearcă şi acum să facă acelaşi lucru. După cum bine ştii, bunicii noştri i-au alungat din ţară, căci aici nu mai aveau de trăit, după pata ce ne-au lăsat-o pe obraz.

acum 5 zile · comentarii (0)

În urmă cu exact un an, Federaţia Rusă a anexat în mod oficial Crimeea. La 18 martie 2014, Putin a ţinut un discurs înflăcărat în faţa Adunării Federale, declamând, într-o terifiantă consonanţă cu alocuţiunile lui Hitler, toate argumentele false şi motivele perfide ale săvârşirii raptului teritorial, iar la finalul spectacolului grotesc a semnat actul de secesiune.

acum 13 zile · comentarii (18)

Sofismul este un curent filosofic, originar din antichitatea elenă, dar încă tributar populismului modern. Deşi în traducere din greacă termenul de „sofist” înseamnă „înţelept” (sophisles), conotaţia peiorativă a acestuia rămâne definitorie. Or, numai nu înţelept poate fi considerat cel care a fost demis pentru suspiciuni de corupţie.

acum 15 zile · comentarii (1)

Ştiu, aţi obosit să se tot vorbească şi să se scrie în continuu despre banii sustraşi de la Banca de Economii şi de la celelalte două bănci surori. De parcă s-au epuizat subiectele sau ca şi cum pământul s-ar fi oprit în loc. Deşi sunt în asentiment cu extenuarea, dar şi exasperarea domniilor voastre, nu pot să nu întreb: totuşi, unde a dispărut miliardul?

acum 19 zile · comentarii (0)

Fluctuaţiile de pe piaţa valutară a Republicii Moldova sunt un fenomen răspândit, cu care ne-am obişnuit. Ceea ce deranjează, însă, este deprecierea bruscă a monedei naţionale şi lipsa vreunei perspective de a-i restabili valoarea. În loc să fim asiguraţi că situaţia se va redresa, suntem mustraţi că am ţine banii la saltea.

luna trecuta · comentarii (6)

Pentru încetarea focului în estul Ucrainei, a fost nevoie de negocieri cu durată de aproape 17 ore la Minsk, zilele trecute. Acestea au fost purtate de preşedinţii Ucrainei şi Rusiei, Petro Poroşenko şi Vladimir Putin, cu participarea cancelarului german Angela Merkel şi a preşedintelui Franţei, Francois Hollande. La negocieri au mai participat şi reprezentanţii celor două republici autoproclamate din estul Ucrainei.

luna trecuta · comentarii (4)

În România, Traian Băsescu a fost supranumit „preşedinte-jucător”, pe când în Republica Moldova, lui Nicolae Timofti i s-ar potrivi calificativul de „preşedinte-spectator”, mai ales după ce l-a desemnat pe Chiril Gaburici la funcţia de prim-ministru, în detrimentul voinţei populare şi a rezultatului alegerilor parlamentare de anul trecut.

luna trecuta · comentarii (7)

În ultimele câteva zile, intensitatea atacurilor separatiştilor susţinuţi de Rusia, pe frontul din Donbass, a crescut semnificativ. Mai ales în timpul nopţilor, formaţiunile armate teroriste atacă poziţiile trupelor armatei ucrainene. Chiar dacă o mare parte a armamentului greu a fost deplasat în spatele liniei frontului, atacurile se desfăşoară folosindu-se mortiere, aruncătoare de grenade şi alte tipuri de armament de artilerie uşoară.

acum 22 zile · comentarii (27)

Iar avem o ştire nasoală care “a făcut înconjurul lumii”, iar vorbim despre “imaginea României în străinătate”, iar ne plângem de milă şi cerem să cadă capetele vinovaţilor. Broşura cu harta Franţei acoperită de steagul Germaniei a stârnit energii mediatice şi populare demne de-o cauză mai bună. Deh, popor emoţional şi cu suflet sensibil, atent ca nu cumva să se facă de râs în faţa străinilor...

acum 19 zile · comentarii (10)

Acum aproximativ un deceniu, secretarul Apărării al SUA, Donald Rumsfeld, se adresa publicului occidental cu următoarea declaraţie, răspunzând la o întrebare a unui jurnalist danez despre reacţia unor state europene privind participarea la războiul din Irak: „Voi vă gândiţi la Europa ca fiind Franţa şi Germania. Eu nu. Eu cred că aceasta este vechea Europă. Dacă te uiţi la NATO, în Europa, ca la un întreg, centrul de gravitaţie se mută spre est.”

acum 20 zile · comentarii (107)

De cele mai multe ori, cele mai importante cuvinte, cele mai grave situaţii nu sunt cele rostite, vizibile, ci cele pe care doar le presupunem sau simţim. Cele pe care nu îndrăznim nici măcar să le numim. Este cazul, de exemplu, al schimbării frontierelor noastre. Este cazul acelor gesturi unilaterale comise de alţii dar ale căror consecinţe incomensurabile ne afectează profund, direct.

acum 29 zile · comentarii (5)