Şalaru: Dodon e un trădător! A participat lângă ministrul Apărarii de la Tiraspol la ziua Armatei Sovietice, desfăşurată la ambasada Rusiei de la Chişinău 0

Participarea preşedintelui Dodon la ceremonia organizată la Ambasada Rusiei de la Chişinău, cu prilejul zilei de 23 februarie, ziua Armatei Sovietice (ziua Apărătorului Patriei), a stârnit nemulţumirea fostului ministru al Apărării, Anatol Şalaru. Acesta califică acţiunea şefului statului drept trădate, mai ales că Igor Dodon a fost prezent alături de reprezentanţii din Transnistria.

Şalaru: Dodon e un trădător! A participat lângă ministrul Apărarii de la Tiraspol la ziua Armatei Sovietice, desfăşurată la ambasada Rusiei de la Chişinău Vezi comentarii 0
Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Sergiu Mocanu: Biserica din Moldova este mai periculoasă decât Armata a 14-a. Este frâna spre Europa şi România

Sergiu Mocanu: Biserica din Moldova este mai periculoasă decât Armata a 14-a. Este frâna spre Europa şi România

Preşedintele Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că cel mai mare pericol pentru Republica Moldova îl consituie biserica. Potrivit fostului deputat, în mare parte preoţii ar fi agenţi ai FSB-lui rusesc, iar propaganda pe care ar face-o ei în ţară, menţin cetăţenii într-o stare care nu le permite să aspire spre valorile europene.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Sturza afirmă că Ghimpu va fi înlăturat de la guvernare: În maxim trei luni va fi un Guvern monocolor

Sturza afirmă că Ghimpu va fi înlăturat de la guvernare: În maxim trei luni va fi un Guvern monocolor

Liderul PL, Mihai Ghimpu, nu este un partener politic confortabil pentru democratul Vlad Plahotniuc. Din acest motiv, în cel mult trei luni, liberalul va fi înlăturat de la guvernare. Opinia aparţine fostului premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, şi a fost exprimată în cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTV.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Octavian Ţîcu: Plahotniuc se află sub influenţa Moscovei. I s-a spus clar că Dodon trebuie să câştige alegerile VIDEO

Octavian Ţîcu: Plahotniuc se află sub influenţa Moscovei. I s-a spus clar că Dodon trebuie să câştige alegerile VIDEO

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, nu este doar un produs moldovenesc, ci şi unul românesc, aflat sub influenţa Kremlinului. De această părere este istoricul Octavian Ţîcu, care în cadrul emisiunii „Interpol” de la TV7 a declarat că victoria lui Igor Dodon la prezidenţiale a fost posibilă datorită lui Plahotniuc, cel care l-ar fi ajutat pe socialist la comanda Moscovei.

Dodon refuză să semneze decretul pentru numirea în funcţia de ambasador a trei din cei nouă candidaţi propuşi de către Guvern

Dodon refuză să semneze decretul pentru numirea în funcţia de ambasador a trei din cei nouă candidaţi propuşi de către Guvern

După ce premierul Filip i-a transmis lui Igor Dodon o listă cu nouă candidaţi pentru funcţia de ambasador, vineri, 24 februarie, şeful statului a respins trei dintre candidaţii propuşi de către Guvern. În acest context, preşedintele propune consultări adiţionale pentru a conveni asupra numelui altor candidaţi, ceea ce înseamnă că există posibilitatea ca el să accepte, în cele din urmă, lista.

Socialiştii au depus o moţiune simplă pe numele ministrului Sănătăţii şi solicită audierea premierului Filip

Socialiştii au depus o moţiune simplă pe numele ministrului Sănătăţii şi solicită audierea premierului Filip

Fracţiunea parlamentară a Partidului Socialiştilor a depus vineri, 24 februarie, o moţiune simplă pe numele ministrului Sănătăţii. Deputaţii sunt nemulţumiţi de politicile în domeniul sănătăţii realizate de Ruxanda Glavan. Totodată, fracţiunea Partidului Liberal Democrat a solicitat audierea ministrului în plen, însă această propunere nu a fost susţinută, transmite IPN.

Tiraspolul consideră că Chişinăul trebuie să organizeze un referendum cu privire la statutul regiunii din stânga Nistrului

Tiraspolul consideră că Chişinăul trebuie să organizeze un referendum cu privire la statutul regiunii din stânga Nistrului

Publicaţia rusă Izvestia scrie că, pentru prima dată după mulţi ani, în Transnistria se vorbeşte despre posibilitatea de a reveni la discuţii privind statutul politic al regiunii. Doar că impune o condiţie: voinţa Parlamentului de la Chişinău şi a poporului de pe malul drept al Nistrului, expusă în cadrul unui referendum cu privire la acest subiect.

PPDA a protestat faţă de iniţiativa amnistiei fiscale

PPDA a protestat faţă de iniţiativa amnistiei fiscale

Partidul Politic Platforma „Demnitate şi Adevăr” a organizat o acţiune de protest în centul Capitalei joi, 23 februarie. Manifestanţii s-au expus împotriva proiectului de lege privind liberalizarea capitalului şi amnistia fiscală. Aceştia au cerut demisia preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, şi lansarea urmăririi penale a autorilor proiectului. Protestatarii au mers la Parlament, dar şi CNA, scandând lozinci antiguvernamentale.

Pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a Federaţiei Ruse, kremlin.ru, a apărut ieri un comunicat din care aflăm că preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret prin care dă instrucţiuni autorităţilor ruse să recunoască pretinsele acte de identitate eliberate populaţiei din regiunile Doneţk şi Lugansk ale Ucrainei de către autoproclamatele autorităţi separatiste.

acum 5 zile · comentarii (9)

În timp ce ambasadorul Rusiei la Bucureşti bate redacţiile şi sună pe la toate publicaţiile şi televiziunile pentru a da interviuri, într-un exces de vizibilitate şi hiperactivism ofensiv anti-românesc care numai a întărirea relaţiilor bilaterale nu seamănă, politica Externă a Federaţiei Ruse pare să fi intrat în zodia eşecurilor în cascadă.

acum 11 zile · comentarii (90)

Din cele 31 de partide active din Republica Moldova, patru se declară unioniste (Partidul Liberal, Partidul Liberal Reformator, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Dreapta), ce reprezintă cca. 13%. Printr-o coincidenţă, media scorului electoral al Partidului Liberal la ultimile patru scrutine parlamentare a constituit cca. 12%, iar celelalte partide au acumulat împreună în medie 1%.

acum 17 zile · comentarii (8)

Alegerea lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova este poate cea mai mare greşeală politică pe care a făcut-o Vlad Plahotniuc şi guvernul său, când au ales să joace la dublu şi să încline balanţa către „omul Kremlinului”. Plahotniuc şi oamenii săi au preferat o formulă facilă de a-şi conserva puterea sub deviza: „guvernăm ruseşte, pe bani europeni”, dar „socoteala de acasă nu mai corespunde cu cea din târg”.

acum 6 zile · comentarii (7)

Preşedintele american Donald Trump a intrat pe deplin în pâine. În nici 20 de zile de la preluarea mandatului, a reuşit să dea peste cap toate regulile de conduită şi toată uzanţa relaţiilor internaţionale, într-o combinaţie de voluntarism, temperament, personalitate şi forcing în negocieri care i-au adus reacţii dure interne şi externe.

acum 18 zile · comentarii (52)

Vine la Bruxelles domnul preşedinte al Moldovei şi va fi primit de toate personalităţile de la vârful instituţiilor europene: Donald Tusk, preşedintele UE, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate.

acum 20 zile · comentarii (19)

A venit acest avertisment transmis de Moscova către România şi, mai departe, către NATO şi UE: oricând se pot scoate hărţi care să fundamenteze cereri de tip revendicare teritorială. În orice moment, pentru orice ţară din această parte a Europei, pe o asemenea bază, pot fi realimentate, instantaneu şi cu o forţă destructivă potenţială enormă, vechile uri şi tensiuni, reformulate în termenii geo-politicii secolului XXI.

luna trecuta · comentarii (215)

Prima vizită diplomatică pe care Igor Dodon a efectuat-o, marţi, la Kremlin, în calitate de şef al statului moldav, a fost un fiasco care pe termen mediu va fi greu de gestionat de către echipa sa de imagine. Prin prisma declaraţiilor făcute la întâlnirea cu Vladimir Putin, preşedintele moldav s-a dovedit a fi un ”personaj umil şi nepregătit”, care dinamitează viitorul Republicii Moldova, atât în relaţia cu Rusia cât şi cu UE.

luna trecuta · comentarii (8)

Retragerea cetăţeniei moldave fostului preşedinte al României, Traian Băsescu de către şeful statului moldovean, este o simplă acţiune de PR politic, prin intermediul căreia Igor Dodon doreşte să câştige bunăvoinţa Kremlinului. Dacă în plan intern se află ”încolţit” de majoritatea lui Plahotniuc, în plan extern Igor Dodon ar dori să devină într-un timp cât mai scurt un Putin ceva mai mic, dar cu autoritate sporită în Republica Moldova.

acum 2 luni · comentarii (20)

Demiterea lui Igor Dodon, dezvoltarea puţinelor produse media de limba română din Republica Moldova şi acţiuni concrete din partea noului Guvern şi Parlament de la Bucureşti sunt principalele priorităţi pe care unioniştii le vor avea în 2017. Ce s-a reuşit şi ce nu s-a reuşit în anul care a trecut şi care sunt şansele de realizare în următorii ani a dezideratului reunificării, în următorul articol....

acum 2 luni · comentarii (24)

Este de înţeles nemulţumirea primelor persoane din statul rus faţă de expulzarea a 35 de diplomaţi ai Federaţiei Ruse din SUA. Este de înţeles şi indignarea serviciilor de informaţii ale Rusiei pentru că au intrat în „hora” sancţiunilor, primele persoane din Serviciul Federal de Securitate (FSB) şi din Direcţia Generală de Spionaj al armatei ruse (GRU) fiind incluse pe lista celor care nu pot călători în SUA sau deţine proprietăţi acolo.

acum 2 luni · comentarii (69)

Un grup de foşti deputaţi ai poporului (membri ai unei camere a parlamentului sovietic create de Gorbaciov la sfârşitul anilor ’80), un deputat în funcţie al Dumei de Stat şi reprezentanţi din Rusia, Ucraina, Belarus, Republica Moldova, Kîrgîzstan, Estonia, şi autoproclamatele republici din estul Ucrainei, au semnat, pe 24 decembrie, o rezoluţie de „restaurare a URSS, în cadrul hotarelor sale”.

acum 2 luni · comentarii (123)
Postari Recente