Stratfor: Rusia beneficiază de pe urma instabilităţii din Republica Moldova 2

Protestele din Chişinău pot duce la o răsturnare în favoarea Rusiei a vectorului politic al Republicii Moldova, iar creşterea nivelului de violenţă este cât se poate de îngrijorătoare pentru o ţară în care instabilitatea politică este cronică, avertizează o analiză publicată de agenţia americană Stratfor.

Stratfor: Rusia beneficiază de pe urma instabilităţii din Republica Moldova Vezi comentarii 2
Redacţia Adevărul Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

LIVE VIDEO Dezbatere. Republica Moldova, ultima noapte de iluzii, întâia zi de realism

LIVE VIDEO Dezbatere. Republica Moldova, ultima noapte de iluzii, întâia zi de realism

Jaful miliardului, protestele de stradă, lipsa reformelor, sistarea finanţărilor de către partenerii internaţionali, contestarea guvernării şi pierderea încrederii în clasa politică sunt elementele care zugrăvesc situaţia la zi din Republica Moldova. Pe ce cale o va lua Republica Moldova? Care sunt perspectivele şi la ce să ne aşteptăm în viitorul apropiat?

Grecu Doina Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Deţinuţii învaţă istoria neamului. „Nu vezi zilnic recordurile din Guinnes Book”

Deţinuţii învaţă
istoria neamului. „Nu vezi zilnic recordurile din Guinnes Book”

Persoanele care sunt deţinute în penitenciarele din Republica Moldova pot învăţa istoria neamului în cadrul unei expoziţii a colecţionarului moldovean Petru Costin, deţinător al recordului Guinness. Deţinuţii vor putea să vadă cea mai mare hartă din lume confecţionată din monede, drapele din istoria Moldovei şi o colecţie de icoane şi cărţi bisericeşti vechi de 200 de ani.

Un partid aliat cu Dodon şi Usatîi vrea să organizeze proteste la Bălţi

Un partid aliat cu Dodon şi Usatîi vrea să organizeze proteste la Bălţi

O formaţiune politică apărută relativ recent în Republica Moldova anunţă că se alătură protestelor organizate de Partidul Socialiştilor şi Renato Usatîi şi că va organiza mai multe manifestaţii în diferite regiuni ale ţării. Partidul politic ”Mişcarea Populară pentru Uniunea Vamală” a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că va desfăşura acţiuni de nesupunere civică precum greve sau neplata taxelor.

Protestele din Chişinău au intrat într-o fază îngrijorătoare: manifestanţii insistă să stabilească agenda editorială a mijloacelor mass-media şi nu ezită să intimideze jurnaliştii. Susţinătorii Platformei Demnitate şi Adevăr au mers ieri la sediul televiziunii Publika TV unde au cerut pluralism în reflectarea protestelor din Chişinău.

acum 4 ore · comentarii (0)

Mişcările protestatare au un farmec aparte şi nu vor putea fi niciodată pe deplin studiate. A-i organiza pe oameni să arunce cu pietre este mai uşor decât a-i motiva să participe la acţiuni de caritate. Nu-ţi trebuie multă minte să inciţi spiritele, să menţii sau să sporeşti nemulţumirea cvasi-generală, ca într-un final să obţii dividende politice. E mai dificil să construieşti decât să distrugi.

acum 15 ore · comentarii (1)

Blocarea inopinată a străzii centrale din Chişinău în noaptea de vineri spre sâmbătă de către ortacii tandemului „DU” (Dodon şi Usatîi) şi convocarea de către „DA-daişti” a unei noi orgii duminicale sunt secvenţe desprinse parcă din acelaşi film, al cărui scenariu nu putea fi elaborat altundeva decât la Kremlin.

acum 3 zile · comentarii (0)

Pentru alianţa AIE -3 care asigură în acest moment guvernarea la Chişinău se anunţă vremuri tulburi pentru că prin parazitarea mitingului DA din PMAN de către forţele politice aflate în orbita Kremlinului (PSRM şi respectiv Partidul Nostru - n.r.), coloana a cincea putinistă va căuta să împingă lucrurile spre alegeri anticipate.

acum 9 zile · comentarii (5)

Lupta politică de la Chişinău s-a transferat din Parlament în stradă, iar tribuna a fost înlocuită cu câte o baricadă. Pichetările inutile, scandările puerile şi, în general, toate manifestările demonstrează lipsa cronică a coeziunii sociale, nemaivorbind de asumarea identităţii naţionale. Bădărănia şi tupeul multor lideri politici (indiferent dacă sunt în fruntea unui partid sau a unei platforme) dovedeşte, de fapt, decadenţa Republicii Moldova.

acum 10 zile · comentarii (2)

Există persoane despre care ai impresia că trăiesc în stratosferă şi care se comportă ca şi cum nu ar fi cu picioarele pe pământ. Aceste specimene îşi atribuie aere de superioritate, se cred infailibili şi intangibili. În zilele noastre, urcuşul lor pe scara ierarhică este pe cât de firesc, pe atât de grotesc, iar coborâşul se planifică din timp şi se atenuează.

acum 15 zile · comentarii (2)

Discuţia despre imigranţi este de esenţă totalitară: trebuie acceptaţi fără crâcnire, fără păreri, fără referiri la legislaţia europeană, la obligaţiile statelor membre UE, la interesul fiecărui stat etc. Imigranţii trebuie primiţi, iar cine nu acceptă teza aceasta primeşte rapid eticheta de habotnic ortodox naţionalist uşor retardat.

luna trecuta · comentarii (12)

Mitingul preconizat pentru 6 septembrie e o piesă răsuflată pe scena politică moldovenească, deşi pare bine regizată. Actorii, în mare parte nedebutanţi, îşi vor juca rolurile în faţa unei mulţimi disperate şi manipulate, iar scenariştii vor urmări tot spectacolul de la distanţă, din „turnul lor de fildeş” de la Frankfurt.

luna trecuta · comentarii (8)

Citind câteva cercetări mai noi, care analizează încercarea de inventare a unei naţiuni şi a unei literaturi „moldoveneşti”, distincte de cea română, nu te poţi opri să nu exclami: câtă risipă! Ce inutilă cheltuială de timp, de bani, de vieţi omeneşti! Ce gogoaşă umflată, rostogolită atâta amar de ani peste minţile bieţilor oameni!

luna trecuta · comentarii (4)

Predilecţia unora pentru demonizarea unionismului şi defăimarea românismului reprezintă un atentat la însăşi existenţa acestui stat. Adevăraţii „statalişti” sunt unioniştii, adică acei oameni cu verticalitate şi cu conştiinţa naţională neatrofiată, care încă de la sfârşitul anilor ’80 tot încearcă să ne debaraseze de sistemul şi mentalitatea sovietică.

acum 2 luni · comentarii (13)

Liderii  partidelor pro-europene de la Chişinău continuă să adâncească criza politică şi economică de la Chişinău, prin indecizia de a forma o noua coaliţie care să dea stabilitatea necesară formării unui nou cabinet, după eşecul lamentabil al alianţei PLDM-PDM-PCR, în susţinerea cabinetului minoritar condus de Chiril Gaburici.

acum 3 luni · comentarii (1)
Postari Recente