Dodon aduce artişti ruşi la Chişinău pentru a sărbători încheierea Operaţiunii Iaşi-Chişinău: Simbolizează eliberarea ţării noastre de sub ocupaţia fascistă 1

Igor Dodon va organiza un concert pe 24 august, la Chişinău, cu prilejul aniversării a 73-a a Operaţiunii Iaşi-Chişinău. Şeful statului susţine că această zi este una istorică pentru Republica Moldova şi simbolizează „eliberarea ţării noastre de sub ocupaţia fascistă”.

Dodon aduce artişti ruşi la Chişinău pentru a sărbători încheierea Operaţiunii Iaşi-Chişinău: Simbolizează eliberarea ţării noastre de sub ocupaţia fascistă Vezi comentarii 1
Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Dodon va participa la manifestaţii separatiste? Şeful statului îşi anunţă prezenţa la „Ziua proclamării Republicii Găgăuzia”

Dodon va participa la manifestaţii separatiste? Şeful statului îşi anunţă prezenţa la „Ziua proclamării Republicii Găgăuzia”

Igor Dodon anunţă că va participa pe 19 august „la festivităţile prilejuite de Ziua proclamării Republicii Găgăuzia”. Deşi aşa-numita „Republica Găgăuzia” s-a autoproclamat şi nu a fost recunoscută de nimeni, ba mai mult ca atât a fost considerată ca fiind regiune separatistă între anii 1990 - 1994, şeful statului nu a ezitat să accepte invitaţia la eveniment, făcută de başcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Fostul comisar de Străşeni, reţinut într-un dosar de corupţie. Ar fi pretins peste 13 mii de euro

Fostul comisar de Străşeni, reţinut într-un dosar de corupţie. Ar fi pretins peste 13 mii de euro

Fostul şef al Inspectoratului de poliţie Străşeni a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Acesta este bănuit de corupere pasivă după ce ar fi estorcat 3.500 de euro, iar mai târziu, alte 10.000 de euro, de la soţia unui bărbat cercetat penal pentru huliganism.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Şedinţa de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă, amânată

Şedinţa de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă, amânată

Şedinţa de judecată în dosarul primarului general Dorin Chirtoacă, programată pentru miercuri, 16 august, a fost amânată. În cadrul acesteia urmau să fie examinate două plângeri ale apărării – cu privire la înlăturarea avocaţilor Tatiana Iovu şi Gheorghe Malic, dar şi cu privire la ordonanţa de pornire a urmăririi penale, transmite IPN.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Veaceslav Ioniţă: Economia naţională moare

Veaceslav Ioniţă: Economia naţională moare

Creditarea economiei scade continuu de aproape trei ani de zile. În trimestrul II din acest an volumul de credite acordate au constituit 34,2 miliarde de lei comparativ cu 47,2 miliarde de lei în 2004 trimestrul III, ceea ce reprezintă o reducere cu peste 13 miliarde de lei.

Dan Anghel Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Vadim Pistrinciuc: Sistemul electoral mixt este o greşeală imensă pentru Moldova

Vadim Pistrinciuc: Sistemul electoral mixt este o greşeală imensă pentru Moldova

Deputatul Partidului Liberal Democrat, Vadim Pistrinciuc, consideră că sistemul electoral mixt, aprobat recent în Parlament, este o greşeală imensă pentru Republica Moldova, mai ales că iniţiativa Partidului Democrat şi a Partidului Socialiştilor a fost votată în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi a avertismentelor unor funcţionari europeni de rang înalt.

8.000 de copii vor primi ghiozdane cu rechizite şcolare de la o fundaţie de binefacere

8.000 de copii vor primi
ghiozdane cu rechizite şcolare de la o fundaţie de binefacere

Cel puţin 8.000 de copii din toată ţara vor primi, în dar, ghiozdane cu rechizite şcolare, până la 1 septembrie, din partea Fundaţiei de Binefacere „Din Suflet”, care aparţine primei-doamne a Republicii Moldova, Galina Dodon. Rita Manole, membră a Consiliului Fundaţiei, a spus marţi, 15 august, în cadrul unui briefing de presă, că beneficiare vor fi familiile care au la şcoală cel puţin trei copii.

„Spune Nu“ - campanie de prevenire a şantajului sexual pe internet

„Spune Nu“ - campanie de
prevenire a şantajului sexual pe internet

Ofiţerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice a Inspectoratului Naţional de Investigaţii informează utilizatorii de Internet despre pericolul fenomenului de şantaj şi hărţuire sexuală online. Astfel, în tot spaţiul comunitar este derulată campania europeană de informare şi prevenire a şantajului sexual pe internet, intitulată „Spune Nu”, transmite IPN.

Franţa finanţează mai multe proiecte de dezvoltare locală

Franţa finanţează mai multe proiecte de dezvoltare locală

Ambasada Franţei, Agenţia Universitară a Francofoniei şi partenerii lor au decis să lanseze un concurs ce vizează susţinerea proiectelor de dezvoltare locală care se înscriu într-un demers de cooperare descentralizată internaţională, urmărind asocierea autorităţilor locale din Franţa şi Republica Moldova şi a partenerilor acestora în scopul de a desfăşura proiecte comune, pe teritoriile lor respective, transmite IPN.

Dodon e nefericit: taman când reuşise, în fine, după un ocol de câteva mii de kilometri, să ia lumina cunoaşterii de la stăpânul său Rogozin, propriii lui deputaţi „socialişti“ l-au făcut de râs. Cu duplicitatea caracteristică spaţiului trans-prutean, respectivii şi-au păstrat cetăţenia română, ignorând complet ordinul său din iarnă, de a renunţa la ea.

acum 3 zile · comentarii (59)

Federaţia Rusă este în cea mai complicată situaţie a sa de după prăbuşirea Zidului Berlinului. După anexarea Crimeei şi agresiunea militară din Estul Ucrainei, sancţiunile şi izolarea s-au abătut peste Rusia lui Putin, mai grele decât bravează Kremlinul că ar fi, ca impact.

acum 5 zile · comentarii (64)

Una dintre principalele teme ale dezbaterii politice şi mai ales războiul imagologic la nivelul Republicii Moldova, este astăzi definirea relaţiei (în evoluţie) dintre preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi liderul coaliţiei, Oligarhul care a Capturat Statul, după propaganda opoziţiei din stradă, Vladimir Plahotniuc.

acum 8 zile · comentarii (17)

La 25 de ani de ocupaţie pe Nistru, Republica Moldova, dar în egală măsură România şi alte state europene, au fost puse în faţa unei noi provocări marca Dmitri Rogozin. Rezultatul este unul cunoscut: vicepreşedintele Federaţiei Ruse a fost întors din drum, nu a putut tranzita(din nou) spaţiul aerian al României şi nu a ajuns la festivităţile create special pentru sine şi pentru Igor Dodon, preşedintele pro-rus de la Chişinău.

acum 15 zile · comentarii (87)

E ora 10:30 dimineaţa şi Volodea se trezeşte pentru a-şi aduna gândurile. Volodea e din Soroca, are 26 de ani şi trăieşte din banii care i-au mai rămas de la munca în construcţii la Moscova. Acum se gândeşte să meargă la Chişinău, să se angajeze undeva. Primul lucru pe care-l face e să deschidă contul de Facebook pentru a mai schimba două vorbe cu un fost coleg de şcoală, stabilit acum în capitală.

acum 15 zile · comentarii (7)

Manipularea orchestrată de către binomul Plahotniuc-Dodon la Chişinău continuă. Pe data de 20 iulie 2017 a fost votată legea care modifică, în pofida recomandărilor europene şi americane, sistemul de vot, iar în aceeaşi zi, ca să acopere subiectul legat de votul parlamentului, a fost votată de către Legislativ o declaraţie pompoasă privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Rrepublicii Moldova.

acum 19 zile · comentarii (11)

În anul 2010 Viktor Ianucovici câştigă alegerile prezidenţiale din Ucraina fără a avea o majoritate în Parlament. Din acest motiv, iniţiază o reformă electorală prn care se dorea introducerea votului mixt. În 2011 Comisia de la Veneţia a analizat proiectul de lege şi a recomandat ca acest sistem electoral să nu fie introdus.

acum 22 zile · comentarii (3)

Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova, care a atins plafonul de creştere în opinia publică şi a început să intre pe panta descendentă, nu mai ştie ce să mai facă ca să şocheze şi să se menţine în atenţia publică.

acum 20 zile · comentarii (31)

Şi a trecut şi mixtul ca trenul prin gară, şi în a doua lectură. O strategie de imagine şi promovare câştigătoare, fără a da posibilitatea de mobilizare excesivă opoziţiei, şi în miez de vară, înainte de vacanţă, şi în ultima zi a activităţii în plen a Parlamentului, şi cu un vot copleşitor, 74 de voturi „pentru“, o majoritatea constituţională largă, la care au concurat toate resursele actualei puteri.

acum 23 zile · comentarii (12)

Votul de joi 20 iulie 2017 din Parlamentul Republicii Moldova pentru schimbarea sistemului electoral a decurs fără surprize: binomul a primit 74 de voturi în Parlament (democraţii lui Plahotniuc şi socialiştii lui Dodon au votat cot la cot), iar public, intern şi internaţional, s-a validat definitiv. De aici înainte binomul va deveni principala grilă de evaluare a situaţiei (geo)politice de la Chişinău.

acum 23 zile · comentarii (47)

Pentru prima dată în viaţă, sunt şi eu de acord cu ceva spus de Iulian Fota: vizita lui Tudose la Chişinău e egală cu zero. Cu zero, pentru că perversitatea sovietică a oligarhiei basarabene a ajuns la un asemenea nivel, încât, pe lângă spectacolele de sunet şi lumini „patriotice” de care e capabilă, potemkiniadele din trecut erau biete exerciţii şcolăreşti.

acum 24 zile · comentarii (37)

Federaţia Rusă, prin vocea vicepremierului Dmitri Rogozin, a ameninţat Republica Moldova cu o intervenţia militară precum cea din Georgia. Declaraţiile au venit imediat după ce Parlamentul Republicii Moldova a aprobat cu majoritate de voturi o „Somaţie" de retragere a trupelor ruse din regiunea transnistreană.

acum 25 zile · comentarii (83)

Conflictul din Ucraina intră de acum într-o nouă fază, perfect logică în ceea ce este, odată cu anexarea ilegală a Crimeei, o mişcare amplă şi susţinută de recuperare de către Rusia a unei părţi a teritoriilor ce au aparţinut odinioară Rusiei Imperiale şi URSS.

acum 28 zile · comentarii (71)

Recentele declaraţii din Duma de Stat a Rusiei, aparţinând unui deputat cu nume de pistol-mitralieră, ar fi îngrijorătoare dacă ar avea acoperire în realitate. Concret, deputatul Kalaşnikov (numele nu putea fi mai sugestiv de atât!) a acuzat autorităţile de la Kiev şi Chişinău că „sugrumă Transnistria” şi „iau diferite decizii fără a consulta Tiraspolul”.

luna trecuta · comentarii (31)

Vom continua să analizăm tipurile de manipulări de stat care se petrec în Republica Moldova. Numim aceste tipuri de manipulări acele acţiuni interne care se realizează de către lideri politici aflaţi în cele mai înalte funcţii din stat şi care sunt menite să ascundă intenţiile şi proiectele acestora în ochii partenerilor interni sau externi.

luna trecuta · comentarii (5)

Sunt mii de basarabeni care au profitat pentru redobândirea cetăţeniei române, dar, mai important, mii de tineri au învăţat gratuit în şcolile din România. Acum există şi cetăţeni români care îl înjură pe Băsescu, după ce au profitat de măsurile iniţiate de el, acuzându-l de corupţie şi de implicare în politica internă a Basarabiei!!!

acum 2 luni · comentarii (20)