Procuratura respinge solicitarea PAS de a-l trage la răspundere penală pe Dodon. Maia Sandu: Trădătorul Dodon a fost salvat de către uzurpatorul Plahotniuc 0

Procuratura Generală a oferit un răspuns Partidului Acţiune şi Solidaritate la solicitarea formaţiunii de a iniţia un proces penal contra lui Igor Dodon pentru că a participat la manifestaţiile dedicate zilei constituirii UTA Găgăuzia, da şi pentru că l-a felicitat pe liderul de la Tirapsol cu victoria în alegerile din stânga Nistrului.

Procuratura respinge solicitarea PAS de a-l trage la răspundere penală pe Dodon. Maia Sandu: Trădătorul Dodon a fost salvat de către uzurpatorul Plahotniuc Vezi comentarii 0

Pavel Filip s-a întâlnit cu Recep Erdogan. Întrevederile premierului în cadrul sesiunii Adunării Generale ONU

Pavel Filip s-a întâlnit cu Recep Erdogan. Întrevederile premierului în cadrul sesiunii Adunării Generale ONU

Aflat la New York, în contextul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU, Pavel Filip a avut întrevederi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu şeful de stat al Slovaciei, al Turciei şi al României, dar şi cu premierul georgian. În cadrul discuţiilor, Filip a solicitat susţinerea includerii pe agenda sesiunii ONU a chestiunii cu privire la retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

„Am rezervat mult timp acestei întrevederi”. Despre ce a discutat Dodon cu ambasadorul Germaniei la Chişinău

„Am rezervat mult timp acestei întrevederi”. Despre ce a discutat Dodon cu ambasadorul Germaniei la Chişinău

Igor Dodon a avut o întrevedere miercuri, 20 septembrie, cu noul ambasador al Germaniei la Chişinău, Julia Monar. Preşedintele a declarat că a rezervat mult timp acestei întrevederi „şi am discutat în detalii absolut toate aspectele ce ţin de politica internă, Găgăuzia şi Transnistria, politica externă, situaţia din regiune, priorităţile imediate la nivel de guvernare şi Preşedinţie”.

Dodon îl acuză pe Candu de uzurparea puterii în stat: Vom examina acţiunile lui prin prisma Codului Penal

Dodon îl acuză pe Candu de uzurparea puterii în stat: Vom examina acţiunile lui prin prisma Codului Penal

Igor Dodon se arată extrem de nemulţumit de afirmaţiile lui Andrian Candu de marţi, 19 septembrie, cu referire la Armată şi la subiectul numirii în funcţie a ministrului Apărării. Şeful statului susţine că speakerul şi-a depăşit „atribuţiile funcţionale ale preşedintelui Parlamentului, dar şi prevederile legislaţiei” şi este dispus să sesizeze Procuratura pentru a verifica dacă şeful Legislativului nu şi-a depăşit atribuţiile.

Artiştii moldoveni care s-au prezentat cu drapelul Transnistriei în faţa presei ruse, decoraţi de către Dodon: „Sunteţi mândria Moldovei” VIDEO

Artiştii moldoveni care s-au prezentat cu drapelul Transnistriei în faţa presei ruse, decoraţi de către Dodon: „Sunteţi mândria Moldovei” VIDEO

Interpreţii formaţiei „DoReDos”, care au reprezentat Republica Moldova la un prestigios concurs muzical din Rusia, „Novaya volna-2017”, pe care au reuşit să-l şi câştige, au fost decoraţi de către Igor Dodon. Asta în pofida faptului că la un moment dat aceştia au ieşit în faţa presei ruse cu drapelul Transnistriei pentru fotografii.

Consilierii socialişti cer demisia şefului RTEC, Gheorghe Morgoci

Consilierii socialişti cer demisia şefului RTEC, Gheorghe Morgoci

Consilierii municipali ai PSRM au cerut primarului interimar al Capitalei, Nistor Grozavu, să semneze de urgenţă dispoziţia de demitere a lui Gheorghe Morgoci din funcţia de director al Regiei Transport Electric. În cadrul şedinţei Consiliului municipal Chişinău de miercuri, 20 septembrie, socialiştii au prezentat o cerere din partea angajaţilor RTEC care susţin că „munca în parcurile de troleibuze a devenit o umilinţă”, transmite IPN.

Directoarea unei grădiniţe din Chişinău riscă până la 10 ani de închisoare pentru luare de mită

Directoarea unei grădiniţe din Chişinău riscă până la 10 ani de închisoare pentru luare de mită

Directoarea unei grădiniţe din Chişinău a fost reţinută de la locul de muncă miercuri, 20 septembrie, de către procurori şi ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie. Ea este bănuită că ar fi pretins şi primit 1.800 de lei de la părinţii unui copil pe care l-ar fi înscris la grădiniţă. Femeia a fost reţinută pentru 72 de ore, timp în care se va afla în custodia poliţiei.

O misiune FMI vine în Moldova | fmi

O misiune FMI vine în Moldova

O misiune de evaluare a Fondului Monetar Internaţional se va afla la Chişinău în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, a anunţat astăzi ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, în cadrul audierilor la Comisia economie, buget şi finanţe a Parlamentului, transmite IPN.

Premierul Ucrainei vine la Chişinău la începutul lunii octombrie

Premierul Ucrainei vine la Chişinău la începutul lunii octombrie

Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, este aşteptat la Chişinău la începutul lunii octombrie. În timpul vizitei ar urma să fie semnat acordul bilateral între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei care va elimina sistemul de autorizaţii pentru transportatorii din ambele state, anunţă un comunicat de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, citat de IPN.

La Chişinău, disputa Dodon-Plahotniuc, marcată până recent şi de înţelegeri punctuale pe numiri şi legi, cu precădere legea alegerilor pe sistemul mixt într-un tur, s-a transformat într-o operaţiune de izolare a Preşedintelui pe baza aberaţiilor şi faliilor stârnite în societate.

acum 6 zile · comentarii (28)

Ingerinţele Rusiei lui Putin în zone de conflict, acolo unde amplifică şi dirijează situaţia şi actorii nemulţumiţi spre război în detrimentul Statelor Unite şi a Occidentului, din lipsă de capabilităţi proprii de a înfrunta SUA, fac din Moscova cel mai important actor statal ce utilizează metodele războiului hibrid la nivel internaţional.

acum 16 zile · comentarii (58)

Federaţia Rusă este în cea mai complicată situaţie a sa de după prăbuşirea Zidului Berlinului. După anexarea Crimeei şi agresiunea militară din Estul Ucrainei, sancţiunile şi izolarea s-au abătut peste Rusia lui Putin, mai grele decât bravează Kremlinul că ar fi, ca impact.

luna trecuta · comentarii (65)

Săptămâna trecută am văzut cum statul român, deşi dispune de toate mijloacele pentru a filtra aplicaţiile de cetăţenie şi, respectiv, pentru a retrage această calitate celor care îi încalcă flagrant Constituţia şi legile, s-a pricopsit cu un număr impresionant de cetăţeni a căror traiectorie de viaţă este tocmai lupta împotriva statului român.

luna trecuta · comentarii (56)

Dodon e nefericit: taman când reuşise, în fine, după un ocol de câteva mii de kilometri, să ia lumina cunoaşterii de la stăpânul său Rogozin, propriii lui deputaţi „socialişti“ l-au făcut de râs. Cu duplicitatea caracteristică spaţiului trans-prutean, respectivii şi-au păstrat cetăţenia română, ignorând complet ordinul său din iarnă, de a renunţa la ea.

luna trecuta · comentarii (60)

Una dintre principalele teme ale dezbaterii politice şi mai ales războiul imagologic la nivelul Republicii Moldova, este astăzi definirea relaţiei (în evoluţie) dintre preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi liderul coaliţiei, Oligarhul care a Capturat Statul, după propaganda opoziţiei din stradă, Vladimir Plahotniuc.

luna trecuta · comentarii (17)

La 25 de ani de ocupaţie pe Nistru, Republica Moldova, dar în egală măsură România şi alte state europene, au fost puse în faţa unei noi provocări marca Dmitri Rogozin. Rezultatul este unul cunoscut: vicepreşedintele Federaţiei Ruse a fost întors din drum, nu a putut tranzita(din nou) spaţiul aerian al României şi nu a ajuns la festivităţile create special pentru sine şi pentru Igor Dodon, preşedintele pro-rus de la Chişinău.

acum 2 luni · comentarii (87)

E ora 10:30 dimineaţa şi Volodea se trezeşte pentru a-şi aduna gândurile. Volodea e din Soroca, are 26 de ani şi trăieşte din banii care i-au mai rămas de la munca în construcţii la Moscova. Acum se gândeşte să meargă la Chişinău, să se angajeze undeva. Primul lucru pe care-l face e să deschidă contul de Facebook pentru a mai schimba două vorbe cu un fost coleg de şcoală, stabilit acum în capitală.

acum 2 luni · comentarii (7)

Manipularea orchestrată de către binomul Plahotniuc-Dodon la Chişinău continuă. Pe data de 20 iulie 2017 a fost votată legea care modifică, în pofida recomandărilor europene şi americane, sistemul de vot, iar în aceeaşi zi, ca să acopere subiectul legat de votul parlamentului, a fost votată de către Legislativ o declaraţie pompoasă privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Rrepublicii Moldova.

acum 2 luni · comentarii (11)

În anul 2010 Viktor Ianucovici câştigă alegerile prezidenţiale din Ucraina fără a avea o majoritate în Parlament. Din acest motiv, iniţiază o reformă electorală prn care se dorea introducerea votului mixt. În 2011 Comisia de la Veneţia a analizat proiectul de lege şi a recomandat ca acest sistem electoral să nu fie introdus.

acum 2 luni · comentarii (3)

Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova, care a atins plafonul de creştere în opinia publică şi a început să intre pe panta descendentă, nu mai ştie ce să mai facă ca să şocheze şi să se menţine în atenţia publică.

acum 2 luni · comentarii (31)

Şi a trecut şi mixtul ca trenul prin gară, şi în a doua lectură. O strategie de imagine şi promovare câştigătoare, fără a da posibilitatea de mobilizare excesivă opoziţiei, şi în miez de vară, înainte de vacanţă, şi în ultima zi a activităţii în plen a Parlamentului, şi cu un vot copleşitor, 74 de voturi „pentru“, o majoritatea constituţională largă, la care au concurat toate resursele actualei puteri.

acum 2 luni · comentarii (12)

Votul de joi 20 iulie 2017 din Parlamentul Republicii Moldova pentru schimbarea sistemului electoral a decurs fără surprize: binomul a primit 74 de voturi în Parlament (democraţii lui Plahotniuc şi socialiştii lui Dodon au votat cot la cot), iar public, intern şi internaţional, s-a validat definitiv. De aici înainte binomul va deveni principala grilă de evaluare a situaţiei (geo)politice de la Chişinău.

acum 2 luni · comentarii (47)

Federaţia Rusă, prin vocea vicepremierului Dmitri Rogozin, a ameninţat Republica Moldova cu o intervenţia militară precum cea din Georgia. Declaraţiile au venit imediat după ce Parlamentul Republicii Moldova a aprobat cu majoritate de voturi o „Somaţie" de retragere a trupelor ruse din regiunea transnistreană.

acum 2 luni · comentarii (83)

Conflictul din Ucraina intră de acum într-o nouă fază, perfect logică în ceea ce este, odată cu anexarea ilegală a Crimeei, o mişcare amplă şi susţinută de recuperare de către Rusia a unei părţi a teritoriilor ce au aparţinut odinioară Rusiei Imperiale şi URSS.

acum 2 luni · comentarii (71)
Postari Recente