VIDEO Judecătorul ţiganilor din Soroca, despre a doua cea mai mare comunitate de romi din Moldova: Nu poţi compara romii care fură o găină cu cei ce ne fură ţara! 3

Scăldată de apele Nistrului şi străjuită de fortăreaţa-simbol al oraşului aflat la graniţa cu Ucraina, Soroca este o localitate reprezentativă pentru Republica Moldova. Locurilor încărcate de istorie şi atracţiilor turistice li se alătură şi celebrul Deal al Ţiganilor, populat de una dintre cele mai mari comunităţi de romi din ţară.

VIDEO Judecătorul ţiganilor din Soroca, despre a doua cea mai mare comunitate de romi din Moldova: Nu poţi compara romii care fură o găină cu cei ce ne fură ţara! Vezi comentarii 3
News.ro Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Cioloş: Am avut semnale de la partide aşa-zis proruse că nu îşi doresc întreruperea parcursului european în Republica Moldova | dacian ciolos

Cioloş: Am avut semnale de la partide aşa-zis proruse că nu îşi doresc întreruperea parcursului european în Republica Moldova

Premierul României, Dacian Cioloş, a declarat că, în urma vizitei pe care a făcut-o recent în Republica Moldova, a avut semnale din partea partidelor din opoziţie, aşa zis proruse, că nu îşi doresc întreruperea parcursului european al ţării, el anunţând că în România se va organiza un forum româno-moldovean, pe teme privind transparenţa guvernamentală şi consultarea publică între Guvern şi societatea civilă.

Dan Nicu Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Cele mai bogate familii din Rusia - legătura cu Vladimir Putin

Cele mai bogate familii din Rusia - legătura cu Vladimir Putin

Revista „Forbes” a publicat clasamentul celor mai bogate clanuri familiale ale Rusiei. În top se regăsesc bunii prieteni ai lui Putin, cei din familiile Rottenberg şi Şamalov. Mezinul familiei Şamalov este căsătorit cu o cetăţeană pe nume Katerina Tihonova, despre care s-a vehiculat în presa rusă şi internaţională că ar fi fiica lui Vladimir Putin.

Iurii Botnarenco Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

VIDEO Pasha Parfeni a interpretat o piesă pe scena PMAN cu un mesaj anti-Plahotniuc pe maiou: #NuPlaha

VIDEO Pasha Parfeni a interpretat o piesă pe scena PMAN cu un mesaj anti-Plahotniuc pe maiou: #NuPlaha

„Sunt sigur că fiecare dintre noi visează la o Moldovă liberă, cu adevărat independentă, independentă de corupţie, independentă de oligarhi, sunt sigur că fiecare dintre noi este gata să-şi scoată camaşa de pe el", cu aceste cuvinte şi-a făcut apariţia Pasha Parfeni pe scena din PMAN de Ziua Independenţei, purtând un maiou cu un mesaj anti-Vlad Plahotniuc, #NuPlaha.

Expert: Sistemul medical are nevoie de un plan de gestionare a crizelor

Expert: Sistemul medical are nevoie
de un plan de gestionare a crizelor

Compania Naţională de Asigurări în Medicină, Ministerul Sănătăţii şi instituţiile medicale nu au un plan de gestionare a crizelor. Iar, în condiţiile în care Moldova, al treilea an consecutiv, se confruntă cu instabilitate bugetară, un asemenea plan este de nelipsit, consider[ experta Centrului Analitic Independent Expert-Grup, Tatiana Savva, care a sintetizat un raport al Curţii de Conturi privind ocrotirea sănătăţii.

Prima tranşă a împrumutului acordat de România va fi investită în proiecte de dezvoltare

Prima tranşă a împrumutului acordat de România va fi investită în proiecte de dezvoltare

Prima tranşă de 60 de milioane de euro din împrumutul de 150 de milioane acordat Republicii Moldova de către România va fi investită în proiecte de dezvoltare. De asemenea, datorită acestor fonduri a devenit posibilă deblocarea proceselor de achiziţii publice, a anunţat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, în cadrul unei conferinţe comune cu omologul său român, Anca Dragu, transmite IPN.

Revista „Forbes” a publicat clasamentul celor mai bogate clanuri familiale ale Rusiei. În top se regăsesc bunii prieteni ai lui Putin, cei din familiile Rottenberg şi Şamalov. Mezinul familiei Şamalov este căsătorit cu o cetăţeană pe nume Katerina Tihonova, despre care s-a vehiculat în presa rusă şi internaţională că ar fi fiica lui Vladimir Putin.

Pe 28 iulie, într-o mişcare aparent neaşteptată pentru observatorii politicii interne din Rusia, Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev au demis câţiva înalţi demnitari publici şi au operat schimbări la vârful unor instituţii şi regiuni din Rusia. Voi enumera principalele potenţiale explicaţii ale acestor decizii. vehiculate în spaţiul public din Rusia, după ce descriu mai în detaliu ceea ce s-a întâmplat.

acum 29 zile · comentarii (46)

Economia Rusiei îşi continuă şi în 2016 trendul descendent. În conformitate cu datele agenţiei ruse de statistică Rosstat, produsul intern brut a scăzut cu 0,6% în semestrul II al anului curent, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În semestrul I, scăderea PIB a constituit 1,2%. După prognozele Băncii Centrale a Rusiei, scăderea PIB va încetini până la minus 0,3-0,7% în acest an, de la anul prognozându-se o uşoară creştere.

acum 9 zile · comentarii (8)

Deşi la Bucureşti pare a fi linişte, în Republica Moldova tineri curajoşi lucrează în această vară pentru Unire. Anul 2018 a fost deja fixat ca an pentru organizarea unui Referendum ce priveşte Unirea României cu Republica Moldova, iar 2016, 2017 şi  2018 sunt ani pregătitori în care se va desfăşura campania de informare.

acum 2 luni · comentarii (14)

Am participat săptămâna trecută la o conferinţă extrem de interesantă pentru că a reunit cei mai buni specialişti ai lumii în materie de luptători străini în teatre de operaţiuni - foreign fighters. Iar ţinta este o carte în care se va face comparaţia între două teatre de operaţiuni, Siria-Irak şi Estul Ucrainei.

acum 3 luni · comentarii (75)

Momentul trecerii din stânga în dreapta Milcovului, de azi, a unor subunităţi americane a devoalat atât primitivismul unor pigmei politici din stânga Prutului, cât şi perceperea romantică a prezenţei Unchiului Sam pe pământul românesc din dreapta Nistrului. Bomboana pe coliva aroganţei unor dâmboviţeni a fost reactivarea, după Sf. Paşti, a cădelniţei antiunioniste, în buna tradiţie a defetismului celor ce îşi fac din asta un titlu de glorie.

acum 4 luni · comentarii (38)

Cu ipocrizia caracteristică, unul dintre „stataliştii” Republicii Moldova de azi a „avertizat” asupra riscurilor izbucnirii unui război civil peste Prut, din cauza dorinţei „românilor” de a face Unirea. În realitate, lucrurile sunt mult mai simple. Republica Moldova a mai trecut printr-un război civil, cel declanşat în 1992 de separatiştii transnistreni.

acum 4 luni · comentarii (76)

Proaspătul ministru moldovean al Economiei, numit odată cu noul guvern de la Chişinău, la începutul anului 2016, Octavian Calmâc, a întreprins recent o primă vizită la Paris. Ministrul Calmâc a făcut din această vizită scurtă o adevărată ofensivă de şarm. Moldova vrea cucerirea Europei?

acum 4 luni · comentarii (14)

Formal, manifestaţiile de protest ale Platformei „Demnitate şi Adevăr” reîncep astăzi, 24 aprilie, deoarece Comisia Electorală Centrală de la Chişinău nu a aprobat desfăşurarea unui referendum în care alegătorii urmau să se pronunţe în privinţa alegerii preşedintelui Republicii Moldova prin vot direct, a reducerii numărului de parlamentari de la 101 la 71, şi a eliminării imunităţii parlamentare.

acum 4 luni · comentarii (7)

După cum scriam anterior, recentele confruntări militare din regiunea separatistă Nagorno-Karabah nu au fost primele de acest gen de după semnarea armistiţiului din 1994. Foarte frecvent, pe linia frontului au loc schimburi de focuri între trupele armene (inclusiv armata autoproclamatei republici a Karabahului de Munte) şi cele azere. Uneori, aceste schimburi se soldează cu victime de ambele părţi.

acum 5 luni · comentarii (2)

Din păcate, suntem tentaţi să privim fiecare situaţie conflictuală drept un eveniment separat, evoluând după o logică proprie şi interesant atât timp cât este pus sub lumina reflectoarelor. Mai interesant, dacă este aproape de noi; fapt divers oarecare, dacă se petrece undeva departe, în spaţii puţin cunoscute şi oricum exotice şi obişnuite cu asemenea evenimente.

acum 5 luni · comentarii (63)

Conflictul din Nagorno-Karabah se deosebeşte de celelalte „puncte fierbinţi“ în stare latentă din spaţiul ex-sovietic prin câteva trăsături de bază, care trebuie luate în calcul atunci când se încearcă formularea de concluzii cu privire la evoluţia potenţială a ostilităţilor şi identificarea unei soluţii definitive şi permanente.

acum 5 luni · comentarii (19)

Liderii de la Kremlin au devenit extrem de îngrijoraţi de turnura pe care o luau evenimentele în spaţiul RSSM, astfel încât, la sfârşitul lunii martie 1989, a sosit la Chişinău o Comisie a CC al PCUS condusă de către Ivan Feklistov cu misiunea de-a examina situaţia politică locală şi acordarea ajutorului necesar CC al PCM.

acum 5 luni · comentarii (10)

Revenit din Basarabia, să vă povestesc, aşa, o situaţie tipic Basa şi specifică Estului postcomunist. Între mine –  simplu cetăţean – şi foştii bandiţi ajunşi oligarhi şi deveniţi mari oameni de afacere şi/sau politicieni există o mulţime de legături. Avem aceeaşi şcoală, istorii şi cunoştinţe comune, pături sociale destul de apropiate sau care se intersectau, rădăcini comune etc.

acum 6 luni · comentarii (19)