Ceva e putred în coaliţia de guvernare. Ce spun experţii despre angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului 1

Mai mulţi experţi au comentat pentru „Adevărul“ pachetul de legi pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea politică în faţa Parlamentului. Concluzia lor e că un grup de deputaţi din majoritatea parlamentară blochează intenţionat anumite proiecte, prin urmare pun piedici Executivului. Chiar şi plecarea unora în concediu, fără permisiunea conducerii Legislativului, dă de bănuit.

Vezi comentarii 1
Valentina Basiul Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Compania germană Lidl România recrutează absolvenţi de facultate din Republica Moldova

Tinerii admişi în cadrul programului Management Trainee trebuie să fie absolvenţi din promoţiile 2013 şi 2014. Cei selectaţi îşi vor desfăşura activitatea în România. Într-un răspuns pentru „Adevărul“ Moldova, retailerul german Lidl spune că nu intenţionează, deocamdată, să se extindă în Republica Moldova.

Reacţia comuniştilor la angajarea răspunderii de către Guvern pentru mai multe legi: „Truc electoral şi modalitate de uzurpare a puterii în stat“

Fracţiunea parlamentară a comuniştilor califică asumarea de către Guvern a răspunderii pentru un pachet de 11 proiecte de legi drept „truc electoral manipulator al coaliţiei de guvernare“, încercare de „uzurpare a puterii de stat“. Potrivit unei declaraţii difuzate de PCRM, „această procedură inedită este rezultatul nedorinţei de a promova reforme necesare şi utile, precum şi a intrigilor permanente din cadrul coaliţiei“.

Un operator de telefonie mobilă solicită ANRCETI să îndeplinească deciziile judecătoreşti prin care este repus în drepturi

Compania Eventis Mobil solicită Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) şi Camerei Înregistrării de Stat să îndeplinească deciziile instanţelor judecătoreşti. Avocaţii companiei au spus la o conferinţă de presă că se încalcă toate normele legale privind eschivarea de la îndeplinirea obligaţiunilor, transmite IPN.

Nimeni nu se mai îndoieşte acum că lumea se află, din nou, la o mare „răscruce de vânturi”. Evenimentele cumplite din Fâşia Gaza, catastrofa aviatică petrecută lângă Gabrovo, hărţuielile sângeroase din estul Ucrainei, tendinţele expansioniste ale „ marelui urs” dar, mai ales, „podul de flori” dintre Moscova şi Berlin, la care pare că lucrează Merkel şi Putin.

În universul nostru mic ştirile care vin din afara graniţelor sunt, de obicei, tratate sumar. Dacă a mai luat Putin o bucată de Ucraină, dacă s-a mai răţoit Obama la cineva, dacă la Bruxelles nişte feţe de tocilari cu ochelari n-au mai luat o decizie importantă sunt lucruri de final de jurnal, de coadă de site, de ultimă pagină.

acum 3 zile · comentarii (7)

Europa Occidentală pare să fi asimilat România cu tot cu apucăturile ei regretabile. Bunăoară, furatul căciulii. De ani buni, ţările vest-europene se prefac că Rusia a devenit un partener democratic acceptabil, în schimbul „favorurilor” economice cu care liderul de la Kremlin îi cadoriseşte. Sau doar îi momeşte, după caz.

acum 3 zile · comentarii (29)

La sfârşitul acestei săptămâni, Viktor Orban ne va ”onora” cu prezenţa la Şcoala de Vară de la Băile Tuşnad unde, alături de alţi nostalgici după Horthy, ne va vorbi din nou despre autonomia maghiară. De la întrunirea pentru dezmembrarea României va lipsi doar Vladimir Putin, altfel foarte fericit că Ungaria bombardează câteva state limitrofe cu separatism soft, diferit ca mijloace de separatismul rusofon din Ucraina, dar nu şi ca intenţii.

Suntem atât de înconjuraţi de probleme, conflicte, zone de iminentă explozie, încât există riscul de nu le mai putea ordona pe o scară a valorilor, fie ele şi negative. Răul devine comun, tragedia devine dramoletă pe scena unui teatru oarecare de provincie, problemele globale se judecă exclusiv prin acoperirea mediatică a unui eveniment care, cu cât este mai sângeros şi mai aproape de noi, va capta atenţia pentru o zi sau o săptămână.

acum 4 zile · comentarii (5)

Pe 23 august 1939 Germania şi Rusia semnau un Pact de Neagresiune ce conţinea o anexă secretă cu împărţirea lumii. Toată comunitatea internaţională a criticat ulterior această înţelegere, iar istoricii au cercetat-o şi condamnat-o. Iată că la mai bine de jumătate de secol de la această odioasă înţelegere, istoria se repetă şi întreaga comunitate europeană asistă pasivă la realităţile internaţionale actuale.

acum 3 zile · comentarii (7)

Noua lege antitutun, document ce urmează a fi aprobat zilele acestea de legiuitorii moldoveni, vine să impună reguli drastice pentru producătorii şi importatorii de produse din tutun. Publicitatea şi fumatul în spaţiile publice vor fi interzise în totalitate, iar pachetele de ţigări vor conţine mesaje privind riscurile fumatului pe cel puţin 75% din suprafaţă.

acum 7 zile · comentarii (0)

În amfiteatrul de la etajul doi, al Facultăţii de Litere, Ioan Alexandru ţinea seara, în 1977, un curs insolit. Poetul tocmai tradusese în versuri „Cântarea cântărilor”, apărută în acel an, şi era cufundat în sublimul erotism biblic. Tema de bază era Biblia, firească la un poet creştin, dar într-unul din comentarii, Ioan Alexandru s-a aplecat însă şi asupra celei mai filozoficeşte ziceri de ocară, prea românescul „du-te în p… mă-tii!”.

acum 5 zile · comentarii (54)

Subiectele majore pentru funcţionarea unei societăţi normale, cum ar fi educaţia, sănătatea, respectul faţă de lege sunt aduse în atenţia publică doar sporadic, de obicei atunci când se întâmplă ceva rău şi atunci cu scopul de a „mitralia” nişte vinovaţi de serviciu şi nu pentru a urmări în mod logic cauzele care produc astfel de derapaje sau modalităţile prin care să le evităm pe viitor.

acum 4 zile · comentarii (13)

Nu ştiu cum e la japonezi şi la asiatici, în general, însă dintre culturile cu care suntem în contact direct, extremele în materie de tutuire le găsim la francezi, respectiv la americani. Francezul îi spune lui mademoiselle „je vous aime” şi după ce a făcut sex de multe ori cu ea şi sunt aproape de marriage, americanul are doar pe „you”, pe care puţini s-ar gândi să-l traducă prin „dumneavoastră”.

acum 4 zile · comentarii (8)

Vă ofer un portret al românului la volan. Nu am să folosesc metafore despre cum condusul maşinii sugerează şi independenţa individului, şi societatea ea însăşi, în imaginea individului. Vreau numai să vă arăt trei trăsături evidente într-un accident: Neruşinarea, urâţenia gratuită şi corupţia aşa cum există ele în mediul banal, cotidian, fără mize şi fără interes mediatic naţional.

acum 3 zile · comentarii (27)

Fiecare dietă proastă îngreunează slăbirea sănătoasă şi, din păcate, astfel de demersuri încep adeseori în adolescenţă şi conduc la forme grave de obezitate, spune Adrian Copcea, medic specialist diabetolog şi nutriţionist la Centrul Medical Asteco din Cluj-Napoca.

acum 5 zile · comentarii (2)

De câte ori trec prin Râmnicu Vâlcea, oraşul în care m-am născut pe 27 noiembrie 1939, evit strada unde mi-am petrecut copilăria: în locul casei demolate se ridică un bloc „oribil“. Când m-am născut eu, în toamna în care începea cel de-Al Doilea Război Mondial, Râmnicu Vâlcea n-avea mai mult de 25.000 de locuitori şi semăna cu multe alte oraşe româneşti, mai ales din Oltenia, Muntenia sau Moldova.

acum 5 zile · comentarii (11)
Postari Recente