Urban Titu, amical cu Viitorul lui Hagi

Urban Titu, amical cu Viitorul lui Hagi

Urban Titu are parte de un super amical după finalizarea turului de campionat. Divizionara C dâmboviţeană va evolua împotriva Viitorului Constanţa, într-un nou meci de gală, aşa cum s-a văzut şi cu Rapid Bucureşti, în a doua parte a lunii octombrie.

Alegeri prezidenţiale 2014. Primarii care au schimbat partidul înainte de alegeri au hotărât soarta alegerilor în Dâmboviţa | victor ponta

Alegeri prezidenţiale 2014. Primarii care au schimbat partidul înainte de alegeri au hotărât soarta alegerilor în Dâmboviţa

Alegeri prezidenţiale 2014. Primarii din Dâmboviţa care au beneficiat de Ordonanţa de Urgenţă care le permitea să schimbe partidul în decurs de 45 de zile au venit cu un aport important de electorat pentru PSD. Cei mai mulţi „traseişti” sunt edili veniţi din rândurile PDL, iar unul dintre ei, cel de la Răscăieţi a obţinut cel mai bun scor pentru PSD la alegerile prezidenţiale.

Ţuţuianu, liderul PSD Dâmboviţa: "Fac apel la colegi să-şi păstreze calmul, să nu facă declaraţii ce pot afecta partidul" | victor ponta

Ţuţuianu, liderul PSD Dâmboviţa:

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, spune că susţine conducerea centrală a partidului şi face un apel la colegii săi din PSD "să-şi păstreze calmul şi să se abţină de la a face declaraţii care pot afecta partidul”, Ţuţuianu spunând că "a rămâne împreună la greu" e "o dovadă de caracter".

Fostul prim-ministru este simplu de creionat. El nu are talentul şi abilitatea (cameleonică) al lui Victor Ponta, de exemplu, de a se întrupa în zeci de personaje.La Călin Popescu Tăriceanu lucrurile sunt limpezi: în ţinută vestimentară, el  este liberal. Dar în gândirea şi acţiunea lui politică, el este un liberal roşu cu papion. PSD-istul Adrian Năstase, de exemplu, a fost mai de dreapta decât „PNL-istul” Tăriceanu.

acum 16 zile · comentarii (30)

În România alegerilor prezidenţiale din 2014, politica cetăţenească se exprimă - ca şi până acum - mai degrabă ca isterie, decât ca un comportament democratic cotidian, conştient şi raţional. Poate este nevoie să renunţăm la iluzii şi să ne înarmăm cu raţiune, răbdare, realism, dar mai ales voinţă. Şi să ieşim să votăm.

acum 16 zile · comentarii (0)

Era în iunie 2012. Statele membre fuseseră luate pe nepregătite de şocurile financiare din Cipru, Grecia, Irlanda sau Italia. Aşa că au decis să mandateze Banca Centrală Europeană cu o misiune dificilă, şi anume examinarea sănătăţii celor mai importante 130 de bănci din UE. Analizelor li s-a spus „teste de stres”, iar echipelor care urmau să le realizeze - „joint supervisory teams”.

acum 16 zile · comentarii (6)

Nu am votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale din România, stat încă membru al NATO şi al UE. Nu merita niciunul dintre candidaţi. Mulţi dorind să profite de momentul electoral, pentru a (re)proiecta imaginea proprie, în arena publică. Deci fac parte dintre cei ce vor schimba raportul de forţe, între cei calificaţi în turul secund al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României, ţară care NU este membră a Uniunii Euroasiatice.

acum 17 zile · comentarii (32)

În turul doi lucrurile sunt pe faţă: s-a refăcut „patrulaterul roşu”, asemenea celui din 1992. Atunci, erau PDSR, PRM, PUNR şi PSM. Acum sunt PSD (fosul PDSR), PRM, UNPR (aceleaşi litere inversate ale PUNR, aceeaşi mentalitate) şi, în lipsă de PSM, PRL. Că Tăriceanu numai liberal nu mai poate fi socotit; Tudor Mohora i-ar putea da lecţii de liberalism.

acum 17 zile · comentarii (10)

Cele trăite duminică, aşteptând aproape 4 ore în curtea Consulatului României din Bonn pentru a putea vota, m-au umplut cu silă faţă de guvernanţii de la Bucureşti, faţă de dispreţul cu care aceştia tratează cetăţenii români din străinătate. Ei au reuşit să-i transforme pe cetăţenii români care voiau să îşi exercite dreptul la vot, în maidanezi.

acum 17 zile · comentarii (129)

Zece procente în favoarea lui Victor Ponta este mult. Unii pun că, în finală, cei doi pornesc din nou de la zero, ceea ce nu este real. Fiecare candidat va avea ca bază de start în turul al doilea zestrea electorală din primul tur, la care se va strădui să mai adauge ceea ce îi lipseşte pentru a întruni majoritatea câştigătoare.

acum 17 zile · comentarii (55)

Ce este inteligenţa? Cum poate fi ea cuantificată sau modelată? Ce face ca o fiinţă umană să fie mai inteligentă decât alta? Putem crea maşini care să îndeplinească sarcini care în mod normal necesită inteligenţă? Acestea sunt întrebări la care încearcă să răspundă cercetătorii din domeniul inteligenţei artificiale.

acum 17 zile · comentarii (0)

Unde şi cum se vor desfăşura dezbaterile dintre Klaus Iohannis şi Victor Ponta? Iată o problemă care nu priveşte doar stafurile de campanie, ci şi publicul larg. Contează mult stilul şi ambianţa dezbaterii. Cine şi cum formulează întrebările, punerea în scenă, toate acestea definesc orizontul politic şi intelectual la care se vor raporta candidaţii.

acum 17 zile · comentarii (2)

Am urmărit, ca simplu cetăţean, declaraţia de presă a lui Corneliu Vadim Tudor, după ce un vajnic primar de sector, îmi scapă numele, anunţa mica înţelegere între vocalul poet, publicist, pamfletar, lider de partid, fost europarlamentar şi uniunea de buzunar a ministrului de Interne, cel iubit de românii care nu au putut să voteze, peste hotare, din raţiuni, aparent birocratice, binecunoscute.

acum 17 zile · comentarii (0)

Victor Ponta a respins cu vehemenţă orice proiect de autonomie bazat pe criterii etnice, precum cel al Ţinutului Secuiesc. Dar campania a ajuns acum în ultima fază, cea a SF-urilor. Fanteziile bolnave ale unora îl transformă pe Ponta în ceva ce nu este, în timp ce Iohannis este susţinut de Laszlo Tokes şi Szilagyi Zsolt.

acum 17 zile · comentarii (5)

Perioada ce corespunde sfârşitului Antichităţii şi începutului Evului Mediu se bucură în ultimul timp de un interes crescut din partea cercetătorilor atât din istorie, cât şi din alte domenii. Există noi interpretări ale evenimentelor din trecut şi noi metode de lucru, iar descoperirile din România le completează pe cele din alte ţări.

luna trecuta · comentarii (0)

Imaginaţi-vă că aţi intra într-un oraş al României sosind acolo cu aşteptările create de cartea de istorie. Cam aşa am intrat eu în Sibiu în anul 2007, când oraşul era capitală culturală europeană. Nu puteţi avea acum această şansă, aşa că vă ofer, cu ochii minţii, drept propunere, oraşul în care locuiesc, Iaşi.

acum 17 zile · comentarii (9)

Indiferent cum se va termina turul doi al prezidenţialelor, perdantul este sigur: poporul român. Ipoteza răului mai mic ţine de trecut, acum alegătorii au de optat între Scylla şi Charibda. Aceasta este marea dezamăgire a acestor alegeri, faptul că finalul este dinainte ştiut şi sună a pagubă. Iar paguba va fi imensă, incalculabilă, oricum se va numi locatarul de la Cotroceni. Noi toţi am pierdut deja alegerile prezidenţiale.

acum 17 zile · comentarii (6)

Făt-Frumos, în mai toate poveştile, creşte într-o zi cât alţii în zece. Realitatea tristă pe care evităm să o vedem vine din aceea că personajul îmbătrâneşte foarte repede şi riscă să moară înainte de vreme. Priviţi evoluţia statelor emergente din ultimul timp şi vă veţi aminti de cărţile copilăriei.

luna trecuta · comentarii (11)

Premiera noului spectacol al lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“ după Bertolt Brecht, a avut loc, iar producţia se dovedeşte la fel de rotundă şi impresionantă ca la repetiţiile din vară. Din păcate, publicul se arată mai interesat de soarta macilor de pe scenă sau de dilema „a aplauda sau nu în picioare“, decât de semnificaţiile profunde ale montării. Astfel, Şen Te este răstignită a doua oară, în mijlocul indiferenţei generale.

luna trecuta · comentarii (8)
Postari Recente