Vasile Blaga, despre cazul deputatului Florin Popescu: „Nu ştiam. La vremea aceea nu eram preşedintele PDL” 0

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat la Târgovişte, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu ştia cu ce se ocupa deputatul Florin Popescu în 2012, referindu-se la dosarul în care fostul preşedinte al CJ Dâmboviţa este acuzat de DNA că a cerut de la o firmă peste 70 de tone de pui, reprezentând mită electorală.

Vezi comentarii 0
Vasile Blaga

Istorie în desfăşurare. ICIM Arad şi CSM Târgovişte, din nou finala cu titlul pe masă

ICIM Arad şi CSM Târgovişte vor disputa o nouă finală de campionat naţional. Cele mai galonate echipe se vor întâlni din nou în ultimul act, în ceea ce fanii numesc „clasicul baschetului feminin românesc”. Confruntarea poartă această titulatură datorită tradiţiei creată în jurul meciului, precum şi a încărcăturii emoţionale din rândul fanilor şi a conducătorilor.

FOTO De patru zile, pământul o ia la vale în Râul Alb. Drumul principal a fost distrus

Peste  1.000 de persoane din localitatea dâmboviţeană Răul Alb riscă să rămână izolate după ce Drumul Judeţean 712 A s-a rupt din cauza alunecărilor de teren. Drumul a alunecat în albia pârâului Răul Alb din cauza căderilor de precipitaţii din ultimelele zile. Autorităţile judeţene s-au mulţumit să descarce câteva basculante de pietriş şi să umple gaura rămasă în urma prăbuşirii drumului.

Primul lucru care te uimeşte în Săpânţa e că Maramureşul lăsat în urmă, dincolo de Sighetu Marmaţiei, s-a schimbat. Casele sunt mai altfel, oamenii par de alt soi, şi Tisa e la doi paşi. Ceva din istoria şi tradiţia care până acum îşi arătaseră chipul pe fiecare uliţă s-a dus. În schimb, ai senzaţia de loc mai modern, mai ancorat în realităţile veacului.

Care-ai zis, bre, că Ponta Victor Viorel e vreun papă-lapte? Aţi văzut cum a luat-o-n barcă precum în balon pe ditamai ministreasa de mediu? Ziceai că-i o pană-n vânt, ce pana lui!... Până şi ditamai baronul de Teleorman se chircise pe-un colţ de băncuţă, să nu-l stânjenească pe barosanul ginere cu burtă de popă al ălui mai „ouat-dă-fac”(1) socru din partid...

Impardonabil de tânăr exponent al scriitorimii române, Andrei Ruse, cunoscut pentru titluri ca „Dilăr pentru o zi“ sau „Soni“, e din nou pe val, după ce şi-a lansat oficial,  la începutul acestei luni, romanul „Zaraza“. Îi reţinusem un vers (din volumul de poezii „Black Job“), „Viaţa asta e o zi de luni“, şi îi răsfoisem, fără să apuc să le şi citesc, romanele, fiindcă ziua asta de luni are atât de puţine ore!

O serie de analişti economici din străinătate au ajuns la o concluzie care anihilează teoriile cu privire la intenţiile Rusiei de anexare a altor teritorii din Ucraina. Pe baza calculelor proprii dar şi ale unor economişti ruşi, ei au arătat că, din punct de vedere financiar, Rusia nu ar putea susţine integrarea teritoriilor din estul Ucrainei.

Zoli TÓTH – promotorul muzicii neconvenţionale de percuţie din România – este “Bach in ShowBiz” din 30 aprilie. Artistul pregăteşte un spectacol extraordinar cu muzică de Adrian Enescu pe teme de Johann Sebastian Bach completată cu un show unic de proiecţii 3D marca “Les Ateliers Nomad”. Toate acestea într-un turneu naţional extraordinar.

Integrarea europeană reprezintă un plus imens, mai ales pentru tineri.  Doborârea barierelor pentru comunicare, transport, muncă şi studiu înseamnă dezvoltare multiculturală şi multilingvistiscă. Nu e de mirare că modelul noii generaţii europene este Erasmus de Rotterdam - filozof şi umanist olandez, care a trăit şi a lucrat în mai multe tări din Europa pentru a-şi lărgi cunoştinţele – un adevărat model pentru integrarea Europeană.

Se prefigurează un sfârşit al erei toleranţei în Europa. Pe fundalul proceselor demografice şi identitare de pe continent, mişcările şi partidele cu un mesaj explicit naţionalist şi ultraconservator câştigă tot mai mult teren în ţările afecate de valul migraţionist şi supuse islamizării. De facto, suntem martori ai renaşterii ideologiei naţional-socialiste pe continentul european.

România poate deveni hub tehnologic şi industrial în regiune până în 2016. Analiza arată viziunea de strategie industrială, ce am reuşit până acum şi ce mai avem de făcut pentru acest sector. România performează puternic în domeniul industrial, având cele mai bune rezultate din ultimii 30 de ani. Tendinţa de Renaştere industrială în România este evidentă.

acum 12 zile · comentarii (14)

Vine Paştele, anual se întâmplă asta, niciodată la dată fixă şi oamenii se sparg brusc în două categorii: credincioşii şi ateii. Mai sunt subcategoriile „săraci“ şi „obscen de săraci“, dar sunt în alte poveşti. Iată cum să descoperi un ateu înainte de Paşte.

acum 13 zile · comentarii (23)

Aceasta poate fi concluzia ultimei postări pe facebook a premierului.   Victor Ponta n-a ascuns niciodată că modelul său în politică, mentorul şi chiar idolul său este Adrian Năstase.   A sărit în apărarea sa catalogând drept „politice” dosarul şi condamnarea acestuia, afişează la sfârşitul postării o poză „caldă” cu Năstase, a încercat din răsputeri să reînvie atmosfera, paradigma şi tiparele guvernării Năstase.

acum 19 zile · comentarii (14)

Împreună cu părinţii mei, deţin un teren într-o bucolică zonă rurală, aproape de autostrada A2, în satul Radu Vodă, judeţul Călăraşi. Stăm acolo numai vara. Iarna, ne retragem în oraş, la căldurică. În răstimpul în care nu mişunăm pe proprietatea personală, hoţii din sat ne fură tot, iar prin tot înţeleg chiar asta, tot: tî, o, tî.

acum 19 zile · comentarii (76)

Alegerile din Ungaria se desfăşoară sub auspiciile partidului-stat FIDESZ care se foloseşte de Jobbik pentru a părea, prin comparaţie, digerabil, faţă de neo-naziştii lui Vona Gabor. O impresie falsă, echivalentă cu modul în care UDMR defilează cu moderaţia sa închipuită în România, când de fapt luptă tot pentru autonomie teritorială. Ungaria va fi aşadar un stat-problemă pentru România şi în următorii ani, la fel ca şi Rusia.

acum 19 zile · comentarii (37)
Postari Recente