Dâmboviţa: Fuziune între Forţa Civică şi PDL. Florin Bolchiş, va fi prim-vicepreşedinte al PDL Dâmboviţa

Liderul Forţa Civică Dâmboviţa, Florin Bolchiş, va fi prim-vicepreşedinte al PDL Dâmboviţa, în urma fuziunii dintre cele două partide. Anunţul a fost făcut, astăzi, într-o conferinţă de presă, de preşedintele PDL Dâmboviţa, deputatul Iulian Vladu. Acesta a adăugat că, la nivel de judeţ, Forţa Civică, va mai avea cinci posturi în Biroul Permanent Judeţean al PDL.

Strauss Coffee, pe locul doi pe piaţa cafelei solubile din România, după preluarea mărcii Amigo, produs ambalat într-o unitate lângă Târgovişte

Strauss Coffee, pe locul doi pe piaţa cafelei solubile din România, după preluarea mărcii AmigoStrauss Coffee, producătorul cafelei Doncafe, ocupă locul doi pe piaţa cafelei solubile din România, după Nestle, odată cu preluarea pentru 20 milioane dolari a brandului de cafea Amigo, de la compania braziliană Cia Iguacu de Café Soluvel.

„La Vatican există multe documente care, dacă ar fi desecretizate, ar valida principiile şi convingerile societăţii noastre şi i-ar face pe români să înţeleagă că aparţin unui neam strălucit, cu regi străluciţi, cum au fost Burebista şi Decebal, şi că trecutul lor, ca neam, este eroic şi demn de laudă.”

acum 21 zile · comentarii (176)

Expoziţia tablourilor cu manelişti de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român reprezintă o ruşine la fel de naţională ca şi muzeul pentru că ne arată eşecul elitei româneşti de a combate degradarea culturală. De fapt, elita culturală nu doar că nu combate acest fenomen, dar tocmai ce l-a promovat la nivel de expoziţie muzeală. Aţi văzut un protest al oamenilor de cultură? Tocmai ce am fost declaraţi oficial un popor de manelişti.

acum 21 zile · comentarii (6)

Trebuie să acceptăm că o competiţie care ridică la nivelul distincţiei supreme măcar o singură prezenţă artistică de excepţie, este o competiţie care se justifică cu deplin temei. Asta s-a întâmplat inclusiv cu prilejul actualei ediţii, cea de a doua, a concursului Ge Grand Prix de l’Opéra, competiţie organizată de casa Operei bucureştene.

acum 21 zile · comentarii (0)

Filmul anului 2014, în Franţa, este o comedie cu Christian Clavier, „Qu'est ce qu'on a fait au Bon Dieu?“: 10 milioane de bilete cumpărate, film care figurează deja în topul celor mai văzute filme franceze din toate timpurile!!!! Este un film despre prejudecăţi, despre mândrie, despre false valori, un film despre care s-a pus deja întrebarea clasică: este un film rasist?

acum 21 zile · comentarii (33)

Capitalismul promovează o cultură a consumului care nu are limite, orice poate deveni un produs ce poate fi vândut sau cumpărat, inclusiv trupul unei fete. Aşa s-a ajuns ca femeile să ocupe locul doi în topul celor mai vândute „produse” din lume, după droguri şi înaintea armelor ilegale.

acum 21 zile · comentarii (42)

Duminică 29 iunie. Reîntors acasă de la Sala Radio, îmi stăruiau în minte, prin vocea  sopranei poloneze Adriana Ferfecka, sonurile belliniene ale recitativului „Eccomi in lieta vesta” şi ariei „Oh, quante volte” din opera „I Capuleti e i Montecchi”. Până foarte târziu în noapte, spre dimineaţă.

acum 21 zile · comentarii (0)

S-au împlinit, ieri, 510 ani de la plecarea către ceruri a „atletului lui Hristos”, Sfântul Voievod Ştefan cel Mare. Bine că ne-o spune calendarul (laic şi bisericesc) pentru că altfel, luaţi de vâltoarea contemporaneităţii, am fi uitat cu totul. În conştiinţa publică pare că Putna lui Ştefan se transformă încet, dar sigur în putina cu bani a puterii, pe care se bat mulţi dintre conducătorii noştri.

acum 21 zile · comentarii (43)

Atunci, în 1998, în împrejurările trecerii la convertibilitatea deplină de cont curent a leului, a fost dezamorsată o bombă socială ce ameninţa să explodeze. Şi iată că vrând-nevrând, ajungem la obsedantele „moşteniri”. Pentru că din ’96 în ’97 fusese „mutată” într-adevăr o bombă cu explozie întârziată: „inflaţia reprimată”.

acum 21 zile · comentarii (2)

În fiecare dimineaţă, liderii SUA - în primul rând preşedintele Barack Obama - primesc o revistă a presei electronice, dar şi a exprimării opiniilor, unor voci semnificative, la posturile de radio şi de televiziune, cu o audienţă mai mare sau relativ maI mică. Din România li se semnalează inclusiv opiniile celor care indică o nedumerire a românilor faţă de amânarea numirii unui ambasador american, credibil, la Bucureşti.

acum 22 zile · comentarii (7)

O lume întreagă stă cu ochii pe Hexagon unde istoria pare să se repete pentru ultimul preşedinte francez plecat de la Elysée. Poate şi acesta e motivul pentru care, în afară de presă şi politicieni, francezii se arată foarte liniştiţi deşi scaunul cel mai înalt din draga lor republică pare a fi devenit mai nou un magnet pentru dosarele penale.

acum 22 zile · comentarii (1)

Săptămâna trecută, dragă Manole, citeam un eseu simpatic „Scurtă digresiune despre porc sau de ce e şunca prigonită în Rai”, în care se amintea cum anumiţi fedaini posomorâţi ai Jihadului, din Europa, au cerut ca „Cei trei purceluşi”, „Miss Piggy” şi Grohi din Winnie de Pluş să fie ascunşi „privirilor inocente ale copiilor lor”.

luna trecuta · comentarii (4)

Proiectul O oră de istorie pentru Basarabia continuă, chiar dacă nu ne aflăm în Săptămâna Altfel. Voluntarii Unionişti îşi joacă rolul de societate civilă şi s-au responsabilizat în procesul de informare despre Viitorul comun dintre România şi Republica Moldova, despre proiectul naţional românesc.

luna trecuta · comentarii (1)
Postari Recente