„Frumosul de Voineşti“, un soi de măr românesc pe cale de dispariţie. E înlocuit de soiuri din Ungaria sau Olanda 1

Pomicultorii de pe Valea Dâmboviţei au spus adio de ani de zile celebrului soi de mere „Frumos de Voineşti“. În cel mai mare bazin pomicol din ţară abia dacă mai găsim câţiva meri bătrâni care mai produc „Frumosul de Voineşti“. Pomicultorii preferă soiurile din străinătate, pentru plantaţii intensive, mult mai eficiente decât plantaţiile clasice.

„Frumosul de Voineşti“, un soi de măr românesc pe cale de dispariţie. E înlocuit de soiuri din Ungaria sau Olanda Vezi comentarii 1

Centrul ISU ultramodern finalizat în 2017 şi rămas închis de atunci. „Probabil că va deveni funcţional odată cu drumul pe patru benzi care va trece pe acolo“

Centrul ISU ultramodern finalizat în 2017 şi rămas închis de atunci. „Probabil că va deveni funcţional odată cu drumul pe patru benzi care va trece pe acolo“

Centrul ISU din Târgovişte, unul dintre cele mai moderne din ţară, este nefolosit de aproape un an, după ce chiar Raed Arafat a vizitat clădirea finalizată de la Târgovişte în martie 2017. Autorităţile judeţene spun că centrul ISU va deveni funcţional când va fi gata calea de acces, mai exact drumul judeţean pe patru benzi, care se va construi în zonă.

Zeci de percheziţii efectuate de poliţişti în ultima săptămână şi sute de persoane puse sub acuzare, în dosare care instrumentează infracţiuni economice

Zeci de percheziţii efectuate de poliţişti în ultima săptămână şi sute de persoane puse sub acuzare, în dosare care instrumentează infracţiuni economice

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au desfăşurat 81 de percheziţii, în cadrul unor dosare penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracţiuni economice. Au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 4.000.000 de lei şi au fost ridicate peste 350.000 de ţigarete de contrabandă.

Proiect care sprijină înfiinţarea a 73 de întreprinderi în regiunea Sud Muntenia

Proiect care sprijină înfiinţarea a 73 de întreprinderi în regiunea Sud Muntenia

Un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman sprijină dezvoltarea antreprenoriatului şi creşterea ocupării pe cont propriu în mediul urban la nivelul regiunii Sud Muntenia, prin înfiinţarea a 73 de întreprinderi cu profil non-agricol, în vederea creării de noi locuri de muncă durabile şi de calitate şi promovării mobilităţii lucrătorilor.

Cea de a patra revoluţie industrială a făcut posibil şi conceptul de oraş inteligent. Se înmulţesc deci dezbaterile publice despre oraşul inteligent (smart city).  Îmbucurător este că Bucureştiul a lansat la sfârşitul lui decembrie 2017 a licitaţie pentru a avea în fine o strategie. Contestată sau nu, este bine că a început, dar mai ales să fie şi pusă în practică!

acum 8 zile · comentarii (1)

Mitologia puterii spune că nimic nu este mai important decât răspunsul unitar al unei naţiuni pe timp de criză. Realitatea jocurilor de putere spune însă că, din neştiinţă, incultură sau prostie, unitatea naţională poate fi transformată într-o variabilă cu evoluţie aleatorie. Să vedem unde suntem şi de ce.

acum 9 zile · comentarii (15)

Creatorul a fericit Terra cu Apa şi cu Aerul, părinţii Florei şi ai Faunei. Luna nu a primit nici apă, nici aer. Marte, poate vom afla. Venus? Se pare că Venus a trecut deja prin ce ar putea trece în viitor şi Terra noastră: o atmosferă pare să aibă, dar la 400 de grade Celsius şi la o presiune cât într-un motor în timpul arderii, cauzate, probabil, de un efect de seră nenatural.

acum 9 zile · comentarii (4)

Am mers cu multe aşteptări la Ivan Pescar & Scrumbia Bar, dar mâncarea nu a fost atât de bună pe cât am crezut. Am fost trei oameni acolo, toţi trei am strâmbat din nas, deci domnul Ivan & co. mai au încă de lucru la nou deschisul lor restaurant. La bucătărie, cu siguranţă, însă poate că nu ar strica să-şi arunce un ochi şi pe la servicii...

acum 9 zile · comentarii (11)

Tot încerc să zic ceva despre maşina lansată în spaţiu. Un magnat american, Elon Musk, poreclit şi „the real-world Iron Man”, a lansat o maşină sport roşie şi decapotabilă în spaţiu. Nu aşa cum se lansează băieţii noştri cu BMW-urile pe Autostrada Soarelui – a lansat-o cu o rachetă cu 27 de motoare, finanţată de propria firmă spaţială privată.

acum 9 zile · comentarii (15)

Poate aţi uitat de Catalonia şi de Carles Puigdemont, foarte ciudatul şi interesantul erou al unei noi „revoluţii permanente“ care se apropie peste câteva zile de momentul său culminant, parte a unui scenariu foarte bine pregătit şi care se poate foarte uşor transforma într-un precedent juridic cu urmări catastrofale pentru Europa. Inclusiv pentru România. Iată rezumatul situaţiei.

acum 10 zile · comentarii (54)

Am urmărit toată săptămâna disputele din jurul incidentelor de la MŢR – şi am citit o sumedenie de luări de poziţie. Pe de o parte, proiecţia filmului „120 BPM” în sala Horia Bernea era un non-eveniment. Pe de altă parte, protestele de acolo au transformat proiecţia acestui film – şi a următorului film cu tentă gay, „Soldaţii. Poveste din Ferentari” – într-un mare scandal.

acum 10 zile · comentarii (31)

Respins de Moscova şi izolat de propriii cetăţeni, Igor Dodon începe să facă gesturi disperate: minte de îngheaţă apele, rupându-se total de realitatea din jurul său. A falsificat o listă cu pretinse primării ce ar fi votat AntiUnire.

acum 10 zile · comentarii (23)

„Premierul” (de facto), Darius Vâlcov, 8 ani. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, 2 ani cu suspendare. Preşedintele Senatului, Tăriceanu, trimis în judecată. Mai mulţi miniştri aflaţi în anchete penale. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, obedient actualei puteri. Suntem unici în lumea civilizată cu un astfel de tablou!

acum 10 zile · comentarii (8)

Ca fost ministru al Culturii şi membru al comisiei de cultură a Senatului, mă văd obligat să reacţionez la incidentele care au însoţit atât proiecţia filmului "120 BPM", cât şi pe cea a filmului "Soldaţii. Poveste din Ferentari", ambele având loc la Cinematograful Muzeului Naţional Ţăranului Român. Este o evoluţie îngrijorătoare, care nu ne poate lăsa indiferenţi.

acum 10 zile · comentarii (5)

Multe persoane instruite şi pasionate de exprimarea corectă invocă o „regulă“ privind folosirea „corectă“ a prepoziţiilor „din“ şi „dintre“, atunci când avem în vedere exprimarea unei părţi dintr-o mulţime. Este vorba de sensul partitiv care ar impune, în limba română, folosirea diferenţiată a prepoziţiilor „din“ şi „dintre“.

acum 10 zile · comentarii (29)

Când am ajuns la Ministerul Muncii, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse (ANES) era doamna Ioana Cazacu. Avea deja faima unei megaspecialiste în plimbări aiurea pe banul public şi se vorbea că e protejată de doamna ministru şi de SRI. Am fost sfătuit de ministru să îmi văd de treaba mea cu „ţiganii“ şi să nu mă bag unde nu mă pricep, că doar eram secretarul de stat trimis de Dacian şi nu prietenul lui Dragnea.

acum 11 zile · comentarii (24)

Ipocrizie fără margini în reacţiile din jurul ştirii de „breaking news“ apărute zilele trecute prin mass-media cum că la Aeroportul Otopeni nu s-au mai făcut reparaţii şi investiţii la pistă şi la instalaţii, ca toţi banii se duc pe prime, sporuri şi team-building-uri în Australia şi Noua Zeelandă şi că, da, în curând un avion va ateriza în bot pe acele piste.

acum 11 zile · comentarii (3)

Iniţiativa rusă de organizare la Soci a unui aşa-numit „Congres al Dialogului Naţional al Siriei“, în perioada 29-30 ianuarie, s-a dovedit un adevărat eşec, după ce o mare parte a opoziţiei siriene a boicotat reuniunea, iar participanţii l-au huiduit din plin pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, când acesta citea mesajul Preşedintelui Vladimir Putin.

acum 11 zile · comentarii (58)