Clădirea fostei fabrici „Victoria”, demolată

Clădirea fostei fabrici „Victoria”, demolată

Fosta mare fabrică de vopseluri “Victoria” a fost demolată, ieri, pentru a face loc unei noi construcţii. Clădirea ajunsese o ruină. Fabrica de vopseluri din Târgovişte “s-a născut” la 11 iunie 1948, când în baza legii numărul 118, în urma naţionalizării, s-a înfiinţat Întreprinderea Industrială Octombrie Roşu.

Se opreşte apa în Micro VI

Se opreşte apa în Micro VI

Mai multe blocuri din municipiul Târgovişte vor rămâne, astăzi, fără apă la robinete. Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa anunţă întreruperea furnizarii apei potabile între orele 08:30 - 18:00, la mai multe blocuri.

FOTO VIDEO Elevii nimănui. Cu ce ajung elevii dintr-o comună din Dâmboviţa la şcoala aflată la 7 kilometri distanţă

FOTO VIDEO Elevii nimănui. Cu ce ajung elevii dintr-o comună din Dâmboviţa la şcoala aflată la 7 kilometri distanţă

Microbuzul şcolar, care este destinat transportului elevilor din comuna Pietrari, este de aproape o jumătate de an în service, pentru reparaţii capitale. Părinţii spun că primarul comunei, Cornel Coman, nu a mişcat un deget pentru a remedia situaţia, iar acum, elevii sunt nevoiţi să caute alternative pentru a ajunge la şcoala care se află la 7 kilometri distanţă.

Dâmboviţa: Lista aleşilor locali certaţi cu legea

Dâmboviţa: Lista aleşilor locali certaţi cu legea

Cel mai recent caz penal al unui ales local este cel al senatorului PNL de Dâmboviţa, Sorin Roşca Stănscu. Liberalul a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi patru luni închisoare în dosarul Rompetrol. SRS  a fost condamnat pentru constituirea unui grup infracţional organizat. "Mi-am făcut bagajele. Mă pregătesc de drum", a declarat Roşca Stănescu, imediat după ce a aflat vestea că a fost condamnat.

Ordonanţa migraţiei aleşilor locali a creat răzmeriţă la Crevedia. Consilierii (foşti) PSD, trădaţi pentru un "taliban" PDL | pdl

Ordonanţa migraţiei aleşilor locali a creat răzmeriţă la Crevedia. Consilierii (foşti) PSD, trădaţi pentru un

Consilierii locali (foşti) PSD din comuna dâmboviţeană Crevedia, au ţinut, vineri, o întrunire cu cetăţenii din localitate, dublată de o conferinţă de presă, pentru a anunţa că şi-au dat demisia din partid, nemulţumiţi de primirea în sânul partidului social-democrat a unui "taliban" PDL, respectiv primarul comunei, Florin Teodorescu, precum şi a consilierilor acestuia.

Deşi reglementarea celor două penalităţi este distinct prevăzută de lege, se pare că o parte importantă dintre proprietari nu fac diferenţa între cele două tipuri de penalităţi. Îngrijorător este faptul că o parte importantă dintre administratori nu fac distincţia, în listele de plată, între cele două tipuri de penalităţi .

acum 22 ore · comentarii (1)

Mă preocupă de ceva vreme tehnologia pe care o foloseşte Victor Ponta atunci când mânuieşte neadevărul. Materie primă e destulă, nu e zi în care să nu primim marfă proaspătă, dar cu toate acestea ajunsesem într-un punct mort. Un text fabulos al lui Gabriel Liiceanu a avut darul de a-mi debloca situaţia: Victor Ponta pur şi simplu nu minte ca noi, toţi ceilalţi. El face artă.

acum 23 ore · comentarii (51)

Campania pentru alegerile prezidenţiale continuă, în ciuda forfotei de la DNA, a stenogramelor savuroase venite de la partid şi, în general, a Justiţiei. Ponta, cu un partid în fierbere, îşi ia ochii de la Dragnea şi se inspiră din victoriile lui Halep, în timp ce Udrea dă, în continuare, explicaţii referitoare la ţinutele ei. Avem parte şi de un Călin Popescu Tăriceanu care, sub pretextul unui apel către liberali, cere niscaiva atenţie.

Este o onoare şi o plăcere să vă vedem din nou la Belgrad, mai ales că relaţiile nostre se dezvoltă cu succes. Este la ordinea zilei ca relaţiile de prietenie între ţări să se măsoare în valoarea schimburilor  comerciale. Noi vedem prietenia în mod diferit. Astăzi, Serbia nu are inamici, are numai prieteni mai mari sau mai mici. Noi vedem Federaţia Rusă ca marele nostru prieten.

Show-ul alegerilor prezidenţiale a fost împins într-o zonă în care şi ultimele fărîme de raţionalitate au fost distruse. Orice încercare de a mai dezbate teme, proiecte de ţară, programe electorale a eşuat. Asistăm la bătălii între instituţii ale statului, grupuri şi structuri de putere.

S-au înmulţit scrisorile disperate către alegători, îndemnurile la vot, ultimatumurile, drumurile politicienilor la DNA, ţipetele şi glumele de campanie, cântecele şi poeziile ironice despre candidaţi. În câteva cuvinte, s-a încins atmosfera electorală. În următoarele zile o să vi se pară – după spusele unora şi ale altora – că, dacă nu faci ceva acum, după alegerile prezidenţiale vine potopul.

acum 4 zile · comentarii (21)

Perioada ce corespunde sfârşitului Antichităţii şi începutului Evului Mediu se bucură în ultimul timp de un interes crescut din partea cercetătorilor atât din istorie, cât şi din alte domenii. Există noi interpretări ale evenimentelor din trecut şi noi metode de lucru, iar descoperirile din România le completează pe cele din alte ţări.

acum 2 zile · comentarii (0)

Nimeni nu ar fi crezut că acest început de mileniu va însemna şi o revenire cu o asemenea forţă a monstruozităţilor fanatismului şi intoleranţei. Nimic nu ne pregătise pentru asta, avertismentele că ceva foarte grav urmează să se petreacă ţineau mai degrabă de zona restrînsă şi mereu acoperită de ridicol a teoriilor conspiraţiei.

acum 4 zile · comentarii (93)

Miliarde de euro pierde România anual datorită corupţiei, devenită în acest moment principala ameninţare asupra securităţii statului român. În timp ce guvernanţii păstrează salarizarea cadrelor medicale şi a celor din învăţământ la standarde mediocre şi care afectează grav proiectul de stat românesc, banii se scurg în conturi din paradisuri fiscale.

acum 4 zile · comentarii (6)

Făt-Frumos, în mai toate poveştile, creşte într-o zi cât alţii în zece. Realitatea tristă pe care evităm să o vedem vine din aceea că personajul îmbătrâneşte foarte repede şi riscă să moară înainte de vreme. Priviţi evoluţia statelor emergente din ultimul timp şi vă veţi aminti de cărţile copilăriei.

acum 2 zile · comentarii (10)

Premiera noului spectacol al lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“ după Bertolt Brecht, a avut loc, iar producţia se dovedeşte la fel de rotundă şi impresionantă ca la repetiţiile din vară. Din păcate, publicul se arată mai interesat de soarta macilor de pe scenă sau de dilema „a aplauda sau nu în picioare“, decât de semnificaţiile profunde ale montării. Astfel, Şen Te este răstignită a doua oară, în mijlocul indiferenţei generale.

acum 4 zile · comentarii (8)
Postari Recente