Vreme rea. Patru turişti, ajutaţi de jandarmii dâmboviţeni în Masivul Bucegi

Un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Zănoaga a intervenit în zona Scropoasa, din Masivul Montan Bucegi pentru sprijinirea unor turişti care, în timp ce se aflau în drumeţie pe traseul montan Zănoaga-Scropoasa, nu au mai putut continua deplasarea din cauza epuizării fizice, echipamentului inadecvat şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile: ceaţă, ninsoare şi temperatură scăzută.

Declaraţiile lui Vladimir Putin că Rusia nu va merge mai departe nu au fost şi se dovedesc a nu fi credibile. Acesta a încercat în mod făţiş să obţină o înţelegere cu americanii, dar a fost categoric refuzat: Ucraina trebuie să îşi decidă singură liberă viitorul şi asta în condiţii democratice. Scenariul din Crimeea se repetă în aceste zile în teritoriile în care comunităţile de ruşi sunt importante, dat atenţie, nu majoritare.

acum 3 zile · comentarii (25)

În probabil ultimul interviu pe care l-a acordat înainte de a pleca din România, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a arătat – într-o limbă română pe care a învăţat-o cu toate nuanţele ei – cum poţi să iubeşti o ţară care nu este a ta şi să fii ferm cu greşelile celor care o conduc. A fost un interviu lecţie pentru politicienii români.

acum 4 zile · comentarii (2)

Comedie mare cu unii jurnalişti occidentali, care se dau după copac, pentru a nu numi pe cei care au tras în sediul poliţiei ucrainene, ceea ce de fapt sunt fără nicio putinţă de tăgadă: militari bine antrenaţi.  Concomitent, guvernul interimar de la Kiev se roagă la Cel de Sus să treacă mai repede timpul până la data alegerilor programate pe 25 mai.

acum 4 zile · comentarii (30)

La mijlocul secolului XX, odată cu dezvoltarea fără precedent a televiziunii şi radio-ului (ceea ce s-a numit comunicare de masă), s-a afirmat pe bună dreptate că omenirea a devenit un sat global. Cunoaştem în timp real totul despre toată lumea, putem schimba informaţii în mod rapid, putem să ne cunoaştem unii pe alţii chiar dacă locuim la mii de kilometrii distanţă.

acum 4 zile · comentarii (4)

Mergi pe stradă şi te gândeşti, la una, la alta, la masa de Paşte, la cât de încărcată va fi aceasta, pui drobul de miel pe listă, apoi îl tai de nevoie, faci calcule, eşti cu capul ca o varză. Dar te gândeşti şi la ceva politică, că (cacofonie voită) fără ea nu se poate, iar bucatele de pe masă de ea depinde, fir-ar mama ei....., completaţi dumneavoastră.

acum 4 zile · comentarii (26)

Începând cu 6 aprilie, grupuri pro-ruse locale din regiunile Harkov, Lugansk, Doneţk, Nikolaev, Odesa, au ocupat clădiri administrative din oraşele-reşedinţă ale respectivelor regiuni, şi au proclamat ”republici independente” (Republica Populară a Doneţkului şi Republica populară a Luganskului).

acum 5 zile · comentarii (82)

Monica Macovei a fost acum ceva timp la Chişinău, imediat după ce Uniunea Europeană a stabilit ca finală data de la care cetăţenii Republicii Moldova vor putea circula fără vize pe teritoriul majorităţii statelor europene. Ea a rămas profund marcată că această veste nu a stârnit un mare val de emoţie şi de bucurie din partea românilor de dincolo de Prut.

acum 5 zile · comentarii (11)

România poate deveni hub tehnologic şi industrial în regiune până în 2016. Analiza arată viziunea de strategie industrială, ce am reuşit până acum şi ce mai avem de făcut pentru acest sector. România performează puternic în domeniul industrial, având cele mai bune rezultate din ultimii 30 de ani. Tendinţa de Renaştere industrială în România este evidentă.

acum 5 zile · comentarii (14)

Rezoluţia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, adoptată marţi, care recomandă drepturi colective pentru minorităţi, printre care şi autonomia teritorială, are toate şansele să arunce în aer şi puţina coeziune care a mai rămas în Europa. Rezoluţia este iniţiată, desigur, de maghiarul Ferenc Kalmár (PPE) şi vine mănuşă pentru mişcările Rusiei care tocmai a obţinut drepturi definitive pentru ruşii din Crimeea, anexând-i!

acum 5 zile · comentarii (378)

Vine Paştele, anual se întâmplă asta, niciodată la dată fixă şi oamenii se sparg brusc în două categorii: credincioşii şi ateii. Mai sunt subcategoriile „săraci“ şi „obscen de săraci“, dar sunt în alte poveşti. Iată cum să descoperi un ateu înainte de Paşte.

acum 5 zile · comentarii (23)

Aceasta poate fi concluzia ultimei postări pe facebook a premierului.   Victor Ponta n-a ascuns niciodată că modelul său în politică, mentorul şi chiar idolul său este Adrian Năstase.   A sărit în apărarea sa catalogând drept „politice” dosarul şi condamnarea acestuia, afişează la sfârşitul postării o poză „caldă” cu Năstase, a încercat din răsputeri să reînvie atmosfera, paradigma şi tiparele guvernării Năstase.

acum 12 zile · comentarii (14)

Împreună cu părinţii mei, deţin un teren într-o bucolică zonă rurală, aproape de autostrada A2, în satul Radu Vodă, judeţul Călăraşi. Stăm acolo numai vara. Iarna, ne retragem în oraş, la căldurică. În răstimpul în care nu mişunăm pe proprietatea personală, hoţii din sat ne fură tot, iar prin tot înţeleg chiar asta, tot: tî, o, tî.

acum 12 zile · comentarii (76)

Alegerile din Ungaria se desfăşoară sub auspiciile partidului-stat FIDESZ care se foloseşte de Jobbik pentru a părea, prin comparaţie, digerabil, faţă de neo-naziştii lui Vona Gabor. O impresie falsă, echivalentă cu modul în care UDMR defilează cu moderaţia sa închipuită în România, când de fapt luptă tot pentru autonomie teritorială. Ungaria va fi aşadar un stat-problemă pentru România şi în următorii ani, la fel ca şi Rusia.

acum 12 zile · comentarii (37)
Postari Recente