Biciclist italian, accidentat în Masivul Bucegi

Biciclist italian, accidentat în Masivul Bucegi

Un turist italian, care s-a accidentat în zona Lunca Padinii din Masivul Bucegi, a fost sprijinit de jandarmii montani dâmboviţeni. Într-un comunicat al Jandarmeriei Dâmboviţa se arată că, ieri după-amiază, jandarmii de la Peştera au fost solicitaţi de un turist să acorde sprijin prietenului său, care se accidentase cu bicicleta.

Se opreşte apa în Târgovişte

Se opreşte apa în Târgovişte

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa anunţă întreruperea alimentării cu apă în municipiul Târgovişte în data de 01.09.2014, pe străzile Laminorului şi Cooperaţiei, în intervalul orar 08:00 – 16:00, pentru efectuarea unor lucrări programate de reabilitare prevăzute pe programul POS Mediu.

Alerte mai rapide şi mai precise în caz de inundaţii, graţie proiectelor de cercetare ale UE

Alerte mai rapide şi mai precise în caz de inundaţii, graţie proiectelor de cercetare ale UE

Alertele de inundaţii lansate în timp util şi monitorizarea în timp real a urgenţelor legate de inundaţii pot salva vieţi şi preveni pagube materiale, asupra infrastructurii şi asupra mediului. Imprints,WeSenseIt şi UrbanFlood sunt doar trei exemple de proiecte finanţate de UE care au dezvoltat sisteme unice de prognoză şi alertă destinate avertizării comunităţilor cu privire la iminenţa inundaţiilor.

C. Prisăcaru: "B-dul Unirii va fi gata anul acesta". Cât s-a lucrat în cadrul PIDU, la Târgovişte

C. Prisăcaru:

Lucrările din cadrul PIDU A, în zona Bulevardului Unirii sunt puţin întârziate. Autorităţile locale apelează, însă, la înţelegerea cetăţenilor şi toleranţa şoferilor care tranzitează zilnic aceste zone în care se lucrează. Primarul interimar, Ciprian Prisăcaru a dat asigurări că B-dul Unirii, care va fi lărgit la patru benzi, se va finaliza anul acesta.

Germanos face angajări la Târgovişte

Germanos face angajări la Târgovişte

Germanos face angajări în Arad, Oradea, Târgovişte, Târgu-Jiu, Satu-Mare, Caracal, Huşi, Ploieşti, Carei, Ciorogârla. RomaniaTV.net vă spune ce aşteptări au angajatorii de la candidaţi şi până când primesc CV-uri pentru locurile de muncă vacante.

Prima dată când mi-am imaginat fiorii războiului nu a fost în orele de istorie, ci când am citit romanul lui Camil Petrescu, „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”. Mi s-a părut incredibil cum a demitizat războiul, cum l-a descris ca fiind un haos total. Doar că războiul nu înseamnă doar haos, ci şi strategie şi planificări îndelungate, planificarea crimelor de război, printre care şi a violului în masă.

acum 6 zile · comentarii (14)

În ultima vreme, Mircea Dinescu mă sună în fiecare seară − la rugămintea mea. De ce? Ca să mă ajute să învăţ pe de rost o poezie a lui, cuceritoare, „Balada celui plecat“. Am recitit de curând volumul său de versuri „O beţie cu Marx“ (ce titlu trăznit!) apărut în 1996 la Ed. Seara şi am redescoperit această poezie, care m-a încântat la prima lectură şi, iată, şi la a doua.

acum 7 zile · comentarii (55)

„În numele Dawala Islamyia (Statul Islamic)”: Nenorocire pe capul vostru, al necredincioşilor şi apostaţilor! Acesta este unul dintre miile de mesaje care sunt difuzate acum pe internet, pornind de la site-uri islamiste fundamentaliste, dar preluate şi amplificate de reţelele sociale, cele care sunt acum folosite pentru recrutarea „luptătorilor străini”.

acum 7 zile · comentarii (27)

De ani buni, la televiziunile noastre de ştiri, a început un proces de deşertificare a spaţiilor destinate ştirilor externe. Procesul a continuat în forţă, iar în urma lui a lăsat departamente „pîrjolite“ şi jurnalişti „sinistraţi“, care n-au avut de ales şi, forţaţi de împrejurări, fie au trecut la alte secţii, fie s-au apucat de alte meserii.

acum 7 zile · comentarii (2)

Schimbatul eternei Opoziţii cu eterna Putere în care jucătorii sunt mereu aceiaşi nu duce nicăieri. Ne-am săturat de clasa politică a ultimilor 25 de ani care a dovedit că nu crede în nimic, nu are nimic sfânt, nu îi pasă de nimic şi care a transformat alternanţa la guvernare a unora cu ceilalţi în paradigma eternului acelaşi. În felul acesta, nu se va schimba niciodată nimic!

acum 7 zile · comentarii (21)

Naţionala de Baschet (masculină) a României se află la un pas de o calificare istorică la Campionatul European din 2015, după o pauză de 27 de ani. Aflată pe al doilea loc în grupă, aceasta îşi poate asigura participarea printr-o victorie împotriva Letoniei în meciul ce se va desfăşura miercuri începând cu ora 19.00 la Sibiu.

acum 7 zile · comentarii (1)

Confiscaţi-le drujbele, blocaţi-le peridocul, ieşiţi în calea lor, ieşiţi în stradă! „Gândeşte precum un munte", scria Aldo Leopold, unul dintre fondatorii ecologiei profunde. Identificându-te cu pădurea sălbăticia, devii parte a pădurii. Ecocentrismul nu a prins prea mult în România contemporană, deşi moştenirea pastorală face practic identitatea valahă.

acum 7 zile · comentarii (34)

Ne-am obişnuit să fim excepţii. Ne-am obişnuit să fim adolescentul din ultima bancă, cel care nu ascultă de profesor şi ignoră orice sfat pentru că ”ştie el mai bine”. Ne-am obişnuit atât de mult cu singurătatea propriei noastre existenţe încât, deşi avem cele mai multe televiziuni de ştiri pe cap de locuitor, nu avem nicio idee despre ce se întâmplă în lumea din jurul nostru.

acum 30 zile · comentarii (79)

Când Traian Băsescu şi oamenii lui nu mai ştiu ce să spună pentru că şi-au piedut din popularitate, trec la discursul "strugurii sunt acri". La fel face şi domnul Andrei Pleşu prin atitudinea sa de om cu intelectul “profund jignit” de participarea unor oameni de stat la diverse evenimente cu caracter ecumenic, uitând de momentele când a rămas fără reacţie la excesele preşedintelui Traian Băsescu.

acum 8 zile · comentarii (11)
Postari Recente