Primăria Pietrari, într-o veşnică lipsă de bani. Pentru ce este acuzat Cornel Coman de şeful CJD

Primăria Pietrari, într-o veşnică lipsă de bani. Pentru ce este acuzat Cornel Coman de şeful CJD

A realizat o şcoală din fonduri europene, la care nu a fost în stare să cumpere o centrală termică, iar acum intră din nou în atenţia opiniei publice, cu lipsa sa de interes asupra educaţiei. Primarul comunei Pietrari, Cornel Coman, este acuzat de Adrian Ţuţuianu că nu se interesează absolut deloc de soarat elevilor pentru că nu a vrut să cumpere trei frigidere în care să fie păstrate laptele şi cornul.

FOTO Motivaţia proiectantului care a „uitat” să prevadă alimentarea cu apă la ştrandul Complexului Turistic şi de Nataţie al Târgoviştei

FOTO Motivaţia proiectantului care a „uitat” să prevadă alimentarea cu apă la ştrandul Complexului Turistic şi de Nataţie al Târgoviştei

Primăria Târgovişte a fost nevoită să facă un plan revizuit, în valoare de 9 milioane de lei, la unul dintre cele mai mari proiecte cu fonduri europene din sudul României. Vorbim de Complexul Turistic şi de Nataţie, în valoare de 88 de milioane de lei. A fost nevoie de planul revizuit din banii contribuabililor pentru că proiectantul, o firmă din Bucureşti, a uitat să prevadă alimentarea cu apă la ştrandul pentru adulţi.

Dâmboviţa: Adevărul despre plecările în masă din două organizaţii PSD, către UNPR. Ce spune Dan Miculescu

Dâmboviţa: Adevărul despre plecările în masă din două organizaţii PSD, către UNPR. Ce spune Dan Miculescu

Organizaţia PSD Dâmboviţa, una dintre cele mai performante din ţară, lăudată chiar de Ponta, este zguduită în aceste zile de mutări fără precedent. Două organizaţii locale, Crevedia şi Râu Alb, au trecut în tabăra UNPR cu toţi membrii. Numai la Râul Alb vorbim de peste 200 de oameni. Preşedinţii de organizaţii care au schimbat macazul se declară nemulţumiţi de preşedintele Adrian Ţuţuianu.

Pompierii se luptă cu incendiile de vegetaţie uscată

Pompierii se luptă cu incendiile de vegetaţie uscată

Vremea frumoasă i-a scos din case pe gospodarii de la ţară, care au dorit cu orice chip să îţi cureţe proprietăţile de vegetaţia uscată şi de resturile strânse peste iarnă. De aici, însă, şi până la incendii nu a fost decât un pas. Pompierii Pucioasa, Răcari, Găeşti, Voineşti, Moreni, Corneşti sau Titu intervin pentru stingerea incendiilor aproape în fiecare zi.

Subiectele principale, atunci când vine vorba de politică, sunt: votul prin corespondenţă şi reformarea clasei politice. Când vorbim despre votul prin corespondenţă, am putea spune că treaba e simplă. Toate partidele au aceeaşi linie de comunicare: vom adopta votul prin corespondenţă. Ai putea spune că a mai rămas un pas şi se va face. Eu sunt sceptic.

acum 30 zile · comentarii (4)

Că reprezentanţii clasei politice din România au o problemă cu înţelegerea conceptului de separaţie a puterilor în stat nu mai e o noutate pentru nimeni. Guvernele, indiferent de culoarea politică pe care au avut-o, au abuzat în mod frecvent de posibilitatea pe care le-o dă Constituţia de a emite Ordonanţe de Urgenţă, folosindu-le de multe ori pentru situaţii a căror urgenţă a fost cel puţin dificil de justificat.

luna trecuta · comentarii (0)

Începutul de an 2015 şi toate scandalurile de corupţie aflate în prezent sub lupa DNA ne dau motive să credem că, peste un an, la viitorul bilanţ, lista prezentată de procurorul-şef Kovesi să fie şi mai lungă. Există însă câteva aspecte peste care nu trebuie să trecem cu vederea. Şi o schimbare fundamentală în modul de lucru al instituţiei.

luna trecuta · comentarii (2)

Tanti Maria se pregăteşte să moară. E abandonată de mult pe patul unui spital botezat pe nedrept de nebuni. Şi tot de mult şi-a rătăcit şi minţile prin viaţa asta urâtă, maică, mai urâtă ca moartea. E lăsată acolo cu dreptul să respire, trântită pe-o saltea mâncată de toţi viermii, acoperită cu un cearşaf croit din pungi, că nu se poate, doamnă!, să o schimbăm de zece ori pe zi! Aici nu-i la hotel, aici e la spital!

luna trecuta · comentarii (65)

Intre şarja suculentă şi melancolia bonomă, ultima producţie a primei scene lirice a ţării se situează din punct de vedere scenic-regizoral la nivelul spectacolelor caselor de operă cu bun renume; este aspectul cu care ne-a obişnuit în bună parte, în ultima vreme, managementul instituţiei.

luna trecuta · comentarii (0)

Rătăcit în dulceaţa poftelor pântecului, îmbătat de narcisismul izvorât din contemplarea propriei false înţelepciuni, prin care speră să cucerească universul, nebun amant al libertăţii fără limite, omul „modern” îşi refuză orice efort care ar aduce chiar şi o biată umbră de semerenie asupra idolului în care, orgolios, şi-a transformat fiinţa.

luna trecuta · comentarii (45)

Astăzi cu siguranţă nu mai există om de teatru sau spectator român care să nu fi auzit de numele „dulce -acrişor” al Yasminei Reza. Cum îl definea cândva, prin anul 2000, Marina Constantinescu. Unora dintre ei poate că deja li s-a şi acrit de el, piesa Zeul măcelului fiind destul de des, chiar prea des prezentă în repertorii, tratată cel mai adesea sumar, ca o comedie burlescă şi nimic mai mult.

luna trecuta · comentarii (0)

Am văzut numeroşi scriitori săraci lipiţi, sfârşind în sărăcie lucie, în schimb nu am văzut nici un editor trăind pe sub poduri. Aceste cuvinte spuse de Céline în anii 50 sunt valabile pentru România începutului de mileniu. Diferenţa uriaşă dintre editori (a se citi: şefii sau patronii editurilor) şi cei pe seama cărora ei îşi datorează averile ar trebui să fie unul din subiectele puse în discuţie în aceste zile.

luna trecuta · comentarii (1)

Este evident că nevoia de date sociologice despre societatea noastră a depăşit cu mult rapiditatea cu care acestea sunt oferite publicului. După avântul aproape copleşitor de anul trecut, din perioada alegerilor, parcă tot mai puţine sondaje îşi fac loc în spaţiul public, exact într-un moment în care discuţiile despre schimbări fundamentale în societatea noastră prind viteză.

luna trecuta · comentarii (3)

Citesc cu uimire un val de articole fioros redactate împotriva diasporei. Cam repede după votul din toamnă. Sunt poveşti vechi, reîncălzite de filmul documentar The Romanians are coming al unei televiziuni englezeşti şi faţă de care o parte dintre românii din Anglia au protestat. Cum s-au priceput. Alţi români, din ţara natală, au pus mana pe furci împotriva lor. A românilor care au protestat.

luna trecuta · comentarii (8)
Postari Recente