FOTO VIDEO Prăpăd în două localităţi din Dâmboviţa: “A fost apa în casă de un metru” 0

A fost prăpăd, noaptea trecută, în comunele Vişineşti şi Iedera, din Dâmboviţa. Zeci de gospodării au fost inundate şi mai multe drumuri au fost rupte. La Vişineşti, o porţiune din Drumul Judeţean 710 B s- a rupt după ce albia pârâului Cricovul Dulce a fost blocată de o alunecare masivă de teren, iar la Iedera, apa a fost atât de mare încât le-a intrat în case oamenilor şi le-a defectat motoarele la maşini.

Vezi comentarii 0

Peştera Ialomiţei va fi reabilitată şi va deveni un punct de atracţie în Munţii Bucegi

Autorităţile din Dâmboviţa vor cu orice chip să atragă cât mai mulţi turişti în zona muntoasă a Bucegilor. Pentru asta au început reabilitarea şi modernizare a Peşterei Ialomiţa. Până acum, au fost montate aproximativ 60 de pasarele, scări noi, pavaje pentru intrare, s-a finisat platforma pentru drumul de acces şi s-au început procedurile legale de achiziţii pentru dotările pentru peşteră.

Robert Văduva a semnat cu Dinamo

Duminică s-a perfectat transferul lui Robert Văduva la Dinamo Bucureşti. Jucătorul venit de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu nu mai dorit să rămână la Chindia Târgovişte şi în sezonul viitor, preferând să meargă în „Ştefan cel Mare” sub comanda lui Flavius Stoican.

FOTO  O vijelie puternică a rupt cinci stâlpi de electricitate din beton. 150 de case lăsate în beznă

A bătut atât de tare vântul în Dâmboviţa, încât nici stâlpii din beton nu au rezistat. O vijelie puternică de doar  30 de minute a lăsat aproape două sate fără energie electrică şi a pus la pământ 5 stâlpi de electricitate, din comuna Crângurile. Oamenii spun că s-au speriat grozav când au văzut cum cad stâlpii unul după altul, iar grindina le-a distrus legumele.

La ceas de seară am vorbit la telefon cu doi ex-şefi ai Statului Major General, Constantin Degeratu şi Mircea Chelaru, care marţi, 29 iulie 2014, la ora 13, în Cimitirul Militar Ghencea 1 vor face parte din ultima gardă a foştilor conducători ai S.M.G., ca onor suprem acordat venerabilului general Ion Tutoveanu, cel care în decembrie ar fi împlinit ...100 de ani.

Victor Ponta îşi lansează candidatura la prezidenţiale din Capitala Olteniei, plasând oraşul Craiova în centrul luptei pentru Preşedinţia Republicii. Liderul social-democraţilor români a ales Craiova ca locul de unde îşi face cunoscută românilor candidatura oficială la conducerea Republicii.

acum 2 zile · comentarii (8)

Zilele trecute, cînd toată lumea vorbeea despre „perlele de la BAC“,  a apărut un „Dicţionar al greşelilor de limbă“ (Editura Cartier 2014). Am avut onoarea de a vorbi cu Valentin Guţu, omul care a făcut acest monumental dicţionar, un instrument care nu ar trebui să lipsească din casa nimănui.

acum 2 zile · comentarii (3)

Nu, nu voi scrie despre accidente auto, violenţă sau crimele premeditate din România. Este un articol pe care îl scriu cu mare întristare şi indignare. După câteva ore bune de călătorie Sibiu-Cluj-Milano, obosit mă aşez în trenul spre nord-vestul Italiei şi deschid bagajul cu gândul de a căuta ceva de lecturat. Mă aşteptau alte ore pe drum. Dau la o parte cărţile de psihologie şi găsesc Dilema Veche.

acum 2 zile · comentarii (18)

De când a devenit independentă (1960), Republica Centrafricană a suferit 5 lovituri de stat, ceea ce a creat instabilitate politică - mai ales în nordul ţării care este populat predominant de musulmani. Este o poveste despre violenţă, corupţie şi proastă guvernare. Oare comunitatea internaţională – cea care are responsabilitatea de a proteja – nu ar fi trebuit să prevadă conflictul din prezent dintre Séléka şi anti-Balaka?

acum 2 zile · comentarii (2)

O cheamă Cornelia, dar, de când s-a născut, lumea din Pata Rât i-a spus Ţiţi pentru că era mică şi slabă ca un pisic. A crescut printre gunoaie în Cluj, apoi într-un spital, a ajuns la un preventoriu TBC din Bistriţa, a plecat la Hunedoara şi ulterior s-a întors la Pata Rât. Şi-a îngropat pe rând mama, bunica, soţul şi un copil. Dar nu a încetat niciodată să spere şi să meargă, cu fruntea sus, prin viaţă.

acum 2 zile · comentarii (4)

De câteva zile deznădejdea a cuprins câteva sute de familii de români din Bucovina, din regiunea Cernăuţi, ai căror copii au primit ordin de mobilizare. Tinerii români din Cernăuţi sunt chemaţi în armata ucraineană să lupte în estul Ucrainei împotriva separatiştilor. Românii din Ucraina protestează, dar Guvernul României tace! Unde este ministrul de Externe? Unde este ministrul pentru românii de pretutindeni?

acum 2 zile · comentarii (52)

Părintele individualismului este Alexis de Tocqueville. Acest om a scris în tinereţe cea mai bună carte despre democraţie şi despre America, Despre democraţie în America. Tocqueville este faimos pentru că a prezis atât de bine viitorul democraţiei--lumea noastră arată mai mult ca descrierile lui decât arăta America în 1832, când a vizitat-o.

acum 2 zile · comentarii (4)

Se vorbeşte cu parapon, de cîteva zile, despre doamna Rozalia Biro, nominalizată pentru portofoliul culturii de liderii UDMR. În CV-ul Domniei Sale, limba română e trecută la „limbi străine”. E adevărat că mai toate guvernele post-revoluţionare, de regulă hiper-patriotice în declaraţii, cînd trebuie să ofere ceva partenerilor maghiari, propun cu o stranie lejeritate tocmai Ministerul Culturii.

acum 2 zile · comentarii (182)

Alo! Trăiţi, dom’ preşedinte, Victor sunt. Ce mai faceţi? Aţi văzut ce frumos v-au scos ăştia din imn? Mâine-poimâine, dac-ajung la putere, o să vă scoată şi din urătură… Da, da’ nu uitaţi că domnu’ Voiculescu şi cu Antenele au băgat alte versuri, ăştia au scos strofa cu totul… Da, ştiu c-o să vadă ei la alegeri, tocmai de-asta v-am sunat.

acum 2 zile · comentarii (5)

O lume întreagă stă cu ochii pe Hexagon unde istoria pare să se repete pentru ultimul preşedinte francez plecat de la Elysée. Poate şi acesta e motivul pentru care, în afară de presă şi politicieni, francezii se arată foarte liniştiţi deşi scaunul cel mai înalt din draga lor republică pare a fi devenit mai nou un magnet pentru dosarele penale.

acum 27 zile · comentarii (1)

Săptămâna trecută, dragă Manole, citeam un eseu simpatic „Scurtă digresiune despre porc sau de ce e şunca prigonită în Rai”, în care se amintea cum anumiţi fedaini posomorâţi ai Jihadului, din Europa, au cerut ca „Cei trei purceluşi”, „Miss Piggy” şi Grohi din Winnie de Pluş să fie ascunşi „privirilor inocente ale copiilor lor”.

luna trecuta · comentarii (4)

Proiectul O oră de istorie pentru Basarabia continuă, chiar dacă nu ne aflăm în Săptămâna Altfel. Voluntarii Unionişti îşi joacă rolul de societate civilă şi s-au responsabilizat în procesul de informare despre Viitorul comun dintre România şi Republica Moldova, despre proiectul naţional românesc.

luna trecuta · comentarii (1)
Postari Recente