Promisiunile PSD care nu s-au materializat în Dâmboviţa: amnistia fiscală pentru pomicultorii din Voineşti sau redeschiderea CFR Pietroşiţa | daniel constantin

Promisiunile PSD care nu s-au materializat în Dâmboviţa: amnistia fiscală pentru pomicultorii din Voineşti sau redeschiderea CFR Pietroşiţa

În 2014, an electoral, politicieni de seamă ai PSD s-au aruncat în tot felul de promisiuni, care mai de care mai “magnetizante” pentru electorat. Amnistia fiscală pentru pomiculorii de pe Valea Dâmboviţei care au avut de suferit de pe urma intermperiilor, lărgirea DN 7 la patru benzi sau redeschiderea liniei de cale ferată Târgovişte – Pietroşiţa s-au aflat mereu în capul listei de promisiuni.

89 de apeluri la 112, în doar 24 de ore

89 de apeluri la 112, în doar 24 de ore

Zeci de apeluri la numărul unic de urgenţă, în Dâmboviţa, într-o singură zi! Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ieri, la Biroul Operaţional şi Apeluri de Urgenţă 112 Dâmboviţa, au fost primite 89 de apeluri, din care 31 au necesitat intervenţia poliţiştilor. Din totalul apelurilor preluate de poliţişti, 23 au fost în mediul rural şi opt în urban.

Flacăra Moreni, campioana de toamnă

Flacăra Moreni, campioana de toamnă

Flacara Moreni a incheiat prima parte a campionatului pe primul loc, la 4 puncte distanta de FC Aninoasa si la 9 de ocupanta pozitiei a 3-a, Comertul Brezoaiele. In runda cu numarul 17, ultima a turului de campionat judetean, in Liga a 4-a, Flacara Moreni a invins, in deplasare, formatia PAS Pucioasa cu scorul de 1-0, urmare a reusitei lui Iliescu.

În urma înfrângerii lui Victor Ponta, PSD mai poate spera să câştige preşedinţia României în 2019. Înseamnă 15 ani consecutivi, fără ca PSD să aibă funcţia de şef al statului. Ţinând cont, că preşedintele în funcţie are, de obicei,  şanse mari să-şi recâştige mandatul, înseamnă că perspectiva ca un candidat al PSD să ajungă la Cotroceni se prelungeşte semnificativ.

acum 2 zile · comentarii (19)

100 de minute, în dialog cu militari de azi şi camarazi de ieri constituie cadrul consemnării   unor confesiuni inedite, în cazul profesioniştilor activi - premiaţi de aliaţii italieni -, dar şi a unor concluzii de referinţă, la finalul discuţiilor nonconformiste purtate cu seniori cu experienţe anterioare relevante, în posturi cheie din armată, cu nimic mai puţin interesanţi decât rezerviştii invitaţi la posturi TV, de peste Ocean.

acum 3 zile · comentarii (1)

Ştiţi bine, şi Hitler a fost ales democratic! Nu, nu-l asociez pe primarul Cherecheş cu Hitler, nu ar fi cinstit faţă de istorie şi nici nu cred că primarul din Baia Mare a ajuns în acea fază, de rang diabolic, însă ar trebui să ne îngrijoreze modul în care acesta nu pierde nici o ocazie prin care să mai pună o “cărămidă” la popularizarea unui gândiri viciate de rasism şi xenofobie.

acum 3 zile · comentarii (73)

În turul doi lucrurile sunt pe faţă: s-a refăcut „patrulaterul roşu”, asemenea celui din 1992. Atunci, erau PDSR, PRM, PUNR şi PSM. Acum sunt PSD (fosul PDSR), PRM, UNPR (aceleaşi litere inversate ale PUNR, aceeaşi mentalitate) şi, în lipsă de PSM, PRL. Că Tăriceanu numai liberal nu mai poate fi socotit; Tudor Mohora i-ar putea da lecţii de liberalism.

acum 23 zile · comentarii (10)

A trecut mai mult de o jumătate de secol de la descoperirea structurii ADN-ului [1] şi mai mult de un deceniu de la secvenţierea primului genom uman [2]. Se vorbea atunci despre medicina personalizată a viitorului, în care fiecare pacient va beneficia de un tratament propriu, în directă legătură cu bagajul genetic pe care acesta îl poartă.

acum 3 zile · comentarii (0)

Piaţa liberă a gazelor nu e perfectă, departe de asta, însă poate fi regelementată cât mai corect, se poate supune unor norme cât de cât clare de competiţie loială. De cealaltă parte se află Gazprom care nu e doar un jucător pe piaţă, ci şi un instrument politic, câteodată brutal. Alegeţi.

acum 3 zile · comentarii (4)

Bugetul pentru 2015 este o temă discutată aprins din motive serioase. Unul central este că, dacă nu s-ar opera modificări în structura chetuielilor şi/sau nu s-ar încasa mai mult la venituri, ar avea loc o inversare a tendinţei de scădere a deficitului bugetului public consolidat aşa cum a început din anul 2010 (în 2009 deficitul structural fiind de cca 9% din PIB).

acum 3 zile · comentarii (5)

Victor Ponta a respins cu vehemenţă orice proiect de autonomie bazat pe criterii etnice, precum cel al Ţinutului Secuiesc. Dar campania a ajuns acum în ultima fază, cea a SF-urilor. Fanteziile bolnave ale unora îl transformă pe Ponta în ceva ce nu este, în timp ce Iohannis este susţinut de Laszlo Tokes şi Szilagyi Zsolt.

acum 23 zile · comentarii (5)

Într-un atom există şi protoni, şi electroni. Similar, într-o societate democratică există şi viziuni de dreapta, şi de stânga. Totodată, dacă în fizică extremele se atrag, atunci în politică ele trebuie respinse. Orice deviere de la aceste legităţi înseamnă anormalitate. Or, extremismul nu este doar anormal, ci şi pernicios, pentru că presupune instigarea la violenţă şi impunerea unor anumite convingeri.

acum 3 zile · comentarii (3)

Alegerile parlamentare de la Chişinău au loc sub spectrul fricii. Am asistat la o campanie electorală întinsă pe mai bine de două luni de zile – oficial şi neoficial – o perioadă extrem de lungă, însă a fost o campanie lipsită de orice fel de elemente spectaculoase, spre deosebire de zbuciumata campanie pentru prezidenţiale din România.

acum 3 zile · comentarii (4)

Marele câştigător al acestor alegeri nu este şi cel care şi-a adjudecat victoria, Klaus Iohannis. Există un câştigător simbolic şi acela este o o instituţie a statului, cu o activitate semi-secretă, respectiv DNA. DNA a fost vedeta campaniei electorale, iar Laura Codruţa Koveşi şi nu altcineva a primit de la New York Times, în preziua turului al doilea de scrutin, un portret elogios. Sloganul care a tranşat soarta alegerilor a fost Eu votez DNA.

acum 4 zile · comentarii (29)

Premiera noului spectacol al lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“ după Bertolt Brecht, a avut loc, iar producţia se dovedeşte la fel de rotundă şi impresionantă ca la repetiţiile din vară. Din păcate, publicul se arată mai interesat de soarta macilor de pe scenă sau de dilema „a aplauda sau nu în picioare“, decât de semnificaţiile profunde ale montării. Astfel, Şen Te este răstignită a doua oară, în mijlocul indiferenţei generale.

luna trecuta · comentarii (8)