Ţuţuianu în costum tradiţional, la Ziua Naţională a Portului Popular din Moldova

Ţuţuianu în costum tradiţional, la Ziua Naţională a Portului Popular din Moldova

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu continuă seria de întâlniri cu fraţii de peste Prut. Delegaţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa a efectuat o vizită în oraşul Ştefan Vodă la obiectivul de investiţii „Reparaţie capitală şi dotare tehnică a Liceului Teoretic Ştefan Vodă”, urmare a protocolului de cooperare şi înfrăţire între Judeţul Dâmboviţa din România şi Raionul Ştefan Vodă din Republica Moldova.

VIDEO Legătura dintre Games of Thrones şi pitoreasca aşezare de la poalele Leaotei, Runcu

VIDEO Legătura dintre Games of Thrones şi pitoreasca aşezare de la poalele Leaotei, Runcu

Distracţie pe cinste în Dâmboviţa, acolo unde în acest weekend a avut loc prima ediţie a Haidook Summer Fest. Sute de oameni au avut la dispoziţie bucate alese şi urmărit cu sufletul la gură cascadoriile unora dintre cei mai buni călăreţi şi cascadori din lume. Printre ei s-a aflat şi Guillem Fernàndez Valls coautorul ultimelor scene de luptă din Games of Thrones.

1.Fără happy end  Ornella Pireda, Ciro Rinaldi, Sharmilla Chowdury, Eileen Chubb, Ian Fosley, Alin Goga Mihăiţă,Claudiu Ţuţulan, Liviu Costache sunt oameni obişnuiţi. Locuiesc în Italia, Anglia sau România. La un moment dat, li s-a întâmplat să observe că acolo unde lucrau se întâmplă lucruri neobişnuite. Lucruri în afara legii.

acum 12 zile · comentarii (0)

Şcoala necomunistă e din cu totul alt film decât şcoala comunistă. Valorile cultivate de fiecare sunt din lumi paralele, reciproc incompatibile. Libertatea de gândire şi acţiune, integritatea, încrederea, curajul de a opta şi a învăţa asumarea conştientă a opţiunilor n-au cum rezona cu frica, delaţiunea, obedienţa, meschinăria şi centralizarea dictatorială dementă. Competenţa şi caracterul n-au cum face casă bună cu incompetenţa şi impostura.

acum 13 zile · comentarii (12)

Cu o medie de un penalty pe meci, ne îndreptăm spre finala europenelor unde vom conta pe autogolurile adversarului. Naţionala a atins ceva ce nu există în fotbalul pur dar abundă în psihologia şi istoria noastră naţională: îndemînarea de a curba circumstanţele, capacitatea de a ţine de vorbă destinul pînă se scapă de o şansă care ne cade în poală.

acum 13 zile · comentarii (19)

În prima jumătate de festival, într-un clasament personal, cele mai bune spectacole au fost „Armina, frumoasa mea“, în regia polonezului Jarosław Fret, „Martiri“, regizat de lituanianul Oskaras Korsunovas, „Căsătoria Mariei Braun“, în regia germanului Thomas Ostermeier şi „Imaculata lume a circului“, în coregrafia elveţianului Daniele Finzi Pasca.

acum 13 zile · comentarii (0)

Există de câţiva ani un indicator care arată diferenţele în materie de putere de cumpărare şi nivel de trai dintre ţări. Se numeşte „Big Mac”: pur şi simplu, compară preţul hamburgerului în diverse ţări. E neoficial, nu intră în statisticile guvernelor. Dar, din câte am citit, multă lume – investitori, oameni care se ocupă de politici sociale etc. – ţine seamă de el. Dacă ar fi după mine, aş introduce şi indicele „Big Book”.

acum 13 zile · comentarii (8)