Cel mai vizitat obiectiv din Bucegi, Peştera Ialomiţei, închis publicului. Anumite galerii au fost inundate

Cel mai vizitat obiectiv din Bucegi, Peştera Ialomiţei, închis publicului. Anumite galerii au fost inundate

Peştera Ialomiţei, cel mai vizitat obiectiv din Masivul Bucegi, este închis publicului din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultimele zile. Peştera Ialomiţei, aflată în localitatea Moroeni, judetul Dâmboviţa, pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, la o altitudine de 1.660 m, are mai multe galerii inundate, ceea ce duce la imposiblitatea vizitării acesteia.

Investiţii pentru eliminarea restricţiilor de viteză din infrastructura CFR, din Dâmboviţa

Investiţii pentru eliminarea restricţiilor de viteză din infrastructura CFR, din Dâmboviţa

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR“- SA a anunţat investiţii la infrastructura feroviară de pe raza regionalelor Bucureşti, Timişoara şi Constanţa. Din suma totală, cele mai multe fonduri sunt destinate eliminării restricţiilor de viteză pe liniile din apropierea Bucureştiului, dar şi pe litoral, unde, între Constanţa şi Mangalia, sunt mari probleme.

Tainele wushu-ului, dezvăluite de maestrul Constantin Rizea, după 20 de ani de experienţă: „E ca un joc tactic. În wushu aştepţi greşeala adversarului“

Tainele wushu-ului, dezvăluite de maestrul Constantin Rizea, după 20 de ani de experienţă: „E ca un joc tactic. În wushu aştepţi greşeala adversarului“

A scos campioni pe bandă rulantă şi are propria şcoală de wushu, la Târgovişte. Constantin Rizea, 42 de ani, este încă în activitate ca sportiv şi participă de trei ani la categoria veterani, la Campionatele Naţionale. Practică cel mai dificil stil de wushu din cele 1.500 câte există - Wushu Sanda.

Máxima Acuña de Chaupe a primit, pe 17 aprilie, cel mai prestigios premiu pentru mediu, premiul Goldman Environmental pentru America Centrală şi de Sud, pentru lupta sa împotriva proiectului minier de la Conga din Peru. Mina de la Yanacocha din Peru ar trebui extinsă conform planurilor companiei care o deţine şi asta ar provoca secarea unor lagune din apropiere.

acum 17 zile · comentarii (0)

„Trebuie să studiez politica şi războiul aşa încât copiii mei să poată studia matematica şi filozofia, geografia, istoria naturală şi arhitectura navală, arta navigaţiei, comerţul şi agricultura, pentru a le da copiilor lor dreptul de-a studia pictura, poezia, muzica, arhitectura, sculptura, arta tapiseriei şi a porţelanului.” John Adams, Letters Addressed to His Wife [1]

acum 17 zile · comentarii (8)

Demisia absolut necesară din funcţia de ministru al Sănătăţii a d-lui Patriciu Achimaş Cadariu, demisie intervenită la capătul unor inadmisibile minciuni şi bâlbe în comunicare ce au lăsat loc la tot felul de interpretări, unele aparţinându-i chiar fostului demnitar, este departe de a fi rezolvat mega-scandalul dezinfectanţilor diluaţi şi vânduţi la supra-preţ.

acum 17 zile · comentarii (11)

Printre temele de discuţie la viitorul Summit NATO de la Varşovia se va afla şi cooperarea cu structurile UE, necesitate stringentă în contextul noilor tipuri de ameninţări, emergente sau confirmate, venite în primul rând din partea Rusiei, dar şi din Orientul Apropiat şi nordul Africii.

acum 17 zile · comentarii (12)

Liviu Popescu are 29 de ani şi este supravieţuitor al tragediei din Colectiv. Putem spune că e printre cei norocoşi, pentru că, deşi se află la minimum cinci ani de o sperată recuperare completă, este independent şi aşteaptă ca viaţa să-şi reia cursul normal. Basist la trupa „Up to Eleven“, destrămată după incendiul devastator, şi-a pierdut în Colectiv prieteni de-o viaţă, dar a rezistat unuia dintre cele mai mari dezastre civile din România.

acum 17 zile · comentarii (61)

Scandalul de la Operă ar putea deveni foarte bine subiectul unei opere tragicomice, având în vedere faptul că el a declanşat reacţii şi situaţii tragicomice. Un Ministru al Culturii cu rezultate excelente, pe parcursul a doar câtorva luni de la numirea în acest post, este eliminat fiindcă nu a reuşit să împace două tabere care sunt în război de foarte multă vreme.

acum 18 zile · comentarii (1)

Observ că trimisului în judecată pentru fapte de corupţie Victor Viorel Ponta i s-a urcat din nou puterea la cap. Şi nu doar puterea. Dar mai ales nesimţirea. Aroganţa de băieţaş de cartier care, după ce-şi bate, umileşte şi îşi fură toţi vecinii, vrea să le fie preşedinte de bloc. Aşa se face că Ponta se visează acum şef la Camera Deputaţilor.

acum 18 zile · comentarii (161)

Posibilitatea referendumului din Marea Britanie, prevăzut pe 23 iunie 2016, privitor la rămânerea sau nu a regatului în UE (Brexit), a deschis deja cutia Pandorei. Un sondaj Ipsos Mori publicat astăzi, de ziua Europei, arată că aproape jumătate din alegătorii din 8 ţări europene participante la sondaj ar vrea să se poată şi ei pronunţa printr-un referendum cu privire la rămânerea sau nu a ţărilor lor respective în cadrul UE.

acum 18 zile · comentarii (34)

Există un alt nărav românesc, ce pare nevindecabil, care poate fi descris prin expresia „se bagă în seamă”. Ai sau nu treabă cu un domeniu sau cu o situaţie, îţi dai cu părerea despre ce se întâmplă. Te pricepi sau nu la ceva, repede te bagi în faţă, te prezinţi ca specialist şi emiţi felurite apoftegme. Ştii sau nu ştii despre ce e vorba într-o discuţie, te bagi şi tu să zici ceva.

acum 18 zile · comentarii (16)

Raportul Curţii de Conturi despre învăţământul superior a fost realizat de către experţi străini, care au surprins starea de fapt din universităţile româneşti: dezastrul şi eşecul sistemului universitar. Raportul spune pe şleau ceea ce toată lumea ştie, dar ori se fereşte să o spună, ori autorităţile se fac că nu văd, în primul rând Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

acum 18 zile · comentarii (0)
Postari Recente
Arte /

Epilog