Cazul stâlpului înghiţit de clădire. Proprietarul spune că a cerut în repetate rânduri autorizaţie de mutare a stâlpului amplasat pe terenul său, dar nu i s-a dat

Cazul stâlpului înghiţit de clădire. Proprietarul spune că a cerut în repetate rânduri autorizaţie de mutare a stâlpului amplasat pe terenul său, dar nu i s-a dat

Directorul ARR Dâmboviţa, Trifu Marius Robertino, coproprietar al terenului şi clădirii în cauză, spune, într-o scrisoare remisă Adevărul, că a făcut mai multe solicitări la Primăria Târgovişte, dar şi la AITT, firma care administrează respectivul stâlp şi că a fost plimbat de la unii la alţii, fără ca cineva să îi dea avizul de mutare al stâlpului.

Ministrul Culturii: Vom sprijini reabilitarea bisericilor monumente istorice din Dâmboviţa

Ministrul Culturii: Vom sprijini reabilitarea bisericilor monumente istorice din Dâmboviţa

Ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, a declarat că va sprijini proiectele de reabilitare a monumentelor istorice din judeţul Dâmboviţa. Vulpescu a efectuat, vineri, o vizită de lucru la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, reabilitat cu fonduri europene, precum şi la mai multe biserici din judeţul Dâmboviţa care au nevoie de lucrări de reparaţii sau de restaurare a picturii.

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Dâmboviţa | bacalaureat 2015

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Dâmboviţa

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Examenul de Bacalaureat 2015 se încheie astăzi cu probele scrise la Geografie, Biologie, Chimie şi Fizică. Subiectele la Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică vor fi făcute publice după începerea examenului. Rezolvările subiectelor la  Geografie, Biologie, Chimie, Fizică vor putea fi urmărite şi pe adevarul.ro, după ora 12.00.

Într-o ţară în care mulţi – în primul rând intelectualii – se plâng că “moare cultura”, ar trebui să privim cu mai multă atenţie la exemplul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Este, din punctul meu de vedere, un model de succes într-o tranziţie lungă şi aiurită. Şi nu doar din punct de vedere cultural.

acum 12 zile · comentarii (3)

Acum o lună, când încă nu era motivată decizia definitivă în dosarul Marianei Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa Curţii Supreme, evocam posibilitatea ca hotărârea de achitare să fie încă şi mai scandaloasă decât păreau atunci arestarea şi condamnarea în primă instanţă. Între timp a apărut şi motivarea achitării şi aceasta este, într-adevăr, scandaloasă.

acum 12 zile · comentarii (159)

Cum ar fi bine să fie demnitarii? Ca generalul Oprea? Ca „Iznogood“, personaj de desene animate franceze, care, după cum îl descrie Dan Alexe, nu vrea, în iritarea lui perenă, decât să fie "calif în locul califului“?Cum ar trebui, deci, să fie dregătorii? Ceva îmi spune că ar fi util să se străduiască serios să-l imite pe Cel ce ne-a creat după chipul şi asemănarea Lui.

acum 12 zile · comentarii (2)

Numirea fostului preşedinte georgian, Mihail Saakaşvili, în funcţia de guvernator al raionului Odessa de către preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, reprezintă o strategie bine gândită de temperare a grupurilor de interese din jurul noii puteri politice de la Kiev (post-Maidan) decât o decizie politică de iritare a Rusiei.

acum 12 zile · comentarii (6)

Luând în calcul precedentul din anul 1997, atunci când cartea Istorie şi mit în conştiinţa românească a determinat nu doar adeziuni venite nu atât din partea profesioniştilor scrisului istoric cât mai cu seamă dinspre politologi şi politicieni, eseişti şi filologi, ci şi aprige contestări, unii se aşteptau ca şi eseul „Cum s-a românizat România”,

acum 12 zile · comentarii (8)

Trei evenimente majore au marcat istoria Republicii Moldova şi care au dus mai aproape de Unirea cu România al doilea stat românesc. Este vorba de revenirea la limba română şi grafia latină în 1989, apoi declararea independenţei în 1991 şi în 2009 alungarea de la putere a ocupantului rus şi începerea unui traseu european.

acum 12 zile · comentarii (4)

Mai rămăseseră puţine minute până la ora 8. Mă îndreptam cu paşi apăsaţi spre şcoala din colţul străzii când deja zăream părinţii agitaţi ce îşi însoţiseră copiii până la intrare. Murmurau neliniştiţi de ce va fi şi se încurajau reciproc cu expresia specifică românului „lasă, că va fi bine“. Pe holuri era încă tăcere. Directorul aştepta ora potrivită pentru a ridica subiectele.

acum 12 zile · comentarii (71)

Premierul s-a pus în ghips, avem prim ministru general şi cu o strategie naţională cu atâtea pagini; simt că suntem cu toţii, nu doar serviciile, la adăpost de toate cele. De asta o să vă întreţin azi cu altceva, cu o problemă mai de durată decât astea. Anume, motoraşul capitalismului autohton care merge la liberali din 1990 încoace şi care face inutile toate victoriile noastre electorale.

acum 12 zile · comentarii (0)

Dacă nu ştiaţi, Bulgaria era membru în elita CERN din 1999. România a devenit membru CERN pe 18 iunie 2015: pentru IT-iştii români, dar şi pentru firmele care produc tehnolgie e o „carte de vizită de platină“, crede fizicianul Cătălin Agheorghiesei. El vine de acolo, locul unde „Dumnezeu a fost în vizită“, călare pe o particulă. Dar ce Dumnezeu înseamnă CERN? Să rămâi acasă la tine şi să fii cel mai bun din lume.

acum 12 zile · comentarii (21)

De la venirea lui Rieu încoace, internetul românesc a explodat într-o dispută pe tema culturii, întocmai ca vărsatul de vânt la grădiniţă. Nimic rău. Probabil era timpul să ne vorbim şi despre asta. Însă problema este cum anume facem acest lucru şi încotro ne îndreptăm. Dacă rămânem la discuţiile mediocrilor despre „Rieu = maneaua muzicii clasice“, doar vom umple lumea cu vorbe, fără a înţelege mare lucru din asta.

acum 12 zile · comentarii (33)

Cocoţat pe catargul propriului Titanic, eşuat pe un mal al strâmtorii Bosfor, Victor Ponta împroaşcă cu strategii. Cunoscut pentru capacitatea de a câştiga bătălii importante cu doar câteva cuvinte meşteşugit alese, după cum s-a văzut în alegerile din noiembrie anul trecut, premierul in absentia şi-a găsit de treabă cu Alina Gorghiu.

acum 12 zile · comentarii (11)

Când am ascultat discul “James Horner – Pas de deux”, evident că nu mi-am închipuit că acesta avea să fie cântecul de lebădă al acestui compozitor american de foarte mare succes, autor al unor coloane sonore celebre precum “Titanic”, “Braveheart”, “Avatar”. Fatalitatea a făcut însă ca în 22 iunie 2015, micul avion pe care-l pilota să se prăbuşească în California şi James Horner, în vârstă de 61 ani, să-şi piardă viaţa.

acum 12 zile · comentarii (0)

Dragă DNA, ştiu că nu îţi vezi capul de treabă. Nu vreau să te încarc mai mult. Dimpotrivă, vreau să te ajut, de asta fac acest denunţ legat de corupţia din sistemul de educaţie românesc. Am văzut că ai mai cules pe un profesor sau altul care ia mită de la studenţi sau elevi, că ai trimis în judecată oameni care păzesc sălile de bacalaureat sau pe cei prinşi cu fiţuici.

luna trecuta · comentarii (0)