Salariaţii de la Ţuicani-Moreni vor protesta, astăzi, la Târgovişte

Salariaţii de la Ţuicani-Moreni vor protesta, astăzi, la Târgovişte

De ani întregi, angajaţii Centrului Ţuicani încearcă să obţină drepturile conferite de lege pentru munca dificilă pe care o prestează cu persoane grav bolnave. Cei 100 de angajaţi ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani-Moreni nu au reuşit să obţină fondurile pentru plata drepturilor salariale acordate de lege şi de Contractul Colectiv de Muncă.

Mircea Diaconu şi Renate Weber, în PE: România va primi 3,5 milioane de euro pentru păcăleala ruşilor de la Târgovişte

Mircea Diaconu şi Renate Weber, în PE: România va primi 3,5 milioane de euro pentru păcăleala ruşilor de la Târgovişte

Renate Weber şi Mircea Diaconu consideră că au reuşit să-i convingă pe membrii UE să acorde României o sumă importantă după ce ruşii de la Mechel au anunţat, în urmă cu trei ani, că vor investi sute de milioane de euro în industria sârmei, la Câmpia Turzii şi la Târgovişte. Însă, în locul dezvoltării, ruşii au recurs la concedieri masive.

S-a tot vehiculat în presă că Putin doreşte refacerea URSS. Realitatea este însă una total diferită deoarece URSS s-a referit nu numai la un spaţiu ci şi la un sistem politic al cărui eşec a fost dovedit. Viziunea lui Putin priveşte de fapt un control asupra teritoriilor considerate tradiţional slave în urma ocupării de sute de ani şi departe este gândul său de un sistem Sovietic al cărui eşec l-a văzut din interior.

acum 13 zile · comentarii (18)

Domnul prim-ministru a postat zece titluri de cărţi preferate. Dar ca orice politician care se respectă, a ţinut lista cărţilor lui de căpătâi secretă. Printr-o investigaţie high-tech şi folosindu-ne de efectul razelor gamma asupra buruienilor, am reuşit să obţinem lista pe care o facem publică aici, datorită caracterului ei de mare importanţă pentru ţară.

acum 13 zile · comentarii (9)

Scrisoarea viralizată a unei tinere  din clasa mijlocie, Vio Mihaela Grădinaru,  către premierul Victor Ponta este dovada eficienţei politicii urii practicată de Traian Băsescu. Ura grupului oamenilor care se definesc drept „cinstiţi, educaţi şi harnici din ţara asta” împotriva celor stigmatizaţi ca asistaţi social, beneficiari de pomeni electorale şi analfabeţi, acuzaţi că ar fi privilegiaţi p[rin compara'ie cu cei care merită.

acum 13 zile · comentarii (188)

*Centenar 14-18: O evocare subiectivă* În ultimele luni, în Serbia şi Bosnia-Herţegovina i-au fost dedicate monumente şi manifestări comemorative lui Gavrilo Princip, autorul dublului asasinat din 28 iunie 1914. Ucigaşul arhiducelui Franz Ferdinand e şi azi socotit fie erou, fie criminal, depinde de ce parte a fostei baricade e pomenit. Înainte de toate, însă, atentatul care a aruncat lumea în aer a fost un amestec absurd de hazard şi neghiobie.

acum 14 zile · comentarii (5)

Tehnic, aşa stau lucrurile: săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri, Jean Claude Juncker va anunţa nominalizările pentru portofolii. Din acel moment, comisarii nominalizaţi vor avea la dispoziţie aproximativ două, maximum trei săptămâni, pentru a-şi definitiva programul politic pe care urmează să-l prezinte în scris comisiilor de specialitate din Parlamentul European.

acum 14 zile · comentarii (24)

În actuala epocă a abundenţei de tehnologii, se asistă la hiatusul între tradiţionala eră a asasinatelor şi a războaielor simetrice, derulate pe cîmpul de luptă, şi cea a decapitărilor de ostatici în direct şi a execuţiilor în rîndul minorităţii yazidite din Irak, urmărite de milioane de spectatori, în timp real.

acum 14 zile · comentarii (0)

Am ascultat, amuzat, o intervenţie telefonică a unui fost consilier prezidenţial, întâmplător al actualului şef al statului român, un concetăţean de naţionalitate maghiară, care dădea lecţii de seriozitate unei jurnaliste depăşită de subiect, unor invitaţi în platoul de filmare robi ai unor prejudecăţi perimate şi unor telespectatori indignaţi, dar temperaţi, în legătură cu un proiect de autonomie de inspiraţie evident răsăriteană.

acum 14 zile · comentarii (32)

Federaţia Rusă nu urmăreşte să angajeze o confruntare cu Vestul, dar este interesată să îşi impună voinţa în fostul spaţiu sovietic. În timpul summit-ului NATO, întreaga comunitate internaţională a privit cu mare atenţie, chiar cu îngrijorare, dacă cea mai puternică alianţă politico-militară prin care lumea liberă îşi apără valorile şi legitimitatea democratică este capabilă să răspundă în faţa unei grave ameninţări la adresa securităţii tuturor.

acum 14 zile · comentarii (10)

Eu înţeleg că a merge la GRIVCO, geografic cel puţin, este totuna cu a merge la una dintre Antene. Este vorba de aceeaşi clădire, nu? Sau, mă rog, acelaşi grup de imobile care oricum au aceeaşi familie-proprietară. Şi atunci de ce este o aşa mare ruşine să fi mers la GRIVCO? Mai mare decât să fi mers la Vîntu? Dar decât a participa la un talk-show la Antena 3? Ponta se cheamă că merge la GRIVCO când umple ecranul de la Sinteza Zilei?...

acum 14 zile · comentarii (22)

Am privit cu uimire şi dezamăgire la nerozia manifestată de unele instituţii mass-media româneşti cu ocazia decesului fostului demnitar comunist Ştefan Andrei. Prezentat ca ”diplomat”, ”fost ministru de externe al României”, politrucul Ştefan Andrei, unul dintre cei mai loiali şi eficienţi slujitori ai regimului criminal Nicolae Ceauşescu, este răsplătit post-mortem cu onoruri pe care nu le merită.

acum 15 zile · comentarii (12)
Postari Recente