Două cazuri de rujeolă confirmate în Dâmboviţa

Două cazuri de rujeolă confirmate în Dâmboviţa

Institutul Cantacuzino a confirmat, joi, suspiciunea de rujeolă în cazul celui de-al treilea copil decedat, a declarat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Valentin Popescu. Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că trei copii cu vârsta sub un an au murit şi alţi 675 au fost diagnosticaţi cu rujeolă în 23 de judeţe, în primele opt luni ale anului.

VIDEO A spart 15 magazine, dar a fost dovedit de camerele de supraveghere. Intra în patru labe ca să nu pornească senzorii de mişcare

VIDEO A spart 15 magazine, dar a fost dovedit de camerele de supraveghere. Intra în patru labe ca să nu pornească senzorii de mişcare

Un tânăr de 23 de ani, din Perşinari, judeţul Dâmboviţa, a fost prins de poliţişti după ce a spart numai puţin de 15 magazine. Din fiecare magazin, hoţul şterpelea sume mici de bani sau diferite produse. În total, valoarea furturilor se ridică la 3.000 de lei. Acum el este reţinut şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Întrebarea din titlu este una care vizează trei palate din România, cel prezidenţial, cel guvernamental şi cel al ministerului condus de diplomatul care nu se uită în ochii unui realizator TV atunci când acordă un interviu, ci priveşte în jos, spre masă, cum nu îi stă bine unui bărbat de stat. Bărbat de stat fiind doar acela la care funcţia concordă cu determinarea sa, de român autentic, de a pune ţara acolo unde merită să fie prezentă.

acum 13 zile · comentarii (40)

Filmul lui Cristi Puiu nu putea fi mai scurt. Povestea parastasului nu ar fi funcţionat. Sieranevada este filmul despre spaţiul nostru concentraţionar, prizonieri ai acestui spaţiu interior, despre cum nu avem loc unii de alţii. Spaţiul strâmt înţesat cu lucruri, pentru că noi ştim să trăim doar în spaţii mici, pentru că avem o teribilă angoasă faţă de libertate. Pentru că ne ţinem cu dinţii.

acum 13 zile · comentarii (5)

Vreau transparenţă, profesionalism, implicare şi dedicare în şcolile româneşti. Vreau ca directorii de şcoli şi profesorii să ocupe posturile pe criterii exclusiv profesionale.Vreau responsabilitate  şi socoteală din partea celor care gestionează bunul mers al şcolii. Vreau transparenţa completă a cheltuirii banilor publici în sistemul de educaţie naţională.

acum 13 zile · comentarii (4)

Vreau transparenţă, profesionalism, implicare şi dedicare în şcolile româneşti. Vreau ca directorii de şcoli şi profesorii să ocupe posturile pe criterii exclusiv profesionale.Vreau responsabilitate  şi socoteală din partea celor care gestionează bunul mers al şcolii. Vreau transparenţa completă a cheltuirii banilor publici în sistemul de educaţie naţională.

acum 13 zile · comentarii (4)

„-Scoală, puiul meu, că trebuie să mergem la şcoală.” „- Încă cinci minute, te rog…” (Peste cinci minute, pe un ton puţin mai ferm) „ – Hai mămică... Trebuie să te speli, să mănânci şi să ajungem la deschidere”.  (Mormăind) „- Imediat!”. (Peste alte cinci minute) „ -  ’tu-ţi gura mă-tii! Mă mai rog mult de tine? Scoală, puturosule, că şcoala te face om, nu somnu’!

acum 14 zile · comentarii (12)

Era prin anii ’80, într-o luni şi se făcea că începusem un nou an la şcoală generală. Adică eram prin clasa a VI-a, a VII -a. O şcoală bună, după unii chiar cea mai bună din oraş sau măcar cea de pe locul doi. În fond, aşa se şi cădea, că doar de-aia ăsta îi era şi numele, adică „Şcoala Generală nr. 1”, Buzău.

acum 14 zile · comentarii (0)

„Dacă tăceai, filosof rămâneai!” Este o vorbă veche, de care ambasadorul american la Chişinău, James Pettit, ar fi trebuit să ţină seama. Prin declaraţia sa publică împotriva Unirii Republicii Moldova cu România a deschis cutia Pandorei, pentru că a lansat propaganda antiamericană în România. Românii s-au înşelat când au crezut că SUA este aliatul României!

acum 28 zile · comentarii (75)

Actriţa Ilona Brezoianu face un rol cu totul remarcabil, în spectacolul „Fata din curcubeu“, după un text de Lia Bugnar, un woman show prezentat în cadrul Galei Tânărului Actor HOP la Costineşti. De asemenea, spectacolul „Ne-bun pentru această lume”, rezultatul workshop-urilor coordonate de Ada Milea, Andrea Gavriliu, Tudor Lucanu şi Horia Suru, a fost excepţional. La finalul Galei, de pe faleză, toată lumea a înălţat lampioane către cer.

acum 15 zile · comentarii (1)

Unirea TV emite începând de astăzi la Chişinău. Primul post de televiziune din Republica Moldova ce are ca principal obiectiv prezentarea adevărului în vederea spargerii barierei informaţionale existente în media TV din al doilea stat românesc.

acum 15 zile · comentarii (10)

Unul dintre vectorii de unitate pentru viitoarea formulă de construcţie europeană, cea despre care se discută acum în nevoia de reformă a UE, ar putea fi - cel puţin teoretic - identitatea sa creştină. Vi se pare o realitate evidentă? Nu vă grăbiţi, căci părerile sunt foarte împărţite, iar disputa este teribil de încinsă şi dificil de soluţionat.

acum 16 zile · comentarii (68)

QS World University Rankings a făcut publice ierarhiile universitare pentru anul 2016, iar România este situată în ruşinoasa categorie 701+. Simplu spus, toate cele patru mari instituţii de învăţământ superior de la noi (Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara) sunt catalogate drept universităţi de rangul şapte! Ca să nu mai vorbim de alte „instituţii de învăţământ superior”, din diverse municipii reşedinţă de judeţ, care nici măcar nu există!

acum 16 zile · comentarii (74)

În sfârşit, DNA şi-a găsit timp să se ocupe de jaful sistematic practicat în ultimii zece ani şi mai bine într-una dintre cele mai oropsite instituţii din România. TVR, Televiziunea Română, sau, mai riguros spus, Societatea Română de Televiziune. Sper să o facă meticulos, răbdător, neiertător, fără intervenţii din afară de nici un chip, cu mare atenţie la detalii.

acum 16 zile · comentarii (171)
Postari Recente