VIDEO A plecat acasă cu 5 sticle de aghiasmă: „Mă spăl dimineaţa pe faţă, poate îmi revin cu capul!” 0

Câteva sute de credincioşi s-au îmbrâncit şi de această dată la Fântâna de Leac de lângă Mănăstirea Nucet, din Dâmboviţa, acolo un sobor numeros de preoţi a oficiat slujba de sfinţire a apei. Ce-i drept, oamenii nu au mai oferit spectacolul nedorit din anii trecuţi, însă nu au lipsit personajele colorate, care au plecat acasă cu mai multe sticle de aghiasmă decât se cuvenea.

VIDEO A plecat acasă cu 5 sticle de aghiasmă: „Mă spăl dimineaţa pe faţă, poate îmi revin cu capul!” Vezi comentarii 0

FOTO Zeci de şcoli stau să cadă în aşteptarea unui ordin al ministrului Educaţiei care le-ar putea salva

FOTO Zeci de şcoli stau să cadă în aşteptarea unui ordin al ministrului Educaţiei care le-ar putea salva

Generaţii întregi de elevi şi-au tocit coatele pe băncile care acum zac prăfuite în clădiri dărăpănate. Vorbim de aproape 100 de unităţi de învăţământ din judeţul Dâmboviţa care, în acte, au intrat în conservare. În realitate, nepăsarea autorităţilor, dar şi lipsa unui banal ordin de ministru le-au condamnat la distrugere pentru nimeni nu le poate schimba destinaţia.

La poarta Europei plutesc morţi fără număr. Vă amintiţi de naufragiul Titanicului în noaptea de 15 aprilie 1912? Ei bine, în 2014, 3400 de imigranţi s-au înecat în Marea Mediterană, atrage atentia Amnesty International. Adică de două ori Titanicul. Există, măcar în embrion, o conştiinţă morală a Europei?

acum 3 zile · comentarii (25)

Există o senzaţie plăcută, de siguranţă şi bucurie, atunci când vezi un bunic plimbându-şi nepoţii de mână prin parc. Cum îi învaţă cu răbdare şi afecţiune să meargă sau cum să se joace. Există o bucurie şi să mai vezi, rar ce-i drept, bunici ţinându-se de mână prin oraş, oprindu-se să privească o magnolie sau să se aşeze pe o bancă pentru a-şi spune o poveste.

acum 3 zile · comentarii (20)

Doamna cu ţigara electronică din autobuzul bucureştean a stârnit în câteva clipe, în mai puţin de un minut, ura, dispreţul, injurile şi agresivitatea pasagerilor. Nu unul, ci mai mulţi au sărit la bătaie. Clipul a ajuns în presa scrisă şi tv şi ne prezintă încă un exemplu real şi recent de Românie autentică, vie şi democratică. Dreptate cu pumnul.

acum 3 zile · comentarii (18)

Acum că au trecut zilele de Paşte şi-a ieşit pioşenia falsă din oameni sper că ne-am revenim la normal şi putem trata toate subiectele în mod egal. Asta pentru că exceptând tradiţionala bătaie din troleibuz, între o fumătoare de „electronică” şi pensionari, parcă a dat serenitatea-n popor în perioada sărbătorii pascale.

acum 3 zile · comentarii (11)

După primul preşedinte afro-american din istoria SUA, Democraţii ar putea propune, în premieră, o femeie pentru Casa Albă. De ce nu le-ar opune Republicanii, tot în premieră, un „latino”? Până la apariţia candidatului care să salveze SUA de căderea în trecut, opţiunea, în stadiul incipient al competiţiei, este: Hillary Clinton sau Jeb Bush? Totuşi, prima democraţie a lumii merită mai mult decât o nouă competiţie între două dinastii obosite.

acum 3 zile · comentarii (1)

Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, e încă în funcţie. Asta e, în sine, o temă de breaking news, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii ani: predecesorii săi au fost schimbaţi după câteva săptămâni sau câteva luni. Deocamdată, a făcut câteva lucruri bune, care au reparat ceea ce se stricase din 2012 încoace.

acum 3 zile · comentarii (5)

Redacţia de la Washington a centrat această ediţie pe împlinirea a 70 de ani de la primul test nuclear din istorie – derulat la 16 iulie 1945, într-o zonă deşertică din statul american New Mexico. A fost începutul erei atomice, în care trăim şi astăzi, vom trăi şi mâine – chiar dacă ignorăm această sabie de deasupra capetelor. Ne priveşte în vreun fel chestiunea arsenalelor nucleare din lume? Păi, tartorul de la Kremlin...

acum 4 zile · comentarii (1)

„Cum mai e cu sărbătorile la români?...” Paştile şi Crăciunul au început să-mi cadă greu din cauza acestei întrebări pe care presa o pune cu o consecvenţă demnă de o cauză mai nobilă. E firească, într-un fel, dar cînd se repetă identic, în fiecare an, cam ce noutăţi ai putea să mai spui? Că doar nu apare în fiecare an ceva nou în sărbătorile noastre strămoşeşti!

acum 4 zile · comentarii (0)

„Carnetele” lui Albert Camus, ţinute sistematic de acesta între anii 1935 şi 1959, nu sunt nicidecum similare ori asimilabile unui jurnal. De altminteri, undeva, în cuprinsul lor, scriitorul dă expresie dorinţei de a trece cândva la ţinerea unui jurnal. Cu toate acestea, ele înseamnă o succesiune de texte importante, evident mai mult decât o scriere de rang secund ori “de acompaniament”.

acum 4 zile · comentarii (1)

Aţi văzut clipul: o femeie fumează o ţigară electronică, un bătrân îi cere să renunţe. Ea refuză, el o jigneşte, ea fumează şi-l ofensează, el o păruieşte. Ea ţipă, unii se dau deoparte, deranjaţi, altul filmează, un al treilea îşi spune părerea despre viaţa sexuală a femeii, şoferul continuă să conducă de parcă în spatele lui pasagerii ar face schimb de prăjiturele.

acum 4 zile · comentarii (124)

Intrată în cursa pentru nominalizarea din partea Democraţilor, Hillary Clinton este favorita competiţiei interne. Dar, în eventualitatea finalei pentru Casa Albă, pentru a răsturna tradiţia potrivnică, şansele sale vor depinde de viziunea pe care o va propune şi de modul în care va gestiona raportarea la moştenirea administraţiei Obama. Este şi cazul politicii de „resetare” a relaţiilor cu Rusia, pe care a promovat-o ca şefă a diplomaţiei.

acum 5 zile · comentarii (14)
Postari Recente