VIDEO Bătrână strivită în mulţimea care aştepta să ia agheasmă de la Fântâna de Leac

VIDEO Bătrână strivită în mulţimea care aştepta să ia agheasmă de la Fântâna de Leac

Niciun an fără îmbulzeală. Asta par să îşi spună credincioşii care rabdă ore bune în frig sau ploaie pentru a pleca acasă cu o sticlă de Agheasmă de la Fântâna de Leac din Nucet. Chiar dacă numărul celor care au venit să ia Agheasmă a scăzut considerabil, comparativ cu anii anteriori, tot s-au îmbrâncit. O bătrână de 64 de ani a căzut şi a fost la un pas să se accidenteze grav.

Din 1989 încoace, am avut trei generaţii de oameni politici. Fiecare cu particularităţile ei. Mai bune sau mai rele. Generaţia, dacă o pot numi aşa, pe care am cunoscut-o cel mai bine, din interior, este aceea de imediat după Revoluţie, din care prea puţini supravieţuitori se mai află în parlament şi în alte instituţii ale statutului.

acum 10 zile · comentarii (28)

Ar fi păcat să treacă neobservat noul film care intră începând de astăzi, vineri 14 aprilie, în (unele) cinematografe, distribuit de Clorofilm (deşi, probabil, aşa se va întâmpla). Este vorba despre documentarul „observaţional“ „Fuocoammare“ / „Fire at Sea“ (regia Gianfranco Rosi), câştigătorul Ursului de Aur la Berlin anul trecut, în 2016 (ca şi al „Oscarului“ european, EFA, pentru documentar).

acum 11 zile · comentarii (0)

La prima impresie, România pare o ţară primitoare, cu tradiţii frumoase, zic unii, cu ritualuri de sărbători şi mai ales profund religioasă. Am văzut cât de mari sunt ouăle primăriei Capitalei, aranjamentele din alte oraşe, iepuraşii şi produsele din târgurile de Paşti. Nu am scăpat de kitsch nici anul acesta. Şi nici nu vom scăpa nici pe viitor. Ne place.

acum 11 zile · comentarii (74)

Duminică, 16 aprilie, vot cu importanţă istorică în Turcia: cetăţenii turci, cei ţară şi cei (foarte mulţi) din străinătate sunt chemaţi să aprobe modificările constituţionale care vor acorda Preşedintelui Erdogan puteri considerabil sporite, transformându-l, de facto, într-un sultan al epocii contemporane.

acum 11 zile · comentarii (23)

Asta e. Suntem români şi ne plac „rahaturile”!!! Nu ştiu de ce! Chiar dacă sunt nocive, uneori chiar ne ucid, preferăm „rahaturile” pe care plătim preţuri care nu se fac. Este o realitate la ordinea zilei, deoarece aceste mărfuri nu se produc, vând şi consumă doar în zile de sărbătoare, ci cotidian. Dar, la marile sărbători, deverul şi consumul sunt impresionante.

acum 11 zile · comentarii (3)

Care e treaba cu comunicarea asta până la urmă? Comunicau ei oamenii şi în epoca de piatră, ce atâta importanţă pe subiectul ăsta? Aţi auzit poate specialişti care spun că şi relaţiile interumane se rup din cauza lipsei comunicării, deci iată ce efecte poate avea. Am putea însă spune un singur lucru să înţelegeţi care e diferenţa între adevărata comunicare şi vorbărie.

acum 11 zile · comentarii (1)

Într-un comentariu publicat marţea trecută pe „cristoiublog “, reprodus în cotidianul „Evenimentul zilei”, dl. Ion Cristoiu, maestrul şi globetrotterul jurnalismului românesc (duminica e la România tv devenită brusc extrem de frecventabilă după ce odinioară fusese socotită locul tuturor dejecţiilor de presă, luni e la TVR 1, în altă zi a săptămânii la b1tv) îşi exprimă dezamăgirea faţă de slabul ecou avut de serialul „Noi suntem Statul”.

acum 11 zile · comentarii (26)

Cutia Pandorei fiind deschisă, jocurile devin din ce în ce mai dure,  evoluţiile încep să fie foarte complicate, cu perspective dintre cele mai dramatice. La capătul a toate aceste se află posibila implozie a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

acum 23 zile · comentarii (69)

Dezbaterea occidentală despre războiul din Siria, deja în cel de-al şaselea an, este caracterizată de cel puţin trei mari discursuri: primordialist, genocidar şi liberator. Analiştii de politică externă români şi publicul ar trebui să fie conştienţi de aceste discursuri diferite şi să rămână reflexivi atunci când citesc analize occidentale despre cauzele conflictului din Siria.

acum 12 zile · comentarii (9)

România este, aidoma templelor din Mysore, doldora de nulităţi puturoase. Nulităţile stau căţărate pretutindeni şi pretind a fi atotştiutoare. Aidoma cimpanzeilor cerşetori, habarniştii şed la pomană pentru a prinde câte-o funcţie prin instituţiile publice. Urcaţi în aceste „gioburi”, cu buzunarele pline de patalamale goale pe care şi le-au dat tot ei între ei, nulităţile habarniste s-au apucat să transforme România într-un neant al derizoriului.

acum 12 zile · comentarii (29)

Anii 2014-2015 au creat o premisă fără precedent în zona Est Europeană. Ucraina a fost exemplul care a arătat că poate exista şi un altfel de război – „războiul hibrid”, iar câmpul de luptă al acestui război îl constituie era informaţională, transformată abil de către Federaţia Rusă, într-o era a dezinformării, manipulării şi propagandei.

acum 12 zile · comentarii (107)
Postari Recente