Autorităţile au reluat căutările fetiţei de 7 ani, din Pucioasa, înecată în Râul Ialomiţa. Echipele se vor ajuta de un Sonar pentru a o găsi pe minoră 0

Autorităţile din Dâmboviţa au reluat, în această dimineaţă, la ora 07.00, căutările pentru fetiţa de 7 ani, înecată, ieri, în Râul Ialomiţa, în cartierul Pucioasa Sat. Echipele formate din pompieri, jandarmi şi poliţişti se vor ajuta de un sonar pentru a o găsi pe minoră

Autorităţile au reluat căutările fetiţei de 7 ani, din Pucioasa, înecată în Râul Ialomiţa. Echipele se vor ajuta de un Sonar pentru a o găsi pe minoră Vezi comentarii 0

Un pod din judeţul Dâmboviţa stă să cadă. „Este o alarmă. Trebuie dispuse măsuri de urgenţă“

Un pod din judeţul Dâmboviţa stă să cadă. „Este o alarmă. Trebuie dispuse măsuri de urgenţă“

Un pod important de pe Drumul Naţional 72 Ploieşti – Găeşti, care traversează Râul Dâmboviţa, în comuna dâmboviţeană Viişoara, este extrem de degradat. O comisie formată din specialişti de la Prefectura Dâmboviţa, Apele Române, dar şi de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Dâmboviţa, s-a deplasat la faţa locului pentru a vedea cât de gravă este problema.

Subiectele principale, atunci când vine vorba de politică, sunt: votul prin corespondenţă şi reformarea clasei politice. Când vorbim despre votul prin corespondenţă, am putea spune că treaba e simplă. Toate partidele au aceeaşi linie de comunicare: vom adopta votul prin corespondenţă. Ai putea spune că a mai rămas un pas şi se va face. Eu sunt sceptic.

acum 6 zile · comentarii (4)

Că reprezentanţii clasei politice din România au o problemă cu înţelegerea conceptului de separaţie a puterilor în stat nu mai e o noutate pentru nimeni. Guvernele, indiferent de culoarea politică pe care au avut-o, au abuzat în mod frecvent de posibilitatea pe care le-o dă Constituţia de a emite Ordonanţe de Urgenţă, folosindu-le de multe ori pentru situaţii a căror urgenţă a fost cel puţin dificil de justificat.

acum 7 zile · comentarii (0)

Începutul de an 2015 şi toate scandalurile de corupţie aflate în prezent sub lupa DNA ne dau motive să credem că, peste un an, la viitorul bilanţ, lista prezentată de procurorul-şef Kovesi să fie şi mai lungă. Există însă câteva aspecte peste care nu trebuie să trecem cu vederea. Şi o schimbare fundamentală în modul de lucru al instituţiei.

acum 7 zile · comentarii (2)

Tanti Maria se pregăteşte să moară. E abandonată de mult pe patul unui spital botezat pe nedrept de nebuni. Şi tot de mult şi-a rătăcit şi minţile prin viaţa asta urâtă, maică, mai urâtă ca moartea. E lăsată acolo cu dreptul să respire, trântită pe-o saltea mâncată de toţi viermii, acoperită cu un cearşaf croit din pungi, că nu se poate, doamnă!, să o schimbăm de zece ori pe zi! Aici nu-i la hotel, aici e la spital!

acum 7 zile · comentarii (65)

Intre şarja suculentă şi melancolia bonomă, ultima producţie a primei scene lirice a ţării se situează din punct de vedere scenic-regizoral la nivelul spectacolelor caselor de operă cu bun renume; este aspectul cu care ne-a obişnuit în bună parte, în ultima vreme, managementul instituţiei.

acum 7 zile · comentarii (0)

Rătăcit în dulceaţa poftelor pântecului, îmbătat de narcisismul izvorât din contemplarea propriei false înţelepciuni, prin care speră să cucerească universul, nebun amant al libertăţii fără limite, omul „modern” îşi refuză orice efort care ar aduce chiar şi o biată umbră de semerenie asupra idolului în care, orgolios, şi-a transformat fiinţa.

acum 7 zile · comentarii (45)

Astăzi cu siguranţă nu mai există om de teatru sau spectator român care să nu fi auzit de numele „dulce -acrişor” al Yasminei Reza. Cum îl definea cândva, prin anul 2000, Marina Constantinescu. Unora dintre ei poate că deja li s-a şi acrit de el, piesa Zeul măcelului fiind destul de des, chiar prea des prezentă în repertorii, tratată cel mai adesea sumar, ca o comedie burlescă şi nimic mai mult.

acum 7 zile · comentarii (0)

Am văzut numeroşi scriitori săraci lipiţi, sfârşind în sărăcie lucie, în schimb nu am văzut nici un editor trăind pe sub poduri. Aceste cuvinte spuse de Céline în anii 50 sunt valabile pentru România începutului de mileniu. Diferenţa uriaşă dintre editori (a se citi: şefii sau patronii editurilor) şi cei pe seama cărora ei îşi datorează averile ar trebui să fie unul din subiectele puse în discuţie în aceste zile.

acum 7 zile · comentarii (1)

Este evident că nevoia de date sociologice despre societatea noastră a depăşit cu mult rapiditatea cu care acestea sunt oferite publicului. După avântul aproape copleşitor de anul trecut, din perioada alegerilor, parcă tot mai puţine sondaje îşi fac loc în spaţiul public, exact într-un moment în care discuţiile despre schimbări fundamentale în societatea noastră prind viteză.

acum 7 zile · comentarii (3)

Citesc cu uimire un val de articole fioros redactate împotriva diasporei. Cam repede după votul din toamnă. Sunt poveşti vechi, reîncălzite de filmul documentar The Romanians are coming al unei televiziuni englezeşti şi faţă de care o parte dintre românii din Anglia au protestat. Cum s-au priceput. Alţi români, din ţara natală, au pus mana pe furci împotriva lor. A românilor care au protestat.

acum 7 zile · comentarii (8)
Postari Recente