FOTO Complexul de Servicii Sociale „Casa Soarelui”, reabilitat cu fonduri nerambursabile Regio

FOTO Complexul de Servicii Sociale „Casa Soarelui”, reabilitat cu fonduri nerambursabile Regio

Complexul de Servicii Sociale „Casa Soarelui” a fost modernizat şi extins cu fonduri nerambursabile Regio în valoare de 3,8 milioane de lei. În cadrul complexului, funcţionează Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat şi exploatat, Centrul maternal şi Serviciul de integrare şi reintegrare a copiilor de la asistenţi maternali în familie.

ALDE Dâmboviţa are trei propuneri de candidaţi la Primăria Târgovişte | daniel constantin

ALDE Dâmboviţa are trei propuneri de candidaţi la Primăria Târgovişte

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) Dâmboviţa şi-a inaugurat, joi, sediul din Târgovişte, în prezenţa a doi miniştri. Este vorba de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin (copreşedinte ALDE) şi Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei. Copreşedinţii ALDE au declarat că nu vor merge cu alinţa la alegerile locale din 2016, ci vor avea propriul candidat. Ţinta este de 10%.

FOTO Trenul circulă din nou pe traseul Târgovişte - Pietroşiţa. Cât costă un bilet şi ce reducere au elevii şi studenţii

FOTO Trenul circulă din nou pe traseul Târgovişte - Pietroşiţa. Cât costă un bilet şi ce reducere au elevii şi studenţii

De la 1 octombrie, CFR Călători a  redeschis circulaţia pe ruta Târgovişte - Pietroşiţa, după ce ruta a fost închisă, timp de trei ani, pemtru nerentabilitate. Începând cu 15 octombrie, un operator privat va suplimenta traseele pe rută, astfel încât, aproximativ în fiecare oră trenul va ajunge în Gara Târgovişte cu destinaţia Pietroşiţa, iar călătorii vor plăti 5,5 lei pe bilet.

De curând s-a încheiat la Sibiu cea de-a şasea ediţie a Concursului Internaţional de Canto VOX ARTIS. O competiţie devenită tradiţională, reunind competitori din toată lumea, dornici de afirmare în faţa unui juriu pretenţios, ce le poate oferi oportunităţi de dezvoltare a carierei.

acum 7 zile · comentarii (0)

Bun găsit, domnule senator Ilieşiu! Poate vă reamintiţi, ne-am întâlnit azi pe holul redacţiei, imediat după intervenţia dumneavoastră la emisiunea de la Adevărul Live. Am stat câteva minute de vorbă şi am încercat să vă explic de ce văd total inutilă amplasarea "monumentului în formă de cruce" la Universitate.

acum 7 zile · comentarii (4)

La început se spunea că ar avea o joardă cu care dirijează politicile guvernamentale, că-i dă Executivului peste „unghiuţe“ când acesta tinde să derapeze cu cheltuielile bugetare şi că ar fi profesorul sever care-i struneşte fără menajamente pe „elevii“ de la Palatul Victoria. Iacătă, n-a fost să fie chiar aşa: Fondul Monetar Internaţional (FMI), căci despre el este vorba, n-a reuşit să-şi impună regulile şi Guvernul a făcut ce-a vrut.

acum 7 zile · comentarii (2)

Dacă spaţiul lumii moderne este invadat de tot felul de fotografii frivole, narcisiste şi de multe ori caraghioase, omul renascentist a ştiut să exploateze rafinamentul artei portretului transformându-l într-o armă culturală şi politică. Diferenţa este că atunci se cultiva bunul gust şi distincţia, iar familia de Medici a excelat şi în acest domeniu, lăsând posterităţii imagini elegante şi poate, uneori, înşelătoare, dar niciodată ridicole.

acum 7 zile · comentarii (0)

Oricâte păcate ar avea poporul român şi oricâte minusuri ar număra firava noastră democraţie, problemele lumii de astăzi nu provin din Bucureşti. Continentul european nu stă să explodeze din pricina cititorilor lui Kafka din Praga sau din cauza catolicilor strânşi într-o catedrală din Cracovia. Ameninţarea la adresa civilizaţiei apusene se coace într-altă parte.

acum 7 zile · comentarii (31)

Sâmbătă, 26 septembrie, a expirat al treilea acord recent al României cu FMI. La Bucureşti – şi la Washington – se analizează acum dacă mai este necesar un nou acord cu Fondul; cei care ocupă poziţiile de decidenţi/ lideri politici în România sunt de-a dreptul doritori să aibă (şi) această tutelă internaţională. Bună ocazie să semnalăm două studii care au analizat calitatea acordurilor anterioare şi dramaticele efecte ale austerităţii alese.

acum 7 zile · comentarii (2)

Îmi pun de la bun început cenuşă în cap pentru lectura subiectivă pe care am făcut-o textului scris de Nicolae Manolescu despre femeile de altădată. Motivul este unul simplu. L-am cunoscut pe Nicolae Manolescu prin intermediul cărţilor sale şi ca profesor înainte de a afla despre laturile ideatice şi activiste ale feminismului.

acum 8 zile · comentarii (38)

Cei care vorbesc astăzi despre multiculturalitate, diversitate, dialog şi toleranţă pot observa cu uşurinţă că în Kosovo aceste idei sunt de neconceput. Aflat săptămâna trecută în Kosovo pentru a participa la o conferinţă  ce avea ca titlu Golgota Sârbească (1915 – 1916) am avut prilejul de a cunoaşte istorici din diferite state şi de a putea vizita micul stat de la nord la sud. Interesant că sârbii foloseau şi termenul de golgota albaneză.

acum 8 zile · comentarii (26)

E corect că Partidul Naţional Liberal a dat şansa clasei politice din România să se dezică, în al doisprezecelea ceas – şi înaintea momentului jenant în care gogeamitea premierul va explica din boxa acuzaţilor cum spăla bani cu Dan Şova – de un politician penal care, foarte posibil, îşi va petrece anul 2017 într-o cameră mult mai îngustă şi mai racoroasă decât biroul din Palatul Victoria.

acum 8 zile · comentarii (7)

Într-un raport dat publicităţii de Departamentul de Stat din Statele Unite în iunie 2015, pe baza unei analize a organizaţiei Human Rights Watch, referitor la respectarea drepturilor omului în România, se critică modul şi ineficienţa autorităţilor române în ceea ce priveşte retrocedarea proprietăţilor bisericeşti confiscate de regimul comunist anterior anului 1989.

acum 8 zile · comentarii (3)

Procesul de pace columbian dintre mişcarea de gherilă Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) şi guvernul preşedintelui Juan Manuel Santos a ajuns la un punct important după anunţul mediat de preşedintele cubanez Raul Castro la Havana, vineri 25 septembrie prin care se precizau detalii despre procesul de justiţie de tranziţie.

acum 8 zile · comentarii (2)

Clar că Bach e doar un pretext în spectacolul de la Bulandra „Dosarele Bach“, pe muzica lui Adrian Enescu şi în concepţia regizorală a lui Alexandru Darie. Întrebarea este: un pretext pentru ce? Fantasmagoria „visată“ de Alexandru Darie frizează de multe ori kitschul, dar acel kitsch intelectual, cu pretenţii, care consideră de exemplu că BD-urile sau „Star Wars“ sunt un nec plus ultra al Culturii cu C mare.

acum 8 zile · comentarii (0)

A ignora impactul schimbărilor climatice asupra migraţiei ar fi naiv. Prin politici agricole demente şi o secetă fără precedent, Siria lui Assad era instabilă şi cu peste 2 milioane de migranţi interni înainte de conflict. Dar cei ce vin în Europa nu sunt ”refugiaţi climatici”. Asta ar duce şi mai mult la tratarea schimbărilor climatice ca pe o provocare de securitate şi ar absolvi guvernele care trebuie să se ocupe de cauzele imediate.

acum 8 zile · comentarii (6)

Orice aş scrie, despre orice, oricine, de bine, de rău, de meserie, de viaţă, de politică, se găsesc câţiva care să îmi trimită imediat un comentariu cu „Nu mai generaliza(ţi)!” Şi, tot aproape fără excepţie, acesta e singurul lucru pe care îl au de spus despre respectivul subiect. Sigur, nu doar mie îmi scriu asta, ci tuturor celor care pun nişte cuvinte pe hârtie.

acum 9 zile · comentarii (3)