Mănăstirea Viforâta are o nouă stareţă

Mănăstirea Viforâta are o nouă stareţă

ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, alături de părinţi consilieri de la Centrul eparhial, stareţi şi monahii, au săvârşit, luni, slujba vecerniei, la Mânăstirea Viforâta, din apropierea Municipiului Târgovişte, în cadrul căreia a fost hirotesită şi instalată noua stareţă a mânăstirii, maica Macaria Mavrodin.

FOTO Trend de Crăciun: Globuleţe cu vopsea crăpată

FOTO Trend de Crăciun: Globuleţe cu vopsea crăpată

Mai este puţin până la Crăciun, iar într-o făbricuţă de globuleţe din Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, este mare forfotă. Cele şase angajate lucrează la turaţie maximă pentru a face faţă comenzilor din ţară şi străinătate, care au crescut cu 15% faţă de anul trecut. Noutatea absolută din acest an o reprezintă globuleţele cu vopsea crăpată, numite globuleţe cu efect „croco”.

În urma înfrângerii lui Victor Ponta, PSD mai poate spera să câştige preşedinţia României în 2019. Înseamnă 15 ani consecutivi, fără ca PSD să aibă funcţia de şef al statului. Ţinând cont, că preşedintele în funcţie are, de obicei,  şanse mari să-şi recâştige mandatul, înseamnă că perspectiva ca un candidat al PSD să ajungă la Cotroceni se prelungeşte semnificativ.

acum 27 zile · comentarii (19)

100 de minute, în dialog cu militari de azi şi camarazi de ieri constituie cadrul consemnării   unor confesiuni inedite, în cazul profesioniştilor activi - premiaţi de aliaţii italieni -, dar şi a unor concluzii de referinţă, la finalul discuţiilor nonconformiste purtate cu seniori cu experienţe anterioare relevante, în posturi cheie din armată, cu nimic mai puţin interesanţi decât rezerviştii invitaţi la posturi TV, de peste Ocean.

acum 27 zile · comentarii (1)

Ştiţi bine, şi Hitler a fost ales democratic! Nu, nu-l asociez pe primarul Cherecheş cu Hitler, nu ar fi cinstit faţă de istorie şi nici nu cred că primarul din Baia Mare a ajuns în acea fază, de rang diabolic, însă ar trebui să ne îngrijoreze modul în care acesta nu pierde nici o ocazie prin care să mai pună o “cărămidă” la popularizarea unui gândiri viciate de rasism şi xenofobie.

acum 27 zile · comentarii (74)

În turul doi lucrurile sunt pe faţă: s-a refăcut „patrulaterul roşu”, asemenea celui din 1992. Atunci, erau PDSR, PRM, PUNR şi PSM. Acum sunt PSD (fosul PDSR), PRM, UNPR (aceleaşi litere inversate ale PUNR, aceeaşi mentalitate) şi, în lipsă de PSM, PRL. Că Tăriceanu numai liberal nu mai poate fi socotit; Tudor Mohora i-ar putea da lecţii de liberalism.

acum 2 luni · comentarii (10)

A trecut mai mult de o jumătate de secol de la descoperirea structurii ADN-ului [1] şi mai mult de un deceniu de la secvenţierea primului genom uman [2]. Se vorbea atunci despre medicina personalizată a viitorului, în care fiecare pacient va beneficia de un tratament propriu, în directă legătură cu bagajul genetic pe care acesta îl poartă.

acum 27 zile · comentarii (0)

Piaţa liberă a gazelor nu e perfectă, departe de asta, însă poate fi regelementată cât mai corect, se poate supune unor norme cât de cât clare de competiţie loială. De cealaltă parte se află Gazprom care nu e doar un jucător pe piaţă, ci şi un instrument politic, câteodată brutal. Alegeţi.

acum 27 zile · comentarii (5)

Bugetul pentru 2015 este o temă discutată aprins din motive serioase. Unul central este că, dacă nu s-ar opera modificări în structura chetuielilor şi/sau nu s-ar încasa mai mult la venituri, ar avea loc o inversare a tendinţei de scădere a deficitului bugetului public consolidat aşa cum a început din anul 2010 (în 2009 deficitul structural fiind de cca 9% din PIB).

acum 27 zile · comentarii (6)

Victor Ponta a respins cu vehemenţă orice proiect de autonomie bazat pe criterii etnice, precum cel al Ţinutului Secuiesc. Dar campania a ajuns acum în ultima fază, cea a SF-urilor. Fanteziile bolnave ale unora îl transformă pe Ponta în ceva ce nu este, în timp ce Iohannis este susţinut de Laszlo Tokes şi Szilagyi Zsolt.

acum 2 luni · comentarii (6)

Într-un atom există şi protoni, şi electroni. Similar, într-o societate democratică există şi viziuni de dreapta, şi de stânga. Totodată, dacă în fizică extremele se atrag, atunci în politică ele trebuie respinse. Orice deviere de la aceste legităţi înseamnă anormalitate. Or, extremismul nu este doar anormal, ci şi pernicios, pentru că presupune instigarea la violenţă şi impunerea unor anumite convingeri.

acum 27 zile · comentarii (3)

Alegerile parlamentare de la Chişinău au loc sub spectrul fricii. Am asistat la o campanie electorală întinsă pe mai bine de două luni de zile – oficial şi neoficial – o perioadă extrem de lungă, însă a fost o campanie lipsită de orice fel de elemente spectaculoase, spre deosebire de zbuciumata campanie pentru prezidenţiale din România.

acum 27 zile · comentarii (4)

Marele câştigător al acestor alegeri nu este şi cel care şi-a adjudecat victoria, Klaus Iohannis. Există un câştigător simbolic şi acela este o o instituţie a statului, cu o activitate semi-secretă, respectiv DNA. DNA a fost vedeta campaniei electorale, iar Laura Codruţa Koveşi şi nu altcineva a primit de la New York Times, în preziua turului al doilea de scrutin, un portret elogios. Sloganul care a tranşat soarta alegerilor a fost Eu votez DNA.

acum 28 zile · comentarii (31)

Premiera noului spectacol al lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“ după Bertolt Brecht, a avut loc, iar producţia se dovedeşte la fel de rotundă şi impresionantă ca la repetiţiile din vară. Din păcate, publicul se arată mai interesat de soarta macilor de pe scenă sau de dilema „a aplauda sau nu în picioare“, decât de semnificaţiile profunde ale montării. Astfel, Şen Te este răstignită a doua oară, în mijlocul indiferenţei generale.

acum 2 luni · comentarii (8)