CATD opreşte apa în mai multe blocuri din Târgovişte

CATD opreşte apa în mai multe blocuri din Târgovişte

Mai multe blocuri din cartierul târgoviştean micro 6 vor rămâne, mâine, fără apă. Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa anunţă întreruperea furnizării apei potabile, între orele 08:30 - 16:00, la blocurile: 19; 55; 60; de la 64 la 69; 74; 78; 79; 80, pentru efectuarea unor lucrări programate la reţelele de apă.

FOTO O femeie însărcinată în luna 7 şi băiatul ei de doi ani au murit după ce au fost spulberaţi de un autoturism

FOTO O femeie însărcinată în luna 7 şi băiatul ei de doi ani au murit după ce au fost spulberaţi de un autoturism

O tânără de 23 de ani şi băieţelul ei în vârstă de doar 2 ani şi jumătate au fost loviţi de o maşină în localitatea Butoiul de Jos, din Dâmboviţa. Femeia, însărcinată în luna a şaptea, a murit în ambulanţă, în drum spre spital. Minorul a fost dus cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a murit în timpul operaţiei.

Taberele din Dâmboviţa, într-o situaţie catastrofală. Preşedintele CJ Dâmboviţa: „Să vedeţi în ce hal au fost aduse aceste imobile”

Taberele din Dâmboviţa, într-o situaţie catastrofală. Preşedintele CJ Dâmboviţa: „Să vedeţi în ce hal au fost aduse aceste imobile”

În ultimii 25 de ani, cei care au avut pe mână soarta taberelor dâmboviţene Cerbul, Căprioada, Cerbul sau Stejarul, le-au distrus. Aceasta este concluzia la care a ajuns preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. Acesta a spus că “până acum, reabilitările au constat în spoieli” şi că  “nu s-a făcut nimic cu adevărat”.

A doua zi a dezbaterilor de la Izvorul Mureşului pentru românii de pretutindeni are în centru tematica Reunirii celor două state româneşti, ca obiectiv naţional dar şi european de securizare a graniţelor estice a NATO şi ale Uniunii Europene.

acum 9 zile · comentarii (8)

Recent, Ion Iliescu a fost revoltat de reproşul făcut de europarlamentarul Monica Macovei faţă de ratarea Unirii Basarabiei cu România în anii 1990. Macovei a afirmat la o emisiune pe adevărul.ro că în anii 1990 Unirea se putea face şi chiar preşedintele de atunci al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a venit la Bucureşti să discute cu Ion Iliescu, preşedintele României, pe tema aceasta, însă a fost refuzat.

acum 9 zile · comentarii (122)

Sentinţa de fond a Tribunalului Bucureşti, ca şi Decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care au soluţionat în final cauza privind privatizarea ICA, vor constitui o piatră de hotar nu numai în sfera practicii judiciare postdecembriste, dar deopotrivă şi ca dovezi convingătoare a faptului că, în sfârşit, autoritatea judecătorească îmbracă, în fapt, haina constituţională a legalităţii, imparţialităţii şi independenţei.

acum 9 zile · comentarii (1)

Aveaţi nevoie de vreo dovadă că România e divizată? Ieşi de pe Facebook, simte fiorii şutului în fund primit de o tânără jurnalistă care-şi făcea doar meseria, simte flegma celor pentru care, dacă nu eşti cu ei, eşti împotriva lor. Simte fiorul atacului la diversitatea de opinie. Apoi gândeşte-te dacă vrei să te pişi pe vot.

acum 9 zile · comentarii (30)

Comunicarea modernă implică şi o cunoaştere, fără prejudecăţi, a celor care au un rol, deloc minor, în regiuni apropiate şi interviul acordat de ambasadorul Iranului în ţara noastră probează acest lucru. Concomitent, nu poate fi o proiecţie lucidă a viitorului fără o percepţie nuanţată a trecutului, precum o dovedeşte un film documentar de ultimă oră, mai degrabă emoţional, despre cele petrecute cu 97 de ani în urmă, la Oituz.

acum 9 zile · comentarii (1)

Sami Abu Zuhri este unul dintre cei mai respectaţi lideri ai grupării Hamas, deşi a intrat în atenţia publicului în 2006, în urma unui scandal de corupţie. Oficialul îşi doreşte ca Israelul să ridice embargoul pentru a le permite palestinienilor o viaţa decentă, dar spune că Hamas nu-şi va opri rezistenţa până când statul evreu nu le va accepta toate cerinţele.

acum 9 zile · comentarii (89)

Un sfert de secol. Atât s-a scurs de la schimbarea de regim din 1989. Un sfert de secol de democraţie imperfectă în care cei mai inteligenţi dintre noi încă nu reuşesc să iasă din coconul partizan. În numele libertărţii de exprimare, dau de pământ cu cei care se plimbă” în numele aceleiaşi libertăţi, plimbăreţi care, la rândul lor dau de pământ nu nişte jurnalişti, adică tocmai cu gardienii libertăţii de exprimare.

acum 9 zile · comentarii (2)

Aşa după cum era de aşteptat, îndată după ce justiţia şi-a spus cuvântul şi a pronunţat verdictul în dosarul ICA, trustul „Intact” al cărui fondator este Dan Voiculescu, posturile Antenele 1 şi 3 reunite, simulând atmosfera unei false revoluţii necesare, ducând în derizoriu drapelul României, au declanşat o vastă acţiune cu vădit caracter manipulator.

acum 9 zile · comentarii (52)

Bunica din povestea lui Barbu Ştefănescu Delavrancea. O făptură angelică ce îşi dezmierda nepoţii: „cu o poală fermercată şi un glas, şi un fus cari mă furau pe nesimţite.” Bunica Maidanului românesc organizat în numele libertăţii: o creatură balcâză, o leliţă pusă pe bătaie şi plină de venin. Un posibil caz de pensionare înainte de vreme. Posibil.

acum 9 zile · comentarii (6)

Startup-urile în tehnologie care îşi propun să se dezvolte la nivel internaţional şi să ajungă la următorul nivel pot aplica la programul de accelerare Rockstart din Amsterdam, Olanda. Acesta oferă echipelor finaliste finanţare de tip seed, coaching şi acces la antreprenori cu experienţă, investitori şi experţi din industrie, conexiuni valoroase, spaţiu de birouri, consultanţă juridică şi ajutor în relaţia cu presa.

acum 9 zile · comentarii (0)

Astăzi s-au deschis lucrările Universităţii de Vară de la Izvorul Mureşului, cu şi despre românii din afara graniţelor. În această primă zi vor fi abordate problemele celor din Ucraina şi Serbia cu precădere, dar nu se uită şi românii din restul Balcanilor.

acum 9 zile · comentarii (1)

Februarie, 2014. Crin Antonescu, preşedinte PNL şi preşedinte al Senatului, e aşteptat la declaraţii. La şedinţa PNL, informaţiile pe surse transpiră o demisie: a lui Călin Popescu Tăriceanu.,  „E şantajat“, se pronunţă câţiva liberali mai vechi.  „PSD i-a promis ceva, eu aşa cred“, îmi spune un membru de partid. „Ce să-i promită, dom’le?“, sare altul. „El e Călin Popescu Tăriceanu, a fost premier, ce funcţie să-i poată promite cineva?“.

acum 17 zile · comentarii (18)

Ne-am obişnuit să fim excepţii. Ne-am obişnuit să fim adolescentul din ultima bancă, cel care nu ascultă de profesor şi ignoră orice sfat pentru că ”ştie el mai bine”. Ne-am obişnuit atât de mult cu singurătatea propriei noastre existenţe încât, deşi avem cele mai multe televiziuni de ştiri pe cap de locuitor, nu avem nicio idee despre ce se întâmplă în lumea din jurul nostru.

acum 17 zile · comentarii (79)

„Ce-ţi trece oare prin cap atunci când te afli într-o Polo verde, într-o noapte clară, cu o grenadă în geanta de pe genunchii tăi, din imitaţie de piele? Cu degetul încleştat pe declanşator, asemeni unui inel nupţial pe care nu l-ai avut niciodată, pe care nici ea nu l-a avut niciodată, dar care vă uneşte prin legăturile sacre ale căsătoriei, tu şi grenada, arborele cunoaşterii.

acum 18 zile · comentarii (51)

Suntem bine informaţi cu privire la separatismul maghiar şi la tainica sa complicitate cu expansionismul rusesc. Cine ia însă măsuri directe împotriva acestei ameninţări la adresa integrităţii şi suveranităţii României, dacă SRI e limitat de lege la informări? Propun de aceea extinderea prerogativelor SRI pentru a putea acţiona direct în situaţiile legate de aceste ameninţări tot mai periculoase.

acum 17 zile · comentarii (51)

Dacă masteratul în administraţie publică Mid-Career (MPA-MC) este “bijuteria coroanei” la Harvard Kennedy School, atunci programul de vară care îl precede este “bijuteria bijuteriei”, prin naturaleţea şi intensitatea invitaţiei la dezvoltare intelectuală pe care o oferă. Este "jocul cu mărgele de sticlă" în stare pură, eliberat de toate mizele sale artificial-meschine: note, ierarhii, eu mai tare decât ceilalţi.

acum 18 zile · comentarii (0)
Postari Recente