Primele trei cauze care ne reduc dramatic anii de viaţă. „Ficatul întinereşte o dată la cinci luni, iar inima la 20 de ani“

Primele trei cauze
care ne reduc dramatic anii de viaţă. „Ficatul întinereşte o dată la cinci luni,
iar inima la 20 de ani“

Studiile efectuate în ultimii ani au demonstrat că organele din corpul nostru au o capacitate incredibilă de regenerare, inclusiv celulele neuronale, şi cu toate acestea mulţi dintre noi suferă de diverse afecţiuni. Explicaţia pentru acest lucru stă în lucrurile pe care le facem zilnic şi care ne menţin într-o stare de permanentă vulnerabilitate faţă de boli.

Statuia ruşinii, lăsată nestingherită să troneze în centrul „Oraşului roşu“. Cum a ajuns manevrantul bolşevic Vrânceanu cocoţat pe soclul marelui primar Moruzzi

Statuia ruşinii, lăsată nestingherită să troneze în centrul „Oraşului roşu“. Cum a ajuns manevrantul bolşevic Vrânceanu cocoţat pe soclul marelui primar Moruzzi

Amintirea comunismului este ţinută vie în Galaţi, urbea care, după 1990, şi-a căpătat porecla de „Oraşul Roşu”, de străzile de poartă numele unor figuri de tristă amintire precum Petru Groza (primul premier comunist al ţării) sau Gheorghe Stroiciu (unul dintre „părinţii” ruperii Transnistriei de Moldova).

Poliţia Locală a luat în colimator spălătoriile auto din Galaţi. Ce amenzi riscă firmele care nu încheie contracte de salubrizare

Poliţia Locală a luat
în colimator spălătoriile auto din Galaţi. Ce amenzi riscă firmele care nu
încheie contracte de salubrizare

Începând de astăzi, 19 iunie, Poliţia Locală Galaţi, prin Serviciul de Protecţie a Mediului, demarează un plan de măsuri intitulat sugestiv „Spălătorii auto”. Acţiunea vine în urma constatărilor făcute în teren de poliţiştii locali cu privire la faptul că, în unele zone limitrofe ale Galaţiului, sunt depozitate necontrolat nămoluri de la separatoare de ulei şi apă (separatoare de hidrocarburi), provenite de la spălătorii auto.

Una dintre clădirile istorice ale Galaţiului rămâne în patrimoniul autorităţilor locale. Ce au invocat moştenitorii fostului proprietar pentru a strămuta procesul

Una dintre clădirile istorice ale Galaţiului
rămâne în patrimoniul autorităţilor locale. Ce au invocat moştenitorii fostului
proprietar pentru a strămuta procesul

Imobilul de pe strada Domnească, nr. 61, din Galaţi va rămâne în proprietatea Consiliului Judeţean Galaţi şi administrarea Centrului Cultural ”Dunărea de Jos”, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Târgu Mureş. Instituţia de cultură pregăteşte anual 700 de elevi prin Şcoală de Arte, care funcţionează în această clădire.

Comorile din aur şi argint ale României mai stau doar cinci zile la Galaţi. Sunt expuse peste 1.000 de artefacte vechi de până la 3.000 de ani FOTO

Comorile din aur şi argint ale României mai stau doar cinci zile la Galaţi. Sunt expuse peste 1.000 de artefacte vechi de până la 3.000 de ani FOTO

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi participă la acest amplu proiect expoziţional cu 50 de bunuri culturale, dintre care menţionăm stateri macedoneni emişi de Alexandru cel Mare şi Lisimah în sec. IV-III î.Hr., denari romani republicani din tezaurul de la Poiana (judeţul Galaţi) precum şi piese arheologice din aur descoperite în siturile din judeţul Galaţi.

Dispus la orice compromis pentru a-l demite pe Grindeanu, Liviu Dragnea a acceptat cererile UDMR-ului de a adopta câteva legi în Parlament favorabile maghiarilor, printre care şi o lege despre utilizarea limbii maghiare în administraţie. Textul propus de UDMR conţine însă câteva capcane, care vor costa viitoarele guvernări. Atenţie la terminologia folosită de UDMR în legile pe care le promovează!

acum 3 zile · comentarii (61)

Joi şi vineri, la Bruxelles, se vor desfăşura lucrările Consiliului European, pe agendă figurând un set întreg de probleme printre care, foarte sensibilă ca întotdeauna, va fi chestiunea sancţiunilor europene împotriva Rusiei. E vorba despre un pachet care, tehnic, expira la finele lunii iulie, de aici nevoia unei decizii politice formale.

acum 4 zile · comentarii (7)

Este de la sine înţeles că atât în zilele şi orele de dinaintea depunerii moţiunii de cenzură pe care coaliţia PSD-ALDE a ticluit-o împotriva propriului guvern cât şi în timpul care rămâne până la supunerea ei la vot cele două tabere aflate în conflict deschis se dau de ceasul morţii spre a-şi găsi sprijinitori în rândul celorlaltor partide parlamentare.

acum 4 zile · comentarii (6)

Joi 15 iunie, preşedintele rus Vladimir Putin a avut cea de-a 16-a confruntare directă cu cetăţenii ruşi, într-o emisiune maraton de 4 ore în care a răspuns la 70 de întrebări. Ca de obicei, evenimentul a fost pregătit şi regizat din timp, cu participanţi aleşi pe sprânceană, atât din ţară cât şi de peste hotare, din Ucraina sau Statele Unite.

acum 4 zile · comentarii (43)

Spuneam într-un articol precedent că ar fi mai bine pentru stabilitatea ţării ca moţiunea de cenzură să nu treacă. Îmi imaginam ce greu ar fi să se coaguleze o altă majoritate parlamentară. Între timp au apărut noi elemente, care schimbă datele problemei. Dragnea calcă în străchini în fiecare zi.

acum 4 zile · comentarii (23)

O nouă criză politică s-a abătut, recent, peste ţară şi asta nu ar trebui să mire pe nimeni. S-a ajuns exact acolo unde trebuia să se ajungă. Eu, unul, nu cred că, din ’90 şi până astăzi ― exceptându-i pe Corneliu Coposu şi pe alţi câţiva (numărabili pe degete, poate) ―, a intrat cineva în politică împins de altceva decât interesul personal. Dovada acestui lucru este chiar halul în care a ajuns ţara şi societatea românească.

acum 5 zile · comentarii (10)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 1 an · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 1 an · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 2 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 2 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 2 ani · comentarii (82)
Postari Recente