Cum a fost scăpată de judecători o reţea de medici şi farmacişti construită pentru vânzarea cu forţa a unui medicament

Cum a fost scăpată de judecători o reţea de medici şi farmacişti construită pentru vânzarea cu forţa a unui medicament

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat verdictul definitiv în cazul a 22 de medici de familie, asistenţi şi farmacişti implicaţi într-o reţea infracţională care viza distribuţia unui medicament pe cale să expire. Instanţa a hotărât să înceteze procesul penal în cazul majorităţii celor trimişi în judecată, înlocuindu-le pedepsele aplicate iniţial cu amenzi administrative şi avertismente.

Poveştile şi scenariile Revoluţiei. Falşii Rambo şi închipuitele atacuri armate ruseşti de la graniţa de Est a României

Poveştile şi scenariile Revoluţiei. Falşii Rambo şi închipuitele atacuri armate ruseşti de la graniţa de Est a României

Două dintre presupusele evenimente dramatice de la frontiera de la Prut, care au ajuns să fie „virale” în mass-media în anii de după Revoluţie, sunt infirmate categoric de sursele oficiale. În unul dintre cazuri, legenda cu parfum de Rambo este demontată chiar de către cel ce era scos ca fiind erou al confruntării armate româno-sovietice.

Sirenele sună, din nou, în judeţul Galaţi. Va fi verificată funcţionarea mijloacelor de alarmare a populaţiei

Sirenele sună, din
nou, în judeţul Galaţi. Va fi verificată funcţionarea mijloacelor de alarmare a
populaţiei

La iniţiativa Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în prima miercuri a fiecărei luni, continuă verificarea mecanismului de înştiinţare a autorităţilor privind iminenţa producerii unor dezastre sau conflicte armate şi verificarea capacităţii de reacţie a autorităţilor privind acţionarea mijloacelor de avertizare/alarmare a populaţiei.

ArcelorMittal Galaţi reporneşte fluxul de producţie „la cald” după finalizarea unei investiţii de 30 de milioane de euro

ArcelorMittal Galaţi reporneşte fluxul de producţie „la cald” după finalizarea unei investiţii de 30 de milioane de euro

Potrivit conducerii combinatului siderurgic, Furnalul numărul 5 este în faza de readucere în parametri, iar activitatea va reveni la normal în scurt timp. „Scopul acestui pachet complex de modernizări este de a îmbunătăţi calitatea produselor şi serviciilor pentru clienţi dar şi de a întări securitatea şi sănătatea în muncă”, au precizat surse din cadrul companiei.

E, oare, anonimatul cel mai crîncen de preferat nimbului veşted de deasupra marilor defăimaţi şi izgoniţi ai istoriei? Cine îşi pune o asemenea întrebare a cîntărit, în gînd, pietrele funerare aşezate, deopotrivă, la căpătîiul necunoscuţilor şi al regilor descoronaţi. Şi le-a găsit la fel de cenuşii. Abia apoi putem vorbi de Regele Mihai. Sincer, dacă avem curajul.

acum 10 ore · comentarii (68)

PSD Dolj, organizaţia ale cărei toxice, descalificante embleme sunt două personaje cu tentă evidentă peremistă şi neo-bolşevică - i-am numit pe d-na Lia Olguţa Vasilescu şi pe dl. Claudiu Manda - şi-a chemat duminică membrii, simpatizanţi şi adepţii la un miting pretins în memoria Regelui Mihai.

acum 12 ore · comentarii (9)

Câtă vreme Parlamentul, la iniţiativa senatorului Şerban Nicolae, se ocupă de fenomenologia sexului anal, era practic inevitabil ca cele mai interesante dezbateri privind Legile Justiţiei să se poarte în afara Parlamentului, mai exact în spaţiul public. Să lăsăm aşadar Parlamentul în impotenţa sa şi să vorbim despre un subiect crucial: independenţa procurorilor.

Zilele acestea Franţa şi-a plâns, republican şi popular, doi oameni, două personalităţi şi până la urmă două simboluri. Scriitorul Jean d’Ormesson şi rockerul Johnny Hallyday au murit la o zi diferenţă, amestecând halucinant elitele şi masele: academicianul literat a fost omagiat ca un erou al republicii la Invalides, starul trubadur a fost prohodit pe Champs-Élysées de sute de mii de fani. „Un récit national“.

E timpul să ne amintim că „democraţia nu constă în punerea episodică a unui buletin în urnă, în delegarea de putere aleşilor, pentru ca apoi să fii dezinteresat, să te abţii, să taci timp de cinci ani“, după cum avertiza fostul luptător din Rezistenţă şi prim-ministru francez Pierre Mendès France. Democraţia, sintetiza el, „este acţiunea continuă a cetăţeanului“.

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 2 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 2 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 2 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 3 ani · comentarii (82)