covid - ultimele știri
Peste 100 de pasageri care au rezervat o vacanță la bordul navei Ventura a P&O Cruises și care s-au îmbolnăvit de Covid în timpul croazierelor, în principal între aprilie și iunie 2024, cer despăgubiri de la companie pentru că le-a distrus vacanţa.
Tribunalul Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg, a audiat vineri pledoariile în cazul schimburilor de SMS-uri între președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele-director general (CEO) al concernului farmaceutic american Pfizer, Albert Bourla.
Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, între 28 octombrie și 3 noiembrie, au fost confirmate 402 cazuri noi de COVID-19, ceea ce reprezintă o scădere semnificativă comparativ cu săptămâna anterioară.
Prințul William nu a participat la Jocurile Olimpice de la Paris pentru a o proteja pe Kate de covid
Covid XEC, o nouă tulpină care se răspândește în Europa, ar putea deveni varianta dominantă a virusului în această toamnă. Iar până când va apărea în România este doar o chestiune de zile, a declarat medicul epidemiolog Alexandru Coman.
Fostul premier al Marii Britanii a mărturisit în cartea sa de memorii că, pe timpul pandemiei Covid, la un moment dat, a luat în calcul varianta de a ataca Olanda și a discutat planul cu înalți oficiali militari.
Începând cu 15 septembrie, ne putem vaccina împotriva gripei, anunță medicii. Însă, atrag ei atenția, în acest sezon ne putem îmbolnăvi și de viroze respiratorii, dar și de Covid. Prin urmare, ar trebui să știm care este diferența dintre cele trei afecțiuni și cum ne putem da seama ce „ne-a lovit”.
Șeful Meta, Mark Zuckerberg, susține că guvernul SUA a pus presiune pe compania sa să cenzureze postările despre Covid-19 pe Facebook și Instagram în timpul pandemiei.
Se constată „o creştere spectaculoasă” a cazurilor de infecţie COVID, a avertizat ministrul Sănătăţii, miercuri seară. Alexandru Rafila spune că ar mai putea urma un salt.
În ultima perioadă, numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a început să crească alarmat, iar cei mai mulți dintre pacienți sunt copii, atenționează medicul pediatru Mihai Craiu. Printre motive s-ar număra valul de caniculă care lovește în aceste zile România. Care sunt simptomele noii forme COVID.
Infecțiile comune vor ucide milioane de oameni dacă rezistența la medicamente prin utilizarea abuzivă a antibioticelor nu este limitată, atrage atenția fostul medic-șef al Angliei.
Data de 24 martie este dedicată marcării Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei, una dintre cele mai frecvente boli contagioase, care continuă să reprezinte o problemă de sănătate publică la nivel mondial. În prezent, România are cele mai multe cazuri de TBC din întreaga Uniune Europeană.
Persoanele care se confruntă cu Long COVID au deficienţe de memorie şi cognitive măsurabile echivalente cu o diferenţă de aproximativ şase puncte de IQ, arată un studiu coordonat de un cercetător în neuroștiințe.
Săptămâna trecută au fost înregistrate aproape o mie de cazuri de Covid-19 în țara noastră, potrivit INSP, iar 43,3% din cazuri au fost raportate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Constanţa, Prahova şi Braşov.
Anomaliile pandemice au dispărut și, drept urmare, sportul a scăpat de niște decizii cu adevărat șocante.
Clubul impostorilor care și-au făcut un nume în perioada 2020-2022 s-a ales cu un alt membru de marcă.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, dr. Florin Roşu, a declarat că unitatea medicală se confruntă în continuare cu un număr tot mai crescut de infecţii respiratorii, menţionând totodată că a apărut primul caz de coinfecţie de gripă şi COVID-19.
Aproape 17.000 de persoane infectate cu SARS-CoV -2ar fi murit în urma tratamentului cu hidroxiclorochină, potrivit unui studiu realizat de cercetători francezi. Decesele ar fi avut loc în timpul primului val al pandemiei, în șase țări: Franța, Belgia, Italia, Spania, Turcia și SUA.
Mai multe țări europene au pierdut deja aproximativ 1,1 miliarde de dolari din cauza vaccinurilor Paxlovid expirate, scrie ziarul.
Tehnicianul de 52 de ani a fost nevoit să-și modifice planurile din cauza unei situații neprevăzute.
Înainte de sărbătorirea Nașterii Domnului, Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a transmis un mesaj controversat, susținând că pandemia de COVID-19 nu a existat în realitate.
Gripa sezonieră, periculoasă și după vindecare. Asemănările cu Covid-19, regăsite într-un nou studiu
La fel ca în cazul Covid, gripa prezintă un risc semnificativ de efecte secundare, spun cercetătorii. Persoanele care au fost spitalizate cu gripă prezintă un risc crescut de probleme de sănătate pe termen lung, similar celor cu cele generate de Covid-19, sugerează datele.
În plin scandal DNA cu privire la achiziția de vaccinuri anti-COVID, România mai primește 1,2 milioane de doze de la compania Moderna – plătite în urmă cu mai bine de doi ani. Experții în domeniu consultați de „Adevărul“ sunt de părere că avem în continuare nevoie de vaccin.
Mai mult de un sfert dintre persoanele care s-au imunizat cu vaccinuri ARN mesager împotriva infectării cu virusul SARS CoV2 au suferit un răspuns imun neintenționat, potrivit noilor studii.
O nouă tulpină de COVID extrem de transmisibilă s-ar putea răspândi pe scară largă, în curând, în Marea Britanie. Iar dacă acest lucru se va întâmpla, este doar o chestiune de timp până când va ajunge în toate țările, inclusiv în România.
Ultimul raport al Ministerului Sănătății arată că au fost înregistrate 1.305 cazuri noi de infecții cu SARS-CoV-2, în ultima săptămâna. De asemenea, 390 de persoane cu Covid-19 sunt internate în spitalele din țară.
Sezonul sărbătorilor de iarnă este cel mai aglomerat din an, dar și perioada în care probabilitatea de a ne îmbolnăvi este cea mai mare, scrie Parade, care punctează un lucru pe care nu trebuie să îl faci niciodată dacă vrei să eviți să te îmbolnăvești, potrivit imunologilor.
Cercetătorii au descoperit că pandemia a cauzat daune majore sănătății creierului persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani, accelerând rapid declinul cognitiv, indiferent dacă au fost infectați sau nu cu virusul Sars-Cov2.
Pacienții afectați de Covid lung ar putea suferi din cauza lipsei de serotonină, iar tratarea acestei probleme ar putea duce la ameliorarea simptomelor.
Lili Sandu suferă cumplit. Vedeta PRO TV are un mare necaz în familie. Mama ei se află internată în spital, după ce a fost diagnosticată cu COVID. Femeia a început să își mai revină, dar virusul i-a paralizat picioarele.
Tot mai multe spitale din țară redeschid secțiile pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2, pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri din ultima perioadă. În același timp, sunt înregistrate tot mai multe cazuri de long-COVID.
Un nou val de infectări COVID pune stăpânire pe România, iar experții atrag atenția că și numărul deceselor ar putea exploda dacă nu luăm măsuri de protecție.
Creșterea numărului de cazuri de Covid-19 în această vară a ridicat întrebări cu privire la necesitatea de a readuce sau nu în discuție anumite măsuri de siguranță, cum ar fi purtarea măștilor, relatează The Independent.
Utilizarea pastilei anti-COVID-19 dezvoltată de Merck s-ar putea să ducă la agravarea pandemiei. Pastila Molnupiravir se supectează că ar contribui la apariția unor mutații ale noului coronavirus, cu un risc ce rămâne deocamdată teoretic: apariţia unor variante periculoase.
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a solicitat Chinei să ofere mai multe date legate de originile COVID-19 şi a anunţat că OMS este gata să trimită o a doua echipă pe teren în China pentru a examina această problemă.
Joe Biden, ținta criticilor pentru că nu a purtat mască, deși soția sa a fost diagnosticată cu COVID
Preşedintele american a fost ţinta criticilor săptămâna aceasta pentru că nu a purtat mască sanitară, după ce soţia sa, Jill, a fost testată pozitiv pentru COVID-19.
Mutația virusului Eris tocmai a început să prezinte interes, iar următoarea mutație este deja în curs de apariție. Aceasta a fost denumită Pirola, iar într-o țară provoacă deja îngrijorare.
Directorul medical al Institutului „Matei Balş”, Adrian Marinescu, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că varianta Eris a noului coronavirus este prezentă şi în România, dar nu se poate discuta despre un val cum a fost cel anterior, provocat de Omicron.
Un oficial de la Casa Albă a declarat că administraţia Biden vrea să îi îndemne pe toţi americanii să mai facă un vaccin împotriva coronavirusului în această toamnă, pentru a contracara un nou val de infecţii, potrivit Reuters.
După Eris, ultima subvariantă din familia Omicron, declarată săptămâna trecută de OMS ca fiind „de interes“, acum o alta, denumită Pirola, este monitorizată îndeaproape de către specialiști.
„Astăzi am înregistrat a doua săptămână de creştere consecutivă a numărului de cazuri noi de COVID-19...“
Iată un subiect foarte grav, foarte serios și care, din motivele pe care toți le cunoaștem, provoacă o stare de iritare generală și, în același timp, oferă posibilitatea fericită ca nenumărații specialiști culturalizați în mare cu ajutorul surselor găsite pe Internet...
Infecțiile și spitalizările sunt în creștere în SUA și nu numai. Organizația Mondială a Sănătății a clasificat EG5 (sau Eris) – ultima mutație identificată a tulpinii Omicron - drept „variantă îngrijorătoare”.
Bilanț COVID. În perioada 07-13 august 2023 au fost înregistrate 1054 de cazuri noi de coronavirus, potrivit bilanțului anunțat marți de Ministerul Sănătății.
Economia Chinei poate fi pe bună dreptate comparată cu cazurile de COVID în care simptomele persistă și îi lasă pe cei infectați slabi pe termen lung, potrivit experților Foreign Affairs.
O femeie din Marea Britanie a trăit șocul vieții în momentul în care a fost diagnostică cu o boală rară și gravă. Deși credea că s-a infectat cu SARS-CoV-2, Amanda Parkes a aflat cu stupoare că suferă de o maladie neurologică.
Spre sfârșitul anului 2022, creșteau speranțele că economia Chinei și, în consecință, economia globală, era pregătită pentru o revenire, susțin experții într-o analiză publicată de Foreign Affairs.
Experții apreciază că România a intrat în al doilea val endemic de COVID-19 din 2023. Riscul cel mai mare pentru fiecare dintre noi este să facem Long COVID sau să ni se agraveze Long COVID dacă avem deja, deoarece aceasta este o boală care ne îmbătrânește în medie cu 5 ani.
45,5% dintre cazurile de COVID-19, în săptămâna 24-30 iulie, au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Dolj, Timiş şi Constanţa.
Bilanț COVID. În perioada 14-30 iulie 2023 au fost înregistrate 595 cazuri noi de coronavirus, potrivit bilanțului anunțat marți de Ministerul Sănătății.
Bilanț COVID. În perioada 17-23 iulie 2023 au fost înregistrate 517 cazuri noi de coronavirus, potrivit bilanțului anunțat marți de Ministerul Sănătății.
Bilanț COVID. În perioada 10-16 iulie 2023 au fost înregistrate 430 cazuri noi de coronavirus, potrivit bilanțului anunțat marți de Ministerul Sănătății.
Bilanț COVID. În perioada 26 iunie - 2 iulie 2023 au fost înregistrate 510 cazuri noi de coronavirus, potrivit bilanțului anunțat marți de Ministerul Sănătății.
În anul 2022 au funcționat aproximativ 66.000 unităţi sanitare (54.000 de unităţi sanitare în mediul urban şi 12.000 în mediul rural), cu peste 700 de unităţi mai multe decât în 2021, conform unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
A fost adoptată hotărârea privind încetarea stării de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVId-19, a anunțat Guvernul.
Reacții adverse, precum oboseală și dureri, pot apărea după orice vaccin, inclusiv cel contra COVID. Sindromul post-vaccinare este însă dificil de diagnosticat. Ce știm despre această afecțiune provocată de vaccin?
Bilanț COVID. În perioada 5 - 11 iunie 2023 au fost înregistrate 963 cazuri noi de coronavirus, potrivit bilanțului COVID-19 anunțat luni de Ministerul Sănătății.
Peste 50% dintre elevii din liceu au fumat țigări electronice sau produse de tutun încălzit în ultimele 30 de zile, arată un raport realizat de Institutul de Sănătate Publică (ISP).