Stiri despre bnm

  489 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • BNM pune în circulaţie bancnota modernizată de 5 lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BNM pune în circulaţie bancnota modernizată de 5 lei

  Începând cu data de 11 decembrie curent, Banca Naţională a Moldovei va pune în circulaţie pe teritoriul Republicii Moldova bancnota modernizată cu valoarea nominală de 5 lei. Modernizarea bancnotei prin completarea cu noi elemente de siguranţă are drept scop diminuarea riscurilor de falsificare, transmite IPN.

 • Experţii companiei Kroll, aşteptaţi la Chişinău săptămâna viitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experţii companiei Kroll, aşteptaţi la Chişinău săptămâna viitoare

  Reprezentanţii companiei Kroll sunt aşteptaţi la Chişinău săptămâna viitoare. „Suntem în ultimele discuţii cu reprezentaţii companiei asupra a două documente care urmează să ne fie prezentate”, a declarat joi, 2 noiembrie, guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea.

 • Când vor apărea primele
bancnote semnate de actualul guvernator al BNM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când vor apărea primele bancnote semnate de actualul guvernator al BNM

  Stocul trezoreriei Băncii Naţionale a Moldovei este suficient pentru punerea în circulaţie a bancnotelor cu semnătura guvernatorului Dorin Drăguţanu „pe mai mulţi ani înainte”. Într-un răspuns al Băncii Naţionale la o solicitare a IPN se menţionează că problema semnării bancnotelor de actualul guvernator Sergiu Cioclea va fi pusă la momentul imprimării unor noi bancnote.

 • Rata dobânzii la creditele oferite de bănci, în scădere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rata dobânzii la creditele oferite de bănci, în scădere

  Pe parcursul primului semestru al anului curent, 2017 activele băncilor au continuat să se majoreze. Capitalul şi-a menţinut nivelul înalt al lichidităţii şi profitabilităţii, a relevat guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea, într-o conferinţă de presă, referindu-se la situaţia în sectorul bancar, transmite IPN.

 • BNM şi-a prezentat decizia de politică monetară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BNM şi-a prezentat decizia de politică monetară

  Comitetul executiv al Băncii Naţionale a adoptat în cadrul şedinţei din 26 iulie hotărârea de a menţine rata de bază aplicată la principalele operaţiuni de politică monetară pe termen scurt la nivelul actual de 8% anual. Prin urmare, vor fi menţinute şi ratele de dobândă pentru facilităţile permanente. Anunţul a fost făcut de către Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator al BNM, transmite IPN.

 • Bancnotele de 1 leu vor fi scoase treptat din circulaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bancnotele de 1 leu vor fi scoase treptat din circulaţie

  Banca Naţională a Moldovei (BNM) a lansat marţi, 27 iunie, consultări publice cu cetăţenii pentru elaborarea conceptului monedelor de 1 şi 2 lei, după ce acum două săptămâni a anunţat despre intenţia de a pune în circulaţie o monedă nouă, de 2 lei, şi a schimba bancnota de 1 leu pe o monedă cu aceeaşi valoare. Anunţul privind consultările publice l-a făcut viceguvernatorul BNM Ion Sturzu în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

 • BNM: Leul se apreciază pe fondul surplusului de valută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BNM: Leul se apreciază pe fondul surplusului de valută

  Banca Naţională a Moldovei explică tendinţele recente de apreciere a monedei naţionale faţă de principalele valute de referinţă prin excesul de valută în piaţă. Poziţia BNM este expusă printr-un comunicat de presă, citat de IPN.

 • Guvernatorul BNM: Sectorul bancar rămâne un sector profitabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernatorul BNM: Sectorul bancar rămâne un sector profitabil

  „Situaţia în sectorul bancar este mult mai stabilă în prezent, ca urmare a măsurilor întreprinse de BNM”, a menţionat într-o conferinţă de presă, joi, 4 mai, guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, citat de IPN. În primul trimestru al anului curent, activele în sectorul bancar au crescut cu 1,5% şi au constituit 74,05 miliarde de lei.

 • Ex-guvernatorul Leonid Talmaci,
plasat în arest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ex-guvernatorul Leonid Talmaci, plasat în arest

  Fostul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, Leonid Talmaci, a fost plasat în arest pe un termen de 15 zile, fiindu-i înaintată învinuirea pe trei capete de acuzare. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari.

 • Recuperarea miliardului:
900 de milioane de lei au fost rambursaţi BNM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recuperarea miliardului: 900 de milioane de lei au fost rambursaţi BNM

  Recuperarea miliardului rămâne o prioritate. Peste 900 de milioane de lei au fost rambursaţi Băncii Naţionale a Moldovei, proces care continuă – a declarat premierul Pavel Filip în cadrul briefingului de presă susţinut, vineri, cu ocazia împlinirii unui an de la învestirea Guvernului, transmite IPN.

 • BNM a prelungit mandatele
administratorilor temporari ai BC „Moldindconbank”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BNM a prelungit mandatele administratorilor temporari ai BC „Moldindconbank”

  Banca Naţională a Moldovei a prelungit pe o perioadă de trei luni mandatele administratorilor temporari ai BC „Moldindconbank”. Excepţie face mandatul lui Nicolae Dorin, preşedinte al Asociaţiei Băncilor din Moldova, pentru că termenul pe care i l-a acordat această organizaţie pentru cumularea funcţiei de administrator temporar cu competenţe de membru al Consiliului băncii a expirat şi nu poate fi prelungit.