Stiri despre bnm

  496 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Majoritatea parlamentară nu a acceptat audieri pe subiectul „furtului miliardului”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Majoritatea parlamentară nu a acceptat audieri pe subiectul „furtului miliardului”

  Majoritatea parlamentară a respins joi, 8 februarie, introducerea pe ordinea de zi a propunerii de a-i invita la audieri pe guvernatorul Băncii Naţionale, Sergiu Cioclea, şi pe şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. Iniţiativa a venit din partea deputaţilor PLDM, care au dorit să afle informaţii despre mersul anchetei în dosarul privind furtul miliardului, transmite IPN.

 • BNM prognozează pentru 2018 o rată a inflaţiei de 3,7%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BNM prognozează pentru 2018 o rată a inflaţiei de 3,7%

  Banca Naţională a Moldovei prognozează pentru anul 2018 o rată a inflaţiei de 3,7%, iar pentru 2019 – 4,7%, transmite IPN. Potrivit Raportului asupra inflaţiei, prezentat marţi, 6 februarie, de către viceguvernatorul BNM Vladimir  Munteanu, ritmul anual al inflaţiei s-a menţinut în decembrie 2017 la nivelul de 7,3%, cu 0,2 puncte procentuale mai mare decât prognoza BNM.

 • „Maia vorbeşte, Ilan munceşte”. Protestul Maiei Sandu de la Judecătoria Buiucani, urmat de un contraprotest în susţinerea lui Ilan Şor VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Maia vorbeşte, Ilan munceşte”. Protestul Maiei Sandu de la Judecătoria Buiucani, urmat de un contraprotest în susţinerea lui Ilan Şor VIDEO

  Reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) au organizat un protest marţi, 26 decembrie, la sediul Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, faţă de tergiversarea transmiterii „dosarului Ilan Şor” la Curtea de Apel. Concomitent cu acţiunea PAS, a fost desfăşurat şi un contraprotest menit să-i ia apărarea primarului de Orhei, Ilan Şor.

 • Mihai Ghimpu: Îmi cer scuze de la cetăţeni. Credeam că Dorin Drăguţanu nu ştia despre furtul miliardului, dar el cunoştea din timp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Ghimpu: Îmi cer scuze de la cetăţeni. Credeam că Dorin Drăguţanu nu ştia despre furtul miliardului, dar el cunoştea din timp

  Liderul PL, Mihai Ghimpu, şi-a cerut scuze în faţa cetăţenilor vineri, 22 decembrie, pentru faptul că i-a luat anterior apărarea fostului guvernator al Băncii Naţionale (BNM) Dorin Drăguţanu pe subiectul furtului miliardului din sistemul bancar. Potrivit liberalului, Drăguţanu cunoaştea din timp despre frauda bancară, iar acesta trebuie tras la răspundere penală.

 • BNM a obţinut acceptul Kroll să publice unele informaţii din raport
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BNM a obţinut acceptul Kroll să publice unele informaţii din raport

  Banca Naţională a Moldovei (BNM) anunţă că deocamdată nu a primit cel de-al doilea raport de investigaţie al companiilor Kroll şi Steptoe & Johnson, dar a finalizat discuţiile purtate cu consorţiul internaţional privind posibilitatea publicării unor informaţii ce se vor conţine în acest document.

 • BNM pune în circulaţie bancnota modernizată de 5 lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BNM pune în circulaţie bancnota modernizată de 5 lei

  Începând cu data de 11 decembrie curent, Banca Naţională a Moldovei va pune în circulaţie pe teritoriul Republicii Moldova bancnota modernizată cu valoarea nominală de 5 lei. Modernizarea bancnotei prin completarea cu noi elemente de siguranţă are drept scop diminuarea riscurilor de falsificare, transmite IPN.

 • Experţii companiei Kroll, aşteptaţi la Chişinău săptămâna viitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experţii companiei Kroll, aşteptaţi la Chişinău săptămâna viitoare

  Reprezentanţii companiei Kroll sunt aşteptaţi la Chişinău săptămâna viitoare. „Suntem în ultimele discuţii cu reprezentaţii companiei asupra a două documente care urmează să ne fie prezentate”, a declarat joi, 2 noiembrie, guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea.

 • Când vor apărea primele
bancnote semnate de actualul guvernator al BNM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când vor apărea primele bancnote semnate de actualul guvernator al BNM

  Stocul trezoreriei Băncii Naţionale a Moldovei este suficient pentru punerea în circulaţie a bancnotelor cu semnătura guvernatorului Dorin Drăguţanu „pe mai mulţi ani înainte”. Într-un răspuns al Băncii Naţionale la o solicitare a IPN se menţionează că problema semnării bancnotelor de actualul guvernator Sergiu Cioclea va fi pusă la momentul imprimării unor noi bancnote.

 • Rata dobânzii la creditele oferite de bănci, în scădere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rata dobânzii la creditele oferite de bănci, în scădere

  Pe parcursul primului semestru al anului curent, 2017 activele băncilor au continuat să se majoreze. Capitalul şi-a menţinut nivelul înalt al lichidităţii şi profitabilităţii, a relevat guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea, într-o conferinţă de presă, referindu-se la situaţia în sectorul bancar, transmite IPN.

 • BNM şi-a prezentat decizia de politică monetară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BNM şi-a prezentat decizia de politică monetară

  Comitetul executiv al Băncii Naţionale a adoptat în cadrul şedinţei din 26 iulie hotărârea de a menţine rata de bază aplicată la principalele operaţiuni de politică monetară pe termen scurt la nivelul actual de 8% anual. Prin urmare, vor fi menţinute şi ratele de dobândă pentru facilităţile permanente. Anunţul a fost făcut de către Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator al BNM, transmite IPN.

 • Bancnotele de 1 leu vor fi scoase treptat din circulaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bancnotele de 1 leu vor fi scoase treptat din circulaţie

  Banca Naţională a Moldovei (BNM) a lansat marţi, 27 iunie, consultări publice cu cetăţenii pentru elaborarea conceptului monedelor de 1 şi 2 lei, după ce acum două săptămâni a anunţat despre intenţia de a pune în circulaţie o monedă nouă, de 2 lei, şi a schimba bancnota de 1 leu pe o monedă cu aceeaşi valoare. Anunţul privind consultările publice l-a făcut viceguvernatorul BNM Ion Sturzu în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.