Proxenetul care livra prostituate fotbaliştilor Papp şi Bălace, capturat la Vama Borş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Rusu s-a întâlnit cu fotbalistul Paul Papp pe holurile instanţei
Viorel Rusu s-a întâlnit cu fotbalistul Paul Papp pe holurile instanţei

Viorel Rusu, proxenetul vasluian care livra prostituate fotbaliştilor de la FC Vaslui, dat în urmărire generală, după ce a fost arestat în lipsă de judecătorii Curţii de Apel Iaşi, a fost prins de Poliţiştii Punctului de Trecere a Frontierei Borş.

 Bărbatul de 50 ani, condamnat de Tribunalul Vaslui de două ori, în ultima lună, pentru trafic de minore şi trafic de persoane, a fost prins în timp ce încerca să intre în România, într-un autocar, duminică, 7 iunie. 

Adus sub escortă la Vaslui, Rusu a declarat anchetatorilor că, de fapt, a venit a venit în România, din Franţa, cu intenţia de a se preda. Marţi, acesta a fost prezentat judecătorilor Curţii de Apel Iaşi, pentru confirmarea mandatului de arestare emis pe numele său, în lipsă, pe data pe 6 mai, ca urmare a încălcării măsurii controlului judiciar.

Viorel Rusu a fost condamnat săptămâna trecută la cinci ani şi patru luni închisoare în dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”. Anterior, pe 10 mai, acesta a fost condamnat la 10 ani de închisoare, într-un alt dosar de trafic de persoane, în care a fost judecat de alături de un alt vasluian, Radu Duţă, zis Bureaţă.

Eliberat din arest în mai anul trecut, Viorel Rusu a fost judecat sub control judiciar, însă a încălcat în mod constat interdicţiile impuse, procurorii solicitând în timpul procesului de două ori rearestarea sa. Chiar după ce judecătorii Tribunalului Vaslui au respins cea de-a doua propunere de înlocuire a controlului judiciar, Viorel Rusu a fugit din ţară.

"Începând cu 27 aprilie, bărbatul în vârstă de 50 ani nu s-a mai prezentat la Poliţie în cadrul programului de supraveghere. Poliţiştii din cadrul Biroului de supraveghere au adus la cunoştinţa instanţelor că bărbatul aflat sub incidenţa controlului judiciar nu respectă obligaţiile stabilite de instanţă", a precizat Alina Tonică, responsabil mass media din cadrul Inspecoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Rusu a fost acuzat de procurori că alegea clienţii victimelor din rândul oamenilor de afaceri din oraş sau printre fotbalişti. De altfel, printre martorii din dosar s-au numărat şi stelistul Paul Papp şi jucătorul Timişoarei, Silviu Bălace.
După exploatarea victimelor pe piaţa locala, în primăvara anului 2012, Viorel Rusu a plasat prostituatele în Irlanda, cu sprijinul unui al vasluian, Carlo Graso, un apropiat al lumii interlope. Atât Viorel Rusu, cât şi Carlo Grasu au negat implicarea lor în activitatea de traficare a tinerelor.  

Pe lângă condamnarea de zece ani, Viorel Rusu a fost obligat de judecătorii Tribunalului Vaslui să achite la două dintre victime suma 180.000 de euro, cu titlu de daune materiale, bani pe care acesta i-a obtinut din exploatarea sexuală a celor două fete. Carlo Grasu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Mai puteţi citi:

Dosar exploziv de trafic de persoane. Printre persoanele implicate se numără şi fotbalişti de la FC Vaslui

Arestare prelungită pentru proxenetul acuzat că plasa prostituate fotbaliştilor de la FC Vaslui

Fotbalistul Paul Papp, martor în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“. 

Pedeapsă record la Tribunalul Vaslui: 21 de ani de închisoare pentru proxenetul care a transformat mai multe minore din centrele de plasament în sclave sexuale

Interlopul vasluian suspectat că desfăşura afaceri ilegale cu şoferul fostului consul de la Milano, trimis în judecată pentru trafic de persoane

Cum au permis judecătorii vasluieni să le scape un proxenet printre degete. Lăsat în libertate, traficantul care îşi ameninţa victimele cu moartea a dispărut

FOTO Fotbalistul Bălace şi un afacerist vasluian audiaţi în dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite