Fotbalistul Paul Papp, martor în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“. Ieri a fost citat la DIICOT Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Papp a negat întâlnirea cu procurorul DIICOT
Paul Papp a negat întâlnirea cu procurorul DIICOT

Fostul fotbalist al FC Vaslui Paul Papp a fost citat ieri în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”, instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT). Deşi a fost prezent la la sediul Biroului Teritorial Vaslui al DIICOT, Papp, în prezent jucătorul Astrei Giurgiu, a negat că ar fi fost la DIICOT, susţinând că a fost prezent la Vaslui doar pentru a-şi vizita nişte prieteni.

Fostul fobalist al FC Vaslui, Paul Papp, actualmente jucător la Astra Giugiu  a fost prezent ieri la amiază la Biroului Teritorial Vaslui al Direcţiei de de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), ca martor în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”. Fotbalistul, însoţit de un avocat din Giurgiu, nu a zăbovit mult în biroul procurorului DIICOT, urmând să să se prezinte într-o altă zi pentru a da declaraţii. Contactat telefonic, Paul Papp a negat că ar fi fost la DIICOT, susţinând că de fapt ieri a fost prezent la Vaslui pentru a vizita nişte prieteni, printre care şi un poliţist.

„Vă rog frumos, să nu daţi nicio ştire pentru că eu am fost la Vaslui cu alte lucruri. Eram în trecere şi am fost să îmi salut nişte prieteni. Iar unul dintre ei este poliţist”, a declarat Paul Papp.


Pe 23 ianuarie, un bărbat de 48 ani, din Vaslui, a fost arestat preventiv sub acuzaţia de trafic de persoane şi trafic de minore. Potrivit procurorilor, începând cu anul 2011, mai multe tinere din judeţul Vaslui au fost racolate şi cazate de Viorel Rusu în locuinţa sa, precum şi în alte imobile închiriate, le asigura transport către diferite locaţii, unde trebuiau să întreţină relaţii intime cu clienţii racolaţi personal de el. Printre clienţii tinerelor, spun procurorii DIICOT, s-au numărat mai mulţi fotbalişti de la FC Vaslui. O parte dintre aceştia încă mai activează în cadrul clubului, alţii fiind transferaţi la alte echipe. Paul Pap neagă că ar fi avut vreo legătură cu cu prostituatele lui Viorel Rusu, însă surse judiciare spun că acesta are calitate de martor în dosar.

Tinerele plasate fotbaliştilor de Viorel Rusu au dezvăluit procurorilor că banii cu care sportivii plăteau serviciile sexuale ajungeau, în mare parte, în buzunarul traficantului.
După ce toate fetele au împlinit 18 ani, traficantul plasat fetele în străinătate pentru a câştiga mai mulţi bani. Iniţial, acestea au fost duse în Irlanda, iar mai apoi în Elveţia, unde practicau prostituţia în cluburile de noapte. Rusu a revenit în ţară, însă chiar şi aşa deţinea controlul asupra prostituatelor, care îi trimiteau on-line banii «cuveniţi».

Papp, unul dintre cei mai cotaţi fotbalişti ai FC Vaslui

La 18 ani, Paul Papp a devenit căpitanul echipei FC Botoşani, care activa pe atunci în liga secundă, postură ce l-a propulsat imediat în fotbalul mare. Adus la FC Vaslui de tehnicianul Leo Grozavu, jucătorul s-a făcut imediat remarcat, câştigându-şI postul de titular la formaţia galben-verde. Cu FC Vaslui, fostul internaţional de tineret a avut cele mai bune performanţe, jucând finala Cupei României, în sezonul 2009-2010, pierdută la penalty-uri în faţa CFR-ului Cluj, unde a fost declarat cel mai bun jucător al finalei. Tot cu gruparea vasluian a obţinut titlul de vicecampioană a României. Pentru FC Vaslui a jucat 74 de partide, în care a marcat şase goluri. De aici, Papp a făcut pasul către fotbalul mare, fiind transferat la Chievo Verona pentru suma de 1,5 milioane de euro. Neînvăţat cu statutul de rezervă, jucătorul a ajuns, între timp, sub formă de împrumut la Astra Giurgiu. Paul Papp a debutat şi la naţionala mare a României, într-un meci amical cu Ucraina.

Citeşte şi: Dosar exploziv de trafic de persoane. Printre persoanele implicate se numără şi fotbalişti de la FC Vaslui

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite