Arestare prelungită pentru proxenetul acuzat că plasa prostituate fotbaliştilor de la FC Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalului Vaslui au admis, astăzi, 18 februarie, propunerea procurorilor de la Crimă Organizată, privind prelungirea arestarii preventive a vasluianului Viorel Rusu, acuzat că a racolat mai multe minore şi le-a exploatat sexual. Anchetatorii au identificat încă o victimă, numărul acestora ajungând la şase. Printre clienţii tinerelor s-au numărat şi fotbalişti ai FC Vaslui.

Cercetările anchetatorilor în acest dosar se află în plină desfăşurare, reuşind să mai identifice o tânără exploatată sexual de Viorel Rusu. Potrivit referatului prin care s-a solicitat arestarea bărbatului de 48 ani, începând cu anul 2011, mai multe tinere din municipiul Vaslui şi alte localităţi din judeţ au fost racolate şi cazate de Viorel Rusu în locuinţa sa, precum şi în alte imobile închiriate, le asigura transport către diferite locaţii, unde trebuiau să întreţină relaţii intime cu clienţii racolaţi personal de el. Printre clienţii tinerelor, spun anchetatorii s-au numărat mai mulţi fotbalişti de la FC Vaslui. Unii dintre ei, încă activează la echipa vasluiană, alţii s-au transferat la alte cluburi. Fotbaliştii urmează a fi citaţi în calitate de martori la audieri. Banii obţinuţi de tinere în urma serviciilor sexuale erau însuşiţi de Rusu care exercita asupra victimelor constrângeri fizce şi morale.

“În momentul în care părţile vătămate minore împlineau vârsta majoratului şi, după ce în prealabil erau exploatate sexual în ţară, erau trimise în Irlanda şi, respectiv, Elveţia, prin intermediul altei persoane. Victimele erau obligate să trimită periodic importante sume de bani ce erau ridicate, în general, de la serviciile Western Union prin intermediari sau personal.“, se arată în referatul procurorilor DIICOT.

Judecătorii au respins cererea avocaţilor lui Viorel Rusu de a înlocui arestarea cu o altă măsură preventivă. În motivarea emiterii primului mandat de arestare, magistraţii arată că se impune a fi luata o măsură privativă de libertate faţă de acesta întrucat “există pericolul să îngreuneze efectuarea actelor de urmărire penală prin ascunderea de probe şi indicii privind infracţiunile comise, dar si prin faptul ca acesta a constrâns prin ameninţări şi violenţe părţile vătămate să practice prostituţia în folosul său şi a celorlalte persoane, atât în ţara cat şi în străinătate.“

Citeşte şi:

Dosar exploziv de trafic de persoane. Printre persoanele implicate se numără şi fotbalişti de la FC Vaslui

Scandal la FC Vaslui. Ciprian Damian a făcut plângere penală pentru furt, acuzaţii fiind angajaţi ai lui Porumboiu

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite