Condescu a demisionat de la Pandurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marin Condescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii Târgu Jiu.

Marin Condescu a demisionat din fruntea clubului de fotbal Pandurii, în urma unei discuţii cu ceilalţi acţionari ai echipei. Eugen Pârvulescu a preluat clubul Pandurii începând de ieri. În următoarele 30 de zile, o firmă specializată va întocmi un audit financiar al clubului, după care toate documentele vor fi predate noii conduceri. În urma şedinţei de ieri s-a întocmit un proces-verbal.

Potrivit unor acţionar, în contul clubului Pandurii se află în acest moment suma de două milioane de euro şi urmează să mai intre banii în urma transferului lui Eric la Al Ahli. 

Demisia lui Marin Condescu a fost cerută de mai mult timp de către conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), care asigură finanţarea principală a clubului gorjean. Din cauza neînţelegerilor între preşedintele clublui, Marin Condescu, şi conducerea CEO, finanţarea către echipa de fotbal a fost stopată în ultima perioadă. 

Condescu a fost acuzat că a folosit banii clubului pentru anumite interese personale. Mai mult decât atât, acesta este urmărit penal într-un dosar, alături de fostul vicepreşedinte al echipei, Viorel Temelescu. Cei doi sunt acuzaşi de procurori de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Urmărit penal pentru cinci infracţiuni

Potrivit poliţiştilor, Condescu a împrumutat clubul din împrumuturi luate în nume personal, după care a restras de la club mai mulţi bani. În perioada 2011 - 2013, suspectul, în vârstă de 57 de ani, în calitate de preşedinte al unui club sportiv, a împrumutat asociaţia sportivă pe care o conducea cu diferite sume de bani provenite din împrumuturi bancare contractate în nume personal, iar, ulterior, cu ocazia restituirii împrumuturilor, acesta a beneficiat de sume mai mari de bani decât cele pe care le împrumutase., întocmind, în acest sens, documente justificative nereale. Acesta a luat în plus 2,6 milioane de lei noi faţă de suma pe care a împrumutat-o.

Condescu şi Temelescu au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după care au fost prezentaţi instanţei de judecată a Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Completul de judecată a respins solicitarea procurorilor şi, mai mult decât atât, a stabilit că faptele de care este acuzat nu există. Parchetul Grj a făcut recurs şi Curtea de Apel Craiova a decis ca cei doi să fie cercetaţi în stare de libertate. 

Perfomanţe 

Marin Condescu a preluat conducerea clubului Pandurii în anul 2003, atunci când echipa era în divizia B. După doi ani, Pandurii a promovat pe prima scenă fotbalistică. Echipa a retrogradat de două ori, dar, de fiecare dată, a rămas în prima divizie, prima dată, în anul 2006,  în locul echipei Sportul Studenţesc, şi a doua oară pentru că a cumpărat locul echipei Internaţional Curtea de Argeş, care s-a desfiinţat şi de la care a luat şi cea mai mare parte a jucătorilor. Cei mai importanţi jucatori produşi de Pandurii, în era Condescu, sunt Chiriches, care joacă la Tottenham, şi Maxim, care a fost transferat la Stutgart. 

Pandurii a început să performeze când la echipă a ajuns Eugen Pârvulescu, cel care până ieri era preşedintele executiv al echipei. Pandurii a obţinut în campionatul trecut titlul de vicecampioană. 

Citeşte şi:

Cum a forat boierul Marin Condescu pe milioanele Pandurilor

VIDEO Marin Condescu rămâne în libertate: „Sunt nevinovat”. Procurorii au cerut arestarea şefului Clubului Pandurii Târgu Jiu

Ana Maria Prodan, aşteptată mâine la audieri la Parchetul Gorj

S-a stabilit data la care se va judeca recursul în procesul de arestare preventivă a lui Marin Condescu

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite