Femeia leşinată la Primărie a fost operată, astăzi, pe creier. Intervenţia a durat peste 5 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Laurenţiu Ionescu
Foto: Laurenţiu Ionescu

Femeia care a leşinat în interiorul Primăriei Piteşti şi a fost tratată superficial de unul dintre medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe Piteşti, după cum spun rudele acesteia, a fost, astăzi, operată pe creier. Operaţia, care a fost făcută de o echipă de medici specialişti de la Spitalul de Neurochirurgie din Bucureşti, a durat mai bine de cinci ore. Intervenţia a decurs normal, însă femeia poate rămâne cu sechele.

Zoica Caramalău, în vârstă de 51 de ani, din Piteşti, a fost băgată în sala de operaţie, astăzi, în jurul orei 11.00, după cum ne-a afirmat unchiul acesteia, Aristică Goşa. Fiind vorba de un diagnostic grav şi anume, anevrism care a dus la accident vascular cerebral, intervenţia chirurgicală a fost una dificilă. Fiica femeii, soţul, mama şi rudele au aşteptat cu sufletul la gură în tot acest timp, o veste de la medici. ”Primul care a ieşit la uşă să ne liniştească a fost domnul doctor anestezist. Ne-a spus că Dumnezeu a ţinut cu noi! Operaţia a decurs bine.”, ne-a mărturisit Aristică Goşa. Au fost momente grele, ore în şir care păreau o eternitate. Dar, apropiaţii femeii s-au liniştit în jurul orei 16.00, când şi-au văzut mama, soţia, fiica şi respectiv nepoata, scoasă din sala de operaţie. ”Nu vă puteţi imagina ce a fost în sufletele noastre...Suntem mulţumiţi că o avem în viaţă, dar nu vom lăsa lucrurile aşa. Aşteptăm să se pună pe picioare şi vom merge mai departe să ne căutăm dreptatea. Dacă medicul de la Piteşti îi făcea un computer tomograf, poate că starea ei acum era mai bună. Şi spun asta pentru că după ce a mers la urgenţe, nepoata mea a mers pe propriile picioare, a depus efort, şi poate şi din cauza aceasta creierul i-a fost invadat şi cu mai mult sânge.”, a mai precizat unchiul doamnei Caramalău. Dacă femeia va rămâne cu sechele sau nu, încă nu se ştie cu certitudine. ”Domnul doctor ne-a spus că este posibil ca unul dintre ochi să-i fi fost afectat adică, să nu mai poată ridica pleopa niciodată. Nu ştim dacă vor mai fi şi alte sechele. Trebuie să aşteptăm să-şi revină din anestezie şi ne vom lămuri pe parcurs”, a mai declarat Aristică Goşa. Femeia este în prezent internată la secţia Reanimare a Spitalului de Neurochirurgie Bucureşti.

femeie lesinata

Vă reamintim, faptul că, Zoica Caramalău a leşinat, la începutul săptămânii, la Primăria Piteşti, în timp ce aştepta ca fiica ei să plătească impozitul. Femeia a fost găsită în grupul sanitar de către poliţistul comunitar, care a sunat şi la 112. Un echipaj de la Ambulanţă a preluat-o pe femeie şi a dus-o la Spitalul Judeţean Piteşti. Aici, medicul de gardă, după cum susţin rudele femeii, i-a făcut un set de analize şi o radiografie, după care i-a dat drumul acasă. A doua zi, Zoica Caramalău a ajuns de urgenţă la spitalul Militar din Piteşti, unde i-a fost pus diagnosticul de anevrism, în urma efectuării unui computer tomograf.  Investigaţie care la spitalul Judeţean nu i-a fost făcută, acuză rudele acesteia. Câteva ore mai târziu, a intrat în comă, fiind transportată la spitalul de Neurochirurgie din Bucureşti, unde, astăzi, a fost operată.

                        

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite