VIP judecat la Tribunalul Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marin Condescu, şeful clubului de fotbal Pandurii Tg. Jiu, va fi judecat la Tribunalul Olt după ce procesul în care este acuzat de spălare de bani a fost strămutat aici de la Tribunalul Gorj. Decizia a fost luată la finele săptămânii trecute de magistraţii Curţii de Apel din Craiova pe motiv că fiica lui Condescu este asistent judiciar la instanţa supremă de la Gorj.

Iniţial, respectiv în luna noiembrie 2013, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii Tg. Jiu a fost reţinut pentru săvârşirea mai multor infracţiuni - delapidare, fals în înscrisuri, uz de fals şi spălare de bani, pentru ca, ulterior, acesta să fie eliberat şi cercetat în stare de libertate alături de “mâna sa dreaptă”, fostul vicepreşedinte al clubului Pandurii, liderul sindical Viorel Temelescu. Cei doi sunt acuzaţi că au falsificat trei contracte de cesiune de creanţe şi că au prejudiciat clubul Pandurii Tg. Jiu cu peste 2,6 milioane de lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au cerut strămutarea dosarului deoarece fiica lui Marin Condescu lucrează la Tribunalul Gorj ca asistent judiciar. Magistraţii Curţii de Apel din Craiova au analizat cererea şi au fost de acord cu strămutarea cauzei la Tribunalul Olt de la Slatina în momentul în care dosarul va fi soluţionat cu trimiterea în judecată a lui Marin Condescu şi Viorel Temelescu.

Rămâne de văzut cu ce rezultat se va solda procesul lui Marin Condescu la Tribunalul Olt. Până acum, acesta a declarat constant în faţa instanţei că este nevinovat faţă de toate acuzaţiile ce i se aduc.

Condescu nu este singurul VIP din domeniul sportiv care a călcat pragul Tribunalului Olt de la Slatina. În urmă cu doi ani, Cornel Penescu, fostul finanţator al clubului FC Argeş şi patron al hypermarketurilor PIC, a fost "client fidel" al instanţei de la Olt într-un proces în care era acuzat de dare de mită unui inspector al ITM Argeş: judecătorii olteni l-au găsit vinovat şi l-au condamnat la doi ani închisoare cu executare.

Mai puteţi citi:

Poliţista „violată” Melania Renghea, citată cu mandat de aducere în procesul unde riscă ani grei după gratii

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite