Prețul plătit pentru răpirea copilei din Sibiu. Ce arme au avut asupra lor făptașii mascați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ies la iveală și alte detalii legate de răpirea copilei de 14 ani, din Tălmaciu, județul Sibiu, precum faptul că a fost un gest premeditat, iar răpitorii au primit mii de euro pentru a duce planul la îndeplinire.

Trupele speciale folosite în cazul răpirii din Tălmaciu Sibiu Foto colaj jpg
Trupele speciale, folosite în cazul răpirii din Tălmaciu Sibiu

Anchetatorii au stabilit că mama băiatului - care se împrietenise cu victima pe Facebook - a fost cea care i-a găsit pe răpitori, dar și care a fost prețul răpirii. 

Tânărul de 23 de ani îi promisese fetei că va veni s-o ceară de la părinți care-i găsiseră deja un pretendent, aceasta făcând parte din etnia romă unde se obișnuiesc căsătoriile aranjate de la vârste fragede. Propunerea însă nu părea pe placul copilei, fapt pe care i l-a împărtășit amicului ei.

Astfel s-a ajuns ca luni, 9 ianuarie, să fie emisă o „Alertă răpire copil” în Sibiu, după ce în toiul nopții, în jurul orei 03:30, persoane mascate înarmate cu o sabie și un topor, au intrat în locuința familiei Carolea din Tălmaciu Sibiu. Au luat-o pe fiica acestora, de 14 ani și au urcat-o cu forța într-un autoturism.

6.000 de euro ca să pună în practică „vechea tradiție”

Mama băiatului pentru care a fost răpită copila s-a aflat și ea printre răpitori, au mai stabilit anchetatorii. Aceștia au aflat și că femeia de 46 de ani, din Porumbacu de Jos, a plătit patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, din Avrig și Mârșa, cu 6.000 de euro, ca s-o ajute să pună în practică „vechea tradiție” - răpirea viitoarei mirese, deși, de obicei, se apelează la această practică doar când familiile nu cad la pace în timpul negocierilor care în acest caz nu au avut loc. Cel puțin asta reiese din declarațiile celor implicați în incident.

Din Tălmaciu, răpitorii au plecat cu mașina în Avrig unde s-au întâlnit cu prietenul victimei. De aici, au mers mai departe într-un sat din Brașov, la aproximativ 80 de kilometri depărtare de casă, unde copila răpită avea să fie găsită la mai puțin de 12 ore de la răpire.

O altă noutate în acest caz este faptul că ancheta mai are în vedere încă cinci persoane implicate în această răpire, pe lângă cei cinci făptași care au fost deja arestați preventiv sub acuzațiile de lipsire de libertate și violare de domiciliu, pentru 30 de zile, și care riscă până la 10 ani de închisoare.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite