Oferte fictive de terenuri ieftine, la Sibiu. Înșelăciuni de peste 1 milion de euro cu autori rămași în libertate UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei percheziții care a avut loc miercuri, 11 ianuarie, în Cisnădie - Sibiu, au fost reținuți doi bărbați cercetați pentru înșelăciune și fals informatic, ambele în formă continuată.

Înșelăciuni de peste 1 milion de euro în Sibiu Foto Shutterstock
Înșelăciuni de peste 1 milion de euro în Sibiu Foto Shutterstock

UPDATE, ORA 17:30 În ciuda prejudiciului enorm creat, magistrații sibieni au hotărât ca suspecții să fie anchetați în continuare în stare de libertate. 

„În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus față de cele două persoane aplicarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cercetările în acest caz continuă”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, anchetează un caz derulat în perioada 2019 – 2022, legat de oferte fictive cu terenuri.

Victime sunt un bărbat și o femeie din municipiul Sibiu care au fost păcăliți atunci au dorit să cumpere parcele de teren scoase la vânzare fie prin intermediul unor executori judecătorești, fie prin intermediul serviciilor de taxe și impozite din cadrul administrației locale din municipiul Sibiu și al localității Șelimbăr. Acestea erau oferite la prețuri sub cele practicate pe piața imobiliară, doar că aici apărea iarăși o înșelătorie.

Păcăliți să cumpere terenuri la prețuri mai mici decât cele de pe piața imobiliară

„După așa-zisa achiziționare a terenurilor, persoanele vătămate ar fi fost, din nou, induse în eroare, în sensul că ar datora diverse sume de bani, cu titlu de obligații fiscale, taxe, impozite sau alte sume de bani, cu privire la administrarea terenurilor în cauză, fapt ce le-ar fi determinat pe acestea să le ofere bărbaților alți bani pentru a efectua, în numele lor, plățile respective. Prin acest mod de operare, a fost cauzat un prejudiciu de 1.211.350 de euro şi 73.450 de lei”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

În urma administrării probelor, s-a decis la data de 11 ianuarie ca cei doi bărbați din Cisnădie, de 35 și respectiv 37 de ani, suspectați de comiterea înșelăciunii și a falsului informatic de peste 1 milion de euro, să fie reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Ancheta continuă, urmând ca, cel mai probabil în cursul zilei de joi, 12 ianuarie, înainte de expirarea mandatului de reținere să se propună arestarea preventivă a suspecților. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite