Fata de 14 ani luată cu forța în plină noapte, găsită la Brașov. Răpitorii, audiați VIDEO UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni dimineața, 9 ianuarie, în jurul orei 3.55, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu a fost sesizat, prin apelul unic de urgență 112, despre dispariția unei minore de 14 ani din Tălmaciu - Sibiu. Fata a fost găsită la Brașov.

Alertă răpire copil din Tălmaciu Sibiu elemente de identificare a victimei Sursa IPJ Sibiu
Alertă răpire copil din Tălmaciu Sibiu elemente de identificare a victimei Sursa IPJ Sibiu

UPDATE, ora 16:30 La mai bine de 12 ore de la anunțarea răpirii unei fete din Tălmaciu - Sibiu, victima a fost găsită într-un județ vecin, Brașov.

„În urmă cu câteva minute, polițiștii sibieni, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. (Inspectoratul Județean de Poliție - n.red.) Brașov, au depistat minora în cauză într-un imobil de pe raza localității Vad, comuna Șercaia, județul Brașov. Minora este în acest moment condusă la sediul I.P.J. Sibiu pentru audieri în vederea lămuririi tuturor circumstanțelor dispariției sale. Cercetările în acest caz continuă”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Luciana Lazăr.

UPDATE. Reprezentanții Poliției Județene Sibiu au anunțat că la mai bine de cinci ore de la mediatizarea cazului privind răpirea unei copile din Tălmaciu Sibiu au fost prinși răpitorii și duși la audieri. Deocamdată nu se știe nimic în plus însă despre victimă - Luminița Carolea.

„Vă informăm că cele patru persoane se află, în prezent, în custodia polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu și sunt audiate cu privire la aspectele de interes în scopul depistării minorei. Este vorba despre patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, domiciliați în orașul Avrig, respectiv localitatea Mârșa. Polițiștii sibieni continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în cadrul unui dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu, respectiv lovire sau alte violențe”, a precizat Luciana Lazăr, purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu.

Răpitorii copilei de 14 ani din Tălmaciu Siibiu duși la audieri Sursă IPJ Sibiu
Răpitorii copilei de 14 ani din Tălmaciu Siibiu duși la audieri Sursă IPJ Sibiu

Știrea inițială

Polițiștii au menționat că în urma sesizării s-a constituit o celulă de criză și s-a declanșat mecanismul de „Alertă răpire copil” și a oferit o serie de amănunte despre caz dar și date de identificare atât a copilei cât și a unuia dintre răpitori.

„Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 03.30, în timp ce se afla la domiciliul său din orașul Tălmaciu, județul Sibiu, minora ar fi fost luată cu forța de către patru persoane de sex masculin, mascate, și ar fi fost obligată să urce într-un autoturism, al cărui conducător auto s-a deplasat într-o direcție necunoscută”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Luciana Lazăr.

Suspect răpire copil din Tălmaciu Sibiu Foto IPS Sibiu
Suspect răpire copil din Tălmaciu Sibiu Foto IPS Sibiu

Au fost declanșate ample căutări, mai multe echipaje din județ efectuând în prezent verificări în vederea depistării minorei.

S-au oferit și semnalmentele despre copila răpită care în momentul dispariției purta o bluză de culoare vișiniu cu paiete aurii și pantaloni tip leggings de culoare vișiniu.

„Are 1,62 m înălțime, 65 kg, ochi albaștri, păr șaten, fir drept, lung, ten deschis. Persoanele ce pot furniza informații care să conducă la depistarea minorei în cauză sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112. Vă reamintim faptul că, în conformitate cu mecanismul Alertă Răpire Copil, partenerii publici şi privaţi s-au angajat să difuzeze mesajul de alertă”, au mai menționat reprezentanții Poliției Județene Sibiu.

Autoritățile au oferit pentru mediatizarea cazului atât poze cu victima cât și cu unul dintre răpitori. Despre acesta din urmă se știe faptul că are 23 de ani, ochi căprui, păr șaten și constituție corpolentă și că el conduce un BMW de culoare gri.  

În urmă cu aproximativ un an, tot din Tălmaciu, Sibiu, dispărea o altă copilă de 13 ani, în același mod. 10 ore mai târziu era găsită de polițiști.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite