Femeie implicată în răpirea de la Sibiu, alături de cei patru bărbați mascați. Toți suspecții, reținuți

0
Publicat:

Cercetările cazului privind răpirea unei adolescente de 14 ani din Tălmaciu - Sibiu, din ziua de 9 ianuarie 2023, au scos la iveală faptul că cel puțin cinci persoane se fac vinovate de această situație.

Luminița Carolea copila răpită din Tălmaciu Sibiu de bărbați mascați Foto colaj
Luminița Carolea copila răpită din Tălmaciu Sibiu de bărbați mascați Foto colaj

În noaptea de duminică spre luni, 8/9 ianuarie 2023, în jurul orei 3.30, patru bărbați mascați au pătruns într-o locuință din județul Sibiu de unde au luat cu forța o copilă și au plecat cu ea, cu o mașină, într-o direcție necunoscută.

În următoarea jumătate de oră, familia tinerei Luminița Carolea sesiza dispeceratul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Sibiu, la nivelul căruia avea să se constituie o celulă de criză care avea să declanșeze mecanismul „Alertă răpire copil”.

În urma cercetărilor, la nici șase ore de la sesizarea autorităților, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, din Avrig și Mârșa, aveau să fie reținuți pentru a fi duși la audieri. După alte patru ore, avea să fie găsită și minora într-un sat din județul Brașov.

Doar că, în urma cercetărilor, anchetatorii aveau să stabilească că a mai existat cel puțin o persoană implicată în acest caz. Este vorba despre o femeie, cel mai probabil mama tânărului pentru care fusese copila răpită din Tălmaciu, Sibiu.

În cursul zilei de marți, 10 ianuarie, toți cei cinci suspecți reținuți între timp urmează să fie prezentați unui judecător de drepturi și libertăți cu propunerea de arest preventiv pentru 30 de zile, sub acuzațiile de răpire și violare de domiciliu.

„În continuarea cercetărilor efectuate cu privire la circumstanțele dispariției minorei, la data de 9 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Sibiu au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor patru bărbați, precum și a unei femei în vârstă de 46 de ani, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv violare de domiciliu”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Luciana Lazăr.

Sursa citată a mai precizat că toate cele cinci persoane vor fi prezentate unei instanțe din cadrul Tribunalului Sibiu, în vederea aplicării unei măsuri preventive și că ancheta continuă la nivelul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite