Polițist amenințat cu moartea pe TikTok: „Când te prind, te bag sub roata de rezervă” VIDEO

0
Publicat:

Un tânăr polițist din Sibiu, dat exemplu de superiori, pentru că în timpul său liber a prins un hoț care furase mâncare dintr-un magazin, după ce l-a fugărit 200 de metri, a primit amenințări pe TikTok.

Mediatizarea implicării într-un caz de furt a agentului de poliție Adrian Surcel, de 21 de ani, din cadrul Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu, a atras atenția unui internaut care l-a amenințat și înjurat într-o video postare pe TikTok. Aceasta a devenit virală, chiar dacă ulterior a fost ștearsă de către creatorul său, fiind preluată și de către Sindicatul Național al Polițiștilor DECUS. 

Reprezentanții sindicaliștilor din Poliție au explicat pe pagina de socializare: „Scuzându-ne noi pentru limbajul acestui individ la adresa unui polițist, am considerat oportun să vă prezentăm materialul brut, așa cum a fost postat în mediul online, ca să analizați competent dimensiunea reală a frazelor acestui biped, dar și potențialul pericol public al acestuia. Și ne exprimăm mirarea că încă nu este în spatele gratiilor, arestat preventiv, pentru amenințări de genul „te prind eu în oraș să îți dau capace”, sau „când te prind te bag sub roata de rezervă". Întrebarea noastră este... dacă (...) ar fi adresat aceste cuvinte la adresa unui magistrat, ar fi beneficiat de tot atâta clemență?”

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu i-a solicitat lui Adrian Surcel, respectivul polițist amenințat, să depună plângere penală pentru ultraj

Adrian Surcel polițistul din Sibiu amenințat cu moartea pe TikTok Sursă Poliția Sibiu jpg
Adrian Surcel polițistul din Sibiu amenințat cu moartea pe TikTok Sursă Poliția Sibiu jpg

Hoțul prins de polițist furase mâncare de 50 de lei

De la ce a pornit, însă, întregul scandal. În urmă cu două zile, pe pagina de socializare administrată de Poliția Sibiu, agentul de poliție Adrian Surcel era dat exemplu și felicitat pentru modul în care a acționat în noaptea de 30 ianuarie, în jurul orei 01:00, în timp ce se afla într-un magazin.

Observând un bărbat care a ignorat solicitarea agentului de pază de a rămâne pe loc și a fugit din magazin, activând senzorii antifurt ai societății și declanșând alarma, polițistul a plecat în urmărirea suspectului, inițial cu mașina personală, iar mai apoi pe jos, în fugă, aproximativ 200 de metri. A reușit să-l prindă, iar prin intermediul Centrului Operațional al IPJ Sibiu a cerut sprijin colegilor din teren.

Ulterior avea să se dovedească faptul că hoțul în vârstă de 30 de ani din Sibiu, furase mâncare în valoare de aproximativ 50 de lei, prejudiciul fiind complet recuperat.

„Nu dai tu de mine pe stradă, să-ți dau niște capace, să te bag sub mașină?”

Pe contul de TikTok „alexmarian.sibiu” a apărut mai apoi o postare prin care un internaut s-a declarat deranjat de faptul că în loc să mediatizeze cazuri de mare corupție și hoție din România, Poliția dă exemple „găinării” și felicită polițiștii care prind oameni care fură de nevoie.

Din acest motiv, printr-o înregistrare de aproximativ trei minute, plină de rasism și cuvinte triviale, a adresat o serie de injurii și amenințări la adresa polițistului vizat. 

„Adrian Surcel, milițian, tentativă de milițian la IPJ Sibiu din „Crăcănații din Deal”, din statele slab dezvoltate, (…) din Olt de acolo, de unde mă-sa și ta-su fură porumb, grâu și sfeclă de pe câmp de zece ori mai mult decât a furat amărâtul ăla din mall, 50 de lei, auzi, a furat mâncare. Băi, oameni buni, unde am ajuns, mă?”, întreabă bărbatul acuzat acum de ultraj.

Apoi, răspunde tot el: „Normal că am ajuns acolo unde fură omul ca să pună la copii să mănânce... (...) Tu faci rușine Poliției Române! Auzi, bă, îl toarnă pe ăla, fuge după el! 50 de lei, a furat omul mâncare! N-avea ce să mănânce (...) Și tu te duci și-l arestezi pe ăla, că vezi Doamne, e mai interlop!”.

În final, îl sfătuiește pe polițist să se afirme prin prinderea marilor infractori și promite să plătească el amenda în locul hoțului: „Fură ăilalți de rup! Du-te la Sebeș, acolo unde fură ăia cu camioanele, dacă vrei să te afirmi! (...) Nu dai tu de mine pe stradă, să-ți dau niște capace, să te bag sub mașină? (…) Auzi, arestează amărâții care fură de 50 de lei mâncare! (...)  Te-am căutat, deja știu cine ești. Vezi că dai poc cu mine pe stradă și te bag sub roata de rezervă! (...) Calci pe cadavre ca să ajungi sus. Unde te trezești, mă? Eu plătesc prejudiciul, eu plătesc amenda, la amărâtul ăla. Să-ți fie rușine!”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite