Ce pedepse au primit fraţii care le-au pus unor poliţişti pistoalele la cap şi au ameninţat că-i execută VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraţii Bursă Marin şi Ctin au desfigurat în bătaie 2 poliţişti vâlceni la Călina - Prundeni Foto Adevărul - credit DMS 1
Fraţii Bursă Marin şi Ctin au desfigurat în bătaie 2 poliţişti vâlceni la Călina - Prundeni Foto Adevărul - credit DMS 1

După doi ani de la celebrul caz de ultraj din Călina - Prundeni, judeţul Vâlcea, doi fraţi au fost condamnaţi definitiv de instanţele din România. Pentru că au fost la un pas să execute doi poliţişti, pe lângă detenţie, vor trebui să plătească şi daune de peste 45.000 de euro.

În 2019, doi poliţişti din Vâlcea au fost la un pas de a fi linşaţi de un clan de romi, după ce au urmărit noaptea, în trafic, o dubă suspectă, pe care au încercat să o oprească folosind armamentul din dotare. 

GALERIE FOTO CU POLIŢIŞTII ULTRAGIAŢI ŞI AGRESORII LOR

Cazul a făcut multă vâlvă la vremea respectivă, poliţiştii fiind efectiv desfiguraţi în urma confruntării cu suspecţii şi rudele acestora, şi mai ales după ce în spaţiul public au apărut o serie de detalii despre cum au fost la un pas de a fi executaţi de fraţii Bursă Marin şi Constantin, de 31 şi respectiv 28 de ani, cu propriile arme. O parte dintre aceste amănunte au fost oferite chiar de către reprezentanţii filmul urmăririi suspecţilor.

Şase ani şi jumătate de închisoare

De curând, aceştia au fost arest preventiv

În plus, însă, instanţa i-a obligat să plătească în solidar, drept daune morale celor doi poliţişti, pentru traumele suferite - traumatisme cranio-faciale, fractură de piramidă şi de arcadă - 230.000 de lei. Unul dintre agenţi, Răzvan Gheorghe Marinescu, pe corpul căruia medicii au găsit nu mai puţin de 80 de lovituri, datorită cărora a şi ajuns la Bucureşti, unde a fost operat, ar urma să primească aproximativ 40.000 de euro.

De asemenea, timp de cinci ani după ce vor ieşi din închisoare, fraţii Bursă nu au voie să deţină, să poarte şi să folosească orice categorie de arme, dar nici să comunice ori să se apropie de cei doi poliţişti, de familiile sau locuinţele acestora. Sentinţa iniţială a fost pronunţată anul trecut de către Judecătoria Topoloveni, iar în urma apelului la Curtea de Apel Piteşti hotărârea a rămas definitivă în această primăvară.  

Urmărire ca-n filme şi focuri de armă împotriva samsarilor de porci

Povestea a început pe DN 64, în noaptea de 19/20 noiembrie 2019, unde cei doi poliţişti - agenţii Marius Ştefan Chică şi Răzvan Gheorghe Marinescu – de la Secţia 4 Poliţie Rurală Prundeni, se aflau într-o misiune de patrulare. 

Au văzut o dubă suspectă, care nu a vrut să oprească la semnalul lor, motiv pentru care au plecat în urmărirea vehiculului. Au tras 12 focuri de armă, spre maşină, pentru a-i convinge pe suspecţi să oprească. 

Poliţiştii au recunoscut atât maşina cât şi pe suspecţi despre care ştiau că sunt samsari de porci şi că fac parte dintr-o grupare de recidivişti care se ocupă cu furtul acestor animale. „Vin cu maşina şi îi ridică, pur şi simplu, din curţile oamenilor. Au instaurat panica în zeci de sate. Au între 50 şi 70 de furturi la activ”, a menţionat ulterior Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol. Acesta a mai povestit că victimele erau atât de terorizate de gruparea samsarilor, că nici nu aveau curajul să li se opună, asistând neputincioase, de la geam, la ce se întâmpla în ograda lor. Andreica a mai mărturisit că cei care au depus plângeri s-au trezit că sunt ameninţaţi şi intimidaţi. Despre gruparea din care făceau parte cei doi fraţi din Călina, liderul de sindicat a mai menţionat şi că: „Trimit şi tinere să se prostitueze în Spania”.

Informaţia legată de transportul suspect avea să se concretizeze chiar în ziua incidentului când în gospodăria familiei Bursă, inspectorii Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea (DSVSA), însoţiţi de zeci de poliţişti şi jandarmi, au descoperit peste 100 de porci, aduşi din toată ţara, inclusiv din judeţe cu pestă porcină, motiv pentru care au fost eutanasiaţi. 

Desfiguraţi, li s-a pus pistolul la tâmplă, iar unul din agresori a apăsat pe trăgaci

Revenind la ce s-a întâmplat în noaptea ultrajului, punctul culminat al acţiunii a avut loc în satul Călina din comuna Prundeni, unde poliţiştii s-au trezit înconjuraţi de întregul clan de romi chemat în ajutor de către fugari. Le-au luat armele şi i-au bătut crunt.

Colegii de la Europol au dezvăluit, ulterior, că cei doi colegi agresaţi au fost deposedaţi de arme, sechestraţi, iar romii le-au pus pistoalele la tâmplă. Unul dintre agresori chiar a apăsat pe trăgaci, dar din fericire încărcătorul era gol, din timpul urmăririi. 

Procurorii vâlceni au declarat acelaşi lucru: „Agenţii au fost agresaţi fizic, ameninţaţi, deposedaţi de armele din dotare şi le-a fost restricţionată libertatea de mişcare de către două persoane, până la intervenţia unui alt echipaj de poliţie, din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani”.

Din filmul urmăririi dubei suspecte, postat de Europol pe Facebook, şi pe care îl regăsiţi şi în colajul de pe You Tube postat de noi, se observă la final cum poliţiştii coboară din maşină cu pistoalele în mână. Imediat după ei mai apare o maşină, a celor veniţi în ajutorul fraţilor Bursă. 

De asemenea, imaginile din filmare surprind pericolul permanent din timpul urmăririi: depăşiri pe linie continuă, conducere în zig-zag, evitarea permanentă de a lăsa maşina poliţiei să depăşească, punerea echipajului în pericol de a ieşi în decor şi multe altele.

Agresorii au fugit: „I-am bătut pentru că i-am găsit la neveste”

Fraţii Bursă Marin şi Constantin au fost prinşi după incident, o zi mai târziu, în Slatina – Olt, unde fugiseră sperând că în acest mod vor scăpa de urmările faptelor lor, nu înainte de a transmite că-i bătuseră pe poliţişti pe motiv că-i găsiseră la nevestele lor.

Au fost imediat arestaţi preventiv şi de atunci a urmat un lung şir de zeci procese care s-a desfăşurat pe rolul a nu mai puţin de patru instanţe de judecată din două judeţe: Judecătoria Drăgăşani – Vâlcea, Judecătoria Topoloveni - Argeş, Tribunalul Judeţean Argeş şi Curtea de Apel Piteşti. 

O parte dintre aceste procese au reprezentat contestaţii la măsura de arestare preventivă, cei doi agresori solicitând să fie schimbată în arest la domiciliu sau control judiciar, precum şi a condamnării, ajungându-se până la apel, în acest caz hotărârea fiind definitivă. 

Arestaţi la Penitenciarul din Mioveni - Argeş, fraţii Bursă au solicitat strămutarea cazului, sperând că altă instanţă va fi mai indulgentă. Din păcate pentru ei nu a fost aşa.

Reamintim şi că poliţiştii au fost recompensaţi de către superiori pentru modul în care au intervenit în acea noapte fiind avansaţi în grad chiar de Ziua României, pe 1 decembrie 2019. 

Vă mai recomandăm şi:

UPDATE VIDEO FOTO Poliţişti aflaţi în misiune, deposedaţi de arme şi bătuţi crunt de un clan de romi. Agenţii au apucat să tragă 9 focuri

FOTO Cum arată poliţiştii torturaţi la Vâlcea.  „Romii au îndreptat pistoalele înspre ei, iar unul dintre ei ar fi apăsat şi trăgaciul“

VIDEO FOTO Cine sunt romii care i-au desfigurat pe poliţiştii din Vâlcea. Detalii din anchetă

VIDEO FOTO Fraţii Bursă, romii care au vrut să-i execute pe poliţiştii din Vâlcea, au fost arestaţi

VIDEO FOTO Poliţiştii vâlceni aflaţi la un pas să fie executaţi de romi, avansaţi în grad. A apărut filmul urmăririi dubiţei suspecte

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite