Cea mai simplă reţetă de găluşte cu prune. Recomandarea lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

0
0
Galuste cu prune FOTO bizadeacamelia.wordpress.com
Galuste cu prune FOTO bizadeacamelia.wordpress.com

Extrem de uşor de făcut, găluştele cu prune sunt un adevărat deliciu, pregătit mai ales în lunile de vară, cu fructe proaspete.

O reţetă extrem de simplă de găluşte cu prune este cea recomandată de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la Masterchef. Aveţi nevoie de 1 kilogram de cartofi, 4 ouă, o jumătate de kilogram de făină, 1 kilogram de prune, pesmet, unt şi zahăr pentru glazură. 

"Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare. Se verifică dacă sunt fierţi cu furculiţa, să intre uşor, apoi se lasă la răcit, se curăţă de coajă şi se pasează foarte bine cu furculiţa, asemeni unui piure. Apoi adăugăm ouăle, e obligatoriu să fie reci cartofii când punem ouăle, să nu se coaguleze. Adăugăm un praf de sare şi făină cât cuprinde, până obţinem un aluat modelabil, cu care să ne putem juca. 

Prunele se desfac, se scot sâmburii şi în loc punem zahăr, apoi închidem pruna la loc. Învelim pruna în aluat, care trebuie să fie foarte bine închis, altfel se desface la fiert. Le fierbem în apă cu sare. Cât timp fierb găluştele prăjim pesmet cu puţin unt, apoi adăugăm zahăr. 

După ce au fiert găluştele le scoatem, le scurgem, şi calde le tăvălim prin pesmet, putem pune şi zahăr vanilat. Stropim cu puţin coniac când le punem pe tavă, pentru servit", explică Bogdan Roman.

Vă mai recomandăm: 

  

Cum preparăm supa de cartofi cu tarhon, deliciul tradiţional săsesc. Ingredientele-minune care nu trebuie să lipsească

Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul. 

Mai multe - Sibiu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite