Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

O reţetă extrem de simplă pentru ciulamaua de pui cu ciuperci este cea publicată de Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie al Masterchef, pe blogul său. 

Aveţi nevoie de 500 de grame de piept de pui sau pulpe dezosate, 1 kilogram de ciuperci proaspete, o ceapă mare, 4-5 căţei de usturoi, o lingură ”zdravănă” de făină, 1 pahar de lapte (250 de mililitri), 100 de mililitri de smântână pentru gătit, ulei de măsline, sare, piper. 

Cum preparăm ciulamaua de pui cu ciuperci

„Ca întotdeauna începem cu spălatul şi curăţatul ingredientelor. Tăiem carnea de pui în fâşii lungi de 4-5 centimetri. Călim carnea împreună cu ceapa în ulei de măsline. Asezonăm cu sare şi piper. Ciupercile trebuiesc tăiate felii şi călite în ulei de măsline. Le lăsăm pe foc până ce îşi vor lasă mult lichid. Atunci punem puiul călit, capacul şi le fierbem înăbuşit câteva minute bune. Adăugăm laptele şi făina şi amestecăm bine să nu facă cocoloaşe. Eu am adăugat şi 100 de mililitri de smântână pentru gătit (grăsime 30%). 

Fierbem totul câteva minute bune şi mai adăugăm lapte sau apă dacă se îngroaşă prea tare, până avem un sos gros, omogen şi fluid. Verificăm de sare şi piper. Presărăm un vârf de cuţit de nucşoară, oprim focul şi adăugăm usturoiul tocat fin. Servim lângă o mămăliguţă fierbinte şi un pic de pastă de ardei iute ”, explică Bogdan Roman. 

  

Vă mai recomandăm: 

Cum se prepară la Sibiu ciorba acră de viţel şi tocana de oaie la ceaun. Secretele unor delicatese pentru zile mari

La Răşinari, satul copilăriei lui Emil Cioran, bucătăresele au un fel de mâncare nelipsit de pe masă la toate sărbătorile mari. Felicia Dăncăşiu, renumita bucătăreasă a satului, a explicat pentru “Adevărul” cum se face deliciosul preparat, dar şi cum se pregăteşte renumita tocană de oaie la ceaun a ciobanilor din Mărginimea Sibiului.

Cum facem cea mai bună ciorbă ardelenească de porc. Reţetă recomandată de Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă aţi ajuns în Ardeal, e imposibil să nu fi gustat delicioasa ciorbă ardelenească de porc, asezonată cu smântână şi servită musai cu un ardei iute. „Adevărul” vă prezintă reţeta deliciosului preparat.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite