Cum preparăm supa de cartofi cu tarhon, deliciul tradiţional săsesc. Ingredientele-minune care nu trebuie să lipsească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supa este delicioasa si usor de pregatit
Supa este delicioasa si usor de pregatit

Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.

O reţetă delicioasă de supă de cartofi cu tarhon ne oferă profesoara Aurelia Rusu, o pasionată cercetătoare a istoriei, tradiţiilor şi gastronomiei săseşti. Reţeta, alături de multe altele, poate fi găsită în cartea Aureliei Rusu intitulată “Gătim împreună în Casa Baronului”, publicată la Editura Samuel din Mediaş în acest an.

Aveţi nevoie de o jumătate de kilogram de pulpă de porc, 1 kilogram de cartofi, o linguriţă de boia dulce, două linguri de ulei şi tarhon. 

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea tăiată în cuburi mici, în apă rece, cu sare. După ce a fiert, carnea se scoate din vas, iar zeama rezultată se păstrează. Se curăţă doi cartofi şi se taie în cuburi mici, care se pun în ulei încins, împreună cu boiaua. După ce se rumenesc, se toarnă în zeama în care a fiert carnea, se mai adaugă apă şi se lasă să fiarbă până ce cartofii se desfac complet.

Se adaugă restul cartofilor, se lasă să fiarbă, apoi se adaugă şi carnea şi se lasă să mai dea două clocote împreună. La final, se adaugă tarhonul. 

Vă mai recomandăm: 

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.

Secretele maestrului Radu Anton Roman pentru cele mai bune murături de casă: de ce se pun borcanele pe lame de cuţit

Legendarul maestru bucătar Radu Anton Roman dezvăluie, într-una din cărţile sale, secretele celor mai bune murături pe care orice gospodină le poate prepara acasă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite