Ketchup de corcoduşe. Cum se face sosul care este mult mai sănătos şi mai gustos decât produsul original

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corcoduşele sunt ignorate de foarte multă lume, dar sunt o sursă directă şi extrem de sănătoasă de potasiu, magneziu şi vitamina C.

Un bucătar bănăţean are tot felul de reţete care au la bază corcoduşele. Una, inedită, este cea pentru ketchup. Uica Mihai spune că este extrem de gustor şi de sănătos.

 “Astăzi vă dau reţeta unui ketchup năzdrăvan, făcut din corcoduşe. Trebuie să le găsiţi pe cele roşii, mărunte, cu aromă de tomată, care de obicei cresc pe marginea drumului.

Să purcedem aşadar:

- Puneţi cinci kilograme de corcoduşe într-o oală, turnaţi o jumătate de litru de apă, puneţi capac deasupra şi fierbeţi zece minute, opriţi focul şi lăsaţi corcoduşele să se răcească.

- Pasaţi-le prin strecurătoarea de tăiţei pentru a scăpa de sâmburi şi pieliţe, apoi mai daţi-le o dată prin maşina de făcut bulion.

- Căliţi câtava cepe mari în mult ulei, ceapa să fie mărunt tăiată şi pudrată cu sare şi piper, iar în momentul în care devin sticloase cepele, le strecurăm. Nu avem nevoie decât de uleiul cu gustul lor.

- Amestecă pasta de corcoduşe cu uleiul de la ceapă, ustoroi zdrobit în mojar până devine pastă, boia de ardei dulce, cimbru fin pisat, dafin, zăhăr şi oţet după gust, piper boabe, frunze de ţelină întregi, tulpini de cimbru verde şi fierbe totul la foc moale timp de jumătate de ceas, amestecând mereu.

- Strecoară conţinutul fierbinte, mai pune-l la fiert încă, învârtind mereu, până obţii consistenţa dorită.

- Toarnă ketchup-ul fierbinte în sticle, sterilizează-le şi gata !

Nu e chiar un ketchup în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă un sos, dar gustul său aduce mult cu ketchup-ul şi este mult mai sănătos. Şi mai bun”, spune bucătarul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite