Un bărbat a vrut să-și dea foc în fața Primăriei din Râmnicu Vâlcea: „Vreau să vină nea Mircia” VIDEO

0
Publicat:

În a doua zi a acestui an, un bărbat de 45 de ani din Râmnicu Vâlcea a amenințat că-și va da foc, fără să explice exact motivul, cerând vehement să vorbească cu primarul Mircia Gutău. 

Primăria Râmnicu Vâlcea a fost scena unei tentative de suicid. Întâmplarea s-a petrecut luni seara, 2 ianuarie, dar abia miercuri, 4 ianuarie, autoritățile au ieșit în spațiul public cu informații despre acest caz. Doar reprezentanții Jandarmilor au oferit detalii, restul autorităților preferând să nu comenteze pe marginea subiectului. 

Bărbatul care a încercat să se sinucidă era beat criță. Curios este faptul că a ajuns la Primărie cu mașina personală pe care a parcat-o chiar în fața sediului instituției, pe trotuar. În video atașat se vede o mașină albă cu portiera din dreptul șoferului deschisă.

Sinucigașul avea asupra lui o sticlă de benzină și o brichetă cu care a amenințat că-și va pune capăt zilelor. Se pare că acesta este cunoscut cu afecțiuni psihice și că nu ar fi la prima problemă de acest gen. Devine confuz și recalcitrant în mod special sub influența băuturilor alcoolice, au menționat surse neoficiale.

Tentativa de sinucidere a fost dejucată de jandarmii vâlceni. 

Sinucigașul din fața Primăriei Râmnicu Vâlcea alături de mașina personală și benzina de pe carosabil
Sinucigașul din fața Primăriei Râmnicu Vâlcea în timp ce era imobilizat de jandarmi Foto colaj jpg

„Nu mă faceți să scot mâna din buzunar”

Băi, eu vreau să vină nea Mircia! Atâta v-am rugat. Nu mă faceți să scot mâna din buzunar”, i-a amenințat vâlceanul pe jandarmii care au intervenit la fața locului, în timp ce era condus de aceștia spre echipajul medical. Cel a cărui prezență a cerut-o cu insistență este chiar primarul Râmnicului, Mircia Gutău. 

După incident, soția a venit să ia mașina și câinele-lup care-l însoțea pe sinucigaș și care la început a creat temere în rândul forțelor de intervenție, până să se realizeze că de fapt era un animal pașnic.

Dosar penal pentru refuz de recoltare a probelor biologice

Contactați de reporterul „Adevărul” reprezentanții Poliției Județene Vâlcea au menționat că în acest caz s-a deschis un dosar penal pentru refuz de recoltare de probe biologice menite să demonstreze nivelul de alcoolemie, având în vedere că a condus băut. Cu această ocazie se va afla și dacă deține sau nu permis de conducere.

În schimb, reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea au menționat că nu dețin imagini despre acest caz, deși instituția este supravegheată video, iar în apropiere există camere de luat vederi atât la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea - aflat vizavi de Primărie -, cât și în intersecția de lângă acestea și ne-au îndrumat să solicităm mai multe informații Poliției.

În plus, au precizat că nu cunosc detalii despre motivele din spatele gestului sinucigașului și nici despre problemele acestuia cu administrația publică locală, menționând că cel mai probabil acesta a profitat de spațiul public de exprimare. 

„Bărbatul a început să strige că își va da foc”

Atât înainte cât și după venirea forțelor de ordine, vâlceanul a amenințat că-și dă foc, fără să ofere și alte amănunte.

„Un bărbat a încercat să se autoincendieze în fața Primăriei din Râmnicu Vâlcea. În data de 2 ianuarie, în jurul orei 22:30, un echipaj de jandarmerie a salvat, în ultima clipă, viața unui bărbat care se pregătea să se autoincendieze. După ce a ajuns în fața Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, bărbatul în vârstă de 45 de ani, care avea asupra lui o sticlă cu benzină, a început să strige că își va da foc. Jandarmii vâlceni care se aflau în proximitate au intervenit imediat și, după un scurt dialog cu acesta, au reușit să-i smulgă din mână recipientul”, a menționat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, George Tacăle.

În imagini se observă lichid vărsat pe trotuar, cel mai probabil fiind vorba despre combustibilul inflamabil pe care-l avea bărbatul asupra sa. 

Agresiv în prezența personalului medical

Sursa citată a mai precizat și că în urma controlului corporal preventiv, jandarmii nu au găsit asupra sinucigașului alte obiecte contondente, ci doar o brichetă: „După spusese lui, ar fi folosit-o să își provoace rău”.

La fața locului a ajuns o ambulanță care l-a preluat pe bărbat și l-a transportat la spital.

„Bărbatul se afla în stare de ebrietate și a devenit agresiv în prezența echipei medicale, fapt care a necesitat imobilizarea acestuia”, au mai precizat reprezentanții Jandarmeriei vâlcene.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite