Șofer beat criță, de Crăciun. Reacția unui polițist: „Bombardierul mereu se va contraria”

0
Publicat:

Polițiștii sibieni au descoperit în trafic, în prima zi de Crăciun, un șofer cu o alcoolemie de 1,14 mg/l pur în aerul expirat. Reacțiile la postarea instituției pe rețelele de socializare sunt savuroase.

Alcoolemie în prima zi de Crăciun la volan pe șoselele din Sibiu Foto Poliția Sibiu
Alcoolemie în prima zi de Crăciun la volan pe șoselele din Sibiu Foto Poliția Sibiu

„Unii abia acum se întorc de la colindat… din păcate, la volanul mașinii. Ora 10:52, Bulevardul Corneliu Coposu din municipiul Sibiu. Colegii noștri din cadrul Biroului Rutier Sibiu opresc un trafic un sibian în vârsta de 52 de ani. Rezultatul afișat de aparatul etilotest!? Nici mai mult, nici mai puțin de … 1.14 mg/l pur în aerul expirat! Ce i-a adus Moșul!? Un dosar penal pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală. Suntem în trafic și veghem la siguranța dumneavoastră!”, sună postarea celor de la Poliția Sibiu.

„Bombardierul” se va contraria mereu cu agentul constatator, apelând la pile

Știrea nu a rămas fără reacții din partea internauților contrariați de astfel de cazuri precum șoferul beat la volan.

Printre ei, și un polițist de la Rutieră care deține un blog pe Facebook în care comentează deseori incidentele de pe șoselele patriei, dar dă și sfaturi celor care au nevoie. Acesta a făcut câteva observații referitoare la cazul din Sibiu, prin prisma experienței pe care a avut-o cu astfel de situații de-a lungul timpului.

„Îmi asum toate înjurăturile pe care le primesc atunci când suspend un permis, chiar dacă înjurăturile vin doar de la oamenii cu o educație precară. Îmi permit să afirm asta după trei ani de Poliție Rutieră în care am oprit tot felul de indivizi și am concluzionat că omul educat și cinstit întotdeauna își va asuma greșeala și nu se va contraria cu agentul constatator, în timp ce ”bombardierul” mereu se va contraria, invocând tot felul de scuze și apelând la tot felul de pile, cunoștințe și relații. PS: la cât mai multe permise!”, a remarcat agentul de circulație Robert Popa.

Ceilalți internauți consideră că în astfel de cazuri, cu alcoolemie sau droguri la volan, vinovații ar trebui mai drastic pedepsiți: cu permisul suspendat cel puțin un an, chiar închisoare și amenzi usturătoare.    

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite