Un bărbat a încercat să se arunce cu maşina de pe stânci, lângă Mănăstirea Arnota din Vâlcea. Se certase cu soţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bărbat a încercat să se sinucidă în apropierea Mănăstirii Arnota Foto Adevărul - credit Mircea Lera
Un bărbat a încercat să se sinucidă în apropierea Mănăstirii Arnota Foto Adevărul - credit Mircea Lera

Un bărbat a ameninţat că se sinucide în apropierea Mănăstirii Arnota din judeţul Vâlcea. A încercat să se arunce cu maşina de pe stânci, dar şi-a stricat baia de ulei.

O femeie care a sunat în weekend la 112 ca să ceară ajutorul Poliţiei Vâlcea a mărturisit că a venit împreună cu soţul ei să viziteze Mănăstirea Arnota din Bistriţa - Costeşti, dar pe drum s-au certat şi soţul a ameninţat că-şi pune capăt zilelor. A urmat un incident rutier, iar apoi bărbatul a dispărut.

Povestea s-a petrecut în zona Carierei de calcar Bistriţa, unde bărbatul de 46 de ani, din Berbeşti - Vâlcea, a încercat să se arunce cu maşina în gol, dar n-a reuşit decât să-şi distrugă baia de ulei a maşinii, după ce s-a lovit de parapeţii din beton. Apoi a fugit.

Efective impresionante de intervenţie, poliţişti, pompieri, ambulanţieri şi salvamontişti, s-au deplasat la faţa locului. Zeci de oameni l-au căutat timp de peste patru ore. 

Desfăşurarea de forţe din satul de la poalele Masivului Builei i-a pus pe jar pe localnici, care au ieşit cu mic cu mare la poartă. Şi astăzi circulă în zonă o serie de poveşti legate de acest subiect: unii susţin că bărbatul, de fapt, nu a fost găsit, alţii - că a fost descoperit mort. 

Adevărul este că după ce a fost prins, a fost dus la spital întrucât acuza dureri pe tot corpul. 

Există însă o neconcordanţă între declaraţiile autorităţilor şi cele ale martorilor. Potrivit celor dintâi, cei doi soţi, despre care am înţeles că s-ar afla în procedură de divorţ, au plecat spre Mănăstirea Arnota fiecare cu maşina lui. Cu toate acestea martorii susţin că la faţa locului nu era decât o maşină şi se întreabă de ce nu se fac, în acest caz cercetări, pentru tentativă de omor.

Un bărbat a încercat să se sinucidă în apropierea Mănăstirii Arnota din Vâlcea ca să-şi convingă soţia să nu-l părăsească Foto Adevărul - credit Mircea Lera

Sătucul de la poalele Builei, Bistriţa - Vâlcea, nu a văzut nicicând o asemenea desfăşurare de forţe; Foto Adevărul - credit Mircea Lera

„A fost identificat la o distanţă de 10 metri de DJ 646, după patru ore de scotociri. A fost coborât la ambulanţă cu ajutorul echipelor din cadrul ISU şi Salvamont. Transportat la UPU Vâlcea pentru primirea de îngrijiri medicale de specialitate, s-a stabilit şi diagnosticul preliminar: politraumatism prin cădere de la înălţime de pe stâncă, traumatism zona cervicală, picior drept, coloană lombară. Se continuă cercetările pentru stabilirea situaţiei de fapt”, ne-a declarat reprezentantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Gabriel Popescu.

Când au sosit forţele de ordine la faţa locului, soţia făcuse un atac de panică. Echipajul de pe ambulanţă i-a acordat primele îngrijiri. 

Un bărbat a încercat să se sinucidă în apropierea Mănăstirii Arnota din Vâlcea ca să-şi convingă soţia să nu-l părăsească Foto Adevărul - credit Mircea Lera

Sătenii ne-au povestit şi ei propria variantă de poveste. 

„Un nene voia să se ducă la mănăstire, cu soţia şi copiii. S-au certat în maşină şi a vrut să-şi pună capăt zilelor. A vrut să se arunce cu maşina de pe stâncă, dar s-a lovit de parapeţii de beton, înainte... 

Vai de mine, ce ne-am speriat! Trei salvări, pompieri, patru maşini de poliţie, tot satul a ieşit la poartă. Urlau sirenele de ziceai că este sfârşitul lumii. Se vedeau girofarurile de la kilometri întregi sus pe munte... 

L-au găsit până la urmă, am înţeles că de ofticat că nu a putut să cadă cu maşina de pe stâncă, a sărit el apoi, de acolo, de pe margine. Probabil că nu s-a lovit suficient de rău şi a plecat mai departe... Unii spun chiar că nici nu l-au mai găsit, alţii că l-au descoperit fără suflare... 

Nu ştim ce s-a întâmplat cu copiii, că unii spun că erau şi copiii cu ei. Dar dacă voia să se omoare, ce a avut cu soţia, eventual şi cu copiii dacă au fost şi ei acolo...”, se întreabă acum localnicii.

Adevărata poveste este cu totul alta. Unul dintre copii, major, a venit cu unchiul lui la faţa locului, ca să-şi caute tatăl, deşi nu se afla nicidecum în maşină, cum ştiau localnicii. 

Bărbatul nu se afla la prima tentativă de sinucidere. Şi-a convins soţia să meargă împreună la Mănăstirea Arnota, în speranţa că se vor împăca. După ce a încercat să se sinucidă, când a văzut desfăşurarea de forţe, el a încercat să se ascundă - spun salvamontiştii din Vâlcea, care au intervenit pentru salvarea acestuia. 

Vă mai recomandăm şi:

Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din România şi-a închis porţile din cauza COVID-19

Explozie de COVID-19 în judeţul cu cele mai puţine cazuri. „Am stat degeaba 7 ore cu branula în mână, fără perfuzii“

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite