Trafic sugrumat pe DN7 în Vâlcea, spre Sibiu și Argeș, în urma unui accident mortal, cu cinci victime FOTO

0
0

Un tânăr de doar 20 de ani și-a pierdut viața, iar alte patru persoane au fost grav rănite, într-un accident produs pe centura municipiului Râmnicu Vâlcea - parte din DN7 / E 81, în noaptea de 30 / 31 august.

Două accidente mortale au avut loc marți dimineața, 30 august, și apoi la scurt timp după miezul nopții de marți spre miercuri, pe DN7 / E 81, în Vâlcea: pe Valea Oltului și pe șoseaua de ocolire a municipiului Râmnicu Vâlcea.

Traficul între Vâlcea, Sibiu și Argeș a fost din nou întrerupt ore bune. Polițiștii s-au văzut nevoiți să devieze circulația, inclusiv tonajul greu, prin centrul orașului Râmnicu Vâlcea.

Tragedia s-a produs în jurul orei 00:20. „Din primele verificări efectuate s-a constatat că un bărbat de 20 de ani, din comuna Prundeni - Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7 (Strada Calea București), la km 173+950 m - intersecția cu strada Pârâul Hoțului - ar fi intrat în coliziune cu un autotren și un alt autoturism. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto și vătămarea corporală a altor trei pasageri”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Georgiana Stancu.

Ulterior, s-a aflat că a mai existat o victimă. Este vorba despre pasagera aflată în dreapta șoferului care și-a pierdut viața și alte trei persoane din celălalt autoturism.

„Două victime, încarcerate, au fost extrase de echipajele de pompieri. În total, au fost cinci victime: patru au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vâlcea, iar una, din nefericire, a fost declarată decedată de către cadrele medicale aflate la locul evenimentului”, a precizat și reprezentantul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea.

La fața locului s-au deplasat pentru intervenție echipaje ISU, împreună cu două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea. Unul dintre autoturisme, după cum se observă și din galeria foto atașată, s-a transformat într-un morman de fiare vechi.

Sursele citate au mai precizat: „Victimele au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, iar persoana decedată a fost transportată la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei. În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului rutier”.

DN7 - „drumul morții”: ziua și accidentul

Amintim că în timpul zilei de marți, 30 august, pe DN 7 / E 81, implicit pe Valea Oltului și Dealul Negru, în Vâlcea, mai mult s-a stat în coloană, decât s-a circulat. Calvarul a început dimineața, în urma unei coliziuni în lanț produsă în zona Lotrișor – Brezoi, pe DN7.

Un TIR plin cu ciment s-a răsturnat, iar mașinile care circulau în spatele său s-au ciocnit între ele. Șoferul unui microbuz care transporta șapte pasageri a murit câteva ore mai târziu la spital. Iar unul dintre pasageri a rămas internat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Râmnicu Vâlcea cu răni grave.

Aproximativ șapte ore traficul în zonă a fost blocat total sau parțial, circulația între Sibiu și Râmnicu Vâlcea desfășurându-se cu mare dificultate.

Ulterior, în cursul după-amiezii, autoritățile s-au văzut nevoite să blocheze din nou traficul când au realizat că cimentul scurs din TIR-ul răsturnat începea să se transforme în beton pe carosabilul umed, riscând să ducă la producerea de noi tragedii. Pompierii vâlceni au curățat resturile cu furtunul cu apă. 

18 ore mai târziu, DN 7 / E 81 devenea din nou scena unui accident rutier mortal, de această dată pe șoseaua de centură a municipiului Râmnicu Vâlcea.

Nu întâmplător acest drum național - tronsonul care străbate județul Vâlcea - a fost denumit „drumul morții”. În urmă cu mai bine de o săptămână o familie din Alba cu un bebeluș de un an și-a pierdut viața, pe Valea Oltului, într-un cumplit accident produs la limita dintre județele Sibiu și Vâlcea.

Tot pe șoseaua de ocolire a municipiului reședință de județ, Râmnicu Vâlcea, s-a mai produs un accident mortal în data de 20 august, când un localnic în vârstă de 85 de ani a fost surprins de o mașină în mijlocul unui bulevard care duce spre centrul orașului și face legătura cu centura orașului.

Pe același tronson de DN7 / E81, pe Dealul Negru, la Budești, la câțiva kilometri depărtare de ultimul eveniment rutier, un microbuz cu pasageri a intrat, în urmă cu două zile, într-un cap de pod. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, iar exemplele de acest gen pot continua. 

În mare parte dintre accidentele rutiere grave produse pe DN7 / E 81, în Vâlcea, sunt implicate TIR-uri.

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite