Traficul între Vâlcea și Sibiu, blocat din nou. Carosabilul DN7 spălat după coliziunea în lanț de pe Valea Oltului VIDEO

0
Publicat:

Marți după-amiaza, 30 august, traficul de pe DN 7 / E 81 a fost oprit total între Vâlcea și Sibiu pentru o operațiune mai puțin obișnuită: spălarea carosabilului, pentru a fi îndepărtate resturile unui accident rutier de pe Valea Oltului.

Carosabilul DN7 spălat cu furtunul cu apă după un accident pe Valea Oltului - Vâlcea Foto ISU Vâlcea
Carosabilul DN7 spălat cu furtunul cu apă după un accident pe Valea Oltului - Vâlcea Foto ISU Vâlcea

Pentru a doua oară într-o singură zi, circulația a fost întreruptă între cele două județe amintite, la mai bine de nouă ore de la producerea unei coliziuni în lanț, în zona Brezoi - Vâlcea.

În urma răsturnării unui TIR încărcat cu ciment, a urmat o coliziune în lanț, între mașinile care se aflau în spatele autovehiculului.

Numai că, după ce a început să plouă în zonă, cimentul scurs pe carosabil a început să se întărească. Pentru a se evita producerea altor evenimente rutiere s-a luat decizia spălării carosabilului, pentru îndepărtarea resturilor rămase în urma accidentului, după cum se observă și din video atașat. 

„Se realizează spălarea căilor rutiere în vederea îndepărtării substanțelor depuse pe carosabil”, au menționat reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea.

Urmare a acestei operațiuni, cozile de mașini s-au întins pe zeci de kilometri, pe ambele sensuri de mers, dincolo de municipiul Râmnicu Vâlcea, spre exemplu, pe sensul de mers spre Pitești. 

Amintim că în urma accidentului produs marți dimineața, 30 august, un șofer al unui microbuz implicat în coliziune și-a pierdut viața - a murit după câteva ore, la spitalul din Râmnicu Vâlcea, iar unul dintre cei șapte pasageri din microbuzul său a fost internat în stare gravă la aceeași unitate medicală.

Carosabilul DN7 spălat cu furtunul cu apă după o coliziune în lanț pe Valea Oltului Foto ISU Vâlcea
Carosabilul DN7 spălat cu furtunul cu apă după o coliziune în lanț pe Valea Oltului Foto ISU Vâlcea

În afara microbuzului au mai fost implicate în carambol încă alte trei autovehicule. Șase persoane au fost evaluate de salvatorii veniți la fața locului, patru dintre ele refuzând însă transportul la spital. 

Mai bine de o oră, traficul în zonă a fost blocat total, apoi încă șase ore s-a circulat alternativ pe Valea Oltului, pentru ca în final circulația să fie din nou întreruptă de operațiunea pompierilor destinată înlăturării resturilor de pe carosabil.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite