Incendiu la unul dintre cele mai renumite hoteluri din Călimănești – Căciulata: Casa Românească FOTO

0
Publicat:

Unul dintre cele mai cunoscute și mai populare hoteluri din Căciulata, aflat în apropierea Mănăstirii Cozia, județul Vâlcea, a avut parte joi dimineața, 26 ianuarie, de un incident neplăcut.

Casa Românească celebru complex hotelier din Călimănești Căciulata în Vâlcea Foto turismcaciulata ro
Casa Românească celebru complex hotelier din Călimănești Căciulata în Vâlcea Foto turismcaciulata ro

Un incendiu a izbucnit în atelierul de întreținere a unității hoteliere Casa Românească, din stațiunea Călimănești Căciulata. Complexul hotelier este renumit atât pentru piscina sa exterioară cu apă termală, cât și pentru restaurantul - cramă extrem de apreciat de către turiștii care vin în stațiune sau se află în tranzit pe Valea Oltului, pe DN7 / E81.

Locația este amplasată pe partea vestică a râului Olt, de cealaltă parte a Castrului Arutela din Căciulata, la aproximativ 100 de metri depărtare, în amonte, de lăcașul sfânt ctitorit de domnitorul Mircea cel Bătrân. 

Un pompier militar aflat în concediu a ajutat la stingerea rapidă a incendiului.

Pompierul ISU Olt, aflat în concediu, care nu a ezitat să intervină

„Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „General Magheru” Vâlcea au fost solicitați astăzi, la ora 09.40, pentru stingerea unui incendiu produs la atelierul de întreținere al unei unități hoteliere, situat în Călimănești, pe strada Calea lui Traian”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Potrivit sursei citate, până la sosirea salvatorilor ISU, flăcările au fost stinse, printre cei care au contribuit la lichidarea incendiului (vezi galeria foto) izbucnit aflându-se și un pompier militar de la ISU Olt, venit în concediu în stațiune.

Dezastrul, provocat de un calorifer electric defect

„La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari și un echipaj al SVSU din localitate. Până la stingerea flăcărilor, a fost afectat interiorul atelierului în care erau depozitate materiale de întreținere. La sosirea echipajelor de pompieri militari, incendiul era stins. Acesta fusese lichidat de către membrii SVSU și de către un pompier de la ISU Olt, aflat în concediu de odihnă, care nu a ezitat să intervină, chiar dacă nu avea echipament de protecție și se afla în timpul liber”, au mai menționat reprezentanții ISU Vâlcea.

Din cercetările preliminare efectuate la fața locului, în cazul „incendiu hotel”,  reiese faptul că flăcările au fost provocate de un scurtcircuit produs la un calorifer electric defect, lăsat sub tensiune, nesupravegheat.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite