De Zilele Râmnicului, alertă de urs pe o stradă ce se intersectează cu centura orașului E81 FOTO

0
Publicat:

Duminică, 19 mai 2024, un mesaj Ro-alert primit de localnicii din Râmnicu Vâlcea a creat panică în rândul populației. Prezența unui urs a fost semnalată într-o zonă de case, foarte aproape de cel mai mare târg vintage din Vâlcea.

Urs semnalat în Râmnicu Vâlcea Foto Colaj
Urs semnalat în Râmnicu Vâlcea Foto Colaj

Zona în care a fost semnalată prezența animalului sălbatic se află la baza unui deal - Goranu, pe malul estic al râului Olt, în vecinătatea unui poligon de trageri al Ministerului Apărării Naționale.

Centura orașului - parte din DN7 / E81 care leagă Sibiu de Pitești - se intersectează cu strada pe care a fost văzut ursul, iar în apropriere se află și un târg vintage care se desfășoară trei zile pe săptămână, inclusiv duminica. Iar la ora la care a venit atenționarea în Târgul de vechituri de la Goranu erau sute de oameni (VEZI FOTO).

Râmnicu Vâlcea găzduiește în această perioada (16 - 20 mai 2024) „Zilele Râmnicului”, cu ocazia împlinirii a 636 de ani de atestare documentară, ocazie cu care orașul se umple de turiști. Unii dintre ei sunt cazați în pensiunile din cartierul Goranu în care a fost semnalată prezența ursului, unde de asemenea, alături de localnici trăiesc și mulți asiatici, veniți la muncă în Vâlcea.  

Strada pe care a fost semnalată prezența unui urs în Râmnicu Vâlcea este plină de vile Sursă Google
Strada pe care a fost semnalată prezența unui urs în Râmnicu Vâlcea este plină de vile Google Maps

Localnicii sfătuiți să nu se pozeze cu animalul ori să-i dea de mâncare

A fost semnalată prezența unui urs în municipiul Râmnicu Vâlcea, strada Fântânii, evitați zona, rămâneți în locuințe. Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să-l hrăniți. Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie”, a sunat mesajul Ro-Alert transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea. 

Târgul de vintage din Goranu Râmnicu Vâlcea duminică 19 mai 2024 Foto Daciana Stoica
Târgul de vintage din Goranu Râmnicu Vâlcea duminică 19 mai 2024 Foto Daciana Stoica

Nu este pentru prima dată când prezența unui urs este semnalată în municipiul Râmnicu Vâlcea. În ultimii ani, dat fiind faptul că orașul de pe malurile râurilor Olt și Olănești este înconjurat de dealuri și implicit păduri, animalele sălbatice își fac tot mai des apariția: urși, porci mistreți, vulpi etc..

DN7-centura Râmnicului se intersectează cu strada pe care a fost semnalat un urs Google Maps
DN7-centura Râmnicului se intersectează cu strada pe care a fost semnalat un urs Google Maps

În vara anului trecut, spre exemplu, un urs a fost văzut pe dealul - simbol al orașului, Capela, transformat de curând în pădure-parc, chiar în vecinătatea centrului orașului.

Iar prezența animalelor sălbatice, inclusiv urși, în cartierul Goranu a devenit o obișnuință printre localnici.  

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite