Pedeapsa unui bărbat care a încercat să-și omoare tatăl și fratele cu mașina. Scene șocante VIDEO

0
Publicat:

Un vâlcean care a vrut să-și omoare tatăl și fratele cu mașina, la finele anului 2022, a fost condamnat definitiv și a ajuns vineri, 17 mai 2024, în spatele gratiilor pentru tentativă de omor.

În urmă cu doi ani, o filmare (VEZI VIDEO) care surprindea încercările repetate ale unui șofer beat de a lovi doi bărbați, pe o stradă din Râmnicu Vâlcea, a șocat comunitatea de pe malurile Oltului și Olăneștiului. Agresorul, Ilie Daniel L., a fost arestat preventiv la doar o zi după incident și trimis în judecată după trei săptămâni de anchetă. 

Tribunalul Vâlcea a soluționat procesul în toamna anului trecut când l-a condamnat pe inculpat la cinci ani și patru luni de închisoare prin „arest la domiciliu”, iar tatăl și fratele acestuia au primit în loc de trei luni de închisoare câte un avertisment, pentru că nu aveau și alte abateri. 

Procurorii au făcut apel, iar Curtea de Apel Pitești a decis vineri, 17 mai 2024, printr-o sentință definitivă ca vinovatul să-și ispășească pedeapsa după gratii, nu acasă. În aceeași zi, a fost încarcerat în Penitenciarul Mioveni din Argeș.

În schimb, magistrații au înlăturat pedepsele împotriva celor două victime, care în mod straniu nu s-au constituit părți civile în procesul penal, adică n-au vrut să meargă mai departe și să ceară despăgubiri în instanță. 

Tentativă de omor cu mașina a doi membri de familie în Râmnicu Vâlcea Captură video
Tentativă de omor cu mașina a doi membri de familie în Râmnicu Vâlcea Captură video

Condamnat la cinci ani și cinci luni după gratii

 „Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au pus în aplicare mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, față de un bărbat din municipiul Râmnicu Vâlcea. Potrivit acestuia, un bărbat, de 44 de ani, a fost condamnat la cinci ani și cinci luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la omor calificat asupra a doi membri de familie, tulburarea ordinii și liniștii publice și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost condus în vederea încarcerării, în Penitenciarul de Maximă Siguranță Mioveni, județul Argeș”, au transmis reprezentanții Poliției Județene Vâlcea.

S-a răzbunat pe tată și frate într-un mod șocant

Povestea s-a petrecut la finele lunii noiembrie 2022, pe un bulevard extrem de circulat din Râmnicu Vâlcea. Trei bărbați, tată și fii, au început să se certe, iar incidentul a escaladat în momentul în care unul dintre copii, beat criță, i-a lovit cu mașina pe ceilalți doi în timp ce aceștia se aflau pe trotuar și i-a „hăituit” o vreme după ce i-a lovit prima dată.

Scenele șocante, care au surprins doar o parte din ce s-a întâmplat, au fost imortalizate de o cameră de supraveghere video a unui local din apropiere. În imagini se observă tentativele repetate, dar și reușita șoferului de a da cu mașina peste membrii familiei sale, până când autoturismul a rămas blocat, suspendat pe împrejmuirea unei parcări.

„Inculpatul i-a lovit intenționat pe tatăl și fratele său, cu autoturismul marca Ford Focus pe care l-a condus sub influența băuturilor alcoolice pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, la momentul prelevării mostrelor biologice, pătrunzând pe contrasens, pe Bulevardul Dem Rădulescu, unde se aflau aceștia, context în care a demarat în forță și a intrat cu partea frontală a autoturismului în ei”, menționau procurorii în rechizitoriul trimiterii în judecată a lui Ilie Daniel L..

Victimele au fost acuzate că anterior tentativelor de omor, l-au lovit la rândul lor pe agresor cu pumnii și picioarele în zona corpului.  

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite