Urs în Râmnicu Vâlcea. Prezența animalului a fost semnalată în apropierea zonei centrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-o parte și de alta a inimii Carpaților Meridionali, prezența urșilor în zonele locuite a devenit o constantă. Dar sălbăticiunile au început să apară și în municipii precum Sibiu, Ploiești sau Râmnicu Vâlcea.

Dealul Capela din Râmnicu Vâlcea Foto Daciana Stoica
Dealul Capela din Râmnicu Vâlcea Foto Daciana Stoica

Ultimul mesaj RoAlert ce indica prezența unui urs într-o zonă urbană a fost emis marți seara, 25 iulie 2023, în Râmnicu Vâlcea, unde locuitorii au intrat în panică atunci când au aflat că un urs a fost văzut pe Dealul Capela - un simbol al așezării.

Este vorba despre o zonă din mijlocul orașului care urmează să fie transformată în pădure - parc. Practic, în jurul acestui deal s-a dezvoltat așezarea de pe malurile Oltului și Olăneștiului. Zona este înconjurată de case, blocuri, instituții, fiind unul dintre locurile de agrement cele mai căutate din oraș, mai ales în perioadele caniculare.

La baza acestuia se află unul dintre cele mai importante colegii naționale din oraș, dar și sediul Arhiepiscopiei Râmnicului. Practic, cum cobori de pe deal, ajungi direct în centrul orașului.

Urșii se mută în orașe Foto Arhiva Adevărul
Urșii se mută în orașe Foto Arhiva Adevărul

A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Râmnicu Vâlcea, punct Capela, evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta ori să îl hrăniți! Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie!”, a sunat mesajul RoAlert trimis localnicilor.

Prezența unui urs semnalată în Râmnicu Vâlcea Mesajul RoAlert primit de localnici Sursă Daciana Stoica jpeg

Nu este pentru prima dată când urșii își fac simțită prezența în acest an în Râmnicu Vâlcea. Prima dată a fost semnalat un urs pe un alt deal, Goranu, dintr-o zonă mărginașă a orașului, nu în mijlocul său, ca de această dată. 

Urșii se plimbă prin orașele țării Foto captură video
Urșii se plimbă prin orașele țării Foto captură video

Și nici nu este pentru prima dată când sălbăticiunile se plimbă nestingherite pe străzile orașului. În 2019, o turmă de șapte porci mistreți a fost surprinsă în apropierea celui mai mare parc din oraș - Zăvoi - aflat în centrul localității. În acel an mistreții au fost zăriți de mai multe ori prin oraș, prezența lor fiind semnalată în zone diferite. 

Mistreți în Vâlcea Foto Daciana Stoica
Mistreți în Vâlcea Foto Daciana Stoica

Ar mai fi de menționat că Râmnicu Vâlcea este un oraș înconjurat de dealuri, situat la 20 de kilometri depărtare de munte - arealul natural al ursului carpatin.

Zilele trecute, sălbăticiunea și-a făcut simțită prezența și în stațiunea Băile Govora, dar și în Păușești, în gospodăriile oamenilor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite