Calvarul de pe Valea Oltului şi Dealul Negru continuă. Cozile disperării s-au mutat din Vâlcea în Sibiu FOTO

0
0
Cozile infernale de pe Valea Oltului din Vâlcea s-au mutat la Sibiu în zona Boiţa - Veştem tot pe DN7 Foto Marius Firtonea
Cozile infernale de pe Valea Oltului din Vâlcea s-au mutat la Sibiu în zona Boiţa - Veştem tot pe DN7 Foto Marius Firtonea

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că vor fi deschise alte şantiere pe unele dintre cele mai importante artere rutiere din ţară, printre care DN 7 / E 81, în judeţele Vâlcea, Argeş şi Sibiu.

În perioada Rusaliilor, 11 - 13 iunie, pe DN7 / E81, TIR-urile şi toate autovehiculele cu masa totală maximă autorizată (MTMA) mai mare de 7,5 tone, cu excepţia celor destinate transportului de persoane, nu vor circula între Piteşti şi Sibiu, pe Dealul Negru şi Valea Oltului: Piteşti (intersecţia DN7 cu DN7C) - Râmnicu Vâlcea - Veştem (intersecţia DN7 cu DN1). Restricţiile sunt valabile în ambele sensuri: sâmbătă, 11 iunie, în intervalul orar 16:00 - 22:00, iar duminică şi luni, 12 respectiv 13 iunie, între orele 6:00 şi 22:00. 

GALERIE FOTO CU COZILE INFERNALE CARE S-AU MUTAT DIN VÂLCEA ÎN SIBIU, PE DN7 / E81

Tranzitul pe Valea Oltului s-a dovedit pentru mai bine de o lună o misiune imposibilă, după demararea lucrărilor de reparaţii la Viaductul Poştei, de la intrarea / ieşirea sudică din Defileul Oltului, lângă Călimăneşti - Vâlcea, care s-au finalizat joi seara, 9 iunie, cu şase zile înainte de termenul final anunţat. Practic din acest weekend s-au ridicat toate restricţiile de circulaţie în zonă. 

Se va lucra în continuare la infrastructura podului, fără ca acest lucru să îngreuneze în vreun fel tranzitul la intrarea/ ieşirea dinspre Vâlcea în defileu.

Dar traficul de coşmar s-a mutat deja în extremitatea opusă a defileului, la Sibiu, în zona Boiţa - Veştem, unde timp de o jumătate de an se vor executa lucrări pe porţiunea cuprinsă între kilometrul 246 şi kilometrul 251. Acest sector de drum va face legătura dintre DN7 şi Autostrada Sibiu – Piteşti, primul lot.

Iar dacă circulaţia pe Valea Oltului, cu excepţia Rusaliilor şi a altor sărbători, va rămâne deschisă traficului greu, pe cealaltă porţiune de DN7 / E81, dintre Vâlcea şi Argeş, autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone nu vor circula mai toată vară. 

Cozilele disperării pe Valea Oltului s-au mutat din Vâlcea în Sibiu

Drumarii au demarat lucrări în zona Boiţa - Sibiu, la intersecţia dintre DN 7 şi DN 1, dar şi la nodul rutier cu A1, de la km 250. Aici, la finele lunii mai s-a început pregătirea - frezarea şi plombarea - pentru aşternerea unui covor asfaltic pe DN 7, pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Veştem şi localitatea Boiţa. 

Iar de joi, 9 iunie, au început lucrările de consolidare a drumului naţional / european, între km 246+500 şi km 251+025, în apropiere de Boiţa. Lucrări pe câte o jumătate de cale se vor executa pe sectoare de 200 - 300 metri, circulaţia desfăşurându-se alternativ, pe un singur fir, dirijată pe timp de zi cu piloţi de circulaţie şi cu semnalizare provizorie, iar pe timp de noapte cu semafoare.

Din informările CNAIR reiese că restricţii de circulaţie pe DN7 / E 81, în luna iunie, pe Valea Oltului, vor mai fi şi în zona Râul Vadului, la km 239, în judeţul Vâlcea, dar şi în alte zone. 

TIR-urile au interzis pe Dealul Negru mai toată vara

De asemenea, au început lucrările de consolidare pe Dealul Negru, între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea, la Cotmeana - Argeş, unde se circulă alternativ, semaforizat, pe o singură bandă, pe sectorul cuprins între km 144+530 şi km 144+700, până pe 30 iunie.

Tot în  Argeş, pe DN7, au fost impuse restricţii de viteză şi în zona Deduleşti, din cauza cedării fundaţiei drumului.

Găsiţi AICI variantele ocolitoare pentru DN7 / E81, tronsonul Râmnicu Vâlcea - Piteşti, dar şi tronsoane de circulaţie de la Bucureşti până la ieşirea pe la vămile din vestul ţării.

Restricţii de circulaţie pe Transalpina, între Vâlcea şi Alba  

  

Nu doar pe DN 7 / E 81 au fost deschise şantiere, în această vară, ci în întreaga ţară: în Capitală, pe DN 1, pe drumul care leagă Sinaia de Târgovişte – DN71, în apropiere de Viscri pe DN13, pe DN 15 în zona Bicaz, în zona Mănăstirii Putna, dar şi la Vatra Moldoviţei – Ciumârna etc.. În schimb s-au suspendat lucrările pe Autostrada Soarelui, pe perioada sezonului estival.

De asemenea, au fost impuse restricţii de circulaţie şi pe Transalpina, la limita judeţelor Vâlcea şi Alba (Şugag), unde drumul a fost închis, din cauza condiţiilor meteo. 

Şi tot în zona montană, mai există restricţii impuse pe DN 7A, între Voineasa - Vidra şi Obârşia Lotrului legate de lăţimea şi înălţimea autovehiculelor care tranzitează zona.  

Vă mai recomandăm şi: 

Lucrările de pe Valea Oltului, aproape de final. Cum arată Viaductul Poştei VIDEO

Restricţii pe DN7. Cozi infernale pe Valea Oltului şi autovehicule de mare tonaj interzise pe Dealul Negru FOTO

 

Hăţişul de drumuri din Ţara Loviştei, care ocoleşte Valea Oltului şi scurtează distanţa între Sibiu şi Piteşti cu 50 km FOTO

 

Cozile disperării, timp de o lună şi jumătate. Trafic infernal pe Valea Oltului: „Aştept nemurirea” FOTO VIDEO

 

Coloană de maşini de 20 km pe un sens, pe Valea Oltului FOTO VIDEO

 

Cum arată TransPerişani - drumul de munte alternativă la „infernul” de pe Valea Oltului FOTO VIDEO

 

De ce Poliţia Rutieră nu recomandă TransPerişani ca variantă la „infernul” de pe Valea Oltului FOTO VIDEO

 

Primul tronson al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, finalizat 70%. Jumătate din drum este asfaltat FOTO VIDEO

 

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite