Morţi stranii în Vâlcea: viaţa unei persoane s-a sfârşit din cauza unui bondar, altele s-au sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fântâna de 11 metri adâncime în care s-a aruncat o femeie de 47 de ani din Galicea - Vâlcea Foto ISU Vâlcea
Fântâna de 11 metri adâncime în care s-a aruncat o femeie de 47 de ani din Galicea - Vâlcea Foto ISU Vâlcea

Patru persoane au murit în ultimele două zile în condiţii stranii, în judeţul Vâlcea. Una a suferit un şoc anafilactic, alta şi-a pus ştreangul de gât în curtea casei, iar cea de-a treia s-a aruncat într-o fântână adâncă de 11 metri. A patra victimă a murit într-un accident rutier

Şirul deceselor ciudate a început duminică, 5 iunie, cu primul caz de suicid, în localitatea Laloşu. Poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Măciuca, de care este arondată localitate anterior menţionată, au fost sesizaţi prin 112 că un bărbat de 58 de ani a fost găsit spânzurat de un copac din curtea locuinţei. 

„Cadavrul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru efectuarea necropsiei, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă”, au menţionat reprezentanţii Poliţiei Vâlcea.

Bărbatul locuia singur şi căzuse în patima alcoolului, susţin vecinii acestuia, dar nu se cunoaşte motivul clar pentru care a decis să-şi pună capăt zilelor. În dosarul penal deschis pentru ucidere din culpă se cercetează fapta, nu persoana.

Tot duminică, un alt vâlcean a murit în condiţii stranii după ce a fost lovit de o maşină, pe DN 7 / E 81, în Bujoreni - Vâlcea. Martori oculari susţin că s-ar fi aventurat pe drumul naţional extrem de circulat prin spatele unui TIR şi ar fi ieşit în faţa unei maşini al cărei şofer de doar 21 de ani nu l-a mai putut evita. 

Maşina care a lovit mortal un localnic din Bujoreni - Vâlcea pe DN7 - E 81 Foto Adevărul

Maşina care a lovit mortal un localnic din Bujoreni - Vâlcea pe DN7 - E 81 Foto Adevărul

Impactul a fost atât de violent, încât bărbatul de 75 de ani nu a putut supravieţui leziunilor suferite. Şi autoturismul care l-a lovit a fost serios avariat: capota şi plafonul îndoite, iar parbrizul s-a făcut ţăndări. În primul echipaj sosit la locul faptei pentru intervenţie s-a aflat şi fiul victimei, de profesie salvator profesionist. Din păcate, nu a mai putut face nimic pentru părintele său.   

Pieton mort pe Valea Oltului după ce a fost acroşat de o maşină în zona Bujoreni - Vâlcea pe DN 7 Foto DMS

Accidentul mortal de pe DN7 / E81 a blocat total circulaţia pe Valea Oltului - Vâlcea Foto Adevărul

Cu puţin timp înainte de miezul nopţii, duminică, o femeie de 50 de ani, din Obislavu - Grădiştea, a fost declarată decedată de către unul dintre echipajele chemate în ajutor, după ce acesteia i s-a făcut rău. Vâlceanca a intrat în şoc anafilactic, din cauza înţepăturii unei insecte: bondar / gărgăun. 

La intervenţie a fost trimisă o autospecială, cu echipaj format din paramedici de la Garda de Intervenţie Grădiştea. Echipajul SMURD se afla în misiune la alt caz şi din acest motiv s-a cerut şi sprijinul unei ambulanţe de la Staţia Horezu. Doar că atunci când au ajuns salvatorii, se pare mult prea târziu, femeia era deja inconştientă. În ciuda manevrelor de resuscitare, nu a supravieţuit. „A fost declarat decesul de către asistentul Serviciului Judeţean de Ambulanţă de la Staţia Horezu”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea (ISU) Vâlcea.

Este al treilea caz de şoc anafilactic produs în Vâlcea, de la începutul acestui an. Celălalte două s-au finalizat cu bine. Medicii susţin că victimele au şanse de supravieţuire dacă li se injectează cât mai rapid adrenalină. 

Luni, 6 iunie, pompierii militari vâlceni au fost chemaţi să salveze şi o persoană căzută într-o fântână, în Bratia din Vale - Galicea. Persoana care a cerut ajutorul prin 112 a specificat că fântâna are o adâncime de aproximativ 11 metri şi un metru în diametru. 

Fântâna de 11 metri adâncime în care s-a aruncat o femeie de 47 de ani din Galicea - Vâlcea Foto ISU Vâlcea 1

Fântâna de 11 metri adâncime în care s-a aruncat o femeie de 47 de ani din Galicea - Vâlcea Foto ISU Vâlcea 

La faţa locului s-a acţionat cu ajutorul unei scări de fereastră şi a mai multor cordiţe. Însă, abia după 40 de minute de eforturi, femeia de 47 de ani care în realitate se aruncase în fântână a fost scoasă la suprafaţă, în stare de inconştienţă. Nici de această dată manevrele de resuscitare nu au avut vreun efect. Decesul a fost declarat de un medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, sosit la faţa locului cu unul dintre echipaje. „Se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc tragedia”, au precizat reprezentanţii ISU în legătură cu acest caz. 

Surse din anchetă susţin că femeia suferea de tulburări psihice şi că vor lua în considerare în cadrul cercetărilor şi acest aspect. 

Fântâna de 11 metri adâncime în care s-a aruncat o femeie de 47 de ani din Galicea - Vâlcea Foto ISU Vâlcea 1

Fântâna de 11 metri adâncime în care s-a aruncat o femeie de 47 de ani din Galicea - Vâlcea Foto ISU Vâlcea 

Vă mai recomandăm şi: 

Hăţişul de drumuri din Ţara Loviştei, care ocoleşte Valea Oltului şi scurtează distanţa între Sibiu şi Piteşti cu 50 km FOTO

Lucrările de pe Valea Oltului, aproape de final. Cum arată Viaductul Poştei VIDEO

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite