Restricţii pe DN7. Cozi infernale pe Valea Oltului şi autovehicule de mare tonaj interzise pe Dealul Negru FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări pe DN7 / E 81 - Valea Oltului, la Viaductul Poştei în Vâlcea Foto DARDP Craiova
Lucrări pe DN7 / E 81 - Valea Oltului, la Viaductul Poştei în Vâlcea Foto DARDP Craiova

Continuă restricţiile rutiere pe DN7 / E81, în judeţele Vâlcea şi Argeş. În timp ce pe Valea Oltului se lucrează la intrarea sudică în defileu, de luni, 30 mai, TIR-urile şi alte vehicule de mare tonaj nu vor mai putea circula între Râmnicu Vâlcea şi Piteşti.

De la începutul lunii mai se execută lucrări de întreţinere periodică la Viaductul Poştei, de la km 198+136 m, după ieşirea spre Sibiu a DN 7 / E 81, din staţiunea balneară Călimăneşti – Căciulata.

GALERIE FOTO CU LUCRĂRI PE DN7: VALEA OLTULUI ŞI DEALUL NEGRU, ÎN VÂLCEA

„În această perioadă se lucrează pe sensul Vâlcea - Sibiu, cu închiderea circulaţiei pe acest sens de mers, în zona viaductului, circulaţia rutieră fiind dirijată cu semafoare electrice. Sunt lucrări de maximă necesitate, fără de care exista posibilitatea închiderii totale a circulaţiei pe viaduct”, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

Sursa citată a mai precizat şi despre ce tipuri de lucrări este vorba: la infrastructură, suprastructură, racordarea cu terasamentele, precum şi la rampele de acces pe pod.

Reprezentanţii DRDP Craiova au mai menţionat că se lucrează în două schimburi, inclusiv sâmbăta, iar duminica opt ore, în urma nemulţumirilor venite din partea participanţilor la trafic care s-a plâns că sunt nevoiţi să stea la cozi de 15 kilometri sau să străbată porţiunea dintre Râmnicu Vâlcea şi Sibiu în cinci ore, deşi între cele două reşedinţe de judeţ sunt aproximativ 100 de kilometri. De asemenea, aceştia au mai reclamat şi ritmul încet în care se execută lucrările, numărul redus de muncitori prezent în zonă şi faptul că nu se lucrează pe timpul nopţii, când traficul este mai redus.

„Rugăm participanţii la trafic să respecte semnalizarea rutieră temporară din zonele de lucrări”, au mai solicitat reprezentanţii DRDP Craiova.

Lucrările la Viaductul Poştei sunt preconizate să se finalizeze la jumătatea lunii iunie.

TIR-urile, puse să ocolească Dealul Negru până pe 15 august

Între timp, de luni, 30 mai, vor intra în vigoare noi restricţii, destinate vehiculelor de mare tonaj, de peste 7,5 tone. Până la jumătatea lunii august, acestea nu vor mai putea circula pe Dealul Negru, între Râmnicu Vâlcea şi Piteşti, în urma demarării unor lucrări în cele două judeţe tranzitate de DN7 / E 81, Vâlcea şi Argeş.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că între 30 mai şi 30 iunie se vor executa lucrări de consolidare rambleu şi parte carosabilă pe DN 7, pe sectorul cuprins între km 144 + 530 – km 144 + 700 m, în judeţul Argeş.

„Traficul uşor se va desfăşura în ambele sensuri, pe DN 7, iar pe sectorul cuprins între km 144+530 – km 144+700 se va circula alternativ, semaforizat”, au precizat reprezentanţii CNAIR.

În plus, în scurt timp, urmează să fie demarate şi lucrările de consolidare a podului peste râul Topolog, de la graniţa dintre Vâlcea şi Argeş. Este vorba despre podul aflat în apropierea cu intersecţia spre comuna Nicolae Bălcescu, la ieşirea din localitatea Milcoiu, în zona km 157 + 016 m, din judeţul Vâlcea.

Nu se cunoaşte, deocamdată, data la care vor demara lucrările la pod, dar se ştie că restricţiile pentru traficul de mare tonaj de peste 7,5 tone vor fi menţinute până la jumătatea lunii august, iar traficul uşor va fi permis doar pe o bandă de mers: „Măsurile vor fi luate doar după ce constructorul va monta semnalizarea rutieră specifică instituirii restricţiilor, în funcţie de tipul lucrărilor. Restricţia va di destinată autovehiculelor cu MTMA > 7,5t, pe sectorul de drum cuprins între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea şi va fi menţinută până în data de 15 august”, au mai menţionat reprezentanţii CNAIR.

Şi de această dată, traficul uşor va fi semaforizat şi se va derula alternativ, pe o bandă, iar în plus, în acest caz se va institui o restricţie de viteză de 5 km/h, pe sectorul de drum cuprins între km 156 + 600 şi km 157 + 300 m.

Circulaţia autovehiculelor de peste 7,5 tone, deviată prin judeţul Olt

În toată perioada menţionată pentru executarea de lucrări, în cele două puncte de pe DN 7 / E 81, Dealul Negru, circulaţia autovehiculelor de peste 7,5 t, între Râmnicu Vâlcea şi Piteşti, dar şi retur, va fi deviată prin judeţul Olt. 

Ruta de ocolire este următoarea: Piteşti Sud (intersecţie A1 cu DN65B) – DN65B – DN65 – Slatina – DN65 – Găneasa – DN64 – Drăgăşani – DN64 – Râureni - DN67 – Budeşti (intersecţie DN67 cu DN7) – DN7 (Râmnicu Vâlcea) şi invers.

Variantă pentru traficul greu, pe relaţia Bucureşti - frontiera din vestul ţării

CNAIR vine şi cu alte recomandări pentru traficul greu (MTMA > 7,5t) de tranzit pe relaţia Bucureşti – ieşire prin punctul de trecere a frontierei (PTF) din Vestul ţării: Piteşti Sud (intersecţie A1 cu DN65B) – DN65B – DN65 - (Piteşti – Slatina – Craiova) – DN65F (Centura Craiova) – DN6 – Centura Drobeta Turnu Severin – DN6 – Varianta Ocolire Caransebeş – DN6 – Varianta Ocolire Lugoj – DN6 - Timişoara; sau Piteşti Sud (intersecţie A1 cu DN65B) – DN65B – DN65 - (Piteşti – Slatina – Craiova) –DN65F (Centura Craiova) – DN6 – Centura Drobeta Turnu Severin – DN6 – Varianta Ocolire Caransebeş – Varianta Ocolire Lugoj - A6 – A1 – Arad. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cozile disperării, timp de o lună şi jumătate. Trafic infernal pe Valea Oltului: „Aştept nemurirea” VIDEO

Cum arată TransPerişani - drumul de munte alternativă la „infernul” de pe Valea Oltului VIDEO

De ce Poliţia Rutieră nu recomandă TransPerişani ca variantă la „infernul” de pe Valea Oltului FOTO VIDEO

Coloană de maşini de 20 km pe un sens, pe Valea Oltului VIDEO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite