Lucrările de pe Valea Oltului, aproape de final. Cum arată Viaductul Poştei FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadiul lucrărilor la Viaductul Poştei, de pe Valea Oltului, la intrarea dinspre Vâlcea în defileu Foto captură video
Stadiul lucrărilor la Viaductul Poştei, de pe Valea Oltului, la intrarea dinspre Vâlcea în defileu Foto captură video

Reabilitarea Viaductului Poştei, aflat la intrarea sudică în Defileul Oltului, a fost demarată la începutul lunii mai şi se apropie de finalul preconizat - jumătatea lunii iunie.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova au realizat o filmare în care prezintă cum arată viaductul de pe Valea Oltului - DN7 / E81 - la începutul lunii iunie, şi explică de ce a fost nevoie de atâta vreme pentru execuţia lucrărilor.

Detalii despre lucrarea de reabilitare a viaductului de pe DN 7 de la ieşirea spre Sibiu din Călimăneşti, oferite de şefa lucrării ing. Denisa Mugescu, au fost postate pe pagina de Facebook a DRDP Craiova

GALERIE FOTO CU STADIUL LUCRĂRILOR LA VIADUCTUL POŞTEI LA ÎNCEPUTUL LUNII IUNIE

Este vorba despre lucrări de întreţinere periodică, de la km 198 + 136 m. 

„În momentul de faţă sunt executate lucrări la infrastructură, pe o lungime de 123,5 de metri liniari şi o lăţime de 8,3 metri şi două trotuare”, a menţionat reprezentanta DRDP Craiova.

Pentru a se realiza acest lucru a fost nevoie de desfacerea straturilor căii, trotuarelor şi bordurilor, dar şi a dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilataţie, pe întreaga lungime a viaductului, chiar şi pe culei. 

Stadiul lucrărilor la Viaductul Poştei, de pe Valea Oltului, la intrarea dinspre Vâlcea în defileu

Apoi a fost aşternut un nou stat de hidroizolaţie de tip membrană şi realizată protecţia din beton asfaltic cu o grosime de opt centimetri.

Trotuarele au fost refăcute cu beton, bordurile cu piatră naturală şi au fost înlocuite parapetele de siguranţă şi pietonale, dar şi rosturile de dilataţie. 

La începutul lunii iunie, sensul de mers Vâlcea - Sibiu este finalizat. 

A fost racordat drumul cu podul în zona acostamentelor şi a trotuarelor şi s-au făcut, de asemenea, completări de armătură şi reparaţii cu mortare speciale, printre altele. Unde a fost necesar, betonul degradat a fost îndepărtat şi înlocuit. 

„În momentul de faţă, ca stadiu de execuţie, suntem în grafic, încadrându-ne ca în data de 15 iunie restricţiile de circulaţie pentru realizarea obiectivului să fie ridicate”, a mai menţionat ing. Denisa Mugescu, şeful lucrărilor la Viaductul Poştei, de pe Valea Oltului.

Încheierea calvarului pentru şoferii care tranzitează DN 7 / E 81, prin Vâlcea, se va încheia peste două săptămâni. Până atunci, în zonă se circulă în continuare alternativ şi semaforizat.

Vă mai recomandăm şi: 

Restricţii pe DN7. Cozi infernale pe Valea Oltului şi autovehicule de mare tonaj interzise pe Dealul Negru FOTO

Hăţişul de drumuri din Ţara Loviştei, care ocoleşte Valea Oltului şi scurtează distanţa între Sibiu şi Piteşti cu 50 km FOTO

Cozile disperării, timp de o lună şi jumătate. Trafic infernal pe Valea Oltului: „Aştept nemurirea” FOTO VIDEO

Coloană de maşini de 20 km pe un sens, pe Valea Oltului FOTO VIDEO

Cum arată TransPerişani - drumul de munte alternativă la „infernul” de pe Valea Oltului FOTO VIDEO

De ce Poliţia Rutieră nu recomandă TransPerişani ca variantă la „infernul” de pe Valea Oltului FOTO VIDEO

Primul tronson al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, finalizat 70%. Jumătate din drum este asfaltat FOTO VIDEO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite