Primarul orașului Mioveni, reținut. Este acuzat că ar fi cerut 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea unui medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost reţinut de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, după mai multe ore de audieri, fiind suspectat de trafic de influență.

Primarul din Mioveni neagă acuzația de corupție FOTO arhivă Adevărul
Primarul din Mioveni neagă acuzația de corupție FOTO arhivă Adevărul

„Pur şi simplu s-a îndeplinit procedura normală de aducere la cunoştinţă a acuzaţiilor şi întocmirea actelor de procedură privind luarea măsurii de reţinere pentru 24 de ore, în calitate de suspect. (...) Practic, domnul primar este acuzat că ar fi solicitat suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunţătorului, lucru pe care, în mod evident, domnul primar îl neagă şi cu siguranţă nu cred că s-a întâmplat aşa, (...) iar astăzi l-a chemat să restituie suma de 10.000 de euro domnului denunţător, pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut. Domnul denunţător a ştiut de ce îl cheamă şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat", a declarat avocata primarului, Ingrid Alexandrescu.

Ea a precizat că primarul şi denunţătorul se cunosc de 30 de ani şi sunt prieteni.

„Domnul primar a fost foarte deschis, a dat declaraţii, a spus că nu este adevărat, se consideră nevinovat şi că nu se aştepta la o astfel de întâmplare", a mai spus avocata.

Primarul oraşului Mioveni, social-democratul Ion Georgescu, este cercetat într-un dosar de trafic de influenţă, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, edilul ar fi fost prins în flagrant, în urma unui denunţ, în timp ce înapoia unei persoane, medic, suma de 10.000 de euro, bani primiţi anterior de la aceasta ca avans dintr-o sumă totală de 30.000 de euro ce ar fi fost pretinsă pentru a-i facilita angajarea la spitalul din Mioveni. 

În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală, a transmis DNA.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină “promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

În acest context, la data de 04 octombrie 2023, în sediul primăriei orașului Mioveni, suspectul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii.

Managerul spitalului este chiar ginerele primarului

Noul spital din Mioveni, unde urma să se facă angajarea, este manageriat chiar de ginerele primarului Ion Georgescu.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite