Arhiepiscopia Argeșului, despre cauzele scandalurilor sexuale: „Lipsa credinței, mândria și îndepărtarea de valori”

0
0

Scandalul sexual în care este implicat deputatul de Argeș Aurel Bălășoiu, exclus din PSD, continuă să stârnească reacții, după ce Cristi Călin, același tânăr de la care a pornit totul, a susținut ipoteza unor relații nepotrivite în rândul unor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului FOTO Arhiva personală
ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului FOTO Arhiva personală

Duminică, 2 octombrie, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a anunțat prin vocea ÎPS Calinic că l-a exclus pe deputatul Aurel Bălășoiu din Adunarea Eparhială.

„Adevărul” a solicitat un punct de vedere Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului atât în legătură cu scandalurile sexuale din ultima vreme, în care apar numele unor clerici, cât și despre motivele pentru care deputatul Aurel Bălășoiu a fost ales membru în Adunarea Eparhială.

”Din comportamentul public manifestat, Aurel Bălășoiu s-a dovedit a fi un creștin ortodox apropiat de parohiile din comuna unde fusese primar. În calitate de edil local, și ulterior de parlamentar, s-a preocupat de bunul mers al unor biserici din județul Argeș, sprijinind diferite lucrări. Legat de implicarea domnului deputat în recentul scandal, aceasta este o chestiune asupra căreia nu ne putem exprima, întrucât nu se cunosc toate detaliile”, au declarat pentru „Adevărul” reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului cu referire la motivele pentru care Aurel Bălășoiu a devenit membru în Adunarea Eparhială.

Alegerile eparhiale s-au desfășurat în prima parte a anului, iar înmânarea mandatului de membru în Adunarea Eparhială s-a desfășurat în data de 9 iunie a.c., deputatul Aurel Bălășoiu fiind la primul mandat.

Cristi Călin, un absolvent de Teologie, este cel care a făcut publice imaginile compromițătoare cu deputatul Aurel Bălășoiu.

„Adevărul” a solicitat Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului să spună dacă există vreo legătură între această instituție și Cristi Călin. „Persoana menționată nu a făcut și nu face parte din clerul argeșean sau muscelean, nu a fost și nu este angajată a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului”, adaugă reprezentanții Arhiepiscopiei.

Acesta este cel de-al doilea scandal sexual în ultimele săptămâni în care sunt implicați clerici, după ce preotul Visarion Alexa, din București, a fost pus sub control judiciar pentru că ar fi agresat sexual o enoriaşă.

Credem că s-a ajuns aici din cauza lipsei de credință, a mândriei și a îndepărtării de valorile tradiționale ortodoxe românești. Este regretabil că asemenea situații nedorite se întâmplă”, a mai precizat conducerea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului pentru „Adevărul”.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite