Episcopia Tulcii, reacție în scandalul sexual. „Acuzațiile aduse PS Visarion, nefondate și halucinante lansate de un frustrat“

0
0

Episcopia Tulcii a reacționat la scandalul în care este implicat numele Preasfințitului Visarion. Preoții susțin că toate acuzațiile sunt făcute de „o persoană frustrată“, exmatriculată de la Teologie.

PS Visarion, episcopul Tulcii FOTO: Arhiva Adevărul
PS Visarion, episcopul Tulcii FOTO: Arhiva Adevărul

Cristi Călin, un tânăr despre care Episcopia Tulcii susține că este exclus din monahism și exmatriculat de la două facultăți de Teologie, îl acuză pe PreaSfințitul Visarion că în urmă cu mai mulți ani ar fi abuzat de un elev al Seminarului din Tulcea. Acuzațiile fac obiectul unui denunț penal înregistrat la Parchetul Curții de Apel Constanța. 

Iată comunicatul transmis de Episcopia Tulcii

Episcopia Tulcii luând act cu mâhnire și stupoare de materialele denigratoare apărute în data de 3 octombrie 2022 în mass-media, la adresa Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, face următoarele precizări:

Aceste acuze nefondate și halucinante lansate în presă de către Cristi Călin, o persoană care acționează pe fondul frustrărilor aduse de excluderea din monahism și a exmatriculării de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, scandaluri sexuale, port ilegal de uniformă clericală, etc aduc un prejudiciu atât imaginii Bisericii Ortodoxe în ansamblu, cât și clerului și credincioșilor tulceni, dar, mai ales, ierarhului eparhiot.

Îndemnăm clerul și pe credincioșii tulceni la discernământ duhovnicesc, și mai ales la rugăciune stăruitoare pentru ca Adevărul să iasă la lumină, și să fie instaurată cât mai curând pacea sufletească și încrederea dintotdeauna în valorile spirituale și morale ale credinței creștine.

Cristi Călin a provocat un adevărat scandal

Cristi Călin este cel de la care a plecat și scandalul deputatului de Argeș Aurel Bălășoiu. Acesta apare în ipostaze intime alături de un tânăr. Deputatul a fost imediat exclus din PSD, deși el neagă faptul că ar fi cel din imagini. 

Același Cristi Călin susține și ipoteza unei relații nepotrivite între ÎPS Teodosie și șoferul acestuia. În replică, Arhiepiscopia Tomisului a transmis că așteaptă dovezi, altfel totul nu este decât o calomnie.

Tulcea


Ultimele știri
Cele mai citite