Arhiepiscopul Calinic, reacție în cazul deputatului Bălășoiu, exclus de PSD după un scandal sexual FOTO

0
Publicat:

Exclus din PSD după ce ar fi apărut în mai multe imagini dezbrăcat alături de un tânăr, deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus și din Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

ÎPS Calinic și deputatul Aurel Bălășoiu FOTO Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului
ÎPS Calinic și deputatul Aurel Bălășoiu FOTO Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Aurel Bălășoiu era membru de mai multe luni în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, condusă chiar de către Arhiepiscopul Calinic. În luna iulie a.c, deputatul Aurel Bălășoiu a primit mandatul de membru chiar de la ÎPS Calinic în cadrul unei ședințe solemne. „Adevărul” a intrat în exclusivitate în posesia mai multor imagini de la acea întâlnire.

Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

După izbucnirea scandalului în care deputatul Aurel Bălășoiu a apărut în ipostaze indecente alături de un tânăr, ÎPS Calinic a decis excluderea acestuia din Adunarea Eparhială.

”În lumina recentelor informații publicate în mass-media, cu privire la domnul deputat Bălășoiu Aurel, conducerea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a luat act cu mâhnire de apariția unei asemenea situații, care nu face cinste Bisericii Străbune și aduce atingere preceptelor morale creștin ortodoxe. În acest sens, la nivel eparhial s-a hotărât anularea mandatului domnului Bălășoiu Aurel de membru în Adunarea Eparhială. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se dezice de asemenea manifestări și îndeamnă la respectarea și cultivarea învățăturii tradiționale ortodoxe românești!”, precizează reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Din Adunarea Eparhială fac parte zece clerici și 20 de mireni. Printre membri se numără oameni importanți din cadrul PSD Argeș, precum Ion Mânzână-președintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu – vicepreședintele CJ Argeș și primarii orașelor Pitești (Cristian Gentea), Ștefănești (Nicolae Velcea) și Curtea de Argeș (Constantin Panțurescu).

Aurel Bălășoiu, la o întrunire a Adunării Eparhiale FOTO Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului
Aurel Bălășoiu, la o întrunire a Adunării Eparhiale FOTO Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Aurel Bălășoiu este deputat de Argeș din 2020, când a fost ales pe listele PSD, fiind membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. Înainte de a fi deputat, Aurel Bălășoiu a fost primarul comunei argeșene Rociu timp de 16 ani, fiind urmat în funcție de către fiul său. În perioada 1991-2004, Aurel Bălășoiu a fost secretar al Consilului Local Rociu.

Conform ultimei declarații de avere depuse pe 3 iunie 2022, Aurel Bălășoiu deține cu soția aproape 40 de hectare de teren și are o casă de 220 metri pătrați în comuna Rociu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite