Teodosie se dezice de deputatul Aurel Bălășoiu. Reacția „călugărului-amant“

0
0

Arhiepiscopia Tomisului solicită dovezi care să demonstreze implicarea sa în scandalul iscat în jurul deputatului ex-PSD Aurel Bălășoiu. ÎPS Teodosie îl acuză pe „călugărul-amant” Cristi Călin de calomnie.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului FOTO: Călin Gavrilaș
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului FOTO: Călin Gavrilaș

Numele arhiepiscopului Teodosie a apărut în spațiul public invocat de Cristi Călin, persoana care a devoalat public comportamentul deputatului PSD Aurel Bălășoiu, fotografiat în ipostaze intime cu un tânăr.

Ierarhul de la Constanța este menționat în discuțiile dintre Bălășoiu și Călin ca având relații foarte apropiate de șoferul său. Cristi Călin este cel numit de presă și de arhiepiscopie drept „călugărul-amant”.

Referitor la acuzele aduse IPS Teodosie de către Cristi Călin, numit în presă “călugărul-amant”, facem următoarele precizări: ÎPS Teodosie nu are legătură cu cazul deputatului Aurel Bălășoiu, pe care l-a văzut doar la slujbele oficiate pentru un bolnav, apropiat al deputatului”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

De asemenea, instituția bisericească spune că cel care-l acuză pe ÎPS Teodosie trebuie să prezinte și dovezi, altfel „acuzele devin calomnii“.

„Avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informațiilor pe care Cristi Călin le lansează cu referire la IPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuși declară în interviu, acționează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, comerț neautorizat, port ilegal de uniformă clericală, actualmente făcând parte dintr-o biserică-pirat, nicidecum din BOR, iar în Arhiepiscopia Tomisului a fost depistat, anul trecut, colectând ilegal bani în numele Bisericii”, se mai arată în comunicat.

Reacția „călugărului amant”

Cristi Călin a explicat pentru „Adevărul“ că numele arhiepiscopului Teodosie și cel al șoferului său apar în anumite dovezi scrise și video pe care le deține. Acestea ar demonstra că între cei doi există o anumită relație. 

„Am pus aceste dovezi la dispoziția Bisericii, nu a procurorilor deoarece ei nu au competență, nefiind infracțiuni”, spune Cristi Călin. El așteaptă acum o reacție din partea Patriarhiei Române, în caz contrar amenință că va prezenta public toate aceste înregistrări. 

Și Arhiepiscopia Argeșului se dezice de Bălășoiu

Aurel Bălășoiu, deputatul PSD de Argeș și fost primar al comunei Rociu - Argeș, era membru de mai multe luni în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, condusă chiar de către Arhiepiscopul Calinic.

În luna iulie a.c, Bălășoiu a primit mandatul de membru chiar de la ÎPS Calinic în cadrul unei ședințe solemne. „Adevărul” a intrat în exclusivitate în posesia mai multor imagini de la acea întâlnire.

Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

După izbucnirea scandalului în care deputatul Aurel Bălășoiu a apărut în ipostaze indecente alături de un tânăr, ÎPS Calinic a decis excluderea acestuia din Adunarea Eparhială. De asemenea, PSD l-a exclus pe Bălășoiu din partid. 

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite