Întâlnire cu o turmă de zimbri în libertate. Masculi imenși, de aproape o tonă, printre femele VIDEO

0
Publicat:

Parcul Natural Vânători Neamț este unul dintre nucleele de zimbri formate în România după reintroducerea acestei specii în țara noastră, în 1958. O turmă cu masculi impunători aflați în libertate a fost filmată recent aici.

Imaginile au fost postate vineri pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva.

„Întâlnire cu o turmă de zimbri în libertate, într-o pădure a Parcului Natural Vânători Neamț, într-o filmare frumoasă realizată de colegul nostru Ionel Mihuț, aflat într-o acțiune de monitorizare”, a explicat Romsilva în textul care însoțește imaginile.

În filmare se pot vedea mai multe femele, dar și masculi impunători. Zimbrul poate ajunge până la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, cuprinsă între 320 și 640 kg.

De obicei, masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru aflate în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea.

Urmașii zimbrilor Podarec și Polonka

Zimbrii au fost reintroduși în fauna României în anul 1958, la aproape două secole de la dispariția lor, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia, a doi zimbri, numiți Podarec și Polonka. Treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul din acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamț.

Zimbri. FOTO Captură video Romsilva
Zimbri. FOTO Captură video Romsilva

Romsilva - Parcul Natural Vânători Neamt, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț.

Parcul Natural Vânători Neamt se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Regia Naționala a Pădurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite