Turmă de zimbri în libertate, într-o pădure din Neamț. Masculii au aproape o tonă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre nucleele de zimbri formate în România după reintroducerea acestei specii, în 1958, este cel din Parcul Natural Vânători Neamț, acolo unde a și fost filmată, recent, în libertate, o turmă.

Imaginile cu impozantele animale au fost postate pe Facebook de Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

„Turmă de zimbri în libertate într-o pădure a Parcului Natural Vânători Neamț. Zimbrul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea”, se arată în postare.

Reintroduși în România după două secole de la dispariția lor

Zimbrii au fost reintroduși în fauna României în anul 1958, la aproape două secole de la dispariția lor, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia, a doi zimbri, numiți Podarec și Polonka. Treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul dintre acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamț.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț.

Parcul Natural Vânători Neamț se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite