Încă 25 de autobuze electrice pentru Iași. Ce valoare are investiția

0
Publicat:

În ultimii ani, transportul în comun din municipiul Iași a avut parte de modernizări masive. Astfel, pe străzile orașului au ajuns multe autobuze și tramvaie noi iar acest lucru i-a făcut pe ieșeni să renunțe la mașinile personale și să meargă mai des în stațiile de așteptare.

Autobuze electrice Iași
Autobuze electrice Iași

Un nou pas important, pe care Primăria Municipiului Iași a reușit să-l facă, este achiziția de autobuze electrice. Astfel, susține municipalitatea, transportul în comun din Iași tinde să devină ecologic. În acest sens, în capitala Moldovei urmează să mai fie aduse încă 25 de astfel de mijloace de transport în comun. 

Peste 14 milioane de euro pentru autobuze noi

Conform informațiilor oferite de către autoritățile locale, pe străzile Iașului vor mai apărea încă 25 de autobuze electrice. În acest sens, primarul Mihai Chirica a semnat la finalul săptămânii trecute, la Direcția Generală Management Mecanism de Redresare și Reziliență, contractul ce vizează achiziția acestora. 

Noile autobuze electrice vor avea lungimea de zece metri și vor circula pe mai multe linii de transport în comun din oraș. Totodată, în investiția de 14.4 milioane de euro vor fi incluse și 25 de stații de încărcare rapidă dar și opt stații de încărcare lentă.

Măsuri importante pentru îmbunătățirea transportului în comun

Un proiect foarte controversat la început, dar care s-a dovedit a fi foarte util pentru municipiul Iași, este banda separată de circulație pentru tramvaie și autobuze. Aceasta începe din capăt CUG și se termină în Podu Roș, în apropierea centrului Iașului. De la implementarea acestui proiect, numărul călătorilor a crescut considerabil, întrucât durata traseului a scăzut în mod semnificativ. 

În acest moment, autoritățile locale discută despre posibilitatea ca banda unică pentru transport în comun să fie implementată în mai multe zone ale orașului. Astfel, consideră municipalitatea, aceste măsuri, împreună cu noile mijloace de transport în comun, îi vor face pe ieșeni să își îndrepte tot mai des atenția către autobuze și tramvaie și să renunțe la autoturismele personale.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite