România poate avea o nouă sală polivalentă la standarde europene. În ce stadiul este proiectul de la Iaşi

0
Publicat:

Primăria Iaşului face progrese în ceea ce priveşte proiectul pentru o nouă sală polivalentă. Municipalitatea a trimis, recent, documentaţia necesară pentru finanţarea construcţiei. Astfel, pe parcursul acestui an, ieşenii vor afla dacă răspunsul este unul favorabil.

Proiect sala polivalenta Iasi SURSĂ digispor.ro
Proiect sala polivalenta Iasi SURSĂ digispor.ro

Primarul municipiului Iaşi a vorbit despre acest obiectiv, extrem de important pentru locuitorii judeţului Iaşi. Astfel, se pare că licitaţia va avea loc în primăvara acestui an. 

Am transmis către Guvernul României solicitarea de a fi prinsă în finanţarea acestui an sala polivalentă din Iaşi, pentru a fi scoasă la licitaţie. Face parte dintre obiectivele asumate de către Guvernul României, la fel ca Spitalul Regional de Urgenţă. Cele două obiective vor convieţui, vor fi unul lângă celălalt. Anul acesta vom pleca pentru licitaţiile de lucrări, lucru aşteptat de toată lumea de multă vreme", a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, pentru Iaşi TV Life. 

Cum ar putea arăta sala polivaentă din Iaşi

Conform proiectului existent, noua sală polivalentă ar urma să aibă o capacitate de peste 10.000 de locuri. Totodată, investiţia este evaluată la peste o sută de milioane de euro. În aceste condiţii, conducerea oraşului estimează că lucrările ar putea fi finalizate în aproximativ trei ani de zile. 

Dacă reuşim să dăm drumul la licitaţie în luna martie, în această toamnă ar putea să demareze lucrările. Spun acest lucru pentru că licitaţia este una internaţională, mare, de peste o sută de milioane de euro. Ea trebuie structurată în grafice de lucrări şi plăţi, pe mai mulţi ani. Astfel, această lucrare nu se poate executa mai devreme de trei ani de zile, fiind o investiţie foarte mare", a adăugat Mihai Chirica. 

Această veste este una foarte aşteptată de către locuitorii Iaşului dar mai ales de către iubitorii sportului. În momentul de faţă, sporturile de interior se desfăşoară în vechea sală polivalentă, situată în centrul oraşului. Aceasta este considerată depăşită de către ieşeni, întrucât nu oferă condiţiile necesare pentru disputarea unor competiţii importante. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite