Cozile de mașini la un restaurant drive-in mută o staţie de autobuz la Iaşi. „Cred că e o glumă proastă”

0
Publicat:

Compania de Transport Public din Iaşi  a fost nevoită să intervină cu modificări asupra unei staţii de autobuz din oraş. Locul în care sute de persoane aşteaptă zilnic mijloacele de transport în comun a fost mutat la câţiva zeci de metri distanţă.

Statie de Autobuz Gară Iaşi SURSĂ SCTP Iaşi
Statie de Autobuz Gară Iaşi SURSĂ SCTP Iaşi

Acest lucru se întâmplă din cauza cozilor de autovehicule care se formează în fiecare zi în zonă, şoferii aşteptând minute în şir, la rând, pentru a comanda, direct din maşină, de la un restaurant de tip drive-in, aflat în apropierea staţiei de autobuz. Astfel, de multe ori, mai ales seara, şoferilor Companiei de Transport Public din Iaşi le era imposibil să oprească regulamentar, pentru a prelua călătorii, din cauza cozii de autovehicule care tranzita staţia dedicată mijloacelor de transport public. Este de menţionat că în această staţie din zona gării din Iaşi opresc autobuzele care circulă pe traseele 19, 30, 30b şi 36.

În acest sens, autorităţile locale împreună cu reprezentanţii Companiei de Transport Public din Iaşi au decis să mute staţia respectivă, anunţând acest lucru prin intermediul reţelelor de socializare:„Staţia de la Gară, în care opresc autobuzele de pe traseele 19, 30, 30b şi 36, pe sensul de mers către Podul de Piatră, a fost mutată cu câteva zeci de metri înspre Pasajul Alexandru cel Bun. Decizia aparţine autorităţilor locale, ca urmare a blocajului produs zilnic în vechea staţie de autoturismele aflate în aşteptare pentru a intra la un restaurant de tip drive-in", au specificat reprezentanţii Companiei de Transport Public Iaşi. 

Ieşenii, nemulţumiţi de această schimbare

Anunţul făcut de autorităţile locale nu i-a încântat pe locuitorii municipiului. Postarea făcută de Compania de Transport Public Iaşi, prin intermediul reţelelor de socializare, a stârnit un val de critici în mediul online. Astfel, mai mulţi internauţi au ales să îşi exprime nemulţumirea prin intermediul comentariilor. 

În loc să intervină Poliţia pentru a restabili ordinea pe acea bandă de circulaţie, care este ocupată ilegal de maşini, a fost mutată staţia. Cred că acest lucru este o glumă proastă", a specificat unul dintre internauţi în secţiunea de comentarii. 

Totodată, mai multe persoane au reclamat faptul că pietonii sunt neglijaţi prin această decizie:

„Pentru pietoni şi călători se fac staţii la sute de metri distanţă iar cei cu maşinile au mereu prioritate. Cred că este o glumă. Am uitat că nu este 1 aprilie", a adăugat un alt ieşean, nemulţumit de decizia luată de autorităţi. 

Staţia de autobuz respectivă se află într-un punct foarte tranzitat al Municipiului Iaşi, aceasta fiind în imediata vecinătate a gării şi a autogării din oraş.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite