Tramvaiul literaturii din Iaşi devine, pentru o zi, „Tramvaiul lui Mihai Eminescu”

0
Publicat:

Ziua celui mai mare poet român nu este trecută cu vederea. În toate oraşele ţării au loc manifestări prin care se marcheaza 173 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti. 

Tramvaiul Literaturii Iasi jpg

La Iaşi, pentru a sărbători această zi importantă la nivel naţional, reprezentanţii Companiei de Transport Public au venit cu o idee care a stârnit interesul şi bucuria călătorilor. Astfel, cunoscutul „tramvai al literaturii" din oraş a fost transformat, pentru o zi, în „tramvaiul lui Eminescu". Acest eveniment a fost denumit „fonoteca din tramvai" şi durează opt ore, timp în care ieşenii se pot bucura de sesiuni de recitare şi melodii pe versuri de Mihai Eminescu. 

Ieșenii vor putea asculta sesiuni de recitare și melodii pe versuri de Mihai Eminescu, duminică, 15 ianuarie 2023, atunci când Compania de Transport Public Iași, alături de Asociația Tramclub Iași, organizează a șaptea ediție consecutivă a evenimentului Fonoteca din tramvai", precizează reprezentanţii SCTP Iaşi.

Acest eveniment marchează „Ziua culturii naționale” și împlinirea a 173 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu.

Evenimentul a stârnit curiozitate dar şi unele nemulţumiri în rândul ieşenilor

Acest eveniment, menit să marcheze naşterea poetului naţional Mihai Eminescu, a stârnit atât bucurie cât şi indignare în rândul locuitorilor Municipiului Iaşi. Chiar dacă manifestarea culturală a fost apreciată de către internauţi, pe reţelele de socializare au apărut şi comentarii în legătură cu unele mijloace de transport în comun din oraş. 

„Este o iniţiativă frumoasă a Companiei de Transport. Este important ca noi, ieşenii, să nu uităm de marele poet Mihai Eminescu şi de ceea ce reprezintă el pentru România. Cred că este un eveniment frumos de care se bucură oamenii care merg cu tramvaiul spre Copou. Dar nu cred că ei se bucură, neapărat, de calitatea tramvaiului. Chiar dacă în oraş a apărut o mulţime de tramvaie şi autobuze noi, acest Tramvai al Literaturii este unul dintre cele vechi. Cred că nu ar fi o idee rea ca el sa fie schimbat", precizează un tânăr prin intermediul rubricii de comentarii. 

Tramvaiul Literaturii, gazda evenimentului, va circula între orele 9.00-17.00 pe traseul Târgu Cucu - Copou. De asemenea, pe rafturile bibliotecii din tramvai se vor găsi volume semnate de autori români, puse la dispoziție de Cartea pe bancă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite