Elevii Colegiului Pedagogic din Iași au fost evacuați. Unde învață și ce spune conducerea școlii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șase sute de elevi ai Colegiului Pedagogic din Iași au fost evacuați din clădirea unității de învățământ în urmă cu o săptămână, iar două sute învață, în această perioadă, în sala de lectură a școlii.

Colegiul Pedagogic Iași SURSĂ Arhiva Adevărul
Colegiul Pedagogic Iași SURSĂ Arhiva Adevărul

În sprijinul colegiului din Iași, care avea risc seismic de gradul l, au venit alte două unități de învățământ din oraș. Astfel, elevii evacuați învață acum la Seminarul Teologic Ortodox și la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară. Este vorba de 23 de clase, de la a V-a până la a Xll-a. Pe data de 21 februarie a fost publicată lista unităților de învățământ cu risc seismic din România iar printre cele 39 de clădiri se regăsea și Colegiul Pedagogic din Iași. 

Ce spune conducerea unității de învățământ

Conform conducerii Colegiului Pedagogic, clasele primare și patru clase de liceu își continuă activitatea la Internatul Colegiului, în sala de lectură.

,,Clasele primare și patru clase de liceu au rămas în căminul Colegiului, fiind recent renovat. Mulțumim celor două instituții care au acceptat să ne găzduiască în această perioadă, suportând o modificare de program și chiar o schimbare de ritm", a precizat directoarea Colegiului, Lăcrămioara Iordăchescu, pentru ziaruldeiasi.ro.

Această măsură a avut un impact puternic atât asupra elevilor cât și asupra cadrelor didactice.

,,Măsura a avut un puternic impact asupra tuturor. Nu este ușor pentru nimeni, nici pentru părinți, nici pentru elevi, nici pentru profesori. Însă, toți facem eforturi să ne adaptăm, să continuăm procesul instructiv-educativ și să pregătim elevii pentru examene, chiar și în aceste condiții dificile. Impactul emoțional este și mai mare dată fiind legătura de suflet cu această instituție emblematică ăentru învățământul pedagogic românesc. Ieșirea din ritmul firesc este grea pentru toată lumea, însă marea majoritate înțelege faptul că aceasta ar putea fi singura modalitate de a vedea finalizat proiectul de reabilitare care a fost demarat cu mulți ani în urmă", a adăugat directoarea Colegiului Pedagogic din Iași.

Colegiul Pedagogic din Iași are cel mai mare număr de elevi școlarizați în învățământul pedagogic din țară, clădirea fiind construită în anul 1891, fiind monument istoric.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri